Kort voor de deadline pakte Antwerp nog stevig uit met niemand minder dan Dennis Praet. De voormalig Gouden Schoen is een welgekomen versterking voor Jonas De Roeck op het middenveld. Al moet daar toch vooral iemand anders het vertrek van Mandela Keita en co opvangen.
Behalve de eenmalig Rode Duivel trokken ook Jurgen Ekkelenkamp, Alhassan Yusuf en huurling Eliot Mataza de deur achter zich dicht in Deurne-Noord, waar het middenveld op die manier toch onthoofd werd. Een leegte die Praet samen met andere nieuwkomers als Denis Odoi, Tjaronn Chery en Jairo Riedewald moet vullen.
De Roeck kiest Doumbia
Al rekent men op de Bosuil er toch vooral op dat Mahamadou Doumbia zich verder blijft ontwikkelen. De 20-jarige Malinees kwam vorig seizoen na nieuwjaar plots piepen bij het eerste elftal, waar hij meteen van zich liet spreken met een fraaie goal tegen Standard. Nadien verdween Doumbia gaandeweg wel weer wat uit beeld.
Nu lijkt De Roeck deels uit noodzaak evenwel vol zijn kaart trekken. In de huidige campagne verscheen de veelzidjige middenvelder, in totaal reeds goed voor vier doelpunten in 20 optredens voor de Great Old, tot dusver steevast aan de aftrap. Daarbij wist Doumbia opnieuw te bekoren, zo bleek vorige week nog in Extra Time.
Lof van Vanhaezebrouck
Daar staken Filip Joos en vooral Hein Vanhaezebrouck, die destijds als coach van AA Gent zijn jaloezie op de Afrikaanse goudhaantjes van het stamnummer één al niet onder stoelen of banken stak, de loftrompet over hem op. "Hij is wendbaar, snel en heeft heel graag de bal. Hij draait makkelijk weg en vindt de juiste ruimtes."
"Hij kan ook een man uitschakelen en heeft een goed schot in de benen. Soms houdt hij de bal wel nog te lang bij en durft hij al eens te overdrijven. Ook in het druk zetten kan hij nog verbeteren, maar die gast heeft echt enorm veel potentieel", aldus Vanhaezebrouck, volgens wie Antwerp dus een ruwe diamant in handen heeft.
Goud voor Gheysens
In de zoektocht naar extra centen wrijft Paul Gheysens zich alvast in de handen. Momenteel wordt de marktwaarde van Doumbia slechts op één miljoen geschat, maar wie weet wordt hij op termijn dus wel de volgende die de kassa laat rinkelen op de Bosuil. Daar ligt het ambitieuze goudhaantje alvast nog tot medio 2027 vast.