TRANSFERUURTJE: 'Nieuwe spitsen Club én RSCA, Real haalt Galactico'

TRANSFERUURTJE: 'Nieuwe spitsen Club én RSCA, Real haalt Galactico'

De wintermercato heeft zijn poorten inmiddels officieel geopend. En ondanks de gevolgen van de coronacrisis worden toch weer een pak transacties verwacht in binnen- en buitenland, bovendien kunnen spelers met een aflopend contract nu al onderhandelen over een zomertransfer. VoetbalNieuws zet al deze geruchten en belangrijkste afgeronde deals dagelijks voor u op een rijtje in dit TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE
RSC Anderlecht heeft een knappe transfer afgerond. Zo komt Abdoulay Diaby (ex-Club Brugge) de recordkampioen versterken. De Malinese aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sporting CP, mét aankoopoptie. Volgens Het Laatste Nieuws bedraagt de optie meer dan 3 miljoen euro. Behoorlijk veel voor een aanvaller die straks alweer 30 jaar wordt en al een tijdje op zoek is naar zijn beste vorm. Langs de andere kant is de beste Diaby wel een garantie op doelpunten en kent hij de competitie, wat dat betreft is er dus geen aanpassingsperiode nodig.

Ook Club Brugge staat dicht bij een nieuwe aanvaller. Het lokale medium Futve meldt namelijk dat de aanvaller Daniel Pérez goed op weg is naar Blauw-Zwart. De Venezolaanse jeugd-international komt momenteel in eigen land uit voor de topclub Metropolitanos FC. Volgens de bron troeft Club de concurrentie af door de afkoopclausule in zijn contract te activeren. Die bedraagt zo'n 250.000 dollar, een slordige 207.000 euro. Pérez zou in eerste instantie aansluiten bij Club Nxt.

Standard zou volgens La Dernière Heure een bod hebben geweigerd op Maxime Lestienne. Naar verluidt wou Al-Whada uit de Verenigde Arabische Emiraten zo'n één miljoen euro neertellen voor de flankaanvaller. Maar dat bedrag bleek onvoldoende om de clubleiding te overtuigen. Standard zou immers op zo'n drie miljoen euro mikken voor de 28-jarige Lestienne.

Hernan Losada verliet Beerschot voor de VS en volgens Gazet van Antwerpen zou één van zijn smaakmakers op 't Kiel hem graag willen volgen. Zo zou ook Tarik Tissoudali openstaan voor een avontuur in de MLS. De aanvaller ligt momenteel in de lappenmand, maar was voor zijn blessure bezig aan een uitstekend seizoen bij de Antwerpenaren. Toch werd zijn aflopende contract tot dusver nog niet verlengd. De kans dat ook hij naar DC United trekt is echter klein, al zijn er uiteraard nog meer clubs in Noord-Amerika.

Cercle Brugge kondigde maandag het vertrek van Naomichi Ueda aan, hij maakt de overgang naar Nîmes. Maar er zitten nog meer transfers in de pijplijn voor de Vereniging. Zo kan Kylian Hazard het Jan Breydelstadion verlaten. Volgens TRT Spor wil Konyaspor de 25-jarige flankaanvaller graag binnenhalen. Daarnaast staat Groen-Zwart dicht bij de komst van Hannes Van der Bruggen, die in juni einde contract is bij KV Kortrijk. Cercle wil de middenvelder echter deze maand al binnenhalen en Het Nieuwsblad weet dat de kans op die transfer aan het groeien is.

De kans is groot dat KV Mechelen de uitleenbeurt van Rocky Bushiri in onderling overleg zal beëindigen, weet RMC Sports. Volgens het medium zou de 21-jarige verdediger ook meteen worden doorverhuurd aan Waasland-Beveren. Bij de Waaslanders zou Bushiri immers meer kansen hebben op speelminuten.

Op de officiële webstek bevestigde Sint-Truiden maandagavond de komst van Dimitri Lavalée. De Belgische verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van FSV Mainz. De 24-jarige Lavalée moet achterin bij de Limburgers de concurrentie aangaan met Buatu, Teixeira en Garcia.

Lucas Pirard tekent weldra voor Union SG, dat hem zal huren van Waasland-Beveren. Op de Freethiel hebben ze alvast een vervanger aangetrokken. MVV maakte de transfer van Bill Lathouwers immers officieel bekend. De Nederlandse tweedeklasser zou zichzelf dan weer willen versterken met William Balikwisha (Standard).

BUITENLAND
Real Madrid lijkt zijn eerste grote aanwinst voor volgend seizoen al binnen te hebben. Volgens de Spaanse sportkrant Marca verkast David Alaba na dit seizoen naar het Bernabéu. De Oostenrijker komt over van Bayern München, waar zijn contract eind juni afloopt. Volgens het medium tekent Alaba weldra een contract voor vier seizoenen met een salaris van elf miljoen euro per seizoen. Vanuit het kamp van de Oostenrijker wordt voorlopig wel ontkend dat de deal rond is.
In France Football maakte Leonardo duidelijk dat Paris Saint-Germain de komst van Lionel Messi wel degelijk zou zien zitten. "Grote spelers zoals Messi zullen altijd op de shortlist van PSG staan, maar dit is nog niet het moment om daarover te praten of te dromen. We hebben wél al een stoeltje gereserveerd aan onze onderhandelingstafel voor hem", luidt het bij de Technisch Directeur van de Franse topclub.

