Antwerp gooit alle remmen los voor dubbele supertransfer

Antwerp gooit alle remmen los voor dubbele supertransfer

Marc Overmars staat voor een intense slotfase van de zomermercato. Antwerp FC bevindt zich in de afrondende fase van de verkoop van Gaston Avila aan Ajax, waarbij de Great Old naar verluidt een bedrag tussen de 12 en 13 miljoen euro zal ontvangen.

De Directeur Voetbalzaken heeft al een mogelijke vervanger voor Avila geïdentificeerd met Olivier Deman van Cercle Brugge. De nieuwe Rode Duivel zou naar verluidt minstens 3 miljoen euro moeten kosten. Ondanks dat Deman een andere speelstijl heeft, beschikt hij zeker over de nodige kwaliteiten om het nakende vertrek van Avila op te vangen. Bovendien zou Overmars tot wel 10 miljoen euro winst kunnen maken op deze dubbele transferklapper.

Antwerp kan jackpot vangen voor Avila

Ajax bereidt op de positie van linksachter een aanzienlijke kwaliteitsimpuls voor. De nieuwe technisch directeur, Sven Mislintat, heeft al een duidelijk beeld van het type verdediger dat hij voor deze positie wil aantrekken. Het oorspronkelijke plan was om de voormalige publiekslieveling Nicolas Tagliafico terug te halen naar Amsterdam. Tagliafico symboliseert passie, een winnaarsmentaliteit en grinta.

In Nederland draagt hij veelzeggende bijnamen zoals “het Argentijnse scheermes” en “een vechtmachine”, vanwege zijn vechtersmentaliteit en scherpe, maar faire tackles. Tagliafico heeft een sterk seizoen achter de rug bij Olympique Lyon en coach Laurent Blanc lijkt niet zomaar bereid om zijn beste verdediger te laten vertrekken.

Daarom heeft Sven Mislintat nu zijn zinnen gezet op een vergelijkbaar type verdediger: Gaston Avila. Volgens Het Nieuwsblad staat Antwerp FC zelfs op het punt om hun beenharde verdediger aan de Amsterdammers te verliezen. Ajax zou bereid zijn om zo'n 12 à 13 miljoen euro neer te leggen voor Avila en dat alleen de laatste details nog besproken moeten worden. Volgens de krant streeft Ajax ernaar om deze transfer zo spoedig mogelijk af te ronden.

Overmars schakelt snel door met Deman

Om de kwaliteit binnen de Antwerpse ploeg te behouden, moet Marc Overmars snel handelen bij het vinden van een alternatief, mocht Avila binnenkort naar Ajax vertrekken. Volgens transferwatcher Sacha Tavolieri heeft RAFC daarom onlangs interesse getoond in Olivier Deman, de eenmalige Rode Duivel van Cercle Brugge.

Hoewel Deman een ander type speler is dan Avila, beschikt hij over verschillende hoogwaardige kwaliteiten waarmee hij een waardevolle aanvulling kan zijn voor Antwerp FC. Bovendien heeft de 23-jarige zelf de ambitie om deze zomer een stap voorwaarts te zetten in zijn carrière.

Onder leiding van Bernd Storck werd Olivier Deman teruggestuurd naar de B-kern van Cercle Brugge, maar Yves Vanderhaeghe viste het jeugdproduct weer op. Vervolgens ontplofte Deman vorig seizoen helemaal onder de vleugels van huidige coach, Miron Muslic, die hem omvormde van een aanvaller tot een linker wingback.

Deman stond niet te springen om linksback te worden, maar deze positiewijziging had wel een enorm positieve impact op de loopbaan van de 23-jarige speler. Hij groeide uit tot een van de steunpilaren van Cercle en wordt nu beschouwd als een van de beste linksbacks in de Jupiler Pro League.

Cercle Brugge-DNA

Olivier Deman belichaamt het ware DNA van Cercle Brugge, dat synoniem staat voor een hoog pressiespel, onophoudelijke inzet, snelle balrecuperatie, een hoge intensiteit en een intense speelstijl. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste spelers in het implementeren van de pressing tactiek, die Cercle zo succesvol en moeilijk te bespelen maakt.

In een interview met Krant van West-Vlaanderen omschrijft ex-Cercle coach Yves Vanderhaeghe hem als iemand die veel loopt voor de ploeg, een harde werker is, en grote fysieke capaciteiten heeft om hoog druk te zetten. Dankzij zijn uitzonderlijke loopvermogen haalt Deman een maximaal rendement als linker wingback.

Hij weet wekelijks te imponeren met indrukwekkende fysieke parameters: in het afgelopen seizoen registreerde hij telkens meer dan 12 kilometers per wedstrijd, voornamelijk dankzij zijn high intensity runs. “Met zulke cijfers zit je niet alleen bij de top in België, maar kun je in heel Europa buiten komen. Het geheim is dat jongens als Olivier Deman en Thibaut Somers die intensiteit op elke training etaleren. Geloof me, je wilt niet achter die mannen aanlopen, hoor”," verklaarde Jimmy Dewulf, beloftencoach van Cercle, aan Het Nieuwsblad.

Rode Duivel klaar voor de volgende stap

Het profiel van Deman trok zelfs de aandacht van Domenico Tedesco, die hem in juni voor het eerst selecteerde voor de Rode Duivels. Hiermee werd Deman de eerste speler van Cercle Brugge sinds Tom De Sutter die voor de Belgische nationale ploeg werd opgeroepen.

