Anderlecht schakelt door: monsterdeals in aantocht

Anderlecht schakelt door: monsterdeals in aantocht

Mikkel Hemmersam krijgt een belangrijke rol binnen Anderlecht, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor de scouting, rekrutering en organisatie van het RSCA Futures-team. Daarnaast zal hij nauw samenwerken met Jesper Fredberg om de langetermijnstrategie van de club te bewaken en verder te ontwikkelen. Hemmersam sluit perfect aan bij de visie, filosofie en doelstellingen van Anderlecht. Zijn trackrecord in het creëren van financieel succesvolle transferactiviteiten, bij FC Nordsjaelland verkocht hij sinds 2020 voor maar liefst 134 miljoen euro aan spelers, gecombineerd met zijn focus op jeugdontwikkeling en herkenbare speelstijl, maken hem een waardevolle aanwinst voor de club. De aanstelling van Hemmersam heeft geen verband met de situatie rond Jean Kindermans, die Anderlecht zelf al 170 miljoen euro opleverde aan de verkoop van jeugdspelers nadat ze hun waarde hadden bewezen in het eerste elftal. Sterker nog, combinatie Hemmersam-Kindermans zou dat bedrag op termijn exponentieel kunnen verhogen.

Geen opvolger of vervanger van Kindermans

Jesper Fredberg is stevig de touwtjes aan het aantrekken bij Anderlecht, en zijn invloed op de club wordt steeds duidelijker. Hij vond dat Peter Verbeke overbodig was, en onder zijn leiding zullen ook Guillaume Gillet en Robin Veldman de club verlaten. Ondertussen werkt de CEO Sports aan het opzetten van een structuur die Anderlecht op korte en lange termijn grote vooruitgang moet brengen en heeft hij de Deense connectie versterkt door Mikkel Hemmersam naar het Lotto Park te halen. Hemmersam zal nauw samenwerken met Fredberg om de langetermijnstrategie van de club te bewaken en verder te ontwikkelen.

Mikkel Hemmersam krijgt een belangrijke rol binnen Anderlecht, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor de scouting, rekrutering en organisatie van het RSCA Futures-team. De club zocht al geruime tijd naar versterking voor het sportieve departement en was zeer onder de indruk van Hemmersam's expertise op het gebied van talentontwikkeling en de transitie van jonge spelers naar het eerste team. Bovendien werd zijn sterke affiniteit met het DNA van Anderlecht zeer gewaardeerd. “Hemmersam heeft een uitgebreide kennis van het Europese voetbal, managementervaring en een enorme passie voor talentontwikkeling”, verklaarde Fredberg op de clubwebsite.



De aanstelling van Mikkel Hemmersam heeft geen verband met de situatie rond Jean Kindermans. Hoewel Kindermans momenteel zijn opzegtermijn uitzit bij Sporting, heeft Jesper Fredberg de wens uitgesproken om hem langer bij de club te houden. Hemmersam zal zich voornamelijk richten op de A- en B-ploeg, terwijl Anderlecht hoopt dat Kindermans aan boord blijft als de leider van de jeugdacademie. Het is dus belangrijk om te benadrukken dat Hemmersam in geen geval de opvolger of vervanger van Kindermans wordt. De 46-jarige Deen kan een waardevolle aanwinst zijn voor Anderlecht, en de club hoopt dat hij zijn expertise op zowel sportief als financieel gebied zal kunnen benutten.

Bijna Haaland gehaald

De nieuwe rechterhand van Jesper Fredberg heeft al indrukwekkende prestaties geleverd in zijn specifiek vakgebied. Van 2014 tot 2018 werkte Mikkel Hemmersam als Head of Recruitment bij de academie van FC Kopenhagen. Tijdens zijn periode bij de club was Hemmersam onder meer betrokken bij het bijna binnenhalen van de jonge Erling Haaland in 2017. Haaland was destijds op stage bij Kopenhagen en zowel toenmalig coach Stale Solbakken als Hemmersam waren overtuigd van zijn potentieel en kwaliteiten. Solbakken verklaarde: “Er was één persoon die erop stond dat we Haaland moesten aantrekken, en dat was Mikkel Hemmersam. Maar ondanks dat Hemmersam groen licht had gegeven voor de transfer, hebben andere experts binnen de club nooit het initiatief genomen om Erling te laten tekenen.”


