Club wil grote slag slaan met dribbelwonder

Club wil grote slag slaan met dribbelwonder

Nog een goeie drie weken en de wintermercato wordt voor open verklaard. Club Brugge zal zich dan wellicht gericht versterken op enkele posities en daarom wordt Faride Alidou alvast gelinkt aan een transfer naar de huidige Belgische landskampioen.


ANTICIPEREN

Bij Club Brugge analyseert men de transfers pas op het eind van het seizoen. “Transfers staan bij ons nooit op zich, ze maken deel uit van de samenstelling van de kern en die bestaat uit een mix van korte en lange termijn”, gaf Vincent Mannaert duiding over het Brugse transferrapport in Sport/Voetbalmagazine. Tot op vandaag kan enkel Jack Hendry beschouwd worden als een geslaagde transfer omdat de Schot een adequate vervanger is voor Odilon Kossounou.

Maar daarna is het hard zoeken naar andere succesvolle transfers. En dan vooral op de aanvallende flankposities, waarvoor in de voorbije zomer veel versterking werd gehaald, is de balans dramatisch. Kamal Sowah, José Izquierdo, Ruben Providence en Tibo Persyn maken om uiteenlopende redenen geen impact bij Club Brugge. Daardoor zijn Charles De Ketelaere en Noa Lang momenteel te druk gesolliciteerde spelers op de flanken. En dat weegt op deze sterkhouders van Club.



Daarnaast bestaat de kans dat Lang in de eerstkomende wintermercato Club Brugge kan verlaten, waardoor de kwaliteit op de aanvallende flanken een flinke deuk krijgt. Daarom speurt Club Brugge alvast de transfermarkt af naar interessante profielen die een meerwaarde kunnen brengen in het Jan Breydelstadion. Zo werd Yerson Chacon (Deportivo Táchira) al genoemd als een potentiële aanwinst, en in de voorbije week dook ook de naam op van Faride Alidou (Hamburger SV).

TOPTARGET

Over Chacon maakten wij reeds een uitgebreide analyse maar ook de kwaliteiten van Alidou zijn interessant om te belichten. De 20-jarige Duitser past perfect in de visie van Club Brugge: jong, veelbelovend en érg talentvol. Bovendien is Alidou voor een prikje op te halen in het Volksparkstadion. De gespecialiseerde website transfermarkt.nl waardeert zijn actuele marktwaarde op amper 125 duizend euro en bovendien beschikt Alidou over een aflopend contract bij HSV.



Door de combinatie van bovenstaande redenen staat de Duitse jeugdinternational in de belangstelling van Club Brugge maar ook verschillende clubs uit de Bundesliga volgen zijn indrukwekkende prestaties op de voet. En Faride Alidou is effectief een speler om nauwlettend op te volgen. Dit seizoen maakte de jonge aanvaller zijn debuut in de hoofdmacht van Hamburg en in zijn eerste wedstrijden maakte hij meteen een grote indruk. En in de nabije toekomst wordt er alleen meer verwacht van hem.

TOPTALENT

Alidou speelde dit seizoen zijn eerste wedstrijden in het eerste elftal van Hamburg en tijdens zijn basisdebuut tegen Paderborn werd hij al meteen luid toejuicht en toegezongen door de fans. De 20-jarige speelde een goede match waarin hij zich onderscheidde door zijn grote snelheid en uitstekende techniek. Met die knalprestatie bevestigde Alidou alle goede en lovende kritieken die eerder over hem verteld werden.



Alidou gold in de voorbije jaren als één van de grootste talenten van Hamburger SV en in de jeugdselecties werd hij meermaals topschutter. Rodolfo Esteban Cardoso had het veelbelovende talent onder zijn hoede bij de U21 van HSV en hij dichtte zijn protegé vorig jaar al een grote voetbaltoekomst toe. “Faride is erg getalenteerd”, zei Cardoso toen aan Hamburger Abendblatt. “Hij zal zijn kans krijgen bij de profs.” En in januari vorig jaar kreeg Alidou effectief zijn promotie naar de A-kern van HSV.

DUITS JEUGDINTERNATIONAL

Dit seizoen maakt Alidou zijn eerste minuten in de eerste ploeg van Hamburger en momenteel is hij één van de meest besproken en uitgelichte spelers van de 2.Bundesliga. In de laatste drie wedstrijden tegen Jahn Regensburg, Ingolstadt en Hannover 96 tekende Alidou voor twee doelpunten en één assist. De 20-jarige is duidelijk in vorm en de Duitse pers omschrijft hem als ‘hot’ en als een ‘whiz kid’. Het leidt dan ook geen twijfel dat Hamburg zijn goudhaantje langer aan zich wil binden.



