Overmars wil uitpakken met bliksemschicht op mercato

Overmars wil uitpakken met bliksemschicht op mercato

Volgens Sacha Tavolieri toont Antwerp FC interesse in Largie Ramazani, de snelle en behendige aanvaller van UD Almeria. Er wordt gemeld dat Antwerp al een bod heeft uitgebracht bij de Spaanse club, hoewel de exacte hoogte van het bod nog niet bekend is. Het is echter duidelijk dat Almeria de jackpot verwacht voor Ramazani, naar verluidt minstens 15 miljoen euro. Het Laatste Nieuws omschrijft de 22-jarige als een bliksemschicht op het veld, terwijl Voetbal International hem bestempelt als “de nieuwe Eden Hazard die niemand kent”.

Antwerp FC begeeft zich op hoog niveau

Heel veel transferactiviteit moet er niet verwacht worden bij Antwerp FC in het tussenseizoen. Het behouden van de huidige spelerskern en de kampioenenploeg, heeft de hoogste prioriteit op de Bosuil. Er moet niets, maar er zal deze zomer wellicht nog veel gebeuren, vooral op het uitgaand vlak omdat de interesse in een aantal spelers gigantisch is. Daarnaast is het noodzakelijk om de ploeg aan te vullen met enkele gerichte versterkingen. Antwerp FC lijkt op het punt te staan om het 16-jarige Franse toptalent George Ilenikhena van Amiens SC aan te trekken. Tegelijkertijd toont de Great Old ook interesse in Largie Ramazani, de Jonge Duivel die momenteel speelt bij UD Almeria.

Volgens Sacha Tavolieri heeft Antwerp FC zijn interesse getoond in de snelle en behendige aanvaller Largie Ramazani, net als FC Nantes. Beide clubs zouden al een bod hebben uitgebracht bij UD Almeria. Het bod van Nantes wordt geschat op ongeveer zes miljoen euro, terwijl de hoogte van het bod van Antwerp FC nog niet bekend is. Almeria heeft het bod van Nantes meteen van tafel geveegd, omdat de Spaanse club een aanzienlijk bedrag wil ontvangen voor hun veelbelovende jonge speler. Financieel gezien staat UD Almeria er niet goed voor, wat betekent dat Turki Al-Sheikh, de Saoedische eigenaar en president, flink wil cashen op de verkoop van Ramazani. Largie Ramazani heeft dit seizoen indruk gemaakt in La Liga met sterke optredens en belangrijke doelpunten tegen onder andere Real Madrid en FC Sevilla, waardoor de interesse in de 22-jarige sterk is toegenomen. Aan het begin van dit seizoen waren clubs zoals AS Monaco, Lille OSC, FC Nantes en Bournemouth al geïnteresseerd om hem weg te halen uit Andalusië, maar destijds hield Turki Al-Sheikh, de Saoedische eigenaar en president van UD Almeria, stevig vast aan een vraagprijs van 15 miljoen euro, wat deze clubs toen niet konden betalen. In januari toonde Everton interesse, maar zij kregen te horen dat Turki Al-Sheikh vasthield aan de afkoopclausule van 40 miljoen euro.


De nieuwe Eden Hazard die niemand kent

Het is duidelijk dat Largie Ramazani hot is op de transfermarkt. Hij heeft dan ook een uitstekend seizoen achter de rug in La Liga. Op 14 augustus werd de jonge aanvaller zelfs wereldnieuws door zijn doelpunt tegen Real Madrid en Thibaut Courtois, en twee weken later scoorde hij ook tegen Sevilla FC. In januari draaide Ramazani de sterren van Atlético Madrid, waaronder Antoine Griezmann en Thomas Lemar, tureluurs, met scherpe dribbels en pirouettes. Ramazani dribbelde alsof zijn leven ervan afhing en hij liet de Colchoneros sterretjes zien. De Standaard stelde hem de vraag of hij de gevraagde 15 miljoen euro waar is. “Ja. Misschien meer (lacht). Ik geloof in mijn kwaliteiten.” In de lijst van de vijftig grootste Belgische talenten van het moment, samengesteld door Het Nieuwsblad, staat hij op de veertigste plaats. Het Laatste Nieuws beschrijft de 22-jarige als een bliksemschicht op het veld, terwijl Voetbal International hem bestempelt als “de nieuwe Eden Hazard die niemand kent”. Wat betreft speelstijl vertoont Ramazani enige gelijkenis met Hazard, aangezien ze beide dribbelkoningen zijn die schijnbaar moeiteloos over het veld dartelen. Nationaal jeugdcoach Thierry Siquet sprak lovend over Ramazani in Het Laatste Nieuws. “Hij kan met zijn kleine gestalte echt iemand ter plaatse laten staan tijdens de eerste meters. En zijn techniek is uitstekend.”


