TU: 'RSCA wil nieuwe spits, transferrevolutie bij Man Utd'

TU: 'RSCA wil nieuwe spits, transferrevolutie bij Man Utd'

Zowel in binnen- als buitenland wordt achter de schermen al volop gewerkt aan de komende transferperiode. Gezien de situatie in Oost-Europa, kunnen spelers uit Oekraïense en Russische competities momenteel zelfs al van club veranderen. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Het is niet zeker of RSC Anderlecht volgend seizoen zal doorgaan met huurlingen Joshua Zirkzee en Christian Kouamé. Eén van de alternatieven is volgens journalist Georgios Sideridis de jonge Giorgis Koutsias. Dat is een 18-jarige spits van topclub PAOK Saloniki, waar hij dit seizoen zijn debuut mocht maken. De aanvaller zou 2 miljoen euro moeten kosten, meteen ook de afkoopclausule in zijn contract. Concurrentie is er van Borussia Dortmund en Bologna.

Bij KRC Genk mogen heel wat spelers de club in de zomer verlaten, dat liet Head of Football Dimitri De Condé al weten. Een speler die ze wél willen houden, is Junya Ito. De Japanner zou echter wel eens kunnen vertrekken. Volgens buitenlandse media heeft Bayer Leverkusen zijn oog laten vallen op Ito. De Japanse international ligt nog tot medio 2024 onder onder contract in de Cegeka Arena. Volgens Transfermarkt.be heeft de spurtbom een marktwaarde van 7,5 miljoen euro.

AA Gent deed een aantal spelers op huurbasis van de hand. De Buffalo's wisten in januari Giorgi Chakvetadze naar Hamburg te sturen. De aanvallende middenvelder kreeg slecht nieuws te horen. Het Duitse Bild laat immers weten dat de Duitsers geen poging zullen ondernemen om hem aan te kopen en Chakvetadze keert dus terug naar de Ghelamco Arena. Chakvetadze ligt nog tot medio 2023 onder contract bij AA Gent, waar ze ongetwijfeld een andere club proberen te vinden.

Union-CEO Philippe Bormans wist bij SudPresse te melden dat de leenovereenkomst met Koaru Mitoma niet verlengd zal worden. De Japanner keert sowieso terug naar Brighton. Hetzelfde geldt voor Kacper Kozlowski, maar die is geen vaste basisspeler. Overigens stelt SudPresse dat er nog meer sterkhouders andere oorden zullen opzoeken. Bormans maakt zich echter sterk dat er in dat geval geschikte vervanging gevonden zal worden.

BUITENLAND

Volgens CalcioMercato heeft Romelu Lukaku zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Internazionale. Inter zou niet op voorhand 'neen' zeggen tegen zo'n terugkeer, maar financieel gezien zou dat niet evident worden. De Milanezen zouden immers geen intentie hebben om komende zomer zware investeringen te doen en mikken op een huurdeal. In dat geval zou Lukaku ook een forse inspanning moeten doen. Volgens CM zou hij maar liefst 7 à 8 miljoen van zijn huidige jaarsalaris moeten laten vallen om de deal rond te krijgen.

Real Madrid lijkt van plan om in de zomer stevig uit te halen op de transfermarkt. Marca meldde maandag dat Antonio Rüdiger op weg is naar de Koninklijke. De Duitse verdediger is einde contract bij Chelsea, dat niet bereid bleek aan diens hoge eisen om zijn contract te verlengen. Er zou bijna een volledig akkoord over zijn loonvoorwaarden op tafel liggen. Er ligt voor Rüdiger in Bernabeu een vierjarig contract klaar.

Ook Andreas Christensen vertrekt allicht gratis, en daarom wil Chelsea zijn defensie versterken. Daarvoor zou het vizier opnieuw op Jules Koundé zijn gericht. Volgens AP heeft Koundé aan zijn huidige club Sevilla FC laten weten dat hij na dit seizoen de stap wil zetten. Of Chelsea ook in staat zal zijn om hem binnen te halen, hangt af van de sancties tegen eigenaar Roman Abramovich en/of de verkoop van de club. Indien Koundé vertrekt, zal Sevilla wel een geschikte vervanger willen aantrekken. En zo lijkt een heuse transfercarrousel in gang gezet. 

