Anderlecht schakelt door: monsterdeals in aantocht

Anderlecht schakelt door: monsterdeals in aantocht

Mikkel Hemmersam krijgt een belangrijke rol binnen Anderlecht, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor de scouting, rekrutering en organisatie van het RSCA Futures-team. Daarnaast zal hij nauw samenwerken met Jesper Fredberg om de langetermijnstrategie van de club te bewaken en verder te ontwikkelen. Hemmersam sluit perfect aan bij de visie, filosofie en doelstellingen van Anderlecht. Zijn trackrecord in het creëren van financieel succesvolle transferactiviteiten, bij FC Nordsjaelland verkocht hij sinds 2020 voor maar liefst 134 miljoen euro aan spelers, gecombineerd met zijn focus op jeugdontwikkeling en herkenbare speelstijl, maken hem een waardevolle aanwinst voor de club. De aanstelling van Hemmersam heeft geen verband met de situatie rond Jean Kindermans, die Anderlecht zelf al 170 miljoen euro opleverde aan de verkoop van jeugdspelers nadat ze hun waarde hadden bewezen in het eerste elftal. Sterker nog, combinatie Hemmersam-Kindermans zou dat bedrag op termijn exponentieel kunnen verhogen.

Geen opvolger of vervanger van Kindermans

Jesper Fredberg is stevig de touwtjes aan het aantrekken bij Anderlecht, en zijn invloed op de club wordt steeds duidelijker. Hij vond dat Peter Verbeke overbodig was, en onder zijn leiding zullen ook Guillaume Gillet en Robin Veldman de club verlaten. Ondertussen werkt de CEO Sports aan het opzetten van een structuur die Anderlecht op korte en lange termijn grote vooruitgang moet brengen en heeft hij de Deense connectie versterkt door Mikkel Hemmersam naar het Lotto Park te halen. Hemmersam zal nauw samenwerken met Fredberg om de langetermijnstrategie van de club te bewaken en verder te ontwikkelen.

Mikkel Hemmersam krijgt een belangrijke rol binnen Anderlecht, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor de scouting, rekrutering en organisatie van het RSCA Futures-team. De club zocht al geruime tijd naar versterking voor het sportieve departement en was zeer onder de indruk van Hemmersam's expertise op het gebied van talentontwikkeling en de transitie van jonge spelers naar het eerste team. Bovendien werd zijn sterke affiniteit met het DNA van Anderlecht zeer gewaardeerd. “Hemmersam heeft een uitgebreide kennis van het Europese voetbal, managementervaring en een enorme passie voor talentontwikkeling”, verklaarde Fredberg op de clubwebsite.De aanstelling van Mikkel Hemmersam heeft geen verband met de situatie rond Jean Kindermans. Hoewel Kindermans momenteel zijn opzegtermijn uitzit bij Sporting, heeft Jesper Fredberg de wens uitgesproken om hem langer bij de club te houden. Hemmersam zal zich voornamelijk richten op de A- en B-ploeg, terwijl Anderlecht hoopt dat Kindermans aan boord blijft als de leider van de jeugdacademie. Het is dus belangrijk om te benadrukken dat Hemmersam in geen geval de opvolger of vervanger van Kindermans wordt. De 46-jarige Deen kan een waardevolle aanwinst zijn voor Anderlecht, en de club hoopt dat hij zijn expertise op zowel sportief als financieel gebied zal kunnen benutten.

Bijna Haaland gehaald

De nieuwe rechterhand van Jesper Fredberg heeft al indrukwekkende prestaties geleverd in zijn specifiek vakgebied. Van 2014 tot 2018 werkte Mikkel Hemmersam als Head of Recruitment bij de academie van FC Kopenhagen. Tijdens zijn periode bij de club was Hemmersam onder meer betrokken bij het bijna binnenhalen van de jonge Erling Haaland in 2017. Haaland was destijds op stage bij Kopenhagen en zowel toenmalig coach Stale Solbakken als Hemmersam waren overtuigd van zijn potentieel en kwaliteiten. Solbakken verklaarde: “Er was één persoon die erop stond dat we Haaland moesten aantrekken, en dat was Mikkel Hemmersam. Maar ondanks dat Hemmersam groen licht had gegeven voor de transfer, hebben andere experts binnen de club nooit het initiatief genomen om Erling te laten tekenen.”


