Herbeleef DEADLINE DAY: RSCA flirt met de limiet, uitleenbeurten bij de vleet

Herbeleef DEADLINE DAY: RSCA flirt met de limiet, uitleenbeurten bij de vleet

De wintermercato kende een rustige aanzet, maar met de transferdeadline in het vooruitzicht drukten heel wat ploegen plots het gaspedaal in. Op 'Deadline Day' was het zo vooral in Anderlecht erg druk, met één dossier dat zelfs pas helemaal op het eind nog rond geraakte. Ook bij andere clubs in binnen -en buitenland viel echter heel wat te beleven, waarbij vooral opvallend veel huurovereenkomsten werden afgesloten. In ons TRANSFERCENTER kan u de hele gekte nog eens rustig opnieuw beleven.

01u00 EINDE DEADLINE DAY
Een uur na het verstrijken van de deadline ziet het er niet naar uit dat we nog grote aankondigingen mogen verwachten. De selecties voor de rest van het seizoen liggen vanaf nu dus vast, al kunnen clubs uiteraard wel nog altijd transfervrije spelers in huis halen.
00u33 TRANSFER West Ham slaat nog toe
West Ham heeft op de valreep een knappe transfer gerealiseerd, want de Hammers plukten bij Engelse tweedeklasser Hull City nog Jarrod Bowen weg. De middenvelder kon op flink wat interesse rekenen en moest dan ook een stevige som kosten: 16,5 miljoen euro, wat via bonussen zelfs kan oplopen tot 25 miljoen. 
00u17 TRANSFER
'Turkse Messi' verhuist opnieuw
Ooit stond Emre Mor geboekstaafd als een enorm talent, maar de intussen 22-jarige Turk lijkt nergens te kunnen aarden. Moederclub Celta de Vigo haalt hem nu dan ook alweer weg bij Galatasaray en stalt de aanvaller, die ooit nog 'de Turkse Messi' werd genoemd, de komende maanden bij Olympiakos.
00u11 TRANSFER Mbenza dankt faxapparaat
De verhuis van Isaac Mbenza naar Amiens hing al de hele dag in de lucht, maar uiteindelijk geraakte de deal pas op het nippertje rond. Bij de officiële aankondiging van onze landgenoot, die voor de rest van het seizoen gehuurd wordt van Huddersfield, dankt de degradatiekandidaat dan ook met een kwinkslag ... haar faxapparaat.
00u01 EINDE MERCATO
Klokslag middernacht, en dus zit de winterse transfermarkt er onherroepelijk op. Transfers die pas in allerijl rond geraakten, kunnen echter ook in het komende uur nog worden aangekondigd. De actie is dus nog niet helemaal voorbij...
23u59 TRANSFER Anderlecht kondigt Lawrence aan
Nu bestaat er helemaal geen twijfel meer over: Anderlecht heeft haar derde aanwinst op Deadline Day beet. Paars-Wit kondigde de last-minute deal nu namelijk ook zelf aan via haar officiële kanalen. De 27-jarige linksachter tekent een contract tot medio 2022, over een transfersom wordt niet gesproken. 
23u56 TRANSFER Concurrent voor Samatta
Aston Villa haalde eerder in januari al Ally Samatta weg bij KRC Genk, maar dat vonden ze in Birmingham blijkbaar niet genoeg om de blessure van ex-Club Brugge spits Wesley Moraes op te vangen. Met Borja Baston werd in extremis namelijk toch nog een extra optie gratis weggeplukt bij Swansea City.
23u48 TRANSFER Witte rook rond Lawrence
Het waren nog enkele spannende uurtjes, maar de deal voor Kemar Lawrence is volgens Het Nieuwsblad dan toch rond geraakt. Maar net op tijd overigens, want pas een kwartier voor het verstrijken van de deadline was alles geregeld. Anderlecht hoeft nu dus alleen nog te wachten tot de nieuwe linksachter landt in Brussel.
23u43 TRANSFER Versterking voor Praet & Tielemans
De meeste activiteit lijkt momenteel over Het Kanaal plaats te vinden, waar ook het verrassende nummer drie in de Premier League Leicester City nog wat versterking in huis haalt. De ploeg van Youri Tielemans en Dennis Praet huurt verdediger Ryan Bennett voor de rest van het seizoen van Wolverhampton, mét aankoopoptie.
23u36 TRANSFER Manchester United strikt spits
Zoals verwacht heeft Manchester United haar nieuwe spits in China gevonden. De tegenstander van Club Brugge in de Europa League zal het dan allicht dus doen met Odion Ighalo in de punt. De 30-jarige Nigeriaan speelde in het verleden al voor Watford in de Premier League, zijn huur kost nu naar verluidt een viertal miljoen.
23u30 GERUCHT Comeback van Adebayor?
In de late uurtjes duikt plots nog een verrassend gerucht op uit Engeland. Daar wordt gewag gemaakt van een terugkeer van Emmanuel Adebayor naar Tottenham, een van zijn vele ex-teams in de Premier League. De 35-jarige Togolees zit vandaag zonder club en kan dus ook na het verstrijken van de deadline nog vastgelegd worden. 
23u22 TRANSFER Crystal Palace laat Belg gaan
Christian Benteke leek deze winter even te vertrekken bij Crystal Palace, maar uiteindelijk bleef de Rode Duivel gewoon op post. Met Jason Lokilo laat het nummer 11 in de Premier League nu wel een andere landgenoot tijdelijk gaan. De 21-jarige winger maakt het seizoen vol bij Doncaster Rovers in de Engelse derde klasse.
23u18 TRANSFER Barça leent ex-Panda uit
Moussa Wagué versierde in de zomer van 2018 een spraakmakende transfer van Eupen naar Barcelona, maar dat bleek voor de Senegalees net iets te hoog gegrepen. De rest van het seizoen mag hij nu zijn kans gaan wagen in de Ligue 1 bij Nice, dat ook een aankoopoptie van 10 miljoen bedong op de rechtsachter.
23u13 GERUCHT Verschueren nog op Neerpede
Met nog drie kwartier te gaan lijken de meeste clubs in België rond met hun huiswerk. Alleen in Anderlecht staan de zenuwen nog strakgespannen rond de papieren van Kemar Lawrence. Alle ogen zijn dan ook op Neerpede gericht, waar sportief directeur volgens Het Laatste Nieuws nog steeds aanwezig is.
23u05 GERUCHT Lawrence op komst
Anderlecht is in een race tegen de klok verzeild geraakt wat de komst van Kemar Lawrence betreft, maar de linksachter is volgens Het Nieuwsblad wel degelijk nog altijd op komst. De zaken worden alleen bemoeilijkt door het feit dat alles vanop afstand geregeld moet worden, afwachten of de papieren tijdig in orde geraken dus.
23u02 TRANSFER
Barça verhuurt nieuwkomer
Eerder op de dag raakte bekend dat Barcelona bij Palmeires middenvelder Matheus Fernandes wegplukte. In plaats van nog een halfjaar in Brazilië te blijven, trekt die nu echter toch al naar Spanje. Daar zal hij de rest van het seizoen volmaken bij het nummer 16 in La Liga Valladolid.
22u54 GERUCHT Wanyama naar Ligue 1?
