TU: 'Club verbaast in CDK-dossier, Real betaalt 80 miljoen'

TU: 'Club verbaast in CDK-dossier, Real betaalt 80 miljoen'

Nu de clubcompetities erop zitten, draait de transfercarrousel op volle toeren. Zowel in binnen- als buitenland worden al volop deals afgesloten met oog op komend seizoen, om nog maar te zwijgen van de vele geruchten die in wandelgangen circuleren. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Charles De Ketelaere verlaat Club Brugge mogelijk in de zomer, al zou de speler een extra jaar bij Blauw-Zwart zeker geen straf vinden. Dat brengt Club in een sterke onderhandelingspositie. Het is dan ook zeer verrassend dat Sacha Tavolieri meldt dat Club zijn vraagprijs voor de parel uit de eigen opleiding zou laten zakken. Daar waar De Ketelaere in januari nog 40 miljoen euro moest kosten, zou deze zomer een bedrag van 25 à 30 miljoen al voldoende zijn om hem uit West-Vlaanderen weg te lokken.

Volgens het doorgaans uitstekend geïnformeerde Expressen zit Club Brugge momenteel rond de tafel met Hammarby. Met de Zweedse club hoopt onze landskampioen een akkoord te bereiken omtrent Williot Swedberg. De 18-jarige middenvelder werd in het verleden reeds in verband gebracht met Blauw-Zwart, maar Hammarby weigerde tot nu toe om zijn goudhaantje te verkopen. Volgens de Zweedse bron verlopen de onderhandelingen inmiddels uitstekend, en zou er een akkoord verwacht worden voor ongeveer 5 miljoen euro.

Vorige week raakte vanuit Spanje bekend dat Club werk maakte van de komst van Ferran Jutgla, de 23-jarige spits van FC Barcelona B. Omdat hij volgend seizoen te oud is om voor de B-ploeg te spelen en hij bij de A-kern geen uitzicht had op een basisplaats, wou Jutgla echter Camp Nou verlaten. Volgens Het Nieuwsblad zal zijn komst weldra worden aangekondigd. Jugtla zelf zou graag de overstap maken en momenteel worden de laatste details nog uitgeklaard. De transfersom zou ongeveer 6 miljoen gaan bedragen.

De voorbije dagen waren er heel wat geruchten over een mogelijke transfer van Casper Nielsen naar RSC Anderlecht. Via verschillende kanalen zou RSCA de interesse in de Deen hebben nochtans ontkend. Maar volgens zowel SudPresse als HLN blijkt de middenvelder wel degelijk in beeld te zijn bij de recordkampioen. SudPresse stelt dat er wel enkele voorwaarden staan tegenover zijn komst. Zo zullen eerst bepaalde middenvelders moeten vertrekken. Josh Cullen is daarvoor de grootste kandidaat. Daarnaast wordt het voor Paars-Wit niet evident om aan de financiële vereisten te voldoen. Ook Club Brugge en SS Lazio zouden het dossier eveneens van nabij volgen.

Waar ligt de toekomst van Joshua Zirkzee? Volgens zowel SudPresse als Het Laatste Nieuws zou de Nederlander momenteel dé absolute transferprioriteit zijn van RSC Anderlecht, zijn naam staat bovenaan de lijstjes. Men bekijkt momenteel of een nieuwe huurbeurt kan worden besproken, maar RSCA zou ook onderzoeken of een definitieve transfer mogelijk is. Veel hangt af van wat moederclub Bayern München van plan is. Zirkzee gaat namelijk zijn laatste contractjaar in bij de Duitse kampioen.

Christian Kouamé is wel op weg naar de uitgang en daardoor moet er nog iets bij voorin bij RSCA. Anderlecht komt daarbij weer uit bij een oud doelwit. Volgens Tuttosport is Giacomo Vrioni immers weer in beeld bij Anderlecht. De 23-jarige Italiaanse Albanees werd dit seizoen door Juventus verhuurd aan het Oostenrijkse WSG Tirol, waar hij een topseizoen draaide. In de zomer keert Vrioni terug naar Turijn, maar een doorbraak zit er daar niet in. Anderlecht kan daarvan profiteren, maar ook Besiktas, Getafe en FC Groningen liggen op de loer. Er wordt gewag gemaakt van een transfersom van 4 miljoen euro.

