Club Brugge heeft nieuw koningskoppel binnen handbereik

Club Brugge heeft nieuw koningskoppel binnen handbereik

Club Brugge zoekt in de komende weken actief naar een nieuwe spits, gezien de teleurstellende prestaties van de huidige aanvallers Igor Thiago en Ferran Jutgla. De zoektocht naar een nieuwe spits belooft alvast uitdagend te worden door de moeilijkheden en complexiteit op de transfermarkt.

Anderzijds heeft Blauw-Zwart nog twee veelbelovende spitsen in eigen rangen: Roméo Vermant en Victor Barberá, die beiden slechts beperkte kansen kregen in het eerste elftal.

Met de dringende behoefte aan een echte doelputenmaker lijkt het hoog tijd voor coach Deila om Vermant, en zeker Barberá, serieus te overwegen voor een rol in de aanvalslinie.

Club Brugge zet alle middelen in voor nieuwe spits

Club Brugge neemt concrete stappen om tijdens de komende wintermercato een nieuwe spits te halen. Zowel Igor Thiago als Ferran Jutgla hebben dit seizoen niet weten te overtuigen als aanvalsleider van de ploeg, zowel individueel als in duo.

Ondanks de aanzienlijke investering van bijna 13 miljoen euro in de aanschaf van Thiago en Jutgla, blijken hun prestaties niet in lijn te zijn met de oorspronkelijk gestelde verwachtingen.

Club Brugge is daarom al actief bezig met het verkennen van de markt van de spitsen, zowel via het eigen scoutingdepartement als via makelaars. Hierbij worden zowel definitieve transfers als huurovereenkomsten voor een periode van zes maanden overwogen.

Dit biedt de club flexibiliteit en de mogelijkheid om alle beschikbare opties open te houden, met als doel verwachte kwaliteitsinjectie in de ploeg zo hoog mogelijk te houden. Dat wordt echter geen eenvoudige opdracht, aangezien de spitspositie de moeilijkste is om in te vullen.

De specifieke kwaliteiten die vereist zijn, de schaarste aan geschikte profielen op de markt, de grote concurrentie en de hoge prijzen maken het tot een complexe zoektocht. Nochtans beschikt Club Brugge nog over twee veelbelovende spitsen binnen de eigen rangen: Roméo Vermant (19) en Victor Barbera (19).

Roméo Vermant: de spits die niet past voor Deila

Vorig seizoen wist Roméo Vermant zich in de kijker te spelen bij Club Brugge en mocht hij zich definitief aansluiten bij de A-kern. Een stevige en jonge spits van 1,84 meter, die altijd strijd levert en volledig het motto van Club Brugge: ‘No Sweat, no glory’ belichaamt.

Vermant stak het vuur aan de lont bij Club Brugge en Het Laatste Nieuws schreef vorig seizoen dat hij voor elektriciteit zorgde in het Jan Breydelstadion. Vermant is een kind van de club, de chouchou van het Brugse publiek, en helemaal doordrenkt met blauw-zwart bloed.

Hij was vastberaden om in het nieuwe seizoen meer speeltijd te krijgen, maar met andere centrumspitsen zoals Roman Yaremchuk, Ferran Jutglà, Igor Thiago en Victor Barbèra in de selectie, is er duidelijk (te) veel concurrentie voor een plek in de aanvalslinie van Club Brugge.

Vermant slaagde er echter niet in om indruk te maken in de kansen die hij kreeg van coach Ronny Deila. “Het is een beetje nu, of misschien een lange tijd niet meer”, voorspelde Het Nieuwsblad voor de wedstrijd tegen Aarhus GF.

Charles De Ketelaere blijft een uitzondering

Helaas werd het dat laatste voor de 19-jarige spits. Het Laatste Nieuws meldde dat de spits niet langer leek te passen in de plannen van Ronny Deila.

