De bankrekening wordt opnieuw serieus aangedikt bij Club Brugge, dat deze zomer wel zowat een halve basisploeg dreigt te verliezen. Ook langs inkomende zijde is er dus werk aan de winkel in Westkapelle, waar naar verluidt zowaar een oude bekende van RSC Anderlecht in beeld is. Hij lijkt zelfs bovenaan de verlanglijst te staan.
Blauw-Zwart neemt weldra afscheid van Chemsdine Talbi, terwijl ook Christos Tzolis aan de mouw wordt getrokken. Na de eerdere exit van Ferran Jutglà, en in januari al Andreas Skov Olsen, is versterking op de flanken dan ook een van de prioriteiten in Jan Breydel. Om de vrij dunne spoeling daar wat aan te dikken houdt Club diverse ijzers in het vuur.
LEES OOK: ‘Club Brugge heeft z’n zinnen gezet op nieuwe prooi’
Club wil EdozieIn de wandelgangen doen onder andere Oliver Antman, Hugo Camberos en voormalig jeugdproduct Cyril Ngonge de ronde, al zou Torino momenteel wel in polepositie liggen om die laatste voor een achttal miljoen los te weken bij Napoli. Het toptarget lijkt echter niemand minder dan Samuel Edozie, vorig seizoen op huurbasis aan de slag in Anderlecht.
Volgens het Britse medium Sport Updates is er wel degelijk sprake van concrete interesse in de 22-jarige Engelsman, die tot medio 2027 vastligt bij Southampton. De gesprekken over een eventuele overstap zouden inmiddels volop aan de gang zijn. Meer nog: de onderhandelingen bevinden zich volgens bovenstaande bron al in een vergevorderde fase.
Deal bijna rond?
Na de degradatie zouden de Engelsen dan ook bereid zijn om Edozie van de hand te doen. Welk prijskaartje Club, dat snel een deal hoopt te sluiten, moet ophoesten is voorlopig niet bekend. De markwaarde van de winger, ondanks de nodige blessures goed voor vier goals en zes assists in 32 optredens voor de aarstrivaal, wordt op zes miljoen geschat.
Perfect in lijn met de bedragen die Club doorgaans neertelt, al legde zijn huidige werkgever drie jaar geleden zelf wel nog acht miljoen op tafel voor Edozie. Net als in Aleksander Stankovic zijn dossier zal er dus toch nog eens iets dieper in de buidel moeten worden getast om het gevoelige dossier tot een goed einde te brengen. Wordt vast nog vervolgd.