Vincent Kompany staat dicht bij Burnley FC. Daar zou de ex-Rode Duivel heel wat nieuwe krachten aan boord willen halen. Zo werden de namen van Taylor Harwood-Bellis (Man City, ex-RSCA), Josh Cullen (RSCA) en Makhtar Gueye (KVO) al gelinkt aan Burnley. In de Engelse pers valt echter ook de naam van Mandela Keita (OH Leuven). De jonge Belgische middenvelder van slechts 19 kan zo al vroeg in zijn carrière een transfer versieren naar Engeland.

BUITENLAND

In Frankrijk klinkt het dat Real Madrid snel de komst van Aurelien Tchouameni zal afronden. Eerder had Foot Mercato al gemeld dat Real een officieel bod van 80 miljoen euro had neergelegd voor de middenvelder bij AS Monaco. Dat aarzelde wel nog om het te aanvaarden, omdat PSG ook aan zijn mouw bleef trekken en Monaco hoopte nog iets meer uit de brand te kunnen slepen. Maar volgens RMC Sport gaat Monaco het bod nu toch aanvaarden. Philippe Clement ziet zo een van zijn sterkhouders vertrekken.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zou Real zijn ook pijlen richten op de jonge doelman Gabriel Slonina (Chicago Fire). De 18-jarige Amerikaan staat in eigen land te boek als een groot talent en mocht al van het grote werk proeven bij zijn werkgever. Slonina heeft nog een contract tot eind 2023 en moet volgens Transfermarkt momenteel 3 miljoen euro kosten. Dat is een prikje voor een kapitaalkrachtige club als Real Madrid. Chicago Fire wacht op een officieel bod vanuit Madrid voor de Amerikaanse jeugdinternational.

AC Milan is op zoek naar offensieve versterking en dat zou weleens tot een verkoop van Alexis Saelemaekers kunnen leiden. Interesse lijkt onze jonge landgenoot alvast genoeg te genieten, want volgens Tuttosport wordt er vanuit La Liga aan zijn mouw getrokken. Welke Spaanse clubs precies op zijn diensten azen, is nog niet duidelijk.

Volgens transferwatcher Santi Aouna heeft Manchester City zijn zinnen heeft gezet op Rafael Leao. De Portugees heeft een weergaloos seizoen bij AC Milan achter de rug en was zeker in de laatste weken cruciaal voor het behalen van de Italiaanse titel. Milan wil zijn contract dan ook verlengen, maar die aanbieding werd voorlopig in de koelkast gestoken. Verschillende andere ploegen tonen immers interesse. En van die geïnteresseerden zou City het meest concreet zijn.

Volgens Italiaanse media is AS Roma een grote kandidaat om de transfervrije Adnan Januzaj aan te trekken. Januzaj zou er Henrikh Mkhitaryan kunnen opvolgen. De aanvallende middenvelder is einde contract bij AS Roma en hij zou op het punt staan om te gaan tekenen bij Internazionale. De makelaar van Januzaj was al in Rome om er te praten met het bestuur van AS Roma. Jesse Lingard, die einde contract is bij Manchester United, is de grote concurrent van onze landgenoot. Voorlopig lijkt de Belg de tweede optie te zijn, maar Januzaj wil dolgraag naar de ploeg van José Mourinho.

Ansu Fati (19) er geen twijfel over bestaan: hij blijft aan boord bij FC Barcelona. De buitenspeler reageerde bij Canal + op de geruchten waarin hij gelinkt wordt aan een overstap naar Paris Saint-Germain. Hij gaf aan dat hij hoopt zijn hele carrière bij Barça te kunnen spelen.

Bayern München maakte op zijn website bekend dat Corentin Tolisso (27) deze zomer andere oorden zal opzoeken. De Fransman kwam in de zomer van 2017 over van Olympique Lyon voor 41,5 miljoen euro en speelde sindsdien voor geen enkele andere club. De teller van Tolisso in Beieren klokt af op 118 duels (21 goals, 15 assists). Zijn contract loopt deze zomer af en wordt niet verlengd.

Volgens Fabrizio Romano heeft Ivan Perisic zijn nieuwe club beet. De Kroaat zou vorige zaterdag bij Tottenham gesignaleerd zijn, waar hij zijn handtekening zette onder een tweejarig contract. Sindsdien bleef het even stil rond de aanvaller. Toch is er geen vuiltje aan de lucht volgens Romano en is het enkel wachten op de officiële aankondiging.