134 miljoen euro aan spelers verkocht

Na zijn tijd als Co-CEO en Sports Director bij FC Nordsjaelland, boekte Mikkel Hemmersam nog meer indrukwekkendere resultaten. Hij zette zich volledig in voor de verdere ontwikkeling van de alom gerespecteerde jeugdopleiding van de club, en wist dit te combineren met uitstekende sportieve prestaties. Onder zijn leiding sinds 2020 werden spelers voor een totaalbedrag van maar liefst 134 miljoen euro verkocht, maar bij FC Nordsjaelland draait het echter niet alleen om transfers of gewonnen prijzen. Het succes van de club wordt gemeten aan de hand van de kwaliteit van de jeugdopleiding, de doorstroming van jonge talenten naar het eerste elftal en een herkenbare speelstijl. Zowel het eerste team als alle jeugdteams hanteren een 4-3-3 formatie met een offensieve speelstijl, waarbij veel druk naar voren wordt gezet. Deze aanpak vertoont alvast sterke gelijkenissen met het nieuwe kader dat Jesper Fredberg heeft gecreëerd bij Anderlecht, alsook met de algemene visie en filosofie van Sporting.

FC Nordsjaelland: beste ter wereld qua doorstroming

FC Nordsjaelland heeft zich officieel als doel gesteld om de club te zijn met de meeste 'homegrown' spelers in Denemarken. De club legt sterk de nadruk op de jeugdopleiding, en dit werd recent bevestigd in een rapport van het gerenommeerde onderzoeksbureau CIES. Uit dit rapport blijkt dat Nordsjaelland wereldwijd de beste club is als het gaat om het laten doorstromen van jonge spelers naar het eerste team. Deze ambitie sluit perfect aan bij de doelstelling van Anderlecht, dat dezelfde focus heeft op de ontwikkeling van eigen talent. Het aantrekken van Mikkel Hemmersam zou zelfs enorme financiële kansen bieden voor Anderlecht, gezien zijn succesvolle transferactiviteiten bij Nordsjaelland, waar hij onder zijn leiding spelers ter waarde van maar liefst 134 miljoen euro verkocht.

FC Nordsjaelland: top 10 teams met meest winstgevende transferbeleid

Volgens The Football Investment Report behoort FC Nordsjaelland zelfs tot de top 10 van teams wereldwijd met het meest winstgevende transferbeleid. Dit wordt gemeten aan de hand van het verschil tussen de aankoopprijs en verkoopprijs van spelers, exclusief makelaarsvergoedingen en andere kosten. In de afgelopen vijf jaar was de Portugese topclub Benfica (met 356 miljoen euro) financieel de meest succesvolle club op de transfermarkt. Ajax, Lille OSC, Red Bull Salzburg, Sporting Lissabon, Olympique Lyon, AS Monaco, PSV Eindhoven, FC Porto en FC Nordsjaelland completeren de top tien. Deze indrukwekkende adelbrieven plaatst Mikkel Hemmersam in een zeer gunstig daglicht. Hij sluit perfect aan bij de visie, filosofie en doelstellingen van Anderlecht. Zijn trackrecord in het creëren van financieel succesvolle transferactiviteiten, gecombineerd met zijn focus op jeugdontwikkeling en herkenbare speelstijl, maken hem een waardevolle aanwinst voor de club.

Hemmersam + Kindermans: monsterdeals in aantocht

Talentontwikkeling is de grootste drijfveer van Mikkel Hemmersam, en bij Anderlecht kan hij zijn werk voortzetten. Hij voelt zich naar eigen zeggen vereerd om voor Sporting te werken en gelooft dat het paars-witte project veel potentieel heeft. Anderlecht hoopt dat Hemmersam de jeugdwerking en doorstroming naar het eerste elftal kan optimaliseren, waardoor de club zowel sportief als financieel kan profiteren. De combinatie met het werk van Jean Kindermans zou zelfs een droomscenario kunnen zijn voor de club. Dankzij het uitstekende werk van de jeugddirecteur heeft Anderlecht bijna 170 miljoen euro verdiend aan de verkoop van jeugdspelers nadat ze hun waarde hadden bewezen in het eerste elftal. De combinatie Hemmersam-Kindermans zou dat bedrag op termijn exponentieel kunnen verhogen. Deze samenwerking zou een krachtige impuls geven aan het maximaliseren van het talent binnen de club, het koesteren van jonge spelers en het genereren van aanzienlijke financiële winsten door mooie transfers.

