Overmars wil grote slag slaan met JPL-topdeal

Overmars wil grote slag slaan met JPL-topdeal

Paul Gheysens heeft al 114,6 miljoen euro geïnvesteerd in Antwerp FC, maar dat betekent niet dat Marc Overmars als technisch directeur volledige vrijheid heeft. De Nederlander streeft ernaar om de club financieel onafhankelijker te maken en minder afhankelijk te zijn van de financiële steun van de voorzitter. Dit houdt onder andere in dat er slimme transfers moeten gebeuren. Een voorbeeld hiervan is de verkoop van Willian Pacho aan Eintracht Frankfurt voor 9 miljoen euro. Daarnaast wordt er volgens Het Nieuwsblad gesproken over de transfervrije komst van Gojko Cimirot. De 30-jarige Bosniër beleeft onder Ronny Deila een tweede jeugd, waarbij hij succesvol is omgevormd tot linker centrale verdediger, hoewel zijn natuurlijke positie nog steeds in het centrale middenveld ligt.

Al vijf jaar onmisbaar bij Standard

Afgelopen zomer stond Gojko Cimirot op het punt om verkocht te worden aan Partizan Belgrado, maar om twee redenen ging de transfer niet door. Ten eerste slaagde Standard er niet in om tijdig een vervanger aan te trekken, omdat Club Brugge dwarslag in de onderhandelingen over Eder Balant - de West-Vlamingen vroegen maar liefst 3 miljoen euro voor de Colombiaan. Maar vooral coach Ronny Deila stond erop om de veelzijdige middenvelder absoluut niet te laten vertrekken. Dat kwam niet als een verrassing, aangezien Cimirot al vijf seizoenen lang een onmisbare schakel is bij Standard.



Ricardo Sa Pinto, Michel Preud'homme, Philippe Montanier, Mbaye Leye, Luka Elsner en Ronny Deila hebben allemaal de sleutels van hun middenveld aan ‘Cimi’ toevertrouwd. “Ik herinner me zelfs dat Preud'homme zei dat hij de eerste speler was die hij op het scoreformulier zette”, zei Alexandre Teklak in La Dernière Heure. Het is dan ook niet verrassend dat Standard het aflopende contract van Gojko Cimirot dolgraag wil verlengen. In oktober zijn de gesprekken met de opgeleefde Bosniër begonnen, en in december is er een eerste voorstel gedaan.

Overmars ruikt buitenkans op Sclessin

Standard heeft Gojko Cimirot een driejarig contract aangeboden, maar vanwege de financiële situatie van de club moet hij maar liefst 40% van zijn salaris inleveren. Het voorstel ligt momenteel nog steeds op tafel, maar vanwege zijn uitstekende prestaties houdt Cimirot al zijn opties open en neemt hij de tijd om na te denken. Het mogelijke vertrek van Cimirot zou een grote tegenslag zijn voor Standard, aangezien de 30-jarige speler een belangrijke figuur is. Hij kent de club, wordt gewaardeerd en staat bekend om zijn professionaliteit. Bovendien heeft hij ook grote sportieve waarde voor het team.



Marc Overmars ziet de onzekere situatie rond de 51-voudige Bosnische international als een buitenkans en wil hem graag naar Antwerp halen volgens Het Nieuwsblad. De mogelijke transfer van Cimirot lijkt zowel op sportief als financieel gebied interessant. Op sportief