Antwerp FC legde vorig seizoen beslag op de historische dubbel en wil in de komende jaargang ook op het Europese toneel succes boeken. Maar ondertussen blijven de verbouwingen aan het Bosuil-stadion aanslepen. En een oplossing is niet meteen in zicht, zo is er zelfs een open oorlog ontstaan tussen voorzitter Paul Gheysens en grondeigenaar Tania Mintjens.
Sinds Gheysens de club in handen kreeg, begon hij meteen met de renovatie van de Bosuil. Niet geheel onlogisch als grote baas van bouwbedrijf Ghelamco. En de renovatiewerken mochten gezien worden. Maar 'Tribune 2' kon tot dusver niet onder handen gepakt worden en blijft voorlopig dus gesloten. De gronden waar deze tribune op staan, zijn immers in handen van de familie Mintjens. Die had RAFC destijds van de financiële afgrond gered door de gronden op te kopen en ze vervolgens in opstalrecht weer ter beschikking te stellen van de club. De familie Mintjes is echter niet van plan om die gronden zomaar aan Gheysens en Ghelamco te verkopen, zonder dat de continuïteit van Antwerp wordt gevrijwaard.
Vorige maand werd evenwel
een alternatief plan gelanceerd vanuit het kamp-Mintjens, waar vooral de club als grote winnaar uit leek te komen. Maar dat plan werd snel weer van tafel geveegd door de clan-Gheysens. Bij
Het Laatste Nieuws kon men op basis van interne mails inmiddels achterhalen waar de breekpunten exact liggen. Zaken als 'supportersparticipatie' en bepaalde 'controlemechanismen' vindt Gheysens bijvoorbeeld niet kunnen. De ondernemer investeerde inmiddels zoveel in de club, dat hij het niet meer dan normaal vindt dat zijn visie volledig wordt gevolgd. Bij Mintjens vindt men dan weer dat dergelijke 'toezicht of controle' noodzakelijk is om te waken over de naleving van de gemaakte afspraken.
Investeringen = voldoende engagement
Maar dat is niet het enige breekpunt. Uit het voorstel van Mintjens, blijkt dat Gheysens enkel een herziening van de erfpacht van 0 tot 99 jaar accepteert. De overige punten zouden volgens hem onaanvaardbaar zijn. Zelfs het laten vallen van de vergoeding voor het gebruik van de gronden. Overigens vinden de West-Vlaamse zakenman en zijn entourage dat zijn investeringen van de voorbije jaren voldoende engagement uitstralen en dat daarover dus geen schriftelijke afspraken gemaakt moeten worden. Bij Mintjes vreest men dan weer dat Gheysens mogelijk overgaat tot een verkoop zodra het vernieuwde stadion af is en de club weer een voldoende grote meerwaarde heeft. Momenteel is een oplossing dus erg ver weg,
de verwijten vliegen zelfs heen en weer.