Maar dat zal dus niet gemakkelijk worden door de interesse van Club Brugge en van verschillende Bundesliga-clubs. Dat Alidou onlangs ook nog Duits jeugdinternational werd, zet hem bovendien nóg meer in de etalage. Zo vierde hij in november zijn debuut bij de Duitse U20 met één doelpunt en één assist tegen Frankrijk. In Clairefontaine waren Kylian Mbappé, Paul Pogba en Antoine Griezmann, samen met de voltallige Franse A-ploeg, aandachtige toeschouwers bij de prestatie van Alidou.

TOP IN 2. BUNDESLIGA

Hamburger SV werkt op de achtergrond aan een contractverlenging voor Alidou, want Die Rothosen willen hun toptalent uiteraard niet gratis laten vertrekken. De club hoopt ten laatste rond Kerstmis een consensus te vinden met Alidou, “Het is duidelijk dat hij belangstelling opwekt” zei Michael Mutzel, sportdirecteur bij HSV, in de Duitse pers. “We hebben een duidelijk signaal gestuurd naar hem en naar zijn makelaar dat we willen dat hij verlengt.”



Anderzijds zal Club Brugge ongetwijfeld hopen dat Alidou en Hamburg geen akkoord zullen vinden omtrent een contractverlenging. De Duitse aanvaller maakt een grote impact in de 2.Bundesliga, waar hij tot de betere flankaanvallers behoort. Onder zijn positionele collega’s is Alidou namelijk de offensief regelmatigste flankaanvaller, de dreigendste, efficiëntste in de box, grootste dribbelaar én hij beschikt tevens over een indrukwekkende snelheid en groot voetballend vermogen. Zo’n type die in het Jan Breydelstadion kan uitgroeien tot een echte topspeler …

POLL: Moet Club hem halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon
Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon

Anderlecht zal zich de komende weken volop focussen op het binnenhalen van de titel, want na vier ...

6
6
Trossard schittert weer voor Arsenal: "Een kleine magiër"
Trossard schittert weer voor Arsenal: "Een kleine magiër"

De laatste maanden zit Leandro Trossard in bloedvorm bij Arsenal. Hij was in de Champions League ...

19
19
Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref
Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref

De titelstrijd in de Jupiler Pro League ligt sinds vorig weekend weer helemaal open. Met nog zes ...

70
70
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd

Cercle Brugge plaatste zich pas op de slotspeeldag voor de Champions' Play-offs maar nam daarin wel ...

152
152
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'

Eerder vandaag kon u al lezen dat Ruben Amorim, de manager van Sporting CP, een grote kandidaat is ...

62
62
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"

Supportersgeweld is sinds corona zienbaar weer toegenomen in het Belgische voetbal. Niet ...

170
170
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV

Het mag dan een 'voorproefje' zijn voor de komende dagen, voor een aantal ploegen is het vandaag van ...

69
69
<strong>Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag</strong>
Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag

Anderlecht overweegt de jonge en veelbelovende Nederlandse doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro (19) aan ...

235
235
Peter Maes klaar voor voetbalsprookje: 'Van hel naar hemel?'
Peter Maes klaar voor voetbalsprookje: 'Van hel naar hemel?'

De (in ons land) in ongenade gevallen trainer Peter Maes maakt momenteel furore in Nederland. Bij ...

192
192
Malinwa en Anderlecht gaan unieke 'samenwerking' aan
Malinwa en Anderlecht gaan unieke 'samenwerking' aan

Zo meteen begint een razend spannende midweekspeeldag in de Jupiler Pro League, al zijn de ...

123
123
Drama RWDM: Aanwinst betrokken bij zwaar verkeersongeval
Drama RWDM: Aanwinst betrokken bij zwaar verkeersongeval

RWDM zit momenteel in volle degradatiestrijd en tankte de afgelopen weken vertrouwen met een paar ...

196
196
Vrancken deelt goed en slecht nieuws uit ziekenboeg Genk
Vrancken deelt goed en slecht nieuws uit ziekenboeg Genk

Nadat ze allebei met een fraaie 10 op 12 van start gingen in de Champions' Play-Offs staan Club ...

168
168
'Buitenkans voor Club Brugge: volgende zomerdeal op til'
'Buitenkans voor Club Brugge: volgende zomerdeal op til'

Terwijl het van alle Belgische ploegen nog het zwaarste schema afwerkt blijkt Club Brugge ook al het ...

617
617
'Antwerp onthult zomerplannen: rampscenario afgewend'
'Antwerp onthult zomerplannen: rampscenario afgewend'

Na de zege tegen Cercle Brugge hoopt Antwerp alsnog een rol van betekenis te spelen in de play-offs, ...

299
299
<strong>Club Brugge’s toekomstige ster: ‘de nieuwe Osimhen’</strong>
Club Brugge’s toekomstige ster: ‘de nieuwe Osimhen’

Club Brugge heeft de veelbelovende Nigeriaanse spits Etiosa Ighodaro hoog op hun verlanglijstje ...

444
444