TU: 'Club ziet aanvaller vertrekken, Lukaku kent toekomst'

TU: 'Club ziet aanvaller vertrekken, Lukaku kent toekomst'

Zowel in binnen- als buitenland wordt achter de schermen al volop gewerkt aan de komende transferperiode. Gezien de situatie in Oost-Europa, kunnen spelers uit Oekraïense en Russische competities momenteel zelfs al van club veranderen. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Het is nog niet zeker waar de toekomst van Loïs Openda ligt. Fenerbahçe zou zijn situatie van dichtbij volgen, maar volgens De Gelderlander staat hij ook op de radar bij PSV Eindhoven. Het is afwachten wat Club Brugge van plan is. Vanuit Turkije wordt beweerd dat Blauw-Zwart hem wil verkopen voor zo'n 9 à 10 miljoen euro, maar die berichtgeving valt met een stevige korrel zout te nemen.

Volgens het Franse Foot Mercato heeft Lyon zijn zinnen gezet op Jackson Muleka. De Congolese aanvaller wordt door Standard uitgeleend aan de Turkse eersteklasser Kasimpasa en daar is hij uitgegroeid tot een sensatie. Muleka scoorde er 12 keer in 11 wedstrijden en leverde ook nog eens 3 assists af. Bij Standard zouden de nieuwe eigenaars de aanvaller graag terug in Luik zien voetballen, maar de spits ziet wel wat in een vertrek.

De beloften van Anderlecht mogen volgend seizoen aantreden in 1B. De club mag volgens de huidige regelgeving twee spelers van 30 of ouder aan de spelersgroep toevoegen, op voorwaarde dat deze spelers geen deel uitmaken van de huidige A-kern. Volgens Le Soir heeft RSCA daarvoor het vizier gericht op Guillaume Gillet. De voormalige publiekslieveling van Paars-Wit speelde de voorbije maanden bij Waasland-Beveren, maar is daar einde contract. Anderlecht zou hem als een geschikte begeleider van de jongeren zien en als T2 bij de U21. Gillet heeft echter nog aanbiedingen, waaronder van zijn geliefde RFC Luik.

Cyriel Dessers ontpopte zich de voorbije maanden tot een ware volksheld bij Feyenoord. Volgens Het Nieuwsblad is men er in De Kuip nu stellig van overtuigd dat de benodigde centen gevonden zullen worden om Dessers aan boord te houden. Investeerder Dennis de Roo kondigde alvast aan zelf een fikse duit in het zakje te willen doen. Dessers heeft een aankoopoptie van 4 miljoen euro.

Antwerp heeft Kyano Delaporte zijn eerste profcontract laten tekenen. Dat kondigde de club aan via de officiële kanalen. De jongeling zette zijn kribbel onder een overeenkomst voor drie seizoenen. De 16-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, speelt al sinds de U8 bij Antwerp.

BUITENLAND 

Volgens Sky Sports heeft Chelsea beslist om Romelu Lukaku te verkopen. De Blues zouden die beslissing genomen hebben in overleg met hoofdtrainer Thomas Tuchel. Het Britse medium weet ondertussen ook welk bedrag men bij Chelsea nog wil vangen voor de aanvaller. Zo zou er minstens 75 miljoen euro op tafel moeten gelegd worden.

FC Barcelona zou wel iets zien in de komst van Lukaku. De Blaugrana is dringend op zoek naar een nieuwe prijsschutter, waardoor heel wat grote namen de revue passeren in de Spaanse media. Ook een terugkeer naar Inter lijkt niet meteen ondenkbaar voor Big Rom.

De verdediging van Chelsea zal komende zomer versterkt moeten worden. Antonio Rüdiger en Andreas Christensen staan immers op het punt om de club transfervrij te verlaten. En daarom zou het vizier opnieuw op Jules Koundé (Sevilla) gericht zijn. De Fransman was afgelopen zomer al nadrukkelijk in beeld, maar toen kwam het niet tot een akkoord. Thomas Tuchel is echter nog steeds een grote fan. Koundé heeft een afkoopclausule van 80 miljoen. Daar wil Sevilla volgens Fabrizio Romano niet te veel van afwijken.

Dries Mertens blijft mogelijk langer bij Napoli. Volgens Corriere dello Sport is het slechts een kwestie van tijd alvorens het nieuws over zijn contractverlenging wereldkundig wordt gemaakt. Aanstaande vrijdag viert de aanvaller zijn 35ste verjaardag, dat zou wel eens een mooi moment zijn om de aankondiging te maken. Volgens La Dernière Heure zal hij wel drie keer zo weinig verdienen dan wat hij nu opstrijkt. Het zou wel gaan om een verlenging van slechts één jaar.