Vorige zomer zag Victor Wanyama in extremis een transfer naar Club Brugge in het water vallen. Sindsdien verbleef hij op een zijspoor bij Tottenham. Maar er zou nu een oplossing in de maak zijn voor de Keniaanse middenvelder. Volgens France Football staat hij dicht bij een overgang naar Amiens.
22u44 GERUCHT Probleem bij Anderlecht
Anderlecht had zijn mercato willen afsluiten met de komst van Kemar Lawrence. Maar er zou een kink in de kabel zijn opgedoken. De Jamaicaanse back zou problemen hebben om de juiste vergunningen te verkrijgen om in ons land aan de slag te gaan. Afwachten of er voor middernacht een oplossing wordt gevonden.
22U37 TRANSFER Amrabat levert Club extra miljoenen op
Club Brugge mag nog 3.5 miljoen extra op de rekening bijschrijven. Hellas Verona heeft de aankoopoptie op Sofyan Amrabat immers gelicht. De middenvelder rondde vervolgens een toptransfer af en tekende bij AFC Fiorentina. Dat verhuurde hem meteen weer tot het einde van dit seizoen aan Hellas. LEES HIER MEER
22u27 GERUCHT Verschueren nog in actie
Voor Michael Verschueren werd het al een erg drukke dag, maar de sportieve baas van Anderlecht is blijkbaar nog niet klaar. Bij Het Laatste Nieuws stelde men vast dat Verschueren nog druk in de weer is op de burelen van Neerpede. Allicht om de transfer van Kemar Lawrence af te ronden, of schudt hij nog een last-minute verrassing uit de mouw.
22U19 TRANSFER De Smet verlaat Essevee
Zulte Waregem toonde zich bijzonder actief en haalde de afgelopen 24 uur liefst vier extra spelers in huis. Maar dat zorgt natuurlijk ook voor slachtoffers. Zo zal Mathieu De Smet tijdelijk vertrekken aan de Gaverbeek. De middenvelder mag een half seizoen ervaring gaan opdoen bij Deinze SK.
22u14 TRANSFER Prince Boateng naar Turkije
Kevin Prince Boateng heeft een zoveelste club aan zijn uitgebreide cv mogen toevoegen. De ex-speler van onder meer FC Barcelona, AC Milan, Tottenham en Borussia Dortmund gaat dit keer in Turkije aan de slag. Zo tekende de aanvaller bij Besiktas.
22u07 TRANSFER KVK rondt transfer tijdens de wedstrijd af
KV Kortrijk is op dit moment aan het voetballen tegen Standard, maar ondertussen blijft het bestuur druk in de weer op de mercato. Zo werd tijdens de wedstrijd een extra aanwinst aangekondigd: Pape Habib Gueye. De 20-jarige aanvaller uit Senegal komt over van Aalesund en tekende tot medio 2024. LEES HIER MEER
22u03 TRANSFER Faes vertrekt (maar nog niet helemaal)
Wout Faes vertrekt definitief bij KV Oostende, maar de verdediger maakt het seizoen wel nog vol aan de kust. Zoals eerder aangekondigd wordt het jeugdproduct van Anderlecht verkocht aan Stade Reims. Maar de Franse club leent hem meteen weer uit. LEES HIER MEER
21u53 GERUCHT Anderlecht goes MLS
Anderlecht plukte eerder al Michael Murillo weg bij NY Red Bulls en ook diens ex-ploegmaat Kemar Lawrence zou op komst zijn. Amerikaanse bronnen melden echter dat RSCA nog een speler uit de MLS op het oog heeft. De 23-jarige Alberth Elis een international uit Honduras die sinds januari 2018 bij Houston speelt. Zijn transfer lijkt wel pas volgende zomer aan de orde. LEES HIER MEER
21u40 GERUCHT Dan toch een spits voor United
Manchester United zou dan toch een nieuwe spits aantrekken. Onder meer Joshua King en Dries Mertens werden al genoemd, maar de keuze zou nu gevallen zijn op Odion Ighalo. Volgens onder meer het betrouwbare BBC wordt de ex-speler van onder meer Watford een half seizoen gehuurd van Shanghai Shenhua. LEES HIER MEER
21u31 TRANSFER Overzicht Anderlecht
Het was de voorbije uren erg druk bij RSC Anderlecht een klein overzicht. Aan inkomende zijde wordt Dejan Joveljic gehuurd van Eintracht Frankfurt en Marko Pjaca wordt tijdelijk overgenomen van Juventus. De vleugelback Kemar Lawrence zou ook nog in aantocht zijn. Aan uitgaande zijde werd Alexis Saelemaekers verhuurd aan AC Milan. Yevhenii Makarenko en Bubaccar Sanneh spelen de komende maanden dan weer bij KV Kortrijk en KV Oostende. Hotman El Kababri trekt tot slot permanent naar Zulte Waregem.
21u22 TRANSFER Sheffield blijft gaan
Sheffield United had een stevig slotoffensief in petto. Na de komst van Sander Berge en Richaizo Zivkovic, haalt de Premier League-revelatie nu Panagiotis Retsos in huis. De Griekse verdediger wordt gehuurd van Bayer Leverkusen. De Duitsers anticipeerden overigens meteen door Edmond Tabsoba voor een slordige 20 miljoen euro weg te plukken bij het Portugese Vitoria Guimaraes.
21u17 TRANSFER Sanneh naar de kust
Bubaccar Sanneh gaat opnieuw in ons land aan de slag. De duurste verdediger ooit op de Belgische velden moet proberen zijn carrière te herlanceren bij KV Oostende. Anderlecht verhuurt hem tot het einde van dit seizoen. LEES HIER MEER
21u13 TRANSFER Charleroi shopt in eigen land
Charleroi is goed op weg om zich te plaatsen voor PO I en wil daarin geen mal figuur slaan. Daarom hebben de Carolo's vlak voor het sluiten van de mercato nog een mooie transfer afgerond. Zo maakt Lazare Amani de overstap van KAS Eupen naar Mambourg. Hij tekende voor 3 seizoenen en optie tot 2 extra seizoenen. LEES HIER MEER
21u07 TRANSFER Masika naar Engeland
De Keniaanse winger Ayub Masika was in ons land bij onder meer KRC Genk en Lierse actief, de voorbije seizoenen brak hij echter pas helemaal door in China. En nu krijgt hij zijn kans in Engeland. Zo verhuurt Beijing Renhe hem voor een half seizoen aan Reading FC.
21u03 TRANSFER Saelemaekers is een Rossonero
Alexis Saelemaekers mag zich nu ook officieel een speler van AC Milan noemen, de Italiaanse topclub kondigde zijn komst maandagavond officieel aan. Opvallend: de club laat weten dat het wel degelijk om een huurbeurt met aankoopoptie gaat. Nog geen permanente transfers zoals eerder werd beweerd.
20u45 TRANSFER Cercle laat Belgisch talent vertrekken
Adrien Bongiovanni is weg bij Cercle Brugge. De Vereniging stalt de Belg nu bij Beziers in Franse tweede klasse. Er werd nochtans veel verwacht van de jongeling, maar vond op Jan Breydel nooit echt zijn weg.
20u35 GERUCHT Man Utd gaat voor verrassende spits
Manchester United wil absoluut nog een aanvaller binnenhalen voor het verstrijken de deadline, en denkt daarbij nu aan een verrassende naam. Volgens Engelse media prijkt de Nigeriaan Odion Ighalo namelijk bovenaan hun lijstje. Hij zou op huurbasis kunnen overkomen vanuit China.
20u30 TRANSFER Honda maakt opvallende overstap
Keisuke Honda is vandaag een nieuw avontuur aangegaan. De 33-jarige Japanner verbindt zich voor het complete seizoen 2020 aan Botafogo in Brazilië.