Ondanks Duitse interesse, net als die van KV Kortrijk en Standard, was een transfer van Roméo Vermant vorige zomer uitgesloten, niet voor niets heeft Club Brugge zijn contract in mei onlangs verlengd tot en met 2026. “Ik blijf bij Club Brugge en zal voor deze club altijd mijn stinkende best blijven doen”, zei Vermant.

Club Brugge heeft nog steeds vertrouwen in Vermant, maar de jonge spits heeft dringend behoefte aan meer speelminuten op het hoogste niveau. Bij Club NXT scoort hij bijna blindelings, met al 5 doelpunten in 9 wedstrijden in de Challenger Pro League dit seizoen.

Toch blijft het wachten op een volwaardige kans in het eerste elftal van Club Brugge. “Het lijkt voor een verdediger makkelijker om door te breken dan voor aanvallers, Charles De Ketelaere blijft de uitzondering”, gaf Cisse Sandra, dit seizoen verhuurd aan Excelsior, onlangs aan in Krant van West-Vlaanderen.

Victor Barbéra ademt doelpunten: Topschutter EK U19 en Pichichi Barça B

In lijn met de ambities van een echte topclub, kijkt Club Brugge niet alleen naar de korte termijn, maar handelt het ook toekomstgericht. Vorige zomer slaagde Club erin om Victor Barberá, toen 18 jaar, weg te plukken bij FC Barcelona, met de bedoeling om in de voetsporen te treden van Ferran Jutglà in het Jan Breydelstadion.

Aanvankelijk zou Barberá zich eerst aansluiten bij Club NXT, met de hoop dat hij op termijn een rol van betekenis kan gaan spelen in het eerste elftal. Barberá was de vice-topschutter van de UEFA Youth League, de topschutter op het EK U19 met Spanje en de Pichichi van de tweede ploeg van Barça.

Met zijn ‘goalscoring presence’ werd hij zelfs vergeleken met Robert Lewandowski. Maar Barberá enkel en alleen maar omschrijven als een scorende spits, is de 19-jarige oneer aandoen. De jonge Spanjaard bezit ook een goede positionering, hij kan combineren, is atletisch, heeft een goeie eerste touch, techniek en balbehandeling.

Dat combineert Barberá ook met meer dan gemiddelde fysieke kwaliteiten, kracht, snelheid, body en uithoudingsvermogen.

Club Brugge heeft doelpuntenmaker bij Club NXT

In het eerste elftal van Club Brugge heeft Victor Barberá tot dusver slechts kortstondig de gelegenheid gekregen om zijn kwaliteiten te tonen, met een invalbeurt van nog geen half uur tijdens de bekerwedstrijd tegen Beerschot.

Hij maakte bovendien slechts zes keer deel uit van de wedstrijdselectie (tegen Beerschot, Bodo/Glimt, Besiktas, Lugano, Aarhus GF en Osasuna), en geen van deze keren betrof het een wedstrijd in de Belgische competitie.

Barberá krijgt voornamelijk speeltijd bij Club NXT, waar hij een vaste waarde is in het team onder leiding van Nicky Hayen. De Spaanse spits heeft daar al drie keer het doel weten te vinden in tien wedstrijden, en zijn aanvallende parameters behoren tot de besten onder de spitsen in de Challenger Pro League.

“Van de piepjonge Victor Barbéra (19) had men op eenzelfde entree gehoopt als die van zijn Catalaanse voorganger. Hij kreeg tot dusver 28 speelminuten”, stelde Het Laatste Nieuws onlangs.

Nu de behoefte aan een echte doelpuntenmaker het grootst is, lijkt het noodzakelijk dat coach Deila serieus overweegt om Barberá een volwaardige kans te geven in de aanvalslinie van Club Brugge.

POLL: Wie moet een kans krijgen in de spits bij Club Brugge?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Antwerp slaat fraaie dubbelslag: duo blijft op de Bosuil
Antwerp slaat fraaie dubbelslag: duo blijft op de Bosuil

Met een schamele drie op 21 is Antwerp het kneusje van de Champions' Play-Offs. Alle ogen op de ...

