DEADLINE DAY: Vierklapper Essevee, Standard haalt nog uit

DEADLINE DAY: Vierklapper Essevee, Standard haalt nog uit

Dinsdag om middernacht sluit ook de Belgische zomermercato zijn deuren. In de meeste Europese landen is de transfermarkt echter al dicht en daar willen verschillende JPL-clubs van profiteren om nog een last-minute koopje te doen. VoetbalNieuws volgt alle actie aan het transferfront voor u op de voet in dit transfercenter.


GERUCHT: Alzate op het nippertje?
De officiële aankondiging kwam er niet meer voor middernacht, maar het lijkt erop dat Standard op de valreep ook de komst van Steven Alzate afgerond heeft. Sacha Tavolieri publiceerde alvast een foto waarop te zien is hoe de middenvelder van Brighton zijn handtekening zet onder een contract bij de Rouches. Tenzij het papierwerk te laat ingediend zou zijn, lijkt dat dossier dus nog een goede afloop gehad te hebben.

GERUCHT: Toch geen transfer voor Tapsoba
Eerder op de dag werd aangekondigd dat Abdoul Tapsoba op weg was naar Cercle Brugge, maar die transfer gaat volgens La Dernière Heure uiteindelijk toch niet door. De Bruggelingen vonden uiteindelijk niet op tijd een akkoord met Standard omtrent een uitleenbeurt.

DONE DEAL: Nog eens twee spelers voor Essvee
Zulte Waregem heeft uiteindelijk maar liefst vier spelers aangetrokken op Deadline Day. In de laatste minuten kondigde het ook nog de komst aan van Pape Demba Diop en Chinonso Offor. Diop is een middenvelder die al even op proef was en voor twee seizoenen tekende. Aanvaller Offor komt dan weer op huurbasis van Montréal.

DONE DEAL: Standard heeft Zinckernagel beet
Standard krijgt nog een stevige offensieve troef. Het heeft de komst van Peter Zinckernagel immers officieel aangekondigd. De Deense offensieve middenvelder wordt gehuurd van Olympiakos. Volgens de geruchtenmolen gaat dat ook gepaard met een aankoopoptie, maar daar communiceren de Rouches niet over.

DONE DEAL: KV Kortrijk strikt Oekraïense belofte
KV Kortrijk heeft nog een last-minute-aanwinst laten noteren. Oleskiy Sych, een 21-jarige rechtsachter, komt nog op huurbasis met aankoopoptie over van Rukh Lviv uit Oekraïne.

GERUCHT: KV Oostende wil nog verdediger
Bij KV Oostende zijn ze ook nog druk in de weer, want volgens Sacha Tavolieri werkt de kustploeg nog volop aan de komst van Tayyip Talha Sanuç. De 22-jarige verdediger staat al drie maanden op het verlanglijstje van KVO en dat wil nu alsnog zijn komst van Adana Demirspor afronden.

DONE DEAL: Middenvelder voor Zulte Waregem
Zulte Waregem heeft nog een tweede aanwinst gevonden. Ook de 19-jarige middenvelder Kevor Palumets heeft zijn handtekening nog gezet aan de Gaverbeek. De jonge Est komt over van Paide Linnameeskond, waarmee hij deze zomer nog twee keer tegen Anderlecht speelde.

DONE DEAL: STVV verlost van De Ridder
Bij STVV hebben ze alsnog een oplossing gevonden voor Steve De Ridder. De ervaren middenvelder zet een stapje terug naar 1B en trekt op huurbasis naar KMSK Deinze.


GERUCHT: Standard shopt nog bij Brighton
Standard is in de laatste uren van de dag nog koortsachtig op zoek naar een middenvelder en zou die alsnog vinden in Brighton. Volgens Sacha Tavolieri bevindt de 23-jarige Colombiaan Steven Alzate zich momenteel in België om medische testen af te leggen. Hij zou op huurbasis naar Sclessin komen.

DONE DEAL: Verstraete naar KV Mechelen
Antwerp heeft nog afscheid genomen van Birger Verstraete. De middenvelder wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan KV Mechelen, zo kondigden beide clubs aan.

DONE DEAL: Zulte Waregem winkelt in Noorwegen
Zulte Waregem heeft alsnog een speler weten te strikken. Essevee haalde Alioune 'Badou' Ndour weg bij Haugesund, dat liet die laatste club weten.