Volgens El Mundo Deportivo aast Chelsea op de diensten van Sergino Dest. De Amerikaanse international heeft bij de Blaugrana heel wat concurrentie met grote namen als Dani Alves en Sergi Roberto, en zou zelf niet weigerachtig staan tegenover een overgang naar Chelsea. Over een eventueel transferbedrag werd evenwel nog geen gewag gemaakt bij de Spaanse krant. Er wordt wel melding gemaakt van een bijkomende pasmunt genaamd César Azpilicueta. De Spanjaard mag beschikken bij Chelsea, en zou dan weer richting Barcelona kunnen verkassen.

POLL: Hoeveel zal CDK opbrengen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Fiorentina haalbare kaart voor Club? "Ze hebben hun zwaktes"
Fiorentina haalbare kaart voor Club? "Ze hebben hun zwaktes"

Historisch, anders kan de prestatie van Club Brugge op donderdagavond niet omschreven worden. Het ...

26
26
'Belgische Charleroi-flop voor miljoenen naar Bundesliga'
'Belgische Charleroi-flop voor miljoenen naar Bundesliga'

Een aantal Belgische voetballers legden de voorbije jaren een opmerkelijk parcours af. Denk ...

3
3
Nagelsmann bezorgt Bayern mokerslag in zoektocht naar coach
Nagelsmann bezorgt Bayern mokerslag in zoektocht naar coach

Bayern München kondigde al een hele tijd geleden aan dat het na dit seizoen afscheid neemt van ...

16
16
TRANSFERUURTJE: 'Overmars vertrekt, AA Gent passeert langs kassa'
TRANSFERUURTJE: 'Overmars vertrekt, AA Gent passeert langs kassa'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

177
177
'Kandidaat-overnemer duikt al op bij Standard'
'Kandidaat-overnemer duikt al op bij Standard'

Standard kent de zoveelste crisis. De Rouches hopen zo snel mogelijk verlost te zijn van de ...

149
149
Hayen verklaart hoe hij Club Brugge weer op de rails zette
Hayen verklaart hoe hij Club Brugge weer op de rails zette

Nicky Hayen heeft Club Brugge weer helemaal op de rails gezet. In Europa en de Jupiler Pro League ...

346
346
Smaakmaker Genk doet onthulling over Anderlecht
Smaakmaker Genk doet onthulling over Anderlecht

Als KRC Genk zich nog in de titeldebatten wil mengen, moet het morgenavond winnen van RSC ...

194
194
Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt
Jackers zet Club Brugge met voeten op de grond na Europese stunt

Club Brugge won afgelopen donderdag tegen het Griekse PAOK en mag zich opmaken voor de halve finales ...

417
417
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"
Amuzu vergelijkt zichzelf met Doku: "Pijn tot in de toppen van mijn tenen"

RSC Anderlecht is bijzonder goed begonnen aan de Champions' Play-Offs. De Brusselse recordkampioen ...

103
103
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie
Kuyt heeft héél duidelijke eisen voor Beerschot na promotie

Beerschot kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen in de Challenger Pro League en treedt volgend ...

172
172
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats
Tolu zet hatende Anderlecht-fans stevig op hun plaats

De strijd om de titel in de Jupiler Pro League blijft razend spannend. Ook bij KRC Genk dromen ze ...

283
283
Europese kwalificatie levert Club Brugge fraai extraatje op
Europese kwalificatie levert Club Brugge fraai extraatje op

Club Brugge heeft donderdagavond zijn afspraak met de geschiedenis niet gemist, want het wist de hel ...

400
400
'Union grijpt drastisch in na pijnlijke 0 op 9'
'Union grijpt drastisch in na pijnlijke 0 op 9'

Maandenlang was Union dé gedoodverfde kampioen voor dit seizoen, want ze stonden vrijwel de ...

293
293
Club Brugge krijgt meteen antwoord van kalendermanager
Club Brugge krijgt meteen antwoord van kalendermanager

Decennia lang vertolkten Belgische teams slechts een bijrol op het Europese toneel, maar dit seizoen ...

798
798
Verhaeghe sneert naar Deila en spreekt over positie Hayen
Verhaeghe sneert naar Deila en spreekt over positie Hayen

Wat een metamorfose heeft Club Brugge ondergaan. Een maand geleden leek het zich nog naar het einde ...

940
940