AA Gent werd destijds uit het slop getrokken door voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie. Het duo leidde de club onder meer naar de landstitel en heel wat andere successen. Maar De Witte en Louwagie zijn inmiddels aardig op leeftijd geraakt. Bovendien had Gent steeds meer nood aan vers kapitaal om te kunnen blijven concurreren aan de Belgische top. En nu is dus een oplossing gevonden. Indien er geen onverwachte wendingen opduiken, komt de club weldra in handen van Baro.
In de officiële communicatie liet AA Gent verstaan dat de Oost-Vlaamse zakenman zo'n 30 miljoen euro zal neertellen zodra de verkoop wordt goedgekeurd door de bevoegde instanties. "De kandidaat-investeerder investeert ongeveer 30 miljoen euro in KAA Gent. Minimum 3/4de daarvan wordt rechtstreeks in de club geïnjecteerd met het oog op de uitvoering van onder meer een investeringsplan", klonk het. Een deel van het bedrag wordt echter ook gebruikt om de aandeelhouders uit te kopen. En daar maken onder meer De Witte en Louwagie deel van uit.
De Tijd maakte al bekend dat er maximum 7.7 miljoen euro zou worden uitgetrokken om de huidige aandeelhouders uit te kopen. Bij de krant Het Nieuwsblad kon men op basis van de huidige aandelenstructuur ook berekenen hoeveel De Witte en Louwagie exact zouden verdienen. Zo zou de voorzitter zo'n 2.5 miljoen euro opstrijken, voor de CEO wordt dat zo'n 1.5 miljoen euro. Op zich mooie sommen, maar De Witte en Louwagie leverden doorheen de jaren dan ook sterk werk binnen de club. Bovendien vallen deze vergoedingen nog mee in vergelijking met de bedragen die circuleren bij soortgelijke overnames in de voetballerij.
LEES OOK: Is Mogi Bayat plots terug bij Belgische topclub?
Niet gericht op verrijking van de vennotenDe Witte en Louwagie probeerden dan ook een grote vergoeding te halen, maar daar ging Sofie Bracke niet mee akkoord. De Schepen van Sport verwijst in Het Laatste Nieuws dat de vennootschap niet gericht is op de verrijking van de vennoten. “Die statuten hebben meneer De Witte en meneer Louwagie ook mee opgesteld en ondertekend. Maar we voelden dat ze het nu wel belangrijk vonden dat ze hun aandelen te gelde konden maken. Terwijl ze hun aandelen bij de overgang van vzw naar cvba in 2016 gratis verworven hebben. Er bestaan krantenartikels uit 2018 waarin ze duidelijk zeggen dat het niet de bedoeling was te cashen.”