Fredberg schudt FC Barcelona op zijn grondvesten

Fredberg schudt FC Barcelona op zijn grondvesten

Anderlecht heeft een dringende behoefte aan extra flankaanvallers. Het Laatste Nieuws meldde dan ook onlangs dat een nieuwe vleugelspeler hoog op de verlanglijst van Jesper Fredberg staat. In de zoektocht naar versterking heeft Fredberg zijn oog laten vallen op Estanis Pedrola, een veelbelovend 19-jarig talent van FC Barcelona Atlètic. Barça wil Pedrola dolgraag bij de club houden, maar de flankaanvaller wil meer speelminuten maken en hij staat bijgevolg open voor een buitenlands avontuur. Bij Barça heerst er zeker ongerustheid over de huidige situatie omtrent Pedrola, aangezien het gebrek aan perspectief om door te stromen naar het eerste elftal al heeft geleid tot het recente vertrek van andere veelbelovende youngsters zoals Victor Barbera naar Club Brugge en het supertalent Ilias Akhomach naar Villarreal. Bij de Catalanen heerst er namelijk grote onvrede en ontgoocheling dat hun beste jeugdspelers steeds vaker Barça verlaten.

Anderlecht grijpt in op knelpuntpositie

Brian Riemer zweert bij een 4-3-3 opstelling bij Anderlecht, waarbij de aanvallende flankposities van enorm groot belang zijn. Op de linkerkant groeide Francis Amuzu onder de Deense coach weer naar een hoog niveau, Riemer heeft zelfs gesuggereerd dat de snelle aanvaller een potentiële winnaar van de Gouden Schoen kan zijn, terwijl winteraanwinst Anders Dreyer aan de rechterkant een absolute versterking is gebleken. Achter deze twee flankaanvallers is de kwalitatieve spoeling echter flinterdun. Abdulrazak Ishaq, de duurste transfer van de vorige zomermercato, heeft geen toekomst meer in Brussel, terwijl Nilson Angulo nog niet op het niveau zit om aanspraak te maken op een basisplaats in het eerste elftal.

Met het vertrek van Julien Duranville naar Borussia Dortmund tijdens de vorige wintermercato, alsook het feit dat Francis Amuzu aangegeven heeft om andere oorden op te willen opzoeken, heeft Anderlecht een dringende behoefte aan extra flankaanvallers. Het Laatste Nieuws meldde dan ook onlangs dat een nieuwe vleugelspeler hoog op de verlanglijst van Jesper Fredberg staat. In de zoektocht naar versterking heeft Fredberg zijn oog laten vallen op Estanis Pedrola, een veelbelovend 19-jarig talent van FC Barcelona Atlètic. Pedrola heeft onder leiding van Xavi Hernández zelfs zijn debuut al gemaakt in het eerste elftal van Barcelona en hij krijgt er regelmatig de kans om met de grote jongens mee te trainen.

Estanis Pedrola is het uithangbord van de nieuwe transferpolitiek van FC Barcelona, dat nu ook gericht is op het aantrekken van jonge getalenteerde spelers van andere clubs, naast het vertrouwen op de eigen jeugdopleiding van La Masia. Twee jaar geleden werd Pedrola overgenomen van Reus en sindsdien heeft hij een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt bij Barcelona. Pedrola begon zijn avontuur bij Barcelona bij de U19, maar het duurde niet lang voordat hij de overstap maakte naar Barça Atlètic. Daar is de jonge aanvaller uitgegroeid tot een vaste waarde onder leiding van coach Rafa Marquez. Hij heeft zelfs al zijn eerste speelminuten in La Liga achter de rug en traint regelmatig mee met het eerste team.

Anderlecht doet Barça daveren

Volgens Diario Sport overweegt FC Barcelona daarom om het contract van Estanis Pedrola te verlengen, aangezien zijn huidige verbintenis volgend jaar afloopt. Om hem te overtuigen om te blijven, wil Barcelona de 19-jarige aanvaller meenemen op de pre-season tour in de Verenigde Staten, waar hij de kans krijgt om te ervaren hoe het is om bij het eerste team van Barça te spelen. Pedrola heeft echter nog geen definitieve beslissing genomen, omdat hij zijn opties wil afwegen en het beste persoonlijke plan wil kiezen dat andere geïnteresseerde clubs te bieden hebben. Pedrola staat open voor een buitenlands avontuur, en de interesse van andere clubs is al indrukwekkend.

Naast Anderlecht tonen ook andere clubs zoals PSV Eindhoven, AZ Alkmaar, Valencia, Lecce, Osasuna, Girona en Celta de Vigo interesse in het grote talent van FC Barcelona, terwijl transferwatcher Fabrizio Romano heeft bevestigd dat verschillende Europese teams hem nauwlettend volgen. FC Barcelona is goed op de hoogte van de enorme belangstelling voor Estanis Pedrola en volgens Relevo heeft de club enkele opties voor de 19-jarige klaarliggen. Pedrola heeft aangegeven dat hij volgend seizoen op het hoogste niveau wil spelen en niet geïnteresseerd is in nog een seizoen in de Spaanse derde klasse. Daarom overweegt Barcelona om Pedrola uit te lenen aan een club in de hoogste divisie.