DONE DEAL: KV Kortrijk strikt middenvelder
KV Kortrijk heeft op de valreep met Stjepan Loncar een nieuwe middenvelder aangetrokken. De 25-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Ferençvaros, en KVK bedong ook een aankoopoptie. Ontdek hier hoe Glenn Verbauwhede de transfer aankondigde.

DONE DEAL: Westerlo haalt Braziliaan
Lucas Mineiro is de nieuwe defensieve middenvelder van Westerlo. Dee 26-jarige verdedigende middenvelder wordt een jaar gehuurd van Braga, met een optie tot aankoop.

DONE DEAL: Lommel shopt bij City
Lommel SK heeft nog versterking gevonden bij Manchester City. Yeboah Amankwah, een centrale verdediger, wordt voor een jaar gehuurd.

DONE DEAL: Standard strikt Fossey
Standard is een verdediger rijker. De Amerikaan Marlon Fossey komt over van Fulham FC. Hij tekende voor drie seizoenen. Lees er hier meer over.

DONE DEAL: Challouk naar RWDM
KV Kortrijk stalt Youssef Challouk tot het einde van het seizoen op huurbasis bij RWDM. Opmerkelijk, want de aanvallende middenvelder kwam deze zomer nog maar over van KMSK Deinze.

DONE DEAL: RFC Seraing haalt aanvaller in Frankrijk
RFC Seraing heeft op de valreep nog een aanvaller weten te strikken. De Kaapverdische international Vagner komt de rangen van Les Métallos versterken. Hij wordt uitgeleend door het Franse Metz.

DONE DEAL: Chadli naar Westerlo
Westerlo haalt op de laatste dag van de mercato nog een grote naam binnen. De Kemphanen huren Nacer Chadli voor één seizoen van Basaksehir. Lees hier meer.

GERUCHT: Tapsoba naar Cercle?
Volgens journalist Julien Parcinski richt Cercle Brugge zijn pijlen op Abdoul Tapsoba van Standard. De jonge Burkinees zou prioriteit nummer één zijn in West-Vlaanderen. Lees er hier meer over.

DONE DEAL: Spits voor Beerschot

Beerschot heeft de IJslandse aanvaller Nokkvi Thorisson weggehaald bij KA Akureyri. Hij tekende voor drie jaar met optie voor nog een seizoen.

DONE DEAL: KRC Genk strikt middenvelder
Racing Genk heeft de 18-jarige Amerikaanse middenvelder Evan Rotundo aangetrokken. De 18-jarige middenvelder komt over van Schalke 04 en sluit aan bij Jong Genk.

GERUCHT: Vormer niet naar KV Mechelen
Ruud Vormer genoot interesse van KV Mechelen, maar er werd geen akkoord gevonden. Ploegen uit Saoudi-Arabië en Turkije zijn nog steeds in de markt voor de middenvelder van Club Brugge.

DONE DEAL: RWDM haalt Braziliaan
RWDM haalt op de valreep nog aanvallende versterking binnen. Dat lezen we op de clubwebstek. De club uit Molenbeek huurt de Braziliaan Vinicius (23) voor één seizoen van Botafogo. De speler kan zowel op de flank als in de punt uit de voeten.

GERUCHT: Deense aanvaller voor Standard
Standard maakte eerder al het vertrek van Damjan Pavlovic bekend en de aankondiging van Marlon Fossey is onderweg. Daarnaast zouden de Luikenaars ook nog een extra flankaanvaller aantrekken. Volgens transferwatcher Sacha Tavolieri staat Philip Zinckernagel op punt om naar Sclessin te verhuizen. De 27-jarige Deen zou een seizoen gehuurd worden van Olympiacos.

DONE DEAL: Dubbelslag Eupen
Eupen heeft na de komst van Alloh nog een tweede speler van PSG weten te strikken. Zo maakt ook Djeidi Gassama de overstap naar de Kehrweg. De 18-jarige aanvaller wordt een jaartje gehuurd van de Franse kampioen.



DONE DEAL: Standard laat Pavlovic gaan
De Rouches hebben zoals verwacht afscheid genomen van Damjan Pavlovic. Zo maakten de Rouches bekend dat de middenvelder/back aan de slag gaat bij het Kroatische HNK Rijeka. Standard zou hem gratis hebben laten gaan, maar dwong wel een percentage (10%) op de mogelijke doorverkoopsom af.