20u25 TRANSFER Zulte-Waregem haalt twee talenten
Essevee voegt vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog twee jonge talenten toe aan de kern. De Braziliaan Gabriel Canela en Hotman El Kababri van Anderlecht strijken namelijk neer aan de Gaverbeek. Die laatste versierde een knappe transfer naar Dortmund, dat hem dus meteen bij Zulte stalt. LEES HIER MEER
20u20 TRANSFER PSV laat sterkhouder vertrekken
De transfer van Gastón Pereiro is in kannen en kruiken. De overgang van PSV naar Cagliari wordt later door beide clubs bevestigd, zo meldt ED. Vorige zomer kon hij nog vertrekken voor 15 miljoen euro, nu brengt hij door zijn aflopend contract nog amper 2,5 miljoen op.
20u00 GERUCHT Man Utd wil nog verrassen met Rode Duivel 
Manchester United zou op de valreep nog een Rode Duivel in huis willen halen. The Sun meldt namelijk dat ze een ultieme poging willen wagen voor Dries Mertens. De kans dat Napoli hem zal laten gaan, lijkt echter nihil. LEES HIER MEER
19u50 TRANSFER Saelemaekers heeft toptransfer beet 
De clubs hebben het intussen ook bevestigd: Alexis Saelemaekers zal Anderlecht verlaten voor AC Milan. De winger van Paars-Wit tekende een contract voor vier seizoenen in Milaan. LEES HIER MEER
19u40 TRANSFER Anderlecht stelt tweede aanwinst op Deadline Day voor 
Paars-Wit heeft nu ook officieel bevestigd dat het Marko Pjaca op huurbasis overneemt van Juventus. Pjaca tekende voor zes maanden, maar Anderlecht heeft ook een optie om hem volgend seizoen te huren. LEES HIER MEER
19u30 TRANSFER N'Zonzi keert terug naar eigen land
Steven N'Zonzi zal na nieuwjaar terug in Frankrijk te bewonderen zijn. De middenvelder werd door het Spaanse Sevilla uitgeleend aan Galatasaray, maar mocht daar beschikken. Nu mag hij Rennes aan een Europees ticket proberen helpen, eveneens op huurbasis.
19u25 GERUCHT Vreemde wending voor Nainggolan
Radja Nainggolan blijft tot het eind van dit seizoen sowieso nog bij Cagliari, maar wat er dan zal gebeuren, is nog twijfelachtig. Hij wordt namelijk uitgeleend door Inter, en volgens Tuttomercatoweb zouden die hem straks een nieuwe kans willen geven. LEES HIER MEER
19u20 TRANSFER Cercle haalt Congolese spits
Voor Cercle Brugge worden het nog lastige weken om degradatie naar 1B te vermijden. Om daaraan toch nog te kunnen ontsnappen, heeft het zich deze mercato al stevig versterkt. Vandaag kwam daar in de naam van Guy Mbenza ook nog een Congolese spits bij. De 19-jarige aanvaller komt over van Stade Tunisien. LEES HIER MEER
19u10 TRANSFER AA Gent leent verdediger uit
AA Gent laat op Deadline Day nog een verdediger richting 1B trekken. GVA maakt namelijk bekend dat Jan Van den Bergh tot het eind van dit seizoen op huurbasis bij OH Leuven zal spelen. In de deal is géén aankoopoptie opgenomen. LEES HIER MEER
19u05 TRANSFER Dortmund haalt nog stevig uit
De mercato is in Duitsland al gesloten, maar Dortmund heeft nog een stevige aanwinst aangekondigd. Het versterkt zijn middenveld met Emre Can. De Duits international wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Juventus, met een aankoopoptie die onder bepaalde voorwaarden automatisch geactiveerd wordt. LEES HIER MEER
19u01 TRANSFER Club neemt afscheid van Cools
De verwachte transfer van Dion Cools is nu ook helemaal rond. Club heeft via zijn officiële kanalen bevestigd dat de rechtsachter inderdaad definitief vertrekt naar FC Midtyjlland.
18u56 TRANSFER Dompé officieel van Zulte Waregem
Het zat er al even aan te komen, maar nu hebben AA Gent en Zulte Waregem ook officieel bevestigd dat Jean-Luc Dompé de overstap naar Essevee zal maken. De flankaanvaller tekende een contract voor 3,5 jaar in het Regenboogstadion.
18u54 TRANSFER Makarenko voor anderhalf jaar naar KV Kortrijk
KV Kortrijk had eerder al aangekondigd dat het Yevhen Makarenko zou overnemen van Anderlecht, maar over de aard van de deal bestond nog onduidelijkheid. Hij wordt uiteindelijk voor anderhalf seizoen gehuurd, Kortrijk beschikt ook over een optie om de middenvelder daarna definitief over te nemen.
18u48 GERUCHT Speler Waasland-Beveren kan naar Serie A
Waasland-Beveren ziet mogelijk in het slot van de mercato nog een titularis vertrekken. Volgens Italiaanse bronnen probeert Lecce nog om Beni Badibanga naar de Serie A te halen. De 23-jarige flankaanvaller groeide dit seizoen uit tot een vaste waarde op de Freethiel.
18u40 TRANSFER FC Barcelona haalt nog een speler
Nadat het eerder op de dag al Francisco Trincao strikte, heeft Barcelona nog een tweede speler gehaald. Ook nu gaat het weer om een transfer voor de toekomst. De 21-jarige middenvelder Matheus Fernandes wordt weggeplukt bij Palmeiras, maar net als Trincao sluit hij pas op 1 juli aan.
18u29 GERUCHT Bizarre constructie El Kababri
Eerder raakte bekend dat Hotman El Kababri Anderlecht zou verruilen voor Zulte Waregem. Er werd echter gemeld dat Essevee de verdediger zou huren van Dortmund, maar dat blijkt niet helemaal het geval te zijn. El Kababri verkast gratis naar de Gaverbeek en tekende er voor 1,5 seizoen, maar Dortmund zou over een optie beschikken om hem in elke mercato gratis over te nemen.
18u22 GERUCHT Club rondt nog twee uitgaande transfers af
Bij Club Brugge zouden ze volgens HLN op het punt staan om nog twee spelers te verkopen. Dion Cools zal voor 3,5 jaar tekenen bij FC Midtjylland, terwijl de definitieve transfer van Sofyan Amrabat naar Hellas Verona ook snel afgerond zal worden. De Italianen zouden hem meteen doorverkopen aan Fiorentina. Op wat administratie na zouden beide transfers helemaal rond zijn. LEES MEER HIER
18u17 TRANSFER Waasland-Beveren stuurt middenvelder weg
Waasland-Beveren heeft nog een speler laten vertrekken. Het contract van middenvelder Aaron Tshibola werd in onderling overleg ontbonden. De Congolees werd in de zomer overgenomen van Aston Villa, maar was de voorbije maanden uit de gratie gevallen.
18u11 GERUCHT Inkomende én uitgaande transfer bij Charleroi?
Rechtsachter Maxime Busi heeft zich volgens Di Marzio in de kijker gespeeld bij Torino en de Italianen zouden nog werk maken zijn komst. Mehdi Bayat verklaarde eerder op de dag wel dat in principe niemand meer vertrekt. De Carolo's staan wel op het punt om na het afhaken van Verstraete alsnog een middenvelder te halen. Ze zouden Jean-Thierry Lazare wegplukken bij Eupen.

