TU: 'Club haalt oude bekende, Lukaku mag club schrappen'

TU: 'Club haalt oude bekende, Lukaku mag club schrappen'

Zowel in binnen- als buitenland wordt achter de schermen al volop gewerkt aan de komende transferperiode. Gezien de situatie in Oost-Europa, kunnen spelers uit Oekraïense en Russische competities momenteel zelfs al van club veranderen. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Bij Club Brugge is de kans reëel dat Jack Hendry vertrekt indien hij niet snel uitzicht krijgt op meer speelgelegenheid. Club zou al speuren naar potentiële vervangers. The Sun meldt dat de naam van oude bekende Jake Clarke-Salter weer op de verlanglijst staat. Het jeugdproduct van Chelsea FC was in 2020 al in beeld. Eind dit seizoen loopt zijn contract af bij The Blues, die hem momenteel verhuren aan Coventry City. Blauw-Zwart ruikt dus een transfervrije buitenkans. Ook Leeds United, PSV en Sheffield United zouden interesse tonen.

RSC Anderlecht dreigt Christian Kouamé te verliezen. De Ivoriaan wordt gehuurd van ACF Fiorentina en lijkt veel te duur uit te vallen om definitief over te nemen. Volgens SudPresse en Het Laatste Nieuws zal Kouamé niet te houden zijn. Fiorentina wil zijn goede seizoen bij RSCA verzilveren op de transfermarkt. De Italianen investeerden destijds zo'n 11 miljoen euro in zijn komst en willen dat bedrag grotendeels terugverdienen.

Francis Amuzu speelt naar zijn zin te weinig bij Paars-Wit. Volgens La Dernière Heure zou de flankaanvaller dan ook al een tijdje de intentie hebben om te vertrekken. De Belg met Ghanese roots kan alvast op de nodige interesse rekenen. Zo meldt Het Nieuwsblad dat zijn naam de ronde doet in onder meer de Ligue 1, waar clubs als OGC Nice en Olympique Marseille nog steeds belangstelling zouden tonen. Amuzu heeft nog een contract tot medio 2024. Anderlecht zal dan ook een aardige som willen vangen.

Kristian Thorstvedt wordt opnieuw in verband gebracht met een transfer. Dat is opvallend, want de Noorse middenvelder tekende vorige week nog een nieuw contract tot 2025. Volgens Tuttomercatoweb is het Sassuolo dat momenteel concrete interesse toont. Er wordt gewag gemaakt van een transferprijs boven de 5 miljoen euro, maar wellicht zal Genk toch nog een pak meer willen voor de 23-jarige, zeker nu hij pas zijn contract verlengd heeft.

Volgens La Dernière Heure is OSC Lille onder de indruk van Vakoun Bayo. De aanvaller wordt door Charleroi gehuurd van AA Gent en het heeft ook een aankoopoptie. De speler wil graag blijven, maar als Lille OSC komt aankloppen, verandert hij mogelijk nog van gedacht.

In de podcast Sjotcast van Het Nieuwsblad kwam analist Eddy Snelders met een opvallend weetje. Volgens hem wil Antwerp stunten met niemand minder dan Christian Eriksen, een bijzonder gerucht. Snelders stelde zich meteen wel de vraag of de Antwerpenaren wel over voldoende slagkracht beschikken om de 30-jarige middenvelder van Brentford werkelijk vast te leggen.

BUITENLAND

Kylian Mbappé leek vorige week in Parijs te blijven volgens Le Parisien, maar volgens Marca is Real Madrid nog steeds zeker dat de Fransman na het seizoen de overstap maakt. Op 1 juli, als zijn contract bij PSG er definitief opzit, zou de overgang definitief beklonken worden. PSG zou hem meer geld bieden, maar ook in Madrid heeft hij niet te klagen. Zo zou Mbappé de best betaalde speler in de hele selectie worden. Enkel over de portretrechten zou nog een akkoord gevonden moeten worden. 


Er blijft ook druk gespeculeerd worden over een vertrek in de zomer van Romelu Lukaku. Volgens Mundo Deportivo is Lukaku alvast geen optie meer voor Bayern München. De Duitse kampioen houdt rekening met een vertrek van Robert Lewandowski in de zomer, maar Lukaku zal hem niet vervangen. Chelsea zou minstens 95 miljoen euro willen vangen en Bayern is niet bereid om zo'n hoge som neer te tellen.

Volgens Fichajes staat Serge Gnabry op het wenslijstje van Real Madrid. De 26-jarige aanvaller was de voorbije jaren een sterkhouder bij Bayern, maar gaat in de zomer zijn laatste contractjaar in. Bayern slaagt er maar niet in om een akkoord te vinden over een verlenging. De club zou Gnabry in de zomer wel eens kunnen verkopen voor hij gratis de deur uit kan lopen. Real zal dan wellicht wel stevig in de buidel moeten tasten, want Transfermarkt schat zijn prijs nog steeds op 70 miljoen euro.

