TRANSFERUURTJE: 'Genk vindt nieuwe spits, domper voor Barça'

TRANSFERUURTJE: 'Genk vindt nieuwe spits, domper voor Barça'

De zomermercato nadert met rasse schreden en dus zijn heel wat clubs uit binnen- en buitenland bezig met het ontrollen van hun transferplannen. Het regent dan ook nieuwtjes en pittige geruchten. Al dat transfernieuws bundelt VoetbalNieuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Club Brugge hield zich voorlopig nog gedeisd op de transfermarkt, maar dat zou snel kunnen veranderen. Mogelijk klopt het daarvoor aan bij een oud-smaakmaker. Zo is voormalig Gouden Schoen José Izquierdo momenteel transfervrij op te pikken. Hij kreeg onlangs te horen dat zijn club Brighton and Hove Albion de samenwerking stopzet. De fans van Club Brugge zijn op Twitter alvast enthousiast om de Colombiaan opnieuw op Jan Breydel aan het werk te zien. Ook voormalige Club-keeper Ludovic Butelle is transfervrij. Hij kreeg geen nieuw contract van de Franse club Angers.



Bij Genk kunnen ze zich mogelijk verwachten aan een transfer van Paul Onuachu. De Limburgers anticiperen alvast op een vertrek van de Nigeriaan door werk te maken van de komst van Rodrigo Muniz. Het Braziliaanse medium O Dia komt met een update over het dossier en weet dat Genk inmiddels een akkoord bereikt heeft met Flamengo over een transfersom die met bonussen kan oplopen tot 5 miljoen euro.



Ook AA Gent wil scoren. Het toont al even interesse in Joseph Okumu. Al zullen de Buffalo’s toch in actie moeten schieten als ze de verdediger willen binnenhalen. De strijd lijkt immers alsmaar bitsiger te worden. Volgens L'Equipe zou inmiddels ook Lorient een bod van 2,5 miljoen euro neergelegd hebben voor de Keniaan.

Aan uitgaande zijde lijkt Tim Kleindienst op weg naar zijn oude club Heidenheim. De Duitser viel door de mand in de Ghelamco Arena en in januari werd hij terug uitgeleend aan de Duitse tweedeklasser. Daar deed hij het zeer goed en scoorde hij aan de lopende band. Heidenheim wil hem nu dolgraag houden en is bereid om een grote inspanning te doen, waardoor Gent mag hopen op de nodige miljoenen. Al lijkt de aankoopprijs terugverdienen moeilijk. Mogelijk kan dat wel via de nodige bonussen.


 
Sudpresse weet dat de 17-jarige Elias Mago een profcontract gekregen heeft bij Standard. De talentvolle doelman ligt voortaan vast tot 2024. Er wordt hem een grote toekomst voorspelt. Eerder gaf Standard al ook enkele andere jeugdspelers een contract.

Ook Cercle Brugge wil zich versterken voor volgend seizoen. De Vereniging mag zich verwachten aan twee nieuwe aanwinsten van moederclub AS Monaco, schrijft Krant van West-Vlaanderen. Over welke spelers het precies gaat, is nog niet duidelijk.

BUITENLAND

In Frankrijk heeft David Pollet (ex-AA Gent en -Anderlecht) een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat aan de slag bij US Avranches, dat uitkomt in op het derde niveau in Frankrijk. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij de club die afgelopen seizoen op de dertiende plaats eindigde.

Marouane Fellaini blijft voorlopig in China spelen. La Dernière Heure weet dat hij tot 2025 heeft bijgetekend bij Shandong Luneng. Dan zal de Belgische middenvelder maar liefst 38 jaar zijn. Een terugkeer naar België lijkt dan geen optie meer te zijn. Fellaini liet die deur open, maar hij lijkt zijn carrière in China te gaan afsluiten.



FC Barcelona zit al even achter Georginio Wijnaldum aan. De Blaugrana willen hem transfervrij aantrekken, maar die transfer lijkt nu gekaapt te gaan worden. Zo is Paris Saint-Germain in de dans gesprongen, bevestigt Mundo Deportivo. Het dagblad haalt bronnen rond Barcelona aan, die bevestigden dat Wijnaldum te elfder ure een megacontract aangeboden heeft gekregen door Paris Saint-Germain. In het Parc des Princes kan hij een salaris verdienen dat de Catalanen hem nooit kunnen bieden.


Bij Real Madrid is Carlo Ancelotti de nieuwe coach, en hij wil meteen versterkingen binnenhalen. Daarvoor zou Ancelotti richting zijn ex-club Everton FC lonken. Zo meldt Football Insider dat Richarlison hoog op het verlanglijstje staat. De Braziliaanse international speelt al sinds medio 2018 voor de Toffee's en groeide daar al snel uit tot één van de vaste sterkhouders.

Bij Internazionale lijkt Lukaku lijkt dan toch niet te hoeven vrezen voor een vertrek van zijn goede maatje Lautaro Martinez. Zo meldt TuttoSport dat het geïnteresseerde Atlético Madrid en Inter inmiddels rond de tafel zaten. De Italianen zouden tijdens die ontmoeting echter hebben duidelijk gemaakt dat Lautaro niet te koop is. Pas bij een een gigantisch bod van meer dan 100 miljoen euro zou de Italiaanse kampioen bereid zijn om overstag te gaan, maar de Spanjaarden lijken niet van plan om zo ver te gaan.