Fenerbahçe heeft met Mesut Özil een grote naam weten te strikken, maar daarmee is de honger van nog lang niet gestild en vanuit Turkije wordt nu een wel heel bizar gerucht gelanceerd. In lokale en sociale media gaan immers berichten rond dat Fenerbahçe ook nog Eden Hazard voor de rest van het seizoen zou willen huren van Real Madrid. De kans dat zo'n transfer er van komt is echter onbestaande.

Klaas Jan Huntelaar verruilt Ajax definitief voor Schalke 04, waar hij ploegmaat zal worden van Benito Raman. Volgens het Duitse Sport1 onderging de 37-jarige spits maandag de medische keuring in Gelsenkirchen, om vervolgens zijn contract te tekenen. Zijn perspectief op speelminuten is daar groter als in Amsterdam, waar Ajax recent Sébastien Haller binnenhaalde als eerste spits.

Als we Football Italia mogen geloven zullen eerstdaags drie versterkingen officieel worden voorgesteld bij AC Milan. In het aanvallend compartiment wordt Mario Mandzukic als vrije speler opgepikt, terwijl Soualiho Meité en Fikayo Tomori het middenveld en de verdediging komen versterken. Meité (ex-Zulte Waregem) komt over van reeksgenoot Torino, zijn transfer is zelfs al helemaal rond. Tomori wordt dan weer gehuurd van Chelsea.

POLL: Denkt u dat Antwerp met zijn huidige selectie PO I zal halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Belgische spits voorlopig niét naar Bundesliga'
'Belgische spits voorlopig niét naar Bundesliga'

Een aantal Belgische voetballers legden de voorbije jaren een opmerkelijk parcours af. Denk ...

17
17
KV Mechelen veert recht met sportief topproject
KV Mechelen veert recht met sportief topproject

KV Mechelen is goed bezig in het herenvoetbal, maar de club trok zich terug uit de Super League uit ...

31
31
Vanhaezebrouck: "Daarover mogen we niet klagen bij AA Gent"
Vanhaezebrouck: "Daarover mogen we niet klagen bij AA Gent"

AA Gent speelt dit weekend in het eigen stadion tegen KV Mechelen. Mits een zege zetten ze een heel ...

28
28
Francis Amuzu: "Zij informeerden in januari al bij mij"
Francis Amuzu: "Zij informeerden in januari al bij mij"

Francis Amuzu staat morgenavond in de basis bij RSC Anderlecht. Hij moet voorlopig de geblesseerde ...

102
102
Juventus zet dramatische reeks verder in Serie A
Juventus zet dramatische reeks verder in Serie A

Bij Juventus gaat het van kwaad naar erger. Coach Massimiliano Allegri lijkt de greep over zijn ...

32
32
Fredberg maakt deal bekend: "Hij boekte vooruitgang"
Fredberg maakt deal bekend: "Hij boekte vooruitgang"

RSC Anderlecht kende een probleemloos seizoen met RSCA Futures in de Challenger Pro League. ...

121
121
FCV Dender naar Jupiler Pro League, Seraing degradeert
FCV Dender naar Jupiler Pro League, Seraing degradeert

In de Challenger Pro League stond de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. ...

390
390
'Club Brugge heeft beet: verdediger tekent voor 3 jaar'
'Club Brugge heeft beet: verdediger tekent voor 3 jaar'

Club Brugge hoopt op een geweldig einde van het seizoen in de Jupiler Pro League en Conference ...

443
443
'Anderlecht kan Delaney plots voor soldenprijs oppikken'
'Anderlecht kan Delaney plots voor soldenprijs oppikken'

RSC Anderlecht strijdt volop voor de landstitel, maar Jesper Fredberg werkt achter de schermen aan ...

429
429
STVV'er is gewild: "Er wordt aan onze mouw getrokken"
STVV'er is gewild: "Er wordt aan onze mouw getrokken"

Bij STVV hopen ze dit weekend AA Gent het leven héél zuur te maken in de strijd om de ...

100
100
"Ik zou volgend jaar graag bij Racing Genk blijven"
"Ik zou volgend jaar graag bij Racing Genk blijven"

De verwachting is dat KRC Genk in de zomer heel wat spelers gaat zien vertrekken. De Limburgers gaan ...

207
207
Opvallend: Lierse vraagt deze naamswijziging aan
Opvallend: Lierse vraagt deze naamswijziging aan

Lierse K is een van de weinige profclubs die nog in Belgische handen is. Daarvoor alleen al ...

95
95
Vanaken ruikt bloed: "Dat leek nog het enige lichtpuntje"
Vanaken ruikt bloed: "Dat leek nog het enige lichtpuntje"

Bij Club Brugge mogen ze terecht trots zijn. Voor het eerst in 32 jaar haalden ze weer een halve ...

374
374
KV Oostende blijft hopen: "Er is niks tastbaar"
KV Oostende blijft hopen: "Er is niks tastbaar"

Bij KV Oostende is het D-day. De club hoopt zich vandaag sportief te redden. Ook naast het veld ...

127
127
Club Brugge-bestuur laat licht schijnen op Skov Olsen-soap
Club Brugge-bestuur laat licht schijnen op Skov Olsen-soap

Club Brugge plaatste zich donderdag voor de halve finale van de Conference League, in de competitie ...

0
0