RSC Anderlecht stelde dinsdag al een vijfde zomeraanwinst voor, maar dat blijkt niet te volstaan voor de boze achterban. In een open brief spuwde het supportersorgaan opnieuw haar gal over de gang van zaken in het Lotto Park. Daarbij namen ze dit keer ook een nieuwe zondebok op de korrel.
Uiteraard waren de pijlen ook nu vooral op Wouter Vandenhaute gericht, wiens beleid naar aanleiding van CEO Non-Sports Kenneth Bornauw zijn exit alweer aan de kaak werd gesteld. De fans hebben het dan ook helemaal gehad met hun voorzitter, die ondanks de vele protestacties aan zijn adres voorlopig echter weigert om een stap opzij te zetten.
LEES OOK: Opstand bij fans Anderlecht: "Hij moet nu weg!"
Ambras in AnderlechtVermits hij met zijn eigen kapitaal verweven zit in de aandelenstructuur kan de Raad van Bestuur hem bovendien niet zomaar opzijschuiven. Marc Coucke blijft dan ook buiten schot, maar voor het eerst wordt nu ook Geert Duyck openlijk geviseerd. De zakenpartner van Vandenhaute heeft het als financieel zwaargewicht voor het zeggen bij Mauvavie.
"Wij zin erkentelijk voor de financiële reddingsboei die Mauvavie, en in het bijzonder Vandenhaute en Duyck, in het verleden heeft uitgegooid. Maar de prijs voor die investering lijkt een absolute greep op het voorzitterschap te zijn. Mauvavie heeft contractueel de macht om Vandenhaute aan te houden of te vervangen. En dus richten wij ons tot hen."
Boodschap voor Duyck
"Geert, Wouter: waar zijn jullie in godsnaam mee bezig?", klinkt het , waarna dus ook Duyck het als vennoot van de voorzitter moet ontgelden. "Zou je bij een investering van CVC even tolerant zijn bij falend leiderschap, foute keuzes, afhakend publiek en een tanende sportieve en commerciële uitstraling?", trekt het Fan Council stevig van leer tegen hem.
"Je bent stilaan de laatste verdediger van je vriend. Wij roepen jullie op om nu de juiste keuze te maken. Het is tijd voor verandering. Het is tijd voor sereniteit. Het is tijd voor afscheid", luidt het. Net zoals hun bezorgdheden van de afgelopen jaren dreigt die oproep om in te grijpen volgens Het Nieuwsblad ook nu evenwel in dovemansoren te vallen.