134 miljoen euro aan spelers verkocht

Na zijn tijd als Co-CEO en Sports Director bij FC Nordsjaelland, boekte Mikkel Hemmersam nog meer indrukwekkendere resultaten. Hij zette zich volledig in voor de verdere ontwikkeling van de alom gerespecteerde jeugdopleiding van de club, en wist dit te combineren met uitstekende sportieve prestaties. Onder zijn leiding sinds 2020 werden spelers voor een totaalbedrag van maar liefst 134 miljoen euro verkocht, maar bij FC Nordsjaelland draait het echter niet alleen om transfers of gewonnen prijzen. Het succes van de club wordt gemeten aan de hand van de kwaliteit van de jeugdopleiding, de doorstroming van jonge talenten naar het eerste elftal en een herkenbare speelstijl. Zowel het eerste team als alle jeugdteams hanteren een 4-3-3 formatie met een offensieve speelstijl, waarbij veel druk naar voren wordt gezet. Deze aanpak vertoont alvast sterke gelijkenissen met het nieuwe kader dat Jesper Fredberg heeft gecreëerd bij Anderlecht, alsook met de algemene visie en filosofie van Sporting.

FC Nordsjaelland: beste ter wereld qua doorstroming

FC Nordsjaelland heeft zich officieel als doel gesteld om de club te zijn met de meeste 'homegrown' spelers in Denemarken. De club legt sterk de nadruk op de jeugdopleiding, en dit werd recent bevestigd in een rapport van het gerenommeerde onderzoeksbureau CIES. Uit dit rapport blijkt dat Nordsjaelland wereldwijd de beste club is als het gaat om het laten doorstromen van jonge spelers naar het eerste team. Deze ambitie sluit perfect aan bij de doelstelling van Anderlecht, dat dezelfde focus heeft op de ontwikkeling van eigen talent. Het aantrekken van Mikkel Hemmersam zou zelfs enorme financiële kansen bieden voor Anderlecht, gezien zijn succesvolle transferactiviteiten bij Nordsjaelland, waar hij onder zijn leiding spelers ter waarde van maar liefst 134 miljoen euro verkocht.

FC Nordsjaelland: top 10 teams met meest winstgevende transferbeleid

Volgens The Football Investment Report behoort FC Nordsjaelland zelfs tot de top 10 van teams wereldwijd met het meest winstgevende transferbeleid. Dit wordt gemeten aan de hand van het verschil tussen de aankoopprijs en verkoopprijs van spelers, exclusief makelaarsvergoedingen en andere kosten. In de afgelopen vijf jaar was de Portugese topclub Benfica (met 356 miljoen euro) financieel de meest succesvolle club op de transfermarkt. Ajax, Lille OSC, Red Bull Salzburg, Sporting Lissabon, Olympique Lyon, AS Monaco, PSV Eindhoven, FC Porto en FC Nordsjaelland completeren de top tien. Deze indrukwekkende adelbrieven plaatst Mikkel Hemmersam in een zeer gunstig daglicht. Hij sluit perfect aan bij de visie, filosofie en doelstellingen van Anderlecht. Zijn trackrecord in het creëren van financieel succesvolle transferactiviteiten, gecombineerd met zijn focus op jeugdontwikkeling en herkenbare speelstijl, maken hem een waardevolle aanwinst voor de club.