Heel wat Rode Duivels lijken in de zomer een transfer te gaan maken. Eén van de namen die aan dat lijstje onlangs werd toegevoegd, is die van Leander Dendoncker. Die heeft straks nog één jaar contract heeft bij Wolverhampton, dat de knoop zal moeten doorhakken of het zijn optie wil lichten of hem liever verkoopt.

Dendoncker zou alvast belangstelling genieten van Lazio Roma, dat in onze landgenoot een ideale aanwinst voor het middenveld zou zien. Hij moet er de opvolger worden van Lucas Leiva. Journalist Pete O'Rourke stelt bij GIVEMESPORT dat Dendoncker wellicht zal moeten vertrekken als zijn concurrenten Ruben Neves en João Moutinho uiteindelijk allebei bij Wolverhampton zouden blijven.

Cyriel Dessers is dit seizoen uitgegroeid tot één van de helden van Feyenoord. De Rotterdammers beschikken over een aankoopoptie voor de speler, maar het is nog niet duidelijk of ze die ook zullen lichten. In dat geval zouden ze immers 4 miljoen euro moeten overmaken aan Genk. Mogelijk krijgen ze echter een zetje in de rug. Maandag meldde Algemeen Dagblad immers dat Bryan Linssen, de grootste concurrent van Dessers, in de belangstelling staat van een niet nader genoemde Japanse club.

Angel Di Maria heeft er al een mooie carrière opzitten. Het contract van de balkunstenaar loopt echter af bij PSG en Di Maria lijkt nog een laatste mooie stap te gaan maken. Juventus is in gesprek om de speler transfervrij over te nemen, aangezien Paris Saint-Germain heeft besloten om de optie voor contractverlenging van de vleugelspeler niet te activeren, aldus Goal. De Oude Dame zou willen profiteren van de transfervrije status van de Argentijn.
Volgens L’Equipe zou Neymar mogen beschikken bij PSG. De 31-jarige superster zou volgens de club zijn beste dagen hebben gekend. De vraag is alleen hoe ze er in zullen slagen om hem van de hand te kunnen doen. Hij heeft nog een contract tot 2025, en zijn marktwaarde bedraagt toch nog steeds 90 miljoen euro. Daarbij komen ook zijn stevige looneisen. PSG heeft hem naar verluidt zelfs al aangeboden aan ex-club Barcelona, maar gezien hun financiële situatie lijkt een terugkeer niet voor de hand liggend.

Volgens SPORT plannen Xavi Hernandez en voorzitter Joan Laporta een soort van 'revolutie' binnen de spelersgroep van FC Barcelona. Zo zou de trainer om liefst zeven nieuwkomers hebben gevraagd: een extra doelman, een centrale verdediger, twee vleugelbacks, een middenvelder en twee aanvallers, waarvan het merendeel op transfervrije basis. Voor de positie van middenvelder bijvoorbeeld, zou Franck Kessié (AC Milan) na het seizoen transfervrij overkomen. Hetzelfde geldt voor verdediger Andreas Christensen.

Diens Chelsea-ploegmaat César Azpilicueta blijft dan weer in beeld als rechtsback, al zou Chelsea zijn contract via een optie toch verlengd hebben. Iñaki Peña, die momenteel verhuurd wordt aan Galatasaray, zou dan weer de kans krijgen als tweede doelman. Voor de overige posities zullen de Catalanen allicht wel een transfersom moeten neerleggen.

Erik ten Hag wordt volgend seizoen de nieuwe manager van Manchester United. Volgens ESPN zal hij beginnen met een grote kuis op Old Trafford. Tien spelers mogen sowieso al beschikken. Paul Pogba was sowieso niet zinnens om zijn aflopende contract bij Man Utd te verlengen, maar ook Jesse Lingard, Nemanja Matic, Edinson Cavani en Juan Mata mogen The Mancunians transfervrij verlaten.

En daar blijft het niet bij. Met Anthony Martial, Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Phil Jones en Alex Telles mogen er nog eens vijf klinkende namen vertrekken van Ten Hag. Cristiano Ronaldo lijkt de dans te ontspringen.

Uiteraard zal er ook inkomend flink gewerkt worden aan transfers. Daarvoor zou de huidige Ajax-coach maar liefst 240 miljoen euro ter beschikking krijgen. Enkele grote namen doen alvast de ronde. Harry Kane van Tottenham en Declan Rice van West Ham zouden bovenaan het prioriteitenlijstje prijken.