Tedesco's keuze toont aan dat hij zich niet naar namen kijkt, maar dat hij echt op zoek is naar de juiste spelers en profielen om zijn filosofie uit te dragen. Deman viel vooral op bij Tedesco door de manier waarop hij langs de zijlijn opwarmde tijdens de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Westerlo.

“Ik observeerde hem tussen de 45ste en de 60ste minuut en in die tijd trok hij maar liefst 25 sprintjes aan volle intensiteit. Dat betekent dat hij mentaal sterk is”, onthulde de bondscoach bij het bekendmaken van zijn laatste selectie.

De Rode Duivels hebben nood aan vleugelverdedigers en Tedesco ziet in Deman een mogelijke oplossing voor dit knelpuntberoep. Met zijn uitstekende prestaties bij Cercle Brugge en zijn status als nieuweling bij de Rode Duivels, voelt Deman al een tijdje dat hij klaar is om de volgende stap in zijn carrière te zetten.

Minstens 3 miljoen euro

Eerder in deze zomermerato toonden zowel KRC Genk als Union SG al belangstelling in Olivier Deman, terwijl ook Italiaanse clubs hun oog op hem hebben laten vallen. Op dit moment is echter Antwerp FC de meest concrete kandidaat die interesse heeft om Olivier Deman aan te trekken.

De speler zelf lijkt waarschijnlijk niet weigerachtig te staan tegenover een verhuis naar de Bosuil. In een recent interview met Het Nieuwsblad gaf Deman aan dat hij hoopt ooit te kunnen voetballen in Antwerpen. Geboren in Wilrijk, verhuisde hij op vijfjarige leeftijd naar West-Vlaanderen.

Cercle Brugge realiseert zich eveneens dat Deman door zijn uitstekende prestaties op clubniveau en zijn eerste selectie bij de Rode Duivels stilaan onhoudbaar wordt. Met de komst van Jordan Semedo deze zomer, een Franse jeugdinternational die wordt gehuurd van AS Monaco, heeft de club proactief al een vervanger aangetrokken voor het geval Deman wordt verkocht.

Cercle stelt een vraagprijs van minstens 3 miljoen euro vast voor een mogelijke transfer van hun talentvolle speler. Tijdens de wedstrijd tegen KRC Genk begon Deman overigens verrassend op de reservebank, waarbij “transferitis” als mogelijke verklaring werd genoemd.

POLL: Deman zou een versterking zijn voor Antwerp FC

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

6
6
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

0
0
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'

Het bestuur van Club Brugge staat momenteel voor een bijzonder lastige keuze en moet een nieuwe ...

163
163
<strong>Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen</strong>
Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen

Beerschot is de zoveelste Belgische club die in de problemen zit met buitenlandse eigenaars. Leren ...

67
67
'Antwerp haalt opgelucht adem na Van Bommel-ontwikkelingen'
'Antwerp haalt opgelucht adem na Van Bommel-ontwikkelingen'

Een verlenging van de landstitel zit er niet meer in, maar met de Croky Cup kan Antwerp FC zich ...

111
111
Selectie Club Brugge: gigantische meevaller voor Hayen
Selectie Club Brugge: gigantische meevaller voor Hayen

Club Brugge davert momenteel als een stoomtrein door de Champions' Play-Offs en doet na de recente ...

279
279
<strong>Fredberg haalt alles uit de kast: 'Anderlecht wil hem buiten'</strong>
Fredberg haalt alles uit de kast: 'Anderlecht wil hem buiten'

Het lijkt erop dat Majeed Ashimeru's tijd bij Anderlecht (eindelijk) ten einde loopt. Hoewel coach ...

270
270
Gent nog niet thuis: KV Mechelen pakt levenslijn tegen OHL
Gent nog niet thuis: KV Mechelen pakt levenslijn tegen OHL

In de Europe Play-Offs is de eindzege van AA Gent dan toch nog geen zekerheid. KV Mechelen pakte ...

80
80
Weergaloze Openda rolt Borussia Dortmund eigenhandig op
Weergaloze Openda rolt Borussia Dortmund eigenhandig op

In de Duitse Bundesliga is Bayer Leverkusen al een tweetal weken zeker van de titel. Maar er woedt ...

104
104
Alderweireld: "Zo kunnen we er fantastisch seizoen van maken"
Alderweireld: "Zo kunnen we er fantastisch seizoen van maken"

Antwerp FC wil op 9 mei beslag leggen op zijn tweede bekerwinst op evenveel seizoenen tijd. Maar dan ...

101
101
JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"
JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"

De Champions' Play-Offs zijn inmiddels halfweg en nog steeds zijn er drie ploegen die een grote kans ...

1007
1007
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn

Het dreigt dan toch een afscheid in mineur te worden voor J&uuml;rgen Klopp als hoofdcoach van ...

197
197
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?

Davy Roef zette zijn reputatie als penaltypakker dinsdag tegen STVV nog maar eens in de verf. De ...

162
162
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL

KV Mechelen moet straks de drie punten thuishouden tegen OH Leuven wil het nog aanspraak maken op ...

48
48
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'

KRC Genk ging afgelopen woensdag kansloos onderuit tegen Club Brugge. In de eigen Cegeka Arena, die ...

260
260