Behoudens een negatief advies van de ordediensten, speelt Union SG ook volgend seizoen zijn Europese duels in het Lotto Park. Voor de supporters van RSC Anderlecht is dat uiteraard een doorn in het oog. Maar de clubleiding kon moeilijk anders dan deze deal te accepteren.
De achterban van Paars-Wit moest de voorbije jaren al lijdzaam toekijken hoe de rivaal uit Vorst de macht greep in Brussel. Vorig seizoen werd Union zelfs kampioen waardoor het rechtstreeks geplaatst is voor de League Phase van de Champions League. En dat terwijl het alweer van 2017 geleden is dat Anderlecht nog eens mocht deelnemen aan de meest prestigieuze clubcompetitie van Europa.
Union heeft wel één groot probleem. In afwachting van het nieuwe stadion voldoet het Dudenpark niet meer aan de Europese verreisten. In de voorbije seizoenen werd dus telkens uitgeweken naar een ander stadion. Onder meer de Heizel, Den Dreef en het Lotto Park passeerden de revue. En ook in de Champions League zal de landskampioen elders zijn thuiswedstrijden moeten afwerken.
LEES OOK: 'Union in shock: kampioenenmaker maakt verrassende transfer'
Uiterst welgekomen inkomstenDaarvoor werden verschillende pistes overwogen, maar uiteindelijk bleek het Lotto Park het meest plausibele optie. En inmiddels werd dus een akkoord gevonden met Anderlecht. En dat, weinig verrassend, tot groot ongenoegen van de paars-witte supporters. Op de sociale media wordt erg kritisch geageerd op deze deal. Maar gezien de voorwaarden is het niet meer dan logisch dat RSCA hier op in ging.
Volgens Het Laatste Nieuws werd al zo'n 250.000 euro betaald per Europa League-match. Vermits het nu gaat om een nog hoger aangeschreven competitie, zal Anderlecht zelfs nog meer verdienen. En die inkomsten zijn welgekomen. "In de wandelgangen klinkt het dat de grasmat van Anderlecht terugbetaald zal zijn, mocht Union het tot de knock-outrondes van de Champions League schoppen", schrijft HLN.
Géén tickets voor sfeervakken
De clubleiding heeft echter begrip voor de onvrede van de eigen achterban en blijft ook niet blind voor hun grieven. Als tegemoetkoming werd bijvoorbeeld afgesproken dat er geen kaartjes verkocht mogen worden voor de sfeervakken, waar normaal gezien de harde kern van RSCA plaatsneemt. Die vakken zouden hoogstens gevuld kunnen worden met jeugdspelers van Union. Daarnaast hoopt men ook op begrip. Zo'n deal binnen het huidige financiële kader weigeren, zou zelfs onverantwoord zijn voor Paars-Wit.