3
3
'KRC Genk drukt door voor kwelduivel Cercle Brugge'
'KRC Genk drukt door voor kwelduivel Cercle Brugge'

KRC Genk ging zaterdag met de billen bloot tegen Cercle Brugge. Met een doelpunt en een assist ...

90
90
Anderlecht reageert op brakende Vertonghen & Ashimeru
Anderlecht reageert op brakende Vertonghen & Ashimeru

Anderlecht kruist de vingers dat een scan geen ernstige schade aan het licht brengt voor Jan ...

108
108
Kindermans lokt eerste talenten van Anderlecht naar Antwerp
Kindermans lokt eerste talenten van Anderlecht naar Antwerp

Momenteel zijn er heel wat vraagtekens op de Bosuil, maar vast staat alleszins dat Antwerp voortaan ...

173
173
Cercle slaat weer toe: sterkhouder tekent bij
Cercle slaat weer toe: sterkhouder tekent bij

Cercle Brugge mag nog steeds dromen van een Europees ticket, want het veegde zaterdag de vloer aan ...

28
28
<strong>'Anderlecht slaat toe met balvirtuoos van groot kaliber'</strong>
'Anderlecht slaat toe met balvirtuoos van groot kaliber'

Anderlecht toont opnieuw interesse in Himad Abdelli (24), een veelzijdige en technisch sterke ...

341
341
KRC Genk in rouw: voormalige lieveling overleden
KRC Genk in rouw: voormalige lieveling overleden

KRC Genk incasseerde zaterdag een nieuwe tik, want het kreeg van Cercle Brugge een 4-1 om de oren. ...

0
0
'Club Brugge wil sensationele transfer bij Union'
'Club Brugge wil sensationele transfer bij Union'

Voor het derde seizoen op rij dreigt Union naast de landstitel te grijpen en opnieuw dreigt Club ...

902
902
'Nieuwe wending in Standard-saga: Venanzi moeit zich'
'Nieuwe wending in Standard-saga: Venanzi moeit zich'

Het wordt maar niet rustig bij Standard. Zaterdag volgde een nieuwe sportieve ontgoocheling met een ...

235
235
Luxeprobleem Club opgelost: "Goed aangepakt door Hayen"
Luxeprobleem Club opgelost: "Goed aangepakt door Hayen"

Club Brugge slikte vorige donderdag zijn eerste nederlaag onder Nicky Hayen, want in de slotfase ...

253
253
Vandenbempt zet Alderweireld op zijn plaats na uithaal
Vandenbempt zet Alderweireld op zijn plaats na uithaal

Zondag ging Antwerp al voor de zesde keer in zeven wedstrijden onderuit in de Champions' Play-Off. ...

499
499
'Antwerp drukt door: eerste zomeraanwinst op komst'
'Antwerp drukt door: eerste zomeraanwinst op komst'

Antwerp moet donderdag zijn seizoen zien te redden door in de bekerfinale Union te kloppen, want in ...

231
231
Middenvelder schept duidelijkheid over toekomst bij AA Gent
Middenvelder schept duidelijkheid over toekomst bij AA Gent

AA Gent heeft zich afgelopen weekend verzekerd van de eindwinst in de Europe Play-Off. De Buffalo's ...

235
235
'Club Brugge blijft twijfelen aan Hayen'
'Club Brugge blijft twijfelen aan Hayen'

Het zou zomaar kunnen dat Nicky Hayen Club Brugge de komende weken naar &eacute;&eacute;n van de ...

686
686
Faillissement Standard? Sportadvocaat velt zijn oordeel
Faillissement Standard? Sportadvocaat velt zijn oordeel

Het rommelt momenteel in Luik, zoveel kan je wel zeggen. De sportieve resultaten blijven tegenvallen ...

369
369