POLL: Hemmersam is een absolute aanwinst voor Anderlecht

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

Groot mankement Anderlecht: "Hij is nog nooit opgevallen"
Groot mankement Anderlecht: "Hij is nog nooit opgevallen"

RSC Anderlecht heeft zijn start van de competitie zeker niet gemist. Met 14 op 21 draaide de ...

29
29
Triest dieptepunt Ajax: Klassieker definitief gestaakt
Triest dieptepunt Ajax: Klassieker definitief gestaakt

Jarenlang was Ajax dé toonaangevende club in de Lage Landen. Maar op ruim anderhalf jaar tijd ...

162
162
Verbruggen maakt schrijnende blunder in Premier League
Verbruggen maakt schrijnende blunder in Premier League

Na zijn straffe doorbraak bij RSC Anderlecht, werd Bart Verbruggen afgelopen zomer beloond met een ...

42
42
Limburgse derby levert hattrickheld en grandioze remontada op
Limburgse derby levert hattrickheld en grandioze remontada op

Wat een Limburgse derby! Na een hattrick van uitblinker Koita leek STVV op weg naar een ...

103
103
Lommel duwt promovendus kopje onder richting koppositie CPL
Lommel duwt promovendus kopje onder richting koppositie CPL

Lommel heeft deze namiddag komaf gemaakt met een mindere periode. De Limburgers wonnen thuis ...

50
50
Eén wissel bij Cercle, sterkhouders op bank bij Union
Eén wissel bij Cercle, sterkhouders op bank bij Union

In de Europa League slaagde Union SG er afgelopen donderdag in om Toulouse in bedwang te houden, ...

18
18
Alderweireld sneert naar RWDM na zuur puntenverlies
Alderweireld sneert naar RWDM na zuur puntenverlies

Antwerp FC heeft een behoorlijk tegenvallende week achter de rug. Afgelopen dinsdag werd de ...

127
127
'Anderlecht dekt zich in bij contractverlenging Riemer'
'Anderlecht dekt zich in bij contractverlenging Riemer'

RSC Anderlecht staat zondagavond voor één van zijn belangrijkste opdrachten van het ...

146
146
Koita vernedert Genk tot op het bot: "Staat De Condé al beneden?"
Koita vernedert Genk tot op het bot: "Staat De Condé al beneden?"

KRC Genk was goed uit de interland-break gekomen. De vicekampioen pakte de volle buit op het veld ...

116
116
Noa Lang verovert Nederland: "Te goed voor Eredivisie"
Noa Lang verovert Nederland: "Te goed voor Eredivisie"

In de Nederlandse Eredivisie is het zondagnamiddag uitkijken naar de Klassieker tussen Feyenoord en ...

224
224
Brys haalt spelers van wolkje: "Mag hopen dat ze het weten"
Brys haalt spelers van wolkje: "Mag hopen dat ze het weten"

OH Leuven lijkt zich te herpakken na een behoorlijk moeizame start van het seizoen. Zaterdagavond ...

29
29
'Onverzadigbaar Chelsea reserveert 60 miljoen voor januari-bom'
'Onverzadigbaar Chelsea reserveert 60 miljoen voor januari-bom'

Chelsea FC liet afgelopen zomer opnieuw de miljoenen rollen op de transfermarkt. Maar het geld van ...

60
60
'Miljoenenaankoop moet vrezen voor plek bij Club Brugge'
'Miljoenenaankoop moet vrezen voor plek bij Club Brugge'

Club Brugge zette tot dusver behoorlijk goede resultaten neer, toch blijft er heel wat ruimte voor ...

333
333
Vrancken wisselt twee keer, STVV zonder Steuckers
Vrancken wisselt twee keer, STVV zonder Steuckers

KRC Genk heeft een mooie week achter de rug tot dusver, maar staat zondag opnieuw voor een ...

90
90
TRANSFERUURTJE: 'Club krijgt buitenkans, spectaculaire City-deal'
TRANSFERUURTJE: 'Club krijgt buitenkans, spectaculaire City-deal'

De zomermercato is inmiddels gesloten, maar heel wat ploegen in binnen- en buitenland zijn al bezig ...

261
261