Optie voor de Rode Duivels

Largie Ramazani heeft een veelbelovende toekomst voor zich en hij wordt ook beschouwd als een potentiële optie voor de Belgische nationale ploeg. Hoewel het voor de nieuwe lichting Rode Duivels niet gemakkelijk zal zijn om hetzelfde niveau te bereiken als de vorige generatie, barst de nieuwe groep van het talent. In een interview met Sport/Voetbalmagazine verklaarde Amadou Onana dat er enkele uitzonderlijke talenten zullen opstaan, waarbij hij specifiek Largie Ramazani bij naam noemde. “Geloof me vrij: we belanden niet in de woestijn, verre van”, zei Onana. Largie Ramazani is een vaste klant bij de Belgische nationale beloften onder leiding van Jacky Mathijssen, maar de bondscoach moest wel zijn uiterste best doen om de aanvaller bij de selectie te krijgen. “Ik heb hem al 6 of 7 keer eerder gebeld, maar er waren altijd obstakels. Dus hier is hij eindelijk”, zei Mathijssen in september. “Maakt hij indruk op mij? Als je je plek in een La Liga-team hebt, valt niet te ontkennen dat hij kwaliteiten heeft”, aldus Mathijssen na de eerste selectie van Ramazani voor de Belgische beloften.


Van Anderlecht naar La Liga

De carrière van de 22-jarige Largie Ramazani verloopt zeer voorspoedig, ondanks dat hij al een heel parcours heeft afgelegd als jonge voetballer. Hij begon zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht, maar volgens zijn vader zou hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans vooral gefocust zijn geweest op spelers zoals Yari Verschaeren en Evangelos Patoulidis, waardoor Ramazani elders zijn kansen moest zoeken. Hij maakte vervolgens de overstap naar Charlton Athletic voordat hij de kans kreeg bij Manchester United, waar hij één wedstrijd speelde voor het eerste elftal. Na zijn periode in Engeland tekende Ramazani bij UD Almeria, waar hij een belangrijke rol speelde bij de promotie naar en het behoud in La Liga. En het is onvermijdelijk dat er deze zomer interesse zal zijn voor een mooie transfer.

POLL: Ramazani zou een toptransfer zijn voor Antwerp

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'
Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'

De crisis bij Standard bereikte afgelopen vrijdag opnieuw een triest dieptepunt. Zo moest de ...

46
46
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'

FC Barcelona wil zich in de komende weken nog verzekeren van de tweede plaats in La Liga. Maar ...

17
17
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"

Lange tijd leek Club Brugge weer op weg naar de eerste plek maar een enorm strijdvaardig Union ...

427
427
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"

Publiciteit voor het voetbal, dat was het vanavond zeker in de tweede helft van Club Brugge tegen ...

374
374
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster

Na een geweldige kraker hebben Club Brugge en Union de punten onder mekaar verdeeld op Jan Breydel. ...

384
384
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'

De ontknoping van de Jupiler Pro League draait op volle toeren. Zo wordt nog volop gestreden voor de ...

413
413
Club-aanhang vervloekt ref: "Lardot laat zich weer kennen"
Club-aanhang vervloekt ref: "Lardot laat zich weer kennen"

Maandagavond stond opnieuw een belangrijke afspraak op het programma in de Champions' Play-Offs. Zo ...

354
354
'Onverwachte club lanceert sensationeel bod op De Bruyne'
'Onverwachte club lanceert sensationeel bod op De Bruyne'

Manchester City neemt het deze week op tegen Tottenham Hotspur en West Ham United. Indien het beide ...

340
340
'AA Gent wint pleit van JPL-rivaal in jacht op Vrancken'
'AA Gent wint pleit van JPL-rivaal in jacht op Vrancken'

Met het vertrek van Wouter Vrancken bij KRC Genk lijkt het startschot voor de trainerswals aan de ...

288
288
<strong>Anderlecht gaat voor 'gekke rotzak’: “Heeft schijt aan alles”</strong>
Anderlecht gaat voor 'gekke rotzak’: “Heeft schijt aan alles”

RSC Anderlecht overweegt Gabri&euml;l Misehouy aan te trekken, een talentvolle voetballer van 18 ...

339
339
Terugkeer Onyedika eist slachtoffer, één wissel bij Union
Terugkeer Onyedika eist slachtoffer, één wissel bij Union

Maandagavond staat opnieuw een cruciale wedstrijd binnen de titelstrijd op het programma. Met Club ...

128
128
'Nieuw competitieformat JPL: grote wijziging op til'
'Nieuw competitieformat JPL: grote wijziging op til'

Terwijl de spanning in de play-offs alsmaar toeneemt wordt er op de achtergrond nog steeds druk ...

1125
1125
Mats Rits kondigt fantastisch nieuws aan richting RSCA-fans
Mats Rits kondigt fantastisch nieuws aan richting RSCA-fans

Mats Rits staat met Paars-Wit dicht bij een eerste landstitel. De middenvelder is al een tijdje het ...

300
300
'Nieuwe spits voor AA Gent: transferplannen bekend'
'Nieuwe spits voor AA Gent: transferplannen bekend'

Ondanks de huidige zoektocht naar een sportief directeur blijkt AA Gent, waar Wouter Vrancken ...

164
164
'Antwerp in actie: opvolger Van Bommel al in aantocht'
'Antwerp in actie: opvolger Van Bommel al in aantocht'

Nadat hij vorig seizoen nog de dubbel veroverde wenkt nu een afscheid in mineur voor Mark van ...

321
321