DONE DEAL: Eupen haalt oud bekende
De eerste noemenswaardige Deadline Day-transfer komt op naam van KAS Eupen. De Panda's haalden Teddy Alloh immers terug naar de Kehrweg. De linkervleugelback werd vorig seizoen al gehuurd van PSG en maakt nu de definitieve overstap. Hij tekende een contract tot medio 2025.

GERUCHT: 2 JPL-clubs voor Verstraete
Bij Antwerp FC wordt het afwachten of sportieve baas Marc Overmars nog wat uit zijn mouw schudt. Daarnaast is het uitkijken naar wat er met Birger Verstraete zal gebeuren. De middenvelder is overbodig en mag beschikken. Eerder deze week geraakte alvast bekend dat KV Mechelen interesse toont. Volgens Het Nieuwsblad volgt echter ook KVC Westerlo zijn situatie, net zoals enkele buitenlandse clubs.



GERUCHT: Stilte bij Anderlecht?
Anderlecht werd maandag nog gelinkt aan extra versterking voor het aanvallende compartiment, ook al kan het nieuwkomers niet meer inschrijven voor Europees voetbal. Maar volgens Het Nieuwsblad is de kans dan toch relatief klein dat er nog last-minute aanwinsten zullen volgen. Lees hier meer.

GERUCHT: Gent vol voor Sebaoui
Ilias Sebaoui lijkt goed op weg om Beerschot in te ruilen voor een nieuw avontuur in de Jupiler Pro League. KV Mechelen trekt stevig aan zijn mouw, maar heeft nu stevige concurrentie gekregen van AA Gent. De strijd om de beloftevolle spelmaker is dus helemaal losgebarsten. Lees hier meer.

DONE DEAL: Jonkie tekent bij Club
Club Brugge heeft een jong talent weten te strikken. Via zijn Instagram-pagina laat Janhilo Wiegel verstaan dat hij bij Club Nxt heeft getekend. De beloftevolle doelman komt over van KFC Turnhout.

GERUCHT: Gano naar buitenland?
Nadat hij door coach Mbaye Leye uit de selectie werd gezet, staat Zinho Gano op vertrekken bij Zulte Waregem. Een aantal Belgische clubs toont interesse in de spits, maar volgens Het Nieuwsblad wil hij zelf naar het buitenland vertrekken. Vanuit Saudi-Arabië heerst belangstelling, voorlopig kwam echter nog geen toereikend bod binnen.



GERUCHT: Club volgt jonge middenvelder
De landskampioen lijkt klaar met zijn huiswerk aan inkomende zijde, maar zou nog een opportuniteit zien voor de langere termijn. Zo wordt vanuit Chili gewag gemaakt van interesse in de 19-jarige Vicente Pizarro (ColoColo). Al lijkt hij in eerste instantie een potentiële aanwinst voor Club Nxt. Lees hier meer.

GERUCHT: Genk nog niet klaar
De Limburgers beleefden al een drukke mercato tot dusver, maar met de deadline in het vooruitzicht is Genk nog niet klaar. Zo gaf coach Wouter Vrancken eind vorige week al aan dat Racing mikt op nog een extra aanvaller aan de rechterzijde. Afwachten welke naam 'Head of Football' Dimitri de Condé uit zijn hoge hoed schudt.

GERUCHT: Chadli naar JPL
In navolging van Dedryck Boyata, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, staan nog een andere (kandidaat-)Rode Duivel op punt om aan de slag te gaan in de Jupiler Pro League. Zo zou Westerlo stunten met de komst van Nacer Chadli. Lees hier meer.

GERUCHT: Standard slaat toe
De Rouches staan op punt hun zesde zomeraanwinst te presenteren. Zo zou de komst van Marlon Fossey zich in de afrondende fase bevinden. De Amerikaanse back wordt normaal gezien overgenomen van Fulham FC. Lees hier meer.

WAT TE VERWACHTEN?
Hoewel de mercato dus extra lang openbleef deze zomer, lijkt ook in België het zwaartepunt van de transferperiode al achter de rug. Zo moesten de Europese spelerslijsten afgelopen vrijdag al ingeleverd worden, van de vier Europese deelnemers wordt dus niet al te veel meer verwacht. Al zou Anderlecht een extra aanvallende versterking niet uitsluiten.

Voorts wil ook KRC Genk nog toeslaan, de Limburgers mikken op nog een aanvaller voor de rechterflank. Bij leider Antwerp FC is een last-minute verrassing nooit uitgesloten. Daarnaast kan ook Standard nog wat versterking gebruiken, bij de Rouches beweegt traditiegetrouw altijd wel iets vlak voor de transferdeadline.

