TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendoelwit voor Club, PSG wil Rode Duivel'

TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendoelwit voor Club, PSG wil Rode Duivel'

De wintermercato draait inmiddels op volle toeren. En ondanks de gevolgen van de coronacrisis worden toch weer een pak transacties verwacht in binnen- en buitenland, bovendien kunnen spelers met een aflopend contract nu al onderhandelen over een zomertransfer. VoetbalNieuws zet al deze geruchten en belangrijkste afgeronde deals dagelijks voor u op een rijtje in dit TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE
Club Brugge blijft naarstig op zoek naar een nieuwe aanvaller. Twee dossiers konden alvast geschrapt worden. Vrijdag al geraakte bekend dat Facundo Pellistri geen optie meer is, bij Het Laatste Nieuws weet men dat ook de onderhandelingen met Jaden Philogene-Bidace (Aston Villa) zijn stopgezet. En dus moet Club het roer omgooien. Volgens Het Nieuwsblad heeft de leider in de Jupiler Pro League nu immers ook zijn zinnen gezet op Mike Trésor Ndayishimiye. De Belgische belofte-international komt momenteel uit voor Willem II. Hij moet wel zo'n 4.5 miljoen euro kosten en bovendien heerst er pittige concurrentie. Via het Twitter-kanaal van Club NXT maakte de landskampioen vrijdag overigens de komst van Daniel Pérez bekend.

Tim Kleindienst zal de rest van het seizoen afwerken bij FC Heidenheim. De Duitse club maakte de transfer zaterdag bekend op haar clubkanalen. Hij speelde nog maar sinds vorige zomer bij AA Gent, maar kon daar niet overtuigen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de club echter al actie ondernomen om een nieuwe spits aan te trekken. Anastasios Bakasetas zou immers de belangstelling genieten van Gent. Dat is een 27-jarige spits die momenteel speelt voor het Turkse Alanyaspor en 33 caps telt voor de Griekse nationale ploeg.

Dario Van den Buijs vertrekt alweer bij Beerschot en gaat opnieuw in Nederland aan de slag, meer bepaald bij Fortuna Sittard. Het gaat om een huurbeurt van een half seizoen, in de overeenkomst werd ook een aankoopoptie opgenomen. Men vond tevens een nieuwe oplossing voor spits Prince Ibara, die tot het einde van het seizoen verhuurd aan de Franse tweedeklasser LB Châteauroux. Verder zou ook Tarik Tissoudali kunnen vetrekken. Volgens Het Laatste Nieuws kwam in een interessant bod binnen en is Beerschot bereid om mee te werken.

Antwerp FC wil naar verluidt haar kans wagen flankspeler bij Tokmac Nguen, twee weken geleden nog gelinkt aan Club Brugge. Nu bevestigt de 27-jarige Noor, momenteel bij Ferencvaros in Hongarije slag, tegenover het lokale Nettavisen zelf dat er onderhandelingen gevoerd worden omtrent een overstap naar de Bosuil. Ondertussen blijft men een oplossing zoeken voor Didier Lamkel Zé. "Als er een reden is om Lamkel Ze te verkopen, zal ik daar als trainer mee leven. Hetzelfde geldt als hij blijft", zei coach Frank Vercauteren hierover.

KRC Genk zou opnieuw twee jeugdproducten elders laten rijpen. De 20-jarige Sean Adewoye trekt volgens Het Belang van Limburg eerstdaags naar RKC. Dat is een Nederlandse eersteklasser, waar Belgen veel speelkansen krijgen. Naast Adewoye gaat ook Elias Sierra Genk mogelijk verlaten. De negentienjarige middenvelder speelde dit seizoen één keer tegen Beerschot, maar verdween nadien uit beeld. Volgens de krant zou er voor hem interesse zijn uit de Eredivisie.

Volgens Footmercato heb drie JPL-topclubs een oogje laten vallen op een nieuwe opportuniteit. Zo stelt het Franse medium dat AA Gent, Antwerp FC én Club Brugge hun zinnen hebben gezet op Gaël Ondoua. De Kameroense controlerende middenvelder komt momenteel uit voor het Zwitserse Servette FC. Zijn contract is echter aflopend en voorlopig werd dit nog niet verlengd. Er heerst wel concurrentie voor de Belgische ploegen. Zo zouden ook Mainz 05 en FC Köln belangstelling tonen.

Het vertrek van Aleksandar Boljevic naar KAS Eupen is nu ook officieel in kannen en kruiken, dat maakte Standard vrijdagnamiddag bekend via de clubkanalen. Het gaat zoals gemeld om een huurbeurt, de Panda's wisten ook een aankoopoptie af te dwingen. Het huiswerk van de Luikenaars is met deze transfer wel nog niet volledig af. Zo moet ook nog een oplossing gevonden worden voor Obbi Oulare. Die zou interesse genieten vanuit Nederland.

BUITENLAND
Real Madrid blijft doordrukken voor de komst van Kylian Mbappé. Volgens Marca heeft Real komende zomer zo'n 125 miljoen euro om te spenderen. PSG zou echter op 150 à 160 miljoen euro mikken voor wat dé transfer van 2021 moet worden. De Madrilenen zullen dus eerst spelers moeten verkopen óf de prijs drukken door bepaalde namen in de deal op te nemen. Uit eerdere gesprekken met Leonardo, TD in het Parc des Princes, zou gebleken zijn dat PSG twee spelers alvast interessant vindt: Vincius Junior en ... Thibaut Courtois. Maar Real zou al snel duidelijk hebben gemaakt dat de doelman 'untouchable' is en dus absoluut niet mag vertrekken.

Erling Braut Haaland is dit seizoen misschien wel dé sensatie van de Europese voetbalvelden. De Noor wordt dan ook al aan diverse andere topclubs gelinkt.En mocht Haaland besluiten te vertrekken, gaat Borussia Dortmund zich in Amsterdam melden voor een jonge Ajax-speler als diens opvolger, zo weet onder meer Radio Catalunya. Zij volgen de situatie van Bryan Brobbey op de voet aangezien ook FC Barcelona interesse in de jonge targetman zou hebben.

Voormalig Club Brugge-flop Mbaye Diagne is goed op weg om aan de slag te gaan in de Premier League. West Bromwich Albion werd al enkele weken genoemd als bestemming en zijn overgang naar de voorlaatste in het klassement zou bijna rond zijn. Volgens verschillende bronnen gaat het andermaal om een huurbeurt met aankoopoptie.

Isco heeft nog altijd de wens om Real Madrid deze winter te verlaten, maar gezien de geringe tijd lijkt dit plannetje te mislukken. Het management is druk bezig om een oplossing te vinden voordat de markt op slot gaat, maar het is maar de vraag of dit gaat lukken. Zijn zaakwaarnemer heeft al laten weten dat het momenteel 'erg moeilijk' is om een transfer rond te breien. De middenvelder hoopt zelf nog op een late doorbraak, maar Real zal niet zomaar meewerken.

POLL: Club is te laat in actie geschoten voor een nieuwe aanvaller ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Anderlecht-aanval afgemaakt: "Bij momenten echt pover"
Anderlecht-aanval afgemaakt: "Bij momenten echt pover"

De Champions' Play-Offs zijn halverweg en RSC Anderlecht heeft de leiding overgenomen van ...

23
23
Antwerp draait knop om na pandoering: "Dat is onze prioriteit"
Antwerp draait knop om na pandoering: "Dat is onze prioriteit"

Royal Union SG won afgelopen donderdag voor het eerst in de Champions' Play-Offs. De Brusselaars ...

38
38
Waar liep het mis voor KV Kortrijk? "Moeilijk om daarmee een ploeg te bouwen"
Waar liep het mis voor KV Kortrijk? "Moeilijk om daarmee een ploeg te bouwen"

KV Kortrijk wist ook in de play-downs nog geen enkele wedstrijd te winnen. De kans dat de ...

57
57
Grote problemen bij Antwerp: "Van Bommel lijkt radeloos"
Grote problemen bij Antwerp: "Van Bommel lijkt radeloos"

Halfweg de Champions' Play-Off lijken er nog drie titelkandidaten te zijn. Anderlecht beschikt als ...

69
69
Geraerts zaait weer twijfel over toekomst: "Geen garanties"
Geraerts zaait weer twijfel over toekomst: "Geen garanties"

Vorig seizoen knokte Karel Geraerts in deze fase van het seizoen nog volop met Union voor de ...

49
49
'Vergeten Didillon heeft volgende bestemming gekozen'
'Vergeten Didillon heeft volgende bestemming gekozen'

Cercle Brugge is bezig aan een zeer knap seizoen. De Vereniging wist zich in de top zes te scharen ...

73
73
'FC Barcelona zoekt centen: 3 kleppers naar uitgang geduwd'
'FC Barcelona zoekt centen: 3 kleppers naar uitgang geduwd'

Bij FC Barcelona waren ze donderdag in de wolken, want ze konden officieel bekend maken dat Xavi ...

101
101
Rechterhand Mazzu sneert naar De Mil en Riemer
Rechterhand Mazzu sneert naar De Mil en Riemer

Charleroi kan zich komend weekend helemaal verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League. Als ...

174
174
'Ajax verbaast met kandidaten in trainerszoektocht'
'Ajax verbaast met kandidaten in trainerszoektocht'

Het seizoen in de Nederlandse Eredivisie zit er bijna op en dat betekent dat er stilaan een ...

59
59
Filip Joos slikt daverende verrassing: "Hopelijk krijgt hij dat"
Filip Joos slikt daverende verrassing: "Hopelijk krijgt hij dat"

Filip Joos is een echt voetbaldier en kreeg de laatste jaren bij VRT steeds meer ...

170
170
'Standard maakt werk van transfereis Leko'
'Standard maakt werk van transfereis Leko'

Standard sleept zich naar het einde van het seizoen, want de Rouches spelen in de Europe Play-Off ...

158
158
<strong>Vanhaezebrouck gaat helemaal over de schreef bij AA Gent</strong>
Vanhaezebrouck gaat helemaal over de schreef bij AA Gent

Hein Vanhaezebrouck zal geen nieuw contract krijgen bij AA Gent, en dat werd beslist door voorzitter ...

424
424
Vetlesen onthult hoe Hayen Club Brugge weer deed draaien
Vetlesen onthult hoe Hayen Club Brugge weer deed draaien

Club Brugge onderging de voorbije maand een complete metamorfose. Daar waar Blauw-Zwart in de ...

741
741
'Atletico heeft beslissing over toekomst Witsel genomen'
'Atletico heeft beslissing over toekomst Witsel genomen'

Voor Atletico Madrid lijkt het al bij al een seizoen om snel te vergeten. Het kon zich in La Liga ...

102
102
Union doet weer helemaal mee: "We zijn niet dood, nee"
Union doet weer helemaal mee: "We zijn niet dood, nee"

Union kende de voorbije weken een onverklaarbare inzinking. Nadat het de reguliere competitie ...

70
70