TU: 'CDK blijft, Witsel naar Premier League'

TU: 'CDK blijft, Witsel naar Premier League'

De zomerse transfermarkt is in België en de meeste Europese landen inmiddels al een tijdje gesloten, maar heel wat ploegen in binnen- en buitenland zijn al bezig met de komende mercato's. Bovendien mogen in sommige landen wel nog enkele dagen of weken transfers gedaan worden. VoetbalNieuws bundelt al dat nieuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Charles de Ketelaere kan op heel wat interesse rekenen. Het goudhaantje van Club Brugge stond naar verluidt in de belangstelling van Tottenham, maar Antonio Conte heeft andere plannen volgens Fiorentina News. Corriere di Puglia e Luciana stelt dan weer dat CDK nog steeds erg gewild is door AC Milan. De Rossoneri zouden wel pas een bod doen als de Brugse vraagprijs zakt. Dat lijkt uitgesloten komende winter, waardoor de speler nog tot de zomer in België lijkt te blijven.  

Volgens Calciomercato heeft Club Brugge navraag gedaan naar Bryan Reynolds. De Amerikaanse rechtsachter staat al lang op de shortlist van Club, dat toen het pleit verloor van AS Roma. Zij betaalden 7 miljoen euro aan Dallas om hem vast te leggen, maar onder José Mourinho komt de talentvolle verdediger niet aan de bak. Ook Hull City zou hem willen, en ook Sampdoria en Troyes werden al genoemd.

Club zou volgens het medium Correio bovendien meer kans maken op een transfer van Mathues Bahia. Zijn club EC Bahia zou namelijk een vervanger gevonden hebben, waardoor een transfer dichterbij lijkt. De speler zou al een aanbieding op zak hebben van de landskampioen. Nog bij Club zou de entourage van Matej Mitrovic aansturen op een contractontbinding. Dat meldt Het Nieuwsblad.

RSC Anderlecht zou willen shoppen bij PSG. Volgens Goal heeft RSCA zijn oog laten vallen op Djeidi Gassama. Dat is een achttienjarige flankaanvaller die uitkomt voor de U19 van de Franse topclub. Daar speelde hij een zeer sterke Youth League, waar hij 5 keer scoorde en 2 assists uitdeelde. Tegen Club NXT was hij in twee wedstrijden goed voor één treffer. Hij ligt tot midden 2023 onder contract in Parijs.

Theo Bongonda zou mits een goed bod wel eens kunnen vertrekken in januari. Daarom heeft Racing Genk heeft volgens MVS Foot interesse in Faïz Selemani. Dat is geen toeval, want de flankaanvaller van KV Kortrijk heeft namelijk dezelfde makelaar. Mogelijk werd Selemani aangeboden bij de Limburgers.

Sporting Charleroi heeft Shamar Nicholson verkocht aan Spartak Moskou. En de Carolo’s zouden daarbij langs de kassa gepasseerd zijn. De Russen zouden 10 miljoen euro betaald hebben voor de Jamaicaan, de tweede duurste uitgaande transfer ooit voor de club. Charleroi betaalde zelf 1,5 miljoen euro voor Nicholson.

Charleroi zou ook nog zaakjes kunnen doen met AA Gent. Sudpresse meldt namelijk dat de Henegouwse club doordrukt voor de komst van Vakoun Bayo. Het transferdossier zou al in de afrondende fase zitten.

Standard wil af van twee verdedigers, als we LDH mogen geloven. De Rouches zouden Nicolas Gavory en Moussa Sissako willen lozen volgens de krant. Gavory zou alvast interesse genieten van het Franse Clermont.

BUITENLAND

Lamkel Zé is nog altijd eigendom van Antwerp, maar speelt al even in Slovakije bij DAC. Daar zou hij na enkele maanden willen vertrekken volgens Het Nieuwsblad. Bij Antwerp lijkt zijn verhaal evenwel over.

Hakim Ziyech zit meer dan hem lief is op de bank bij Chelsea. De Marokkaan zou volgens BILD naar Duitsland kunnen. Borussia Dortmund zou concrete interesse tonen. Zijn salaris is wel een probleem. Daarom zouden de Borussen denken aan een huurbeurt, met mogelijk een aankoopoptie. Sport 1 weet dan weer dat hij bij FC Barcelona het plan B is voor Ferran Torres.

Mauro Icardi komt niet uit de verf bij PSG. De Argentijn speelt er een bijrol en zou tijdens een van de komende mercato's kunnen vertrekken. Volgens La Gazzetta dello Sport ligt Juventus op de loer voor de spits. Vanwege de mogelijke hoge transfersom voor Icardi denkt de Oude Dame aan een ruildeal met middenvelder Arthur.

Bij FC Barcelona zou Xavi vijf spelers naar de uitgang duwen. Dat meldt AS. Coutinho, Umtiti, de Jong, Dest en Demir mogen Camp Nou allemaal verlaten.

Maxime Busi gaat volgens La Gazzetta dello Sport Parma verlaten. De club zou een akkoord hebben over een transfer met het Franse Stade Reims. Het zou gaan om een huurbeurt met verplichte aankoopoptie. Bij Reims komt Busi Thomas Foket tegen.

Erling Haaland staat op het lijstje van elke grote club. Nu zou ook Liverpool zich mengen in de strijd om het goudhaantje van Dortmund. Dat meldt Sky Deutschland. De Reds zullen wel moeten afrekenen met moordende concurrentie. Liverpool zou dan weer afscheid kunnen nemen van Joe Gomez. Die zou volgens Daily Mail in beeld zijn bij Real Madrid.

