RSC Anderlecht is van plan om komende zomer met de grove borstel door de spelerskern te gaan. Eén van de jongens waar wel nog op gerekend wordt, is Jan-Carlo Simic. Al wekt de Servische verdediger wel irritatie met zijn attitude op het veld.
Afgelopen zomer moest Anderlecht op zoek naar een nieuwe verdediger om het vertrek van Zeno Debast op te vangen. Voormalig sportieve baas Jesper Fredberg ging daarvoor aankloppen bij AC Milan. Zo telde RSCA een slordige 3 miljoen euro neer om de 20-jarige Simic over te nemen.
Vaste sterkhouder achterin
Mede door het uitvallen van Jan Vertonghen en de mindere prestaties van Mathias Jörgensen, versierde de Serviër al snel een basisplaats. Zijn optredens gingen wel te paar met de nodige fouten, maar Simic liet ook flitsen van zijn potentieel zien. Het leverde hem zelfs zijn eerste selecties voor zijn nationale ploeg op.
Door de winterse komst van Adryelson en Lukas Hey, verdween hij even van het voorplan. Maar de laatste weken is Simic weer een vaste basisspeler. Ook volgend seizoen wordt dus op hem gerekend. Al zal hij dan wel de terugkerende foutjes uit zijn spel moeten krijgen. Én zijn houding op het veld wat moeten aanpassen.
Overbodig theatraal gedrag
Simic is namelijk een erg expressieve speler. Op zich niet mis mee, het maakt hem zelfs populair bij de achterban. Maar hij moet uitkijken dat hij er niet overgaat zoals afgelopen weekend tegen Union. Bij 'Extra Time' had Filip Joos het zelfs over 'patsergedrag'. "Het ontploft ook telkens in zijn gezicht. In de bekerfinale tegen Club deed hij het ook al. Als je dan statistieken zoals Union hebt, kom je er nog mee weg. Maar nu ...", vult analist Frank Boeckx aan.
Wesley Sonck stelt dat Simic met zijn gedrag zelfs de tegenstander extra motivatie geeft. "Het is ook vooral voor het publiek, voor de bühne", klinkt het bij Joos. "Eigenlijk probeert hij zo zijn slechte inspeelpasses te verdoezelen. Hij wil een wedstrijd in de wedstrijd creëren met zijn tegenstander. Maar hij verliest elke keer, dus stop daarmee. Hij moet zich concentreren. Ik stoor mij er ook aan", aldus Boeckx. "Het is altijd zo theatraal, met veel schwalbes ook", besluit Peter Vandenbempt.