18u TRANSFER Duitse mercato gesloten
De transfermarkt in Duitsland is intussen gesloten. Bij één van de laatste transfers in de Bundesliga zag Thorgan Hazard nog een concurrent vertrekken. Jacob Bruun Larsen heeft Borussia Dortmund immers verlaten voor Hoffenheim, die tot 2024 tekende.

17u55 TRANSFER Screciu naar Lommel
Zoals verwacht stalt KRC Genk de overbodige Vladimir Screciu bij Lommel. De Roemeense defensieve kracht moet er het komende halfjaar ritme gaan opdoen, nadien wordt de huurbeurt mogelijk met nog een jaar verlengd. Genk hoopt alvast nog iets van de twee miljoen die het in Screciu investeerde te recupereren. LEES MEER HIER
17u45 TRANSFER Geen transfers voor Lokeren
In de hoop de penibele situatie in 1B recht te trekken had Lokeren graag het transferverbod op Daknam opgeheven gezien, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. De Waaslanders zullen zich zo op Deadline Day dus niet meer kunnen versterken. LEES MEER HIER
17u30 TRANSFER RSCA-talent via Dortmund naar Essevee
Hotman El Kababri was begin dit seizoen een van de vele jongeren die zijn kans kreeg bij Anderlecht, maar doorbreken deed hij niet. Toch versiert de 19-jarige rechtsachter nu een knappe transfer naar Borussia Dortmund, dat hem wel meteen weer uitleent aan Zulte Waregem. LEES MEER HIER
17u14 TRANSFER Anderlecht dumpt Makarenko
Anderlecht maakt opnieuw wat ruimte vrij in de kern, want Yevhen Makarenko trekt voor de rest van het seizoen zoals verwacht op huurbasis naar zijn ex-club KV Kortrijk. De Oekraïner werd met een mysterieus filmpje voorgesteld bij de Kerels. LEES MEER HIER
17u05 TRANSFER Dompé rond met Zulte Waregem 
AA Gent laat op het eind van de mercato nog een aantal overbodige pionnen vertrekken, want na middenvelder Louis Verstraete (Antwerp) zoekt nu ook winger Jean-Luc Dompé andere oorden op. De winger trekt naar het duidelijk nog ambitieuze Zulte Waregem, waar hij net als Jelle Vossen tekende voor 3,5 seizoenen. LEES MEER HIER
16u57 GERUCHT Mbenza naar Amiens
Engeland is weldra een Belg armer, want Isaac Mbenza trekt na maanden zonder speelgelegenheid de deuren bij tweedeklasser Huddersfield Town achter zich dicht. De aanvaller verhuist wellicht naar Amiens, momenteel op twee na laatst in de Franse Ligue 1.
16u50 TRANSFER Saelemaekers slaagt in Milan
De transfer van Alexis Saelemaekers naar AC Milan is bijna volledig in kannen en kruiken. Volgens Italiaanse media slaagde het jeugdproduct van Anderlecht immers zopas voor zijn medische testen. Een officiële aankondiging van de deal lijkt nu dus nog slechts een kwestie van uren.
16u33 TRANSFER
Pjaca legt medische tests af
In het Lotto Park is het druk op Deadline Day. Met Dejan Joveljic verwelkomde Paars-Wit al haar lang gezochte spits, maar daar stopt het niet. Marko Pjaca legt momenteel in Neerpede namelijk zijn medische tests af. Indien hij daarvoor slaagt, wordt de Kroatische winger voor minstens een half jaar gehuurd van Juventus. LEES HIER MEER
16u08 GERUCHT Gaich naar United?
Club Brugge koos uiteindelijk voor Michael Krmencik al nieuwe spits, want het dossier toptarget Adolfo Gaich bleek te moeilijk om af te ronden. Nu waagt een ware grootmacht haar kans, want niemand minder dan Manchester United wil de Argentijn op Deadline Day nog naar Old Trafford halen. LEES HIER MEER