Volgens de Turkse transferwatcher Ekrem Konur denken SL Benfica en Zenit Sint-Petersburg aan een hereniging met Axel Witsel. Die laatste ploeg lijkt door de oorlog in Oekraïne echter een moeilijk verhaal. Benfica lijkt dan weer wel een mooie optie voor Witsel, die op zijn 33ste voor één van de laatste transfers in zijn carrière staat. Al is het allerminst duidelijk hoe concreet de vermeende interesse uit Lissabon is.

Youri Tielemans gaat komende zomer het laatste jaar in van zijn overeenkomst bij Leicester. En als hij niet verlengt, die kans wordt met de week groter, zullen de Foxes moeten meewerken aan een vertrek om te voorkomen dat de middenvelder een jaar later gratis de deur uitwandelt. Vooral Arsenal FC en Manchester United werden al meermaals genoemd, net zoals Tottenham Hotspur.

De voorbije dagen werd ook Real Madrid naar voren geschoven. Tielemans zelf zou alvast een voorkeur hebben voor La Liga. Juventus zou geen optie meer zijn voor de Rode Duivel. Leicester zou immers zo'n 50 miljoen euro verlangen en volgens TuttoJuve is dat bedrag veel te hoog voor de Oude Dame.

Het gonst de voorbije weken geruchten rond Frenkie De Jong. De Nederlandse middenvelder zou op de radar staan van heel wat Europese topclubs en de nodige financiële middelen moeten opleveren voor FC Barcelona. Volgens AS heeft de ex-Ajacied het ook helemaal gehad bij Barça, omdat de club nog altijd geen definitieve positie ingenomen heeft over zijn toekomst. De Nederlander zou stilaan zijn geduld verliezen. Met Manchester United en FC Bayern München liggen alvast twee clubs op de loer. Volgens Fabrizio Romano wil De Jong volgend seizoen wel zeker zijn van Champions League-voetbal, en dat zou voor United wel eens een probleem kunnen gaan worden.

Erik Ten Hag, de nieuwe United-coach, kan deze zomer de transfermarkt optrekken met een astronomisch budget. Eén van de meest recente namen op de verlanglijst van Ten Hag, is die van Tyrell Malacia (Feyenoord). Volgens Fabrizio Romano lopen er evenwel nog geen concrete gesprekken. Er wordt ook gewag gemaakt van een aankomend bod van 20 miljoen pond. De voorbije weken vielen ook al de namen van Jurriën Timber en Antony (beiden Ajax).

De gesprekken tussen Mo Salah en Liverpool over een verlenging lopen moeizaam. Nochtans gaat Salah komende zomer zijn laatste contractjaar in. De geruchten omtrent een vertrek weerklinken dan ook steeds luider. Volgens The Telegraph zal Liverpool gedwongen zijn om mee te werken aan een zomerse transfer indien hij niet bijtekent. Salah zelf zou een avontuur in een andere competitie niet uitsluiten. Vooral Paris Saint-Germain, dat normaal gezien afscheid neemt van Kylian Mbappé, wordt genoemd als mogelijke bestemming.

POLL: Zal Lukaku vertrekken?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"

Standard neemt het vanavond op tegen AA Gent. De Rouches moeten winnen als ze nog een goed einde van ...

3
3
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"

KRC Genk hoopt de play-offs aan te vatten met een stuntje tegen Union SG. De Limburgers krijgen ...

78
78
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging

Voor Olivier Deschacht viel het voetballeven nooit helemaal stil. De assistent van de jonge Rode ...

38
38
<strong>Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen</strong>
Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen

RSC Anderlecht speelde in de oefenpot tegen Zulte Waregem 2-2 gelijk. Het was de terugkeer van ...

72
72
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"

Zulte Waregem neemt het komende zaterdag op tegen Deinze. Essevee moet winnen als het de hoop op een ...

99
99
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"

Club Brugge kende een seizoen met heel wat ups en downs. De West-Vlamingen zijn nog steeds actief in ...

217
217
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs

RSC Anderlecht begint morgen aan de Champions' Play-Offs met een duel tegen Royal Antwerp FC. ...

303
303
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?

Standard neemt het zaterdagavond op tegen AA Gent. Als ze nog iets van hun seizoen willen maken, dan ...

146
146
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

46
46
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"

Bij Standard hopen ze hun betere spelers aan boord te houden, maar dat wordt zeer moeilijk. Zo is er ...

269
269
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?

Bij KV Mechelen grepen ze alsnog naast de Champions&rsquo; Play-Offs. De club likte zijn wonden, ...

146
146
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"

Nog voor nieuwjaar kwam er een einde aan het sprookje tussen Marc Brys en OHL. De trainer was al ...

220
220
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren

Yari Verschaeren viel tegen KV Kortrijk uit met een spierblessure. De aanvallende middenvelder zal ...

104
104
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"

Bij vlagen maakte J&eacute;r&eacute;my Doku afgelopen week indruk in de interland tussen Engeland en ...

126
126
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs

Standard moet investeren in nieuwe spelers, want anders dreigt het volgend jaar weer mis te lopen. ...

189
189