Hemmersam + Kindermans: monsterdeals in aantocht

Talentontwikkeling is de grootste drijfveer van Mikkel Hemmersam, en bij Anderlecht kan hij zijn werk voortzetten. Hij voelt zich naar eigen zeggen vereerd om voor Sporting te werken en gelooft dat het paars-witte project veel potentieel heeft. Anderlecht hoopt dat Hemmersam de jeugdwerking en doorstroming naar het eerste elftal kan optimaliseren, waardoor de club zowel sportief als financieel kan profiteren. De combinatie met het werk van Jean Kindermans zou zelfs een droomscenario kunnen zijn voor de club. Dankzij het uitstekende werk van de jeugddirecteur heeft Anderlecht bijna 170 miljoen euro verdiend aan de verkoop van jeugdspelers nadat ze hun waarde hadden bewezen in het eerste elftal. De combinatie Hemmersam-Kindermans zou dat bedrag op termijn exponentieel kunnen verhogen. Deze samenwerking zou een krachtige impuls geven aan het maximaliseren van het talent binnen de club, het koesteren van jonge spelers en het genereren van aanzienlijke financiële winsten door mooie transfers.

POLL: Hemmersam is een absolute aanwinst voor Anderlecht

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend
Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend

Tijdens het huidige seizoen werd andermaal gesleuteld aan het competitieformat van de Jupiler Pro ...

81
81
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"

Vrijdagavond valt het doek over de reguliere competitie in de Challenger Pro League. Voor Beerschot ...

65
65
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"

In de Europa League worden donderdagavond de tickets voor de halve finales uitgedeeld. Daarbij staat ...

22
22
<strong>Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’</strong>
Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’

Club Brugge is op zoek naar aanvallende versterking en het richt zijn pijlen op Jos&eacute; Melro ...

357
357
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg

Club Brugge wil zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg verzekeren van een plek in de halve ...

205
205
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?

RSC Anderlecht staat sinds afgelopen weekend in pole-positie om met de landstitel aan de haal te ...

212
212
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City

Titelverdediger Manchester City is woensdagavond gesneuveld in de Champions League. De Engelse ...

87
87
Genk-selectie geniet na opvallende weddenschap El Khannouss
Genk-selectie geniet na opvallende weddenschap El Khannouss

KRC Genk verspeelde afgelopen weekend weliswaar twee punten tegen Cercle Brugge, met 7 op 9 mag de ...

191
191
Hommeles bij Club: Skov Olsen verlaat selectie per direct
Hommeles bij Club: Skov Olsen verlaat selectie per direct

Club Brugge heeft donderdagavond een uitgelezen kans om geschiedenis te schrijven. Blauw-Zwart kan ...

942
942
'Gentse kassa rinkelt: David geeft jawoord voor toptransfer'
'Gentse kassa rinkelt: David geeft jawoord voor toptransfer'

De Jupiler Pro League wist in de voorbije seizoenen heel wat spelers te lanceren richting de grote ...

342
342
<strong>Club Brugge bibbert: Hayen begaat blunder van formaat</strong>
Club Brugge bibbert: Hayen begaat blunder van formaat

In de Hel van Thessaloniki hoopt Club Brugge donderdagavond een ticket voor de halve finale van de ...

940
940
Play-Offs op de wip: Pro League overweegt nieuw format
Play-Offs op de wip: Pro League overweegt nieuw format

Ook dit seizoen staan de play-offs weer garant voor spanning en spektakel. Toch ligt het format meer ...

863
863
Mannaert onthult toekomstplannen na exit bij Club Brugge
Mannaert onthult toekomstplannen na exit bij Club Brugge

Met het vertrek van Vincent Mannaert komt er straks ook officieel een einde aan een tijdperk bij ...

167
167
'AA Gent dumpt onfortuinlijke doelman bij grof huisvuil'
'AA Gent dumpt onfortuinlijke doelman bij grof huisvuil'

Met de komst van Sam Baro waait er een nieuwe wind bij AA Gent, waar CEO Michel Louwagie straks ...

371
371
Genk-flop stuurt boodschap naar Vrancken & De Condé
Genk-flop stuurt boodschap naar Vrancken & De Condé

Na een fraaie zeven op negen krijgt KRC Genk zaterdag Anderlecht over de vloer. Het ideale moment ...

339
339