15u54 GERUCHT Cavani wacht tot juni
Edinson Cavani leek deze winter te vertrekken, maar de spits zal zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain gewoon uitdienen. Volgens de Italiaanse journalist Fabrizio Romano vertrekt hij komende zomer wel uit de Franse hoofdstad. Dan zou hij op transfervrije basis bij Atletico Madrid aan de slag gaan.
15u48 GERUCHT Verstraete naar KVO
Antwerp FC nam eerder op de dag Louis Verstraete over van AA Gent, maar liet daarbij verstaan dat de middenvelder meteen weer wordt verhuurd. En zijn nieuwe club lijkt nu bekend. Volgens Het Laatste Nieuws gaat Verstraete immers bij KV Oostende aan de slag.
15u43 TRANSFER Frankfurt spreekt Anderlecht tegen
Anderlecht kondigde eerder deze namiddag aan dat het spits Dejan Joveljic heeft vastgelegd. De Brusselaars lieten verstaan dat hij gehuurd wordt van Eintracht Frankfurt en dat er ook een aankoopoptie werd opgenomen. Maar dat laatste blijkt niet helemaal correct. Via Twitter ontkennen de Duitsers immers dat er sprake is van een aankoopoptie. LEES HIER MEER
15u32 TRANSFER Union shopt bij Chelsea
Giroud moest dan wel blijven, Chelsea liet ondertussen wel een andere aanvaller vertrekken. Zo gaat de 20-jarige Charlie Brown in ons land aan de slag. De Engelsman trekt voor een half seizoen op huurbasis naar Union Sint-Gillis.
15u17 TRANSFER Giroud blijft op Stamford Bridge
Er was deze mercato heel wat te doen rond Olivier Giroud, die Chelsea wou verlaten om elders speelminuten te gaan maken. Maar de Fransman lijkt dan toch gewoon te blijven op Stamford Bridge. Op zijn persbabbel bevestigde coach Frank Lampard immers dat het voor 95% zeker is dat er geen spelers meer zullen vertrekken.
15u10 GERUCHT Anderlecht stuur Leicester door
RSCA kreeg deze winter ook een aantal spelers aangeboden. Zo zou Leicester City hebben geprobeerd om winger Rachid Ghezzal te stallen in Brussel. Maar Paars-Wit was niet happig en stuurde hem vrij snel weer door.
15U04 GERUCHT Plannetje OHL mislukt
Naast het aantrekken van Limbombe, had OH Leuven blijkbaar nog een plannetje. Volgens L'Avenir waren de Vlaams-Brabanders van plan om doelman Anthony Moris weg te plukken bij Virton, een rechtstreekse concurrent in 1B. Maar de Luxemburgse ploeg wou onder geen enkele voorwaarde meewerken aan deze transfer.
14u55 GERUCHT Saelemaekers in Milaan
Het lijkt slechts een kwestie van uren alvorens de transfer van Alexis Saelemaekers officieel wordt bekend gemaakt. De winger is momenteel immers geland in Milaan en werd al verwelkomd bij AC Milan. Indien zijn medische proeven achter de rug zijn, kan de deal met Anderlecht aangekondigd worden.
14u44 TRANSFER Eupen laat huurling weer gaan
KAS Eupen neemt na een half seizoen alweer afscheid van Adalberto Penaranda. De spits werd afgelopen zomer gehuurd van Watford FC, maar kon zich niet doorzetten bij de Panda's. Nu keert hij vervroegd terug naar zijn moederclub.
14u33 TRANSFER Nieuwe spits voor Anderlecht
RSC Anderlecht heeft eindelijk zijn nieuwe spits beet. Zoals eerder aangekondigd komt de Serviër Dejan Joveljic over van Eintracht Frankfurt. Hij wordt een half seizoen gehuurd mét aankoopoptie. LEES HIER MEER
14u26 TRANSFER Zivkovic naar Sheffield
Daags na de komst van Sander Berge, heeft Sheffield United nog een bekend gezicht uit de Jupiler Pro League aangetrokken. Zo kondigden The Blades de komst van Richairo Zivkovic aan. De ex-spits van KV Oostende wordt met aankoopoptie gehuurd van het Chinese Changchun Yatai.
14U16 TRANSFER OHL haalt Limbombe terug naar België
Stallone Limbombe gaat opnieuw op de Belgische velden aan de slag. De ex-aanvaller van Antwerp FC en AA Gent gaat na een avontuur bij het Turkse Giresunspor immers aan de slag bij OH Leuven. De 28-jarige flankaanvaller tekende een contract van anderhalf seizoen aan Den Dreef. LEES HIER MEER
14u12 GERUCHT Nieuwe spits United
Manchester United zou vlak voor het sluiten van de deadline mogelijk toch nog een nieuwe spits aantrekken. Volgens The Atletic zou Joshua King wel eens naar Old Trafford kunnen verhuizen. Er moet wel nog een akkoord met Bournemouth gevonden worden en dat belooft wel heel krap te gaan worden.
14u04 GERUCHT Verstraete naar WB of KVO?
Antwerp plukte eerder op de dag Louis Verstraete weg bij AA Gent, maar zal de middenvelder meteen uitlenen. Volgens Het Laatste Nieuws is KV Oostende een grote kandidaat. Ook ex-ploeg Waasland-Beveren en enkele buitenlandse ploegen zouden in aanmerking komen.
13u55 GERUCHT Zulte Waregem op zoek naar oplossingen voor overbodige spelers
Naast de mogelijke komst van Jean-Luc Dompé, is er bij Zulte Waregem nog veel activiteit op de transfermarkt. Zo is men dringend op zoek naar een oplossing voor Kainourgios en Bürki. Dimitri Oberlin versiert dan weer een transfer richting Hajduk Split. LEES HIER MEER
13u45 TRANSFER Januzaj mag wintertransfer vergeten
Adnan Januzaj zal zijn seizoen uitdoen bij Real Sociedad. De Baskische club heeft zojuist aangegeven dat er op Rubén Pardo na niemand meer zal vertrekken. Ondanks de grote interesse in de flankspeler, zal Januzaj nog een tijdje moeten wachten op zijn droomtransfer. 
13u39 GERUCHT Dompé vindt onderdak bij Zulte Waregem
Volgens HLN is Jean-Luc Dompé momenteel zijn medische testen aan het afleggen bij Zulte Waregem. De Franse flankspeler was overbodig bij de Buffalo's, en mocht beschikken. Het is nog onduidelijk welk bedrag men bij Esseveel zal betalen voor Dompé, maar het staat wel vast dat het over een definitieve overgang gaat. Na Vossen en Srarfi is Dompé de derde wintertransfer aan de Gaverbeek. 
13u30 GERUCHT Manchester United heeft huiswerk af
Op de laatste dag van de wintermercato heeft Ole Gunnar Solskjaer bevestigd dat er geen transfers meer zullen plaatsvinden bij Manchester United. Gisteren werd met Bruno Fernandes nog een toptransfer gedaan door de Mancunians, en werd er stevig gespeculeerd omtrent Joshua King. De Bournemouth-aanvaller zal dus niet richting Old Trafford trekken tijdens deze mercato. 
13u20 GERUCHT Borussia Dortmund dichtbij handtekening Emre Can
Volgens Sky Sports is Emre Can op dit moment zijn medische testen aan het afleggen bij Borussia Dortmund. De Duitse middenvelder kwam bij Juventus nauwelijks aan de bak, en zal proberen zijn carrière te herlanceren in zijn thuisland. Bij Dortmund moet hij het vertrek van Julian Weigl opvangen. 
