Union wist zich afgelopen seizoen eindelijk tot landskampioen te kronen. Op die manier zuigen de Brusselaars ook in de hoofdstad de macht alsmaar meer naar zich toe. Hoewel het dus lijdzaam moet toezien hoe het zwaartepunt naar Vorst verhuist blijkt RSC Anderlecht toch bereid om zaken te doen met de stadsrivaal.
Eerder verhuisden al enkele spelers en coaches van de ene ploeg naar de andere, waarbij doorgaans Union aan het langste eind bleek te trekken. Toch kijken Philippe Bormans en co. in één aspect ook met afgunst naar de buren van Paars-Wit. Hoewel het zelf eveneens graag wil verhuizen voldoet het Lotto Park namelijk nog aan alle moderne eisen.
Ondanks de charme van het Joseph Marienstadion is dat in het Dudenpark een ander verhaal. De thuishaven van Union is niet geschikt voor Europees voetbal, waardoor het in afwachten van een nieuwe voetbaltempel midweeks elders haar intrek moet nemen. Zo waren Leuven en het Koning Boudewijnstadion al het decor van memorabele avonden.
LEES OOK: DAZN houdt been stijf: Supercup niet uitgezonden op tv?
Union verovert Lotto ParkBeide pistes lagen tevens op tafel voor de komende campagne, waarin Union haar intrede maakt in de Champions League. Hoewel ook Gent een optie vormde zou de keuze nu volgens Het Laatste Nieuws evenwel terug op het Lotto Park zijn gevallen. Daar werkte het twee jaar geleden, toen Anderlecht niet in Europa aantrad, al haar thuismatchen af.
"Het akkoord over de voorwaarden tussen beide clubs was er al, nu heeft ook de gemeente Anderlecht hun goedkeuring gegeven. Enkel de ordediensten moeten nog groen licht geven. Vandaag volgt er een ultiem overleg", aldus de krant, volgens wie afscheidnemend CEO Non-Sports Kenneth Bornauw de onderhandelingen nog in goede banen leidt.
Anderlecht gaat overstag
Ten opzichte van Gent of Leuven vormt de afstand geen bezwaar. Net zomin als de staat van het veld, die op de Heizel te wensen overliet. Tenslotte maakt RSCA werk van een nieuwe grasmat, die zo wel weer extra belast wordt. De recordkampioen speelt dit keer namelijk ook zelf Europees op donderdag, in principe wel nooit in dezelfde week thuis.
Het akkoord heeft betrekking op de vier wedstrijden in de League Phase en is opgeteld allicht ruim een half miljoen waard. Daarmee kan Anderlecht zowat de helft van de kosten aan het terrein financieren. Voor de achterban, die al sinds 2017 wacht op een nieuwe deelname een het kampioenenbal, is de opvallende deal mogelijk wel zout in de wonde.