  

Manchester United aast al een hele tijd tevergeefs op Jadon Sancho van Borussia Dortmund. Nu lijkt er schot in de zaak te komen. The Athletic meldt dat de topclubs naar elkaar toegroeien aan de onderhandelingstafel. Er wordt gesproken over een transfersom van liefst 90 miljoen euro. Dortmund wil daarbovenop ook nog bonussen vangen.

Ook Arsenal wil zich versterken. Daarvoor richten de Gunners volgens The Times hun pijlen op Ruben Neves van Wolverhampton Wanderers. Met de komst van Ruben Neves vindt Arsenal een oplossing voor het mislopen van Odsonnne Edouard van Celtic.

Volgens de Portugese krant A Bola wil Chelsea-coach Thomas Tuchel oude bekende Julian Weigl oppikken bij Benfica. Chelsea wordt nochtans al maandenlang gelinkt aan Declan Rice van West Ham, maar dat dossier verloopt moeizaam. Weigl zou het alternatief moeten worden voor Rice, die bovendien veel te duur uitviel. Aan uitgaande zijde lijkt Hakim Ziyech dan weer verkocht te zullen worden.

 

Andreas Pereira wordt door Lazio gehuurd van Manchester United, maar ook in Rome raakt hij moeilijk aan speelminuten. Lazio leek dan ook niet van plan om de aankoopoptie van maar liefst 27 miljoen euro te lichten. Maar volgens Corriere dello Sport zou de Braziliaanse Belg alsnog in de Italiaanse hoofdstad kunnen blijven. Maurizio Sarri zou er binnenkort de nieuwe trainer worden en hij zou bereid zijn om Pereira een nieuwe kans te geven.

POLL: Is Muniz de geschikte opvolger voor Onuachu?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Clausule van 60 miljoen ontketent Europese titanenstrijd'
'Clausule van 60 miljoen ontketent Europese titanenstrijd'

Verschillende Europese topclubs zijn momenteel al volop bezig met de voorbereidingen op de komende ...

5
5
'Antwerp bibbert en beeft: Europese topper wil Van Bommel'
'Antwerp bibbert en beeft: Europese topper wil Van Bommel'

Een verlenging van de landstitel zit er niet meer in, maar met de Croky Cup kan Antwerp FC zich ...

114
114
Verhaeghe keihard aangepakt: "Voorzitter met klasse doet dat niet"
Verhaeghe keihard aangepakt: "Voorzitter met klasse doet dat niet"

Club Brugge zorgde afgelopen donderdag voor vaderlandse voetbalgeschiedenis door zich als eerste ...

308
308
Benteke 'verklapt' volgende bestemming De Bruyne
Benteke 'verklapt' volgende bestemming De Bruyne

Manchester City en Kevin De Bruyne sneuvelden woensdag uit de Champions League. De kans is evenwel ...

70
70
Opvolger Thiago? 'Club Brugge heeft nieuwe spits in vizier'
Opvolger Thiago? 'Club Brugge heeft nieuwe spits in vizier'

Club Brugge mag zich opmaken voor de halve finales van de Conference League en hoopt daarnaast in ...

307
307
Selectie Anderlecht: twee opvallende namen mee naar Genk
Selectie Anderlecht: twee opvallende namen mee naar Genk

RSC Anderlecht legde afgelopen weekend beslag op de leidersplaats in de Champions' Play-Offs en wil ...

338
338
TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Skov Olsen, viertal weg bij Anderlecht'
TRANSFERUURTJE: 'Toptransfer Skov Olsen, viertal weg bij Anderlecht'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

273
273
'Xavi verbaast met volgende uitdaging als coach'
'Xavi verbaast met volgende uitdaging als coach'

FC Barcelona werd deze week pijnlijk uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League. De ...

97
97
Riemer houdt voetjes op de grond: "Hij spreekt niet over de titel"
Riemer houdt voetjes op de grond: "Hij spreekt niet over de titel"

RSC Anderlecht droomt volop van een nieuwe titel. Paars-Wit is momenteel de trotse leider in de ...

111
111
Emond doet schrijnend boekje open over Standard
Emond doet schrijnend boekje open over Standard

Standard beleeft al enkele jaren sportief allesbehalve hoogdagen. Ook financieel heeft de Luikse ...

183
183
Simons verklapt ambitie Dender in JPL
Simons verklapt ambitie Dender in JPL

FCV Dender mag volgend seizoen opnieuw aantreden in de Jupiler Pro League. De Oost-Vlaamse club ...

207
207
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne
Guardiola geeft alarmerende update over De Bruyne

Manchester City moest deze week op pijnlijke wijze de aftocht blazen in de Champions League. The ...

168
168
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'
Doorbraak voor KVO? 'Nieuwe eigenaar in België'

KV Oostende verzekerde zich vrijdag van een langer verblijf in de Challenger Pro League. De Kustboys ...

156
156
<strong>Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal</strong>
Beangstigend: toptransfer Antwerp FC ontspoort catastrofaal

Antwerp FC deed in januari een ambitieuze zet om Eliot Matazo (22) te halen als vervanger voor ...

387
387
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"
Riemer onder de indruk: "Op termijn is hij wereldtop"

Brian Riemer moet tegen KRC Genk met Yari Verschaeren, Thorgan Hazard en Zeno Debast heel veel ...

242
242