13u13 TRANSFER Geen vertrekkers bij Sporting Charleroi
Mehdi Bayat bevestigde vandaag dat er ondanks de vele aanbiedingen niemand zal vertrekken bij Charleroi. De voorzitter van de Henegouwers benadrukte ook de ambitie om van Charleroi een gezonde topclub te maken. 
13u08 TRANSFER Eupen haalt spits bij Red Bull Salzburg
KAS Eupen heeft zicht versterkt met Smail Prevljak. De Bosnische international wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Red Bull Salzburg. Prevljak is een vlotscorende spits die de ploeg uit de Oostkantons van de degradatie moet redden. LEES HIER MEER
13u00 TRANSFER Carrasco officieel voorgesteld
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel. Yannick Carrasco is zojuist voorgesteld door Atlético Madrid. De Rode Duivel wordt voor een half seizoen gehuurd door de Spanjaarden. Atlético dwong wel een aankoopoptie van 12,5 miljoen euro af bij het Chinese Dalian Yifang. LEES HIER MEER
12u56 TRANSFER Rajsel vertrekt bij Oostende
KV Oostende heeft het contract van Nicolas Rajsel in onderling overleg ontbonden, meldt HLN. De winger zat al in de B-kern van de Kustboys, maar mag nu dus gratis beschikken. Rajsel kwam in 2017 over van Union, maar schopte het nooit tot sterkhouder bij Oostende. 
12u50 GERUCHT Gareth Bale zal Real Madrid niet verlaten
De makelaar van Gareth Bale heeft de geruchten omtrent een terugkeer naar Tottenham ontkend. Hij beschrijft het nieuws als "onzin". De Welshman zal zijn seizoen dus uitdoen bij de Madrilenen.  LEES HIER MEER
12u46 TRANSFER Barcelona versterkt zich met Portugees toptalent
FC Barcelona heeft zojuist de transfer van Trincao bekendgemaakt. Het Portugese toptalent van Braga trekt naar de Blaugrana voor een bedrag van 31 miljoen euro. De 19-jarige vleugelspeler zal het seizoen wel uitdoen bij Braga, want de overgang vindt maar plaats op 1 juli. Trincao tekende een contract voor vijf jaar. LEES HIER MEER
12u30 GERUCHT Tottenham probeert Wanyama nog te verkopen
Victor Wanyama stond vorige zomer nog op de radar van Club Brugge, maar verkoos een verlengd verblijf bij de Spurs boven een terugkeer naar België. Ondertussen heeft de Keniaan nog steeds geen zicht op speelkansen, en probeert Tottenham hem in extremis nog te verkopen. Celtic zou momenteel de enige club zijn die geïnteresseerd is in de diensten van Wanyama. 
12u25 GERUCHT Milan haalt naast Saelemaekers nog versterking
Volgens Di Marzio staat Milan op het punt Antonee Robinson aan te trekken. De linksachter van Wigan moet het vertrek van Ricardo Rodriguez opvangen. Opvallend veel activiteit dus bij de Rossoneri, waar de overgang van Saelemaekers ook in de loop van de dag wordt afgerond. 
12u21 GERUCHT Carrasco gespot op ochtendtraining Atlético
De transfer van Yannick Carrasco richting Atlético Madrid lijkt volledig rond te zijn. De Rode Duivel trainde vanmorgen zelfs mee met de ploeg van Diego Simeone. Het blijft wachten op een officiële bevestiging, maar dat lijkt slechts een formaliteit. LEES HIER MEER
12u12 TRANSFER Antwerp strikt Louis Verstraete
The Great Old heeft zich zojuist versterkt met Louis Verstraete. De middenvelder komt over van KAA Gent. Opvallend genoeg zullen de Antwerp-fans nog even moeten wachten op het debuut van Verstraete. Antwerp bevestigde zojuist namelijk dat de jongeling voor de rest van het seizoen verhuurd zal worden. LEES HIER MEER
11u58 GERUCHT Amrabat versiert toptransfer
Sofyan Amrabat heeft zijn toptransfer richting Fiorentina zo goed als beet. De Marokkaanse middenvelder is volgens Di Marzio op dit moment zijn medische testen aan het afleggen bij de club uit Firenze. De Viola zullen ongeveer 20 miljoen euro overmaken aan Hellas Verona. De overgang zou echter wel maar plaats vinden in juni. 
11u45 GERUCHT: Mertens blijft bij Napoli
Dries Mertens werd in de laatste dagen van de wintermercato nog nadrukkelijk aan een transfer gelinkt. Vooral Chelsea zou de Rode Duivel nog hebben willen binnenhalen. Echter lijkt het zover niet te zullen komen. Volgens HLN blijft Mertens met zekerheid bij Napoli. 
11u40 TRANSFER: Arsenal haalt nog nieuwe verdediger
Arsenal haalde met Pablo Mari al een nieuwe centrale verdediger in huis, en voegt daar nu ook nog een rechtsachter aan toe. Cedric Soares komt namelijk op huurbasis over van Southampton. Aan het eind van dit seizoen zou hij transfervrij kunnen worden overgenomen, want de Portugees is einde contract op St Mary's.
11u35 GERUCHT: Vreemde transfer voor KVO-verdediger Faes
KV Oostende lijkt Wout Faes te gaan kwijtspelen aan Ligue 1-club Reims (ex-club Bjorn Engels). De Fransen zouden Faes echter wel meteen terugsturen op huurbasis, en lijkt hij dus sowieso het seizoen vol te maken aan de kust. 
11u30 GERUCHT: Cools vertrekt bij Club Brugge
Dion Cools zou dan toch nog vertrekken bij Club Brugge. De verdediger zat op een zijspoor op Jan Breydel, en springt naar verluidt nu op een Deense trein. FC Midtjylland zou hem namelijk permanent overnemen. LEES HIER MEER
11u25 TRANSFER: Lokeren laat drie spelers vertrekken.
Sporting Lokeren, dat zelf geen transfers mocht uitvoeren deze winter, laat nog drie spelers vertrekken. Frank Navarro keert terug naar Valencia B, Laurens Symons trekt naar KV Mechelen, en Thomas Nzinga verkast naar RWDM 
11u20 TRANSFER: Hagi officieel van Glasgow Rangers
De transfer van de Roemeen was al langer duidelijk, maar is nu ook echt officieel afgerond. Ianis Hagi trekt de deur bij Genk na een halfjaar al achter zich dicht. Hij trekt op huurbasis, met aankoopoptie, naar het Schotse Rangers. 
11u15 TRANSFER: Makarenko keert terug naar KV Kortrijk
Anderlecht is weer een overbodige speler armer. Yevhen Makarenko keert volgens HLN namelijk terug naar KV Kortrijk. De middenvelder zal echter geen geld in het laatje brengen, want hij wordt verhuurd. 
11u05 GERUCHT: Tottenham wil nog af van Jan Vertonghen
Vertrekt Jan Vertonghen nog in allerijl bij Tottenham Hotspur? Het zou volgens Engelse media nog kunnen gebeuren. The Spurs zouden de Rode Duivel vandaag absoluut nog willen slijten, daar ze nu nog een transfersom zouden kunnen opstrijken. Vertonghen is namelijk einde contract in Londen. LEES HIER MEER 