Gezien er dit jaar drie ploegen degraderen, zullen ongetwijfeld ook de kleinere clubs die een mindere seizoensstart kenden nog wat proberen bij te sturen in de sloturen van de transferperiode. Hoewel het grootste transfergeweld achter de rug lijkt, belooft er dus toch nog één en ander te bewegen.

POLL: De mercato zou moeten sluiten bij de start van de competitie ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Vrancken noemt sleutelduo: "Geen haar op mijn hoofd denkt eraan"
Vrancken noemt sleutelduo: "Geen haar op mijn hoofd denkt eraan"

Het verloop van de Champions' Play-Offs blijft voorlopig erg spannend en dat heeft niet in het minst ...

29
29
Drastische voorspelling: "Anderlecht wordt géén kampioen"
Drastische voorspelling: "Anderlecht wordt géén kampioen"

Na vier speeldagen in de Champions' Play-Offs blijft de titelstrijd razend spannend. Dat heeft deels ...

103
103
<strong>Koude oorlog bij Club Brugge: "Je wordt zot van hem"</strong>
Koude oorlog bij Club Brugge: "Je wordt zot van hem"

Andreas Skov Olsen werd dit seizoen geprezen als een potenti&euml;le kampioenenmaker en Gouden ...

360
360
Engelse pers fileert Trossard na afslachting Chelsea
Engelse pers fileert Trossard na afslachting Chelsea

In de Premier League heeft Arsenal FC zijn voorlopige leidersplaats dinsdagavond nog wat verstevigd. ...

71
71
Crisis Standard: match stilgelegd, nieuwe sanctie dreigt
Crisis Standard: match stilgelegd, nieuwe sanctie dreigt

In de Europe Play-Offs heeft leider AA Gent zijn positie in het klassement dinsdag nog wat ...

197
197
Riemer grijpt in: opvallende wijziging bij Anderlecht
Riemer grijpt in: opvallende wijziging bij Anderlecht

RSC Anderlecht krijgt deze week een uitgelezen kans om zijn voorsprong in het klassement verder uit ...

213
213
Money Time: wissels in Brugse basiself voor cruciaal duel
Money Time: wissels in Brugse basiself voor cruciaal duel

In de Champions' Play-Offs staan woensdagavond weer twee belangrijke matchen op het programma. ...

328
328
'Feyenoord en Engelse grootmacht azen op Rangers-Belg'
'Feyenoord en Engelse grootmacht azen op Rangers-Belg'

Bij de Schotse topclub Rangers is er dezer dagen een stevige Belgische connectie. Met Nicolas Raskin ...

79
79
Anderlecht en Verschaeren slikken enorme domper
Anderlecht en Verschaeren slikken enorme domper

Anderlecht hoopt zich woensdagavond te herpakken, want het liep vorig weekend tegen een pijnlijke ...

175
175
Vanhaezebrouck ziet positieve punten ondanks moeizame zege
Vanhaezebrouck ziet positieve punten ondanks moeizame zege

AA Gent heeft dinsdagavond opnieuw een stap gezet richting het winnen van de Europe Play-Off. De ...

54
54
Trossard zet Arsenal op weg naar monsterzege tegen Chelsea
Trossard zet Arsenal op weg naar monsterzege tegen Chelsea

Arsenal heeft dinsdagavond een ferm statement gemaakt in de Engelse titelstrijd. De Gunners ...

64
64
Tedesco krijgt belangrijk nieuws over EK-selectie Duivels
Tedesco krijgt belangrijk nieuws over EK-selectie Duivels

Binnen ongeveer zes maanden moeten de verschillende bondscoaches hun selectie voor het EK indienen. ...

135
135
Slim AA Gent doet gouden zaak, concurrentie faalt hopeloos
Slim AA Gent doet gouden zaak, concurrentie faalt hopeloos

In de strijd om een Europees ticket zorgden de voorbije duels in deze Play-Offs al voor heel wat ...

93
93
Muslic stuurt Anderlecht flinke waarschuwing
Muslic stuurt Anderlecht flinke waarschuwing

De Champions' Play-Off zal de komende dagen mogelijk weer enkele nieuwe wendingen kennen. Er staat ...

222
222
Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon
Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon

Anderlecht zal zich de komende weken volop focussen op het binnenhalen van de titel, want na vier ...

71
71