Een andere mogelijkheid die wordt overwogen, is een definitieve verkoop van Estanis Pedrola, al dan niet met een eventuele terugkoopoptie voor FC Barcelona. Bij Barça heerst er zeker ongerustheid over de huidige situatie, aangezien het gebrek aan perspectief om door te stromen naar het eerste elftal al heeft geleid tot het vertrek van andere veelbelovende youngsters zoals Victor Barbera naar Club Brugge en het supertalent Ilias Akhomach naar Villarreal. Bij de club heerst er namelijk grote onvrede en ontgoocheling dat hun beste jeugdspelers steeds vaker Barça verlaten. In het recente verleden trokken verschillende talenten zelfs naar de rivalen van Real en Atlético Madrid, en is het blijkbaar steeds moeilijker om de parels van La Masia bij de club te houden.

Pedrola ruikt bloed

Estanis Pedrola is een pure flankspeler, die meestal opereert op de linkerflank. Hij heeft de gave van grote snelheid, uitstekende dribbelkwaliteiten en snelle voeten. Pedrola voert bijna 9 dribbels per wedstrijd uit, hij is dynamisch en wordt qua speelstijl vergeleken met Ferran Torres. Bovendien heeft de jonge aanvaller een indrukwekkende doeltreffendheid met gemiddeld 0,44 doelpunt per 90 minuten bij Barça Atlètic. Vorig seizoen scoorde hij effectief 8 doelpunten, in plaats van de verwachte 4 doelpunten.

Estanis Pedrola wordt ook in Spanje geprezen vanwege zijn start- en topsnelheid, twee belangrijke kwaliteiten die hij bezit. Ondanks dat FC Barcelona, zowel het eerste team als de jeugdteams, de nadruk legt op een dominante speelstijl met veel balbezit, houdt Pedrola ervan om snelle counters uit te voeren wanneer zijn team onder druk staat. Op dat moment kan hij optimaal gebruikmaken van zijn snelheid, behendigheid en doelgerichtheid. "Ik hou van de tegenaanval, ik ruik bloed en ik ga ervoor."

POLL: Anderlecht moet Pedrola halen

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'
Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'

De crisis bij Standard bereikte afgelopen vrijdag opnieuw een triest dieptepunt. Zo moest de ...

114
114
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'

FC Barcelona wil zich in de komende weken nog verzekeren van de tweede plaats in La Liga. Maar ...

54
54
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"

Lange tijd leek Club Brugge weer op weg naar de eerste plek maar een enorm strijdvaardig Union ...

684
684
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"

Publiciteit voor het voetbal, dat was het vanavond zeker in de tweede helft van Club Brugge tegen ...

506
506
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster

Na een geweldige kraker hebben Club Brugge en Union de punten onder mekaar verdeeld op Jan Breydel. ...

494
494
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'

De ontknoping van de Jupiler Pro League draait op volle toeren. Zo wordt nog volop gestreden voor de ...

523
523
Club-aanhang vervloekt ref: "Lardot laat zich weer kennen"
Club-aanhang vervloekt ref: "Lardot laat zich weer kennen"

Maandagavond stond opnieuw een belangrijke afspraak op het programma in de Champions' Play-Offs. Zo ...

430
430
'Onverwachte club lanceert sensationeel bod op De Bruyne'
'Onverwachte club lanceert sensationeel bod op De Bruyne'

Manchester City neemt het deze week op tegen Tottenham Hotspur en West Ham United. Indien het beide ...

415
415
'AA Gent wint pleit van JPL-rivaal in jacht op Vrancken'
'AA Gent wint pleit van JPL-rivaal in jacht op Vrancken'

Met het vertrek van Wouter Vrancken bij KRC Genk lijkt het startschot voor de trainerswals aan de ...

324
324
<strong>Anderlecht gaat voor 'gekke rotzak’: “Heeft schijt aan alles”</strong>
Anderlecht gaat voor 'gekke rotzak’: “Heeft schijt aan alles”

RSC Anderlecht overweegt Gabri&euml;l Misehouy aan te trekken, een talentvolle voetballer van 18 ...

375
375
Terugkeer Onyedika eist slachtoffer, één wissel bij Union
Terugkeer Onyedika eist slachtoffer, één wissel bij Union

Maandagavond staat opnieuw een cruciale wedstrijd binnen de titelstrijd op het programma. Met Club ...

128
128
'Nieuw competitieformat JPL: grote wijziging op til'
'Nieuw competitieformat JPL: grote wijziging op til'

Terwijl de spanning in de play-offs alsmaar toeneemt wordt er op de achtergrond nog steeds druk ...

1199
1199
Mats Rits kondigt fantastisch nieuws aan richting RSCA-fans
Mats Rits kondigt fantastisch nieuws aan richting RSCA-fans

Mats Rits staat met Paars-Wit dicht bij een eerste landstitel. De middenvelder is al een tijdje het ...

312
312
'Nieuwe spits voor AA Gent: transferplannen bekend'
'Nieuwe spits voor AA Gent: transferplannen bekend'

Ondanks de huidige zoektocht naar een sportief directeur blijkt AA Gent, waar Wouter Vrancken ...

171
171
'Antwerp in actie: opvolger Van Bommel al in aantocht'
'Antwerp in actie: opvolger Van Bommel al in aantocht'

Nadat hij vorig seizoen nog de dubbel veroverde wenkt nu een afscheid in mineur voor Mark van ...

347
347