Volgens het Duitse Sky Sports heeft Bayern München zich gemeld bij de entourage van Sadio Mané. Sportief directeur Hasan Salihamidzic zou zelfs al gesproken hebben met de zaakwaarnemer van de Senegalees. Aangezien de flankaanvaller een contract heeft tot medio 2023 bij Liverpool, is het volgens de Duitse sportzender niet ondenkbaar dat Mané een 'haalbare kaart' zou zijn voor Bayern. Liverpool zou nog niet hebben samengezeten met de entourage van de speler en wil eerst het contract van Mohamed Salah verlengen.

Er werd de voorbije maanden al heel wat gespeculeerd over de toekomst van Cristiano Ronaldo. Volgens The Sun wil de Portugees Manchester United echter niet op een dieptepunt verlaten en wil hij de ploeg helpen om volgend seizoen een prijs te winnen en opnieuw een ticket voor de Champions League af te dwingen. Er hangt wel één grote voorwaarde vast aan het blijven van Ronaldo: nieuwe trainer Erik ten Hag moet zijn zegen geven.

Volgens Fichajes zal Juventus zich tijdens de zomermercato melden bij grote concurrent Inter. De Oude Dame zou de Nerazzurri willen beroven van Milan Skriniar. Het contract van de Slowaakse verdediger loopt af in 2023, waardoor Skriniar een bijzonder interessante optie kan zijn voor Juventus. Volgens de Spaanse bron zou Inter evenwel niet meteen weigerachtig staan tegenover een transfer van zijn sterkhouder door de financiële problemen van de club.

Ondertussen blijft er ook volop gespeculeerd worden over de toekomst van Eden Hazard. Tot voor kort leek het quasi zeker dat onze landgenoot in de zomer zou vertrekken. Maar volgens Defensa Central staat dat allerminst vast. Nu Erling Haaland naar Manchester City zal trekken, is er immers veel minder nood aan extra financiële middelen. Bovendien gelooft men in de kansen dat onze landgenoot zijn beste niveau weer kan halen nu het plaatje van zijn enkel is verwijderd. Coach Carlo Ancelotti zou de Rode Duivel volgend seizoen gebruiken als luxe-joker voorin.

FC Barcelona wil uitpakken met de komst van een extra topaanvaller. De middelen daarvoor zouden wel eens van Philippe Coutinho kunnen komen. Volgens Mundo Deportivo wil Aston Villa de Braziliaan definitief overnemen. Villa en Coutinho zouden dicht bij een persoonlijke overeenkomst staan. Op clubniveau is er wel nog geen akkoord. De Engelsen zijn niet van plan om de aankoopoptie van 40 miljoen euro te lichten en hopen dat de helft daarvan zal volstaan. Barça wil dan weer het onderste uit de kan halen, maar is bereid om water bij de wijn te doen zodat zijn forse salaris geschrapt kan worden.

Youri Tielemans is aan zijn laatste weken bezig bij Leicester CityArsenal zou alvast een serieuze kandidaat zijn om hem over te nemen. Volgens het erg betrouwbare The Athletic staan zowat alle topmensen binnen Arsenal volledig achter de komst van de Rode Duivel. Concrete onderhandelingen met Leicester moeten nog plaatsvinden, maar was er wel reeds een bemoedigend gesprek met de makelaars van Tielemans.

Feyenoord lijkt zich zich straks te versterken met een huidige Ajax-speler. Aanvaller Danilo Pereira, wiens contract afloopt in Amsterdam, zou richting de grote concurrent trekken. Feyenoord Transfermarkt meldt dat een transfer nabij is.

POLL: Zal Club Jake Clarke-Salter halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond
Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond

Club Brugge heeft zich verzekerd van een plekje in de halve finales van de Conference League. Daarin ...

348
348
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie

Club Brugge heeft donderdag een fraai stukje Belgische voetbalgeschiedenis geschreven. Blauw-Zwart ...

148
148
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt

Donderdagavond werden de tickets voor de halve finales in de Europa en Conference League uitgedeeld. ...

62
62
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales

Club Brugge heeft zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg ooit geplaatst voor de halve ...

191
191
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel

In de Europa League konden enkele Rode Duivels zich donderdag verzekeren van een plek in de halve ...

68
68
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel

Beerschot VA zal vrijdag in de bloemetjes gezet worden voor het behalen van de titel in de ...

138
138
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"

Club Brugge kreeg donderdagavond een uitgelezen kans om zich te plaatsen voor de halve finales van ...

404
404
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's

In de Conference League zijn de eerste halve finalisten bekend. Indien Club Brugge zich kan ...

217
217
Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend
Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend

Tijdens het huidige seizoen werd andermaal gesleuteld aan het competitieformat van de Jupiler Pro ...

540
540
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"

Vrijdagavond valt het doek over de reguliere competitie in de Challenger Pro League. Voor Beerschot ...

222
222
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"

In de Europa League worden donderdagavond de tickets voor de halve finales uitgedeeld. Daarbij staat ...

107
107
<strong>Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’</strong>
Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’

Club Brugge is op zoek naar aanvallende versterking en het richt zijn pijlen op Jos&eacute; Melro ...

499
499
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg

Club Brugge wil zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg verzekeren van een plek in de halve ...

227
227
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?

RSC Anderlecht staat sinds afgelopen weekend in pole-positie om met de landstitel aan de haal te ...

288
288
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City

Titelverdediger Manchester City is woensdagavond gesneuveld in de Champions League. De Engelse ...

125
125