Nog bij de Reds is er onzekerheid over de toekomst van sterspeler Mohamed Salah. Komende zomer begint hij namelijk aan zijn laatste contractjaar. De onderhandelingen over een verlenging zouden moeizaam verlopen. Salah zal niet zomaar tekenen en wil sportieve versterkingen zien, weet The Express. Er zou een echte topspits moeten bijkomen. Marc Behrenbeck (Sky Germany) schuift de naam van Haaland naar voren.

Francesco Antonucci zou mogen beschikken bij Feyenoord. De Belg komt dit seizoen niet veel aan spelen toe. De Telegraaf meldt dat ex-club Volendam hem will huren. Ook het Franse Troyes wordt genoemd. De speler zelf zou zich beter voelen bij een overgang naar Volendam.

Axel Witsel lijkt in januari te mogen beschikken bij Borussia Dortmund, weet het Duitse Expresse. Hetzelfde medium schuift Newcastle United naar voren als mogelijke bestemming. Ook Juventus en Barcelona werden al genoemd.

POLL: Zal CDK naar AC Milan gaan?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Club Brugge moet in buidel tasten voor vervanger Vanaken'
'Club Brugge moet in buidel tasten voor vervanger Vanaken'

Het lijkt haast vanzelfsprekend, maar ook dit seizoen haalt Hans Vanaken weer een erg hoog niveau. ...

23
23
'AA Gent velt ongenadig hard verdict voor grootverdiener'
'AA Gent velt ongenadig hard verdict voor grootverdiener'

AA Gent pakte de voorbije weken uit met een aantal contractverlengingen. Zo werden Sven Kums en ...

79
79
'Fredberg in actie: Anderlecht zoekt extra hulp voor Riemer'
'Fredberg in actie: Anderlecht zoekt extra hulp voor Riemer'

Brian Riemer kan zichzelf onsterfelijk maken in het Lotto Park door Anderlecht tot landskampioen te ...

95
95
Belgische traditieclubs vieren terugkeer naar profniveau
Belgische traditieclubs vieren terugkeer naar profniveau

De afgelopen jaren gingen tal van Belgische traditieploegen failliet, anderen zakten dan weer om ...

45
45
'KRC Genk verliest toptalent aan Europese grootmacht'
'KRC Genk verliest toptalent aan Europese grootmacht'

De voorbije dagen werd druk gespeculeerd over de toekomst van Jorthy Mokio, die AA Gent dreigt te ...

178
178
Referee Department maakt scheidsrechters speeldag 6 bekend
Referee Department maakt scheidsrechters speeldag 6 bekend

Halfweg de play-offs valt er voorlopig weinig aan te merken op de prestaties van de Belgische ...

120
120
<strong>Club Brugge wil excelleren met dodelijk doelpuntenkanon</strong>
Club Brugge wil excelleren met dodelijk doelpuntenkanon

Club Brugge jaagt op een dodelijk doelpuntenkanon en richt zijn ogen op Williot Swedberg. De Zweedse ...

299
299
Dilemma voor Hayen: trio viert terugkeer bij Club Brugge
Dilemma voor Hayen: trio viert terugkeer bij Club Brugge

Club Brugge veegde woensdag de vloer aan met KRC Genk, een huzarenstukje dat het komend weekend ...

530
530
'AA Gent de wanhoop nabij: rampscenario in de maak'
'AA Gent de wanhoop nabij: rampscenario in de maak'

Belgische topclubs zoals Anderlecht, KRC Genk en Club Brugge hebben het de laatste tijd alsmaar ...

320
320
Union-smaakmaker naar Club Brugge? "Als ze hem willen ..."
Union-smaakmaker naar Club Brugge? "Als ze hem willen ..."

Na de onwaarschijnlijke ontknoping van afgelopen seizoen belooft de race om het kampioenschap dit ...

722
722
Antwerp renoveert Bosuil: concrete bouwplannen uitgelekt
Antwerp renoveert Bosuil: concrete bouwplannen uitgelekt

Ook de tweede thuismatch in de Champions' Play-Offs leverde geen puntengewin op voor Antwerp. Aan de ...

673
673
'Foutje van Fredberg: Anderlecht loopt toptarget mis'
'Foutje van Fredberg: Anderlecht loopt toptarget mis'

De focus ligt nu uiteraard op de titelstrijd, maar achter de schermen blijkt Anderlecht ook reeds ...

231
231
'AA Gent slaat dubbelslag: twee aanwinsten in één klap'
'AA Gent slaat dubbelslag: twee aanwinsten in één klap'

Een van de uitblinkers bij AA Gent in de Europe Play-Offs is ongetwijfeld Matias Fernandez-Pardo, ...

187
187
'Jackpot voor Club Brugge: gegeerd duo laat kassa rinkelen'
'Jackpot voor Club Brugge: gegeerd duo laat kassa rinkelen'

Vanuit een schijnbaar uitzichtloze positie stevent Club Brugge plots af op een mooi seizoenseinde. ...

666
666
Titelhoop Club Brugge neemt toe: "Dat geef ik je op een blaadje"
Titelhoop Club Brugge neemt toe: "Dat geef ik je op een blaadje"

Cercle Brugge speelt zondag gastheer voor koploper RSC Anderlecht. Groen-Zwart ging een paar dagen ...

775
775