POLL: Moet RSCA Koutsias halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

KV Kortrijk is op zijn hoede: "Speelt in ons achterhoofd"
KV Kortrijk is op zijn hoede: "Speelt in ons achterhoofd"

KV Kortrijk trekt nu zondag naar RWDM in wat een alles-of-niets-duel wordt. Als KVK verliest, is de ...

1
1
"Ik kon naar Club Brugge, AA Gent en Genk"
"Ik kon naar Club Brugge, AA Gent en Genk"

Komend weekend wordt het weer nagelbijten in de Regelation Play-Off. Charleroi kan zich bij gunstige ...

79
79
Boeckx duidt hét verschil aan met laatste titel Anderlecht
Boeckx duidt hét verschil aan met laatste titel Anderlecht

Vrijwel niemand had het wellicht voor de start van het seizoen voorspeld, maar halfweg de Champions' ...

77
77
Vandenbempt doet onthulling: "Duojob Preud'homme-Vanhaezebrouck"
Vandenbempt doet onthulling: "Duojob Preud'homme-Vanhaezebrouck"

Het lijkt intussen enkel nog wachten te zijn tot de scheiding tussen AA Gent en Hein Vanhaezebrouck ...

147
147
'Alarmbellen luiden: Tedesco aan tafel met Europese klepper'
'Alarmbellen luiden: Tedesco aan tafel met Europese klepper'

Na het mislukte WK in Qatar zijn de Rode Duivels het voorbije jaar een nieuwe weg ingeslagen. ...

163
163
'Anderlecht krijgt nieuws over blessures Schmeichel en Dreyer'
'Anderlecht krijgt nieuws over blessures Schmeichel en Dreyer'

Anderlecht wist zich deze week te herpakken na de beschamende vertoning in Genk van vorig weekend. ...

347
347
KV Mechelen ziet verdediger definitief vertrekken
KV Mechelen ziet verdediger definitief vertrekken

KV Mechelen kan al bij al tevreden zijn over zijn seizoen, want na een woelige start streed het tot ...

52
52
TRANSFERUURTJE: 'Club stuurt grote naam door, Antwerp casht onverwacht'
TRANSFERUURTJE: 'Club stuurt grote naam door, Antwerp casht onverwacht'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

189
189
Hoe Anderlecht 3 kleppers misliep: "Werden met de dood bedreigd"
Hoe Anderlecht 3 kleppers misliep: "Werden met de dood bedreigd"

RSC Anderlecht had in het verleden met Peter Ressel een zeer goede scout en technisch adviseur in ...

195
195
'Belgische topclub gaat transferstrijd aan met Liverpool'
'Belgische topclub gaat transferstrijd aan met Liverpool'

De Belgische topclubs speuren de wereld rond naar versterking. Zo kijken ze heel vaak rond in ...

120
120
Kassa voor KRC Genk: kaap van 100 miljoen in aantocht
Kassa voor KRC Genk: kaap van 100 miljoen in aantocht

KRC Genk wil minstens een Europees ticket bemachtigen. Nadien gaat het wellicht een drukke mercato ...

456
456
Anderlecht-aanval afgemaakt: "Bij momenten echt pover"
Anderlecht-aanval afgemaakt: "Bij momenten echt pover"

De Champions' Play-Offs zijn halverweg en RSC Anderlecht heeft de leiding overgenomen van ...

233
233
Antwerp draait knop om na pandoering: "Dat is onze prioriteit"
Antwerp draait knop om na pandoering: "Dat is onze prioriteit"

Royal Union SG won afgelopen donderdag voor het eerst in de Champions' Play-Offs. De Brusselaars ...

157
157
Waar liep het mis voor KV Kortrijk? "Moeilijk om daarmee een ploeg te bouwen"
Waar liep het mis voor KV Kortrijk? "Moeilijk om daarmee een ploeg te bouwen"

KV Kortrijk wist ook in de play-downs nog geen enkele wedstrijd te winnen. De kans dat de ...

160
160
Grote problemen bij Antwerp: "Van Bommel lijkt radeloos"
Grote problemen bij Antwerp: "Van Bommel lijkt radeloos"

Halfweg de Champions' Play-Off lijken er nog drie titelkandidaten te zijn. Anderlecht beschikt als ...

195
195