10u50 GERUCHT: Carrasco terug naar Atletico
Ook voor Yannick Carrasco zit er een spectaculaire terugkeer aan te komen. Donderdagavond werd al bekend dat Atletico de Rode Duivel zou terughalen, en die transfer zou nu ook zo goed als afgerond zijn. Carrasco zou worden gehuurd. LEES HIER MEER
10u40 GERUCHT: Tottenham wil choqueren met dubbele uithaal
In Engelse media valt te lezen dat Tottenham nog serieus wil gaan uithalen op Deadline Day. Het zou namelijk niemand minder dan Gareth Bale willen terughalen bij Real Madrid. Dat meldt The Times. Ook Olivier Giroud zou op weg zijn naar Noord-Londen. Dat zou een pikante transfer betekenen, want de Fransman was jaren actief bij Arsenal, en speelt nu bij Chelsea. LEES HIER MEER
10u15 GERUCHT: Standard wil nog verdediger
Standard heeft achterin Dimitri Lavalée opgegeven en haalde Moussa Sissoko weg bij PSG. Dat is echter volgens de Rouches nog niet genoeg, en prijkt er nog een naam op het verlanglijstje. Zo zou Marko Mihojevic van Duitse tweedeklasser Aue nog gewenst zijn. LEES HIER MEER
09u46 GERUCHT: Drie aanwinsten voor Anderlecht?
Anderlecht wil zich vandaag nog stevig versterken. Donderdag werd al duidelijk dat gewerkt wordt aan de komst van Marko Pjaca (Juventus) en Kemar Lawrence (NY Red Bulls), maar volgens Servische media zou er nog een derde aanwinst in de maak zijn. Paars-Wit zou met Dejan Joveljic namelijk zijn gewenste spits hebben gevonden. LEES HIER MEER
09u33 GERUCHT: Dessers grijpt naast transfer
Cyriel Dessers lijkt vandaag gewoon bij Heracles te blijven. De voorbije dagen werd er nochtans stevig aan zijn mouw getrokken door Celta Vigo en SPAL, maar Heracles wil maar liefst 5 miljoen euro voor zijn prijsschutter. LEES HIER MEER
09u15 TRANSFER: Hamburg bevestigt komst Belg
De eerder aangekondigde transfer van Amadou Onana is nu ook officieel bevestigd door Hamburg. De 18-jarige Belg tekende een contract tot 2024 en maakt in de zomer transfervrij de overstap van Hoffenheim. LEES HIER MEER
08u41 GERUCHT: Geen Haraslin voor Standard
Standard speurt nog naar eventuele offensieve versterking, maar Lukas Haraslin zal niet naar Luik komen. De winger van Lechia Gdansk werd donderdag door Poolse media aan de Rouches gelinkt, maar staat nu op het punt om te tekenen bij Sassuolo. LEES HIER MEER
08u27 GERUCHT: Jonge Belg naar Hamburg
In Duitsland zou Amadou Onana nog van ploeg veranderen. De 18-jarige Belgische jeugdinternational zou op het punt staan om Hoffenheim te verruilen voor Hamburg, waar hij al medische testen afgelegd zou hebben. LEES HIER MEER
08u01 GERUCHT: Nog stevige spitsencarrousel in Engeland, Italië en Frankijk?
Er zouden op Deadline Day nog heel wat spitsen van club kunnen wisselen. Man Utd, Tottenham en Inter zoeken allen nog een spits en mikken daarbij op dezelfde spelers. Olivier Giroud is gegeerd, maar die lijkt enkel Chelsea te mogen verlaten als de Blues Dries Mertens kunnen halen. Ook Islam Slimani en Willian José worden genoemd, maar ook dat zijn complexe dossiers. LEES HIER MEER
07u37 TRANSFER: Ex-speler Club naar Westerlo
Westerlo heeft een ex-speler van Club Brugge terug naar België gehaald. De 19-jarige Simon Paulet wordt overgenomen van Swansea City, waar hij bij de U23 speelde. De jeugdinternational tekende een contract voor 3,5 jaar bij de tweedeklasser. LEES HIER MEER
06u48 GERUCHT: Nog vier vertrekkers in de maak bij Anderlecht
Het wordt nog een drukke dag voor Anderlecht. In principe vertrekt Alexis Saelemaekers naar AC Milan en daarnaast wil de club nog vier spelers van de hand doen. De uitleenbeurt van Bubacarr Sanneh aan KV Oostende wordt vandaag afgerond en ook voor Kenny Saief, Hotman El Kababri en Thierry Lutonda wordt een oplossing gezocht. LEES HIER MEER
06u36 GERUCHT: Derde uitgaande transfer voor Genk
Na de verkoop van Berge aan Sheffield United en de verhuur van Hagi aan Rangers lonkt nog een derde uitgaande transfer voor Genk. De Limburgers zouden onderhandelen met Lommel over een uitleenbeurt van Vladimir Screciu. LEES HIER MEER
06u24 TRANSFER: Beerschot laat verdediger vertrekken
Bij Beerschot nog een uitgaande transfer in het slot van de mercato. Het contract van verdediger Emeric Dudouit werd in onderling overleg ontbonden. De 28-jarige Fransman kon zich onder meer door een zware blessure nooit helemaal doorzetten op het Kiel. LEES HIER MEER
06u12 GERUCHT: Antwerp shopt bij AA Gent
Antwerp zou nog een verrassende derde aanwinst presenteren. De Great Old zou dicht bij de komst van Louis Verstraete staan. De 20-jarige middenvelder leek op weg naar Charleroi, maar verkiest uiteindelijk een transfer naar de Bosuil. LEES HIER MEER
23u42 GERUCHT: Chelsea drukt door voor Mertens
Dries Mertens leek dan uiteindelijk bij Napoli te blijven, maar daar komt mogelijk toch verandering in. Volgens The Mirror hoopt Chelsea de Rode Duivel alsnog binnen te halen. De Blues zouden een 'niet te weigeren bod' voorbereiden. LEES HIER MEER
23u14 TRANSFER: Club heeft spits beet
Nadat de soap rond Adolfo Gaich op niets uitdraaide, heeft Club Brugge nu elders een nieuwe spits gevonden. Zo komt Michael Krmencik, die al langer op de verlanglijst stond, over van Viktoria Plzen. De Tsjech tekende voor 3.5 seizoenen. LEES HIER MEER
22u26 GERUCHT: Anderlecht schiet in actie
Nu Alexis Saelemaekers naar AC Milan lijkt te verhuizen, heeft RSCA weer middelen om zelf de mercato op te trekken en dat is er duidelijk aan te merken. Zo zouden de Brusselaars van plan zijn om aanvaller Marko Pjaca te huren van Juventus. Met Kemar Lawrence lijkt dan weer een nieuwe back op komst. LEES HIER MEER
22u04 TRANSFER: Vossen tekent bij Essevee
Jelle Vossen heeft een oplossing gevonden. De spits was op zoek naar een nieuwe ploeg nadat hij bij Club Brugge niet meer in de plannen voorkwam. Die ploeg heeft hij nu gevonden: de Limburger tekende bij Zulte Waregem. LEES HIER MEER
21u36 GERUCHT: Carrasco terug naar Atletico
Voor Yannick Carrasco lijkt een opmerkelijke terugkeer in de maak. Diverse Spaanse bronnen, waaronder de grote sportkranten Marca en AS, melden namelijk dat de Rode Duivel goed op weg is naar Atletico Madrid. Er moet wel nog een akkoord gevonden worden met zijn huidige club Dalian Yifang. LEES HIER MEER 

WAT TE VERWACHTEN IN DE JUPILER PRO LEAGUE?
In de eigen competitie is het vooral uitkijken naar wat de topploegen nog uit hun mouw schudden. Bij leider Club Brugge wordt Michael Krmencik zoals aangekondigd de nieuwe spits, Jelle Vossen vertrok dan weer naar Zulte Waregem. Maar mogelijk zoekt ook Dion Cools nog andere oorden op. En wie weet verrast Blauw-Zwart wel met een andere last-minute opportuniteit.

Verder wordt vooral een erg drukke dag bij RSC Anderlecht verwacht. De recordkampioen ziet Alexis Saelemaekers normaal gezien naar AC Milan trekken. Met vrijgekomen geld zouden Juve-aanvaller Marko Pjaca en linksback Kemar Lawrence (NY Red Bulls) op komst zijn. Maar in het verleden liep het bij Paars-Wit wel eens vaker fout met een akkoord in het vooruitzicht en ook een echte spits staat nog op het verlanglijstje. Verschueren en co zullen dus allicht overuren mogen draaien.

KRC Genk verdiende donderdag een pak miljoenen met de verkoop van Berge en ziet Hagi normaal gezien bij Glasgow Rangers tekenen. Ook bij de landskampioen is extra versterking dus niet uitgesloten. Antwerp FC heeft niet bepaald nood aan versterking, maar met Luciano D'Onofrio aan het roer weet je op Deadline Day natuurlijk nooit. Standard zou op zijn beurt nog wel wat mankracht in het aanvallende compartiment kunnen gebruiken. En ook heel wat andere eersteklassers zijn zeker nog niet uitgeshopt.
WAT TE VERWACHTEN BIJ DE RODE DUIVELS?

Met oog op een mogelijke EK-selectie wordt het ook voor verschillende Rode Duivels nog een spannende dag. Yannick Carrasco zou dan toch zijn terugkeer naar Europa kunnen krijgen, al moet Atletico Madrid wel nog een akkoord vinden met Dalian Yifang. Ook Dries Mertens kan mogelijk nog van club veranderen. De pocketaanvaller leek zijn contract bij Napoli toch te gaan uitdoen, maar Chelsea zou willen toeslaan met een last-minute poging. Tottenham zou eveneens nog niet volledig kansloos zijn. Daarnaast wordt het uitkijken of Adnan Januzaj alsnog vertrekt bij Real Sociedad. En of er last-minute nog iets uit de bus komt voor Michy Batshuayi, Christian Benteke, Jan Vertonghen, ... .
WAT TE VERWACHTEN IN HET BUITENLAND?

Ook in de grootste Europese Europese competities sluit de transfermarkt vrijdag om middernacht zijn deuren. In de Premier League wordt vooral richting Tottenham gekeken, de Spurs zoeken nog aanvallende versterking om de blessure van Harry Kane op te vangen. Ook Chelsea en Arsenal slaan mogelijk nog toe. In Spanje is het dan weer uitkijken of FC Barcelona er na koortsachtige pogingen in slaagt om alsnog een nieuwe aanvaller aan te trekken. Maar ook bij de toppers in Duitsland, Italië en Frankrijk beweegt er mogelijk nog wat.

POLL: De wintermercato moet afgeschaft worden ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Belgische spits voorlopig niét naar Bundesliga'
'Belgische spits voorlopig niét naar Bundesliga'

Een aantal Belgische voetballers legden de voorbije jaren een opmerkelijk parcours af. Denk ...

10
10
KV Mechelen veert recht met sportief topproject
KV Mechelen veert recht met sportief topproject

KV Mechelen is goed bezig in het herenvoetbal, maar de club trok zich terug uit de Super League uit ...

29
29
Vanhaezebrouck: "Daarover mogen we niet klagen bij AA Gent"
Vanhaezebrouck: "Daarover mogen we niet klagen bij AA Gent"

AA Gent speelt dit weekend in het eigen stadion tegen KV Mechelen. Mits een zege zetten ze een heel ...

26
26
Francis Amuzu: "Zij informeerden in januari al bij mij"
Francis Amuzu: "Zij informeerden in januari al bij mij"

Francis Amuzu staat morgenavond in de basis bij RSC Anderlecht. Hij moet voorlopig de geblesseerde ...

76
76
Juventus zet dramatische reeks verder in Serie A
Juventus zet dramatische reeks verder in Serie A

Bij Juventus gaat het van kwaad naar erger. Coach Massimiliano Allegri lijkt de greep over zijn ...

24
24
Fredberg maakt deal bekend: "Hij boekte vooruitgang"
Fredberg maakt deal bekend: "Hij boekte vooruitgang"

RSC Anderlecht kende een probleemloos seizoen met RSCA Futures in de Challenger Pro League. ...

115
115
FCV Dender naar Jupiler Pro League, Seraing degradeert
FCV Dender naar Jupiler Pro League, Seraing degradeert

In de Challenger Pro League stond de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. ...

369
369
'Club Brugge heeft beet: verdediger tekent voor 3 jaar'
'Club Brugge heeft beet: verdediger tekent voor 3 jaar'

Club Brugge hoopt op een geweldig einde van het seizoen in de Jupiler Pro League en Conference ...

421
421
'Anderlecht kan Delaney plots voor soldenprijs oppikken'
'Anderlecht kan Delaney plots voor soldenprijs oppikken'

RSC Anderlecht strijdt volop voor de landstitel, maar Jesper Fredberg werkt achter de schermen aan ...

407
407
STVV'er is gewild: "Er wordt aan onze mouw getrokken"
STVV'er is gewild: "Er wordt aan onze mouw getrokken"

Bij STVV hopen ze dit weekend AA Gent het leven héél zuur te maken in de strijd om de ...

94
94
"Ik zou volgend jaar graag bij Racing Genk blijven"
"Ik zou volgend jaar graag bij Racing Genk blijven"

De verwachting is dat KRC Genk in de zomer heel wat spelers gaat zien vertrekken. De Limburgers gaan ...

198
198
Opvallend: Lierse vraagt deze naamswijziging aan
Opvallend: Lierse vraagt deze naamswijziging aan

Lierse K is een van de weinige profclubs die nog in Belgische handen is. Daarvoor alleen al ...

93
93
Vanaken ruikt bloed: "Dat leek nog het enige lichtpuntje"
Vanaken ruikt bloed: "Dat leek nog het enige lichtpuntje"

Bij Club Brugge mogen ze terecht trots zijn. Voor het eerst in 32 jaar haalden ze weer een halve ...

370
370
KV Oostende blijft hopen: "Er is niks tastbaar"
KV Oostende blijft hopen: "Er is niks tastbaar"

Bij KV Oostende is het D-day. De club hoopt zich vandaag sportief te redden. Ook naast het veld ...

119
119
Club Brugge-bestuur laat licht schijnen op Skov Olsen-soap
Club Brugge-bestuur laat licht schijnen op Skov Olsen-soap

Club Brugge plaatste zich donderdag voor de halve finale van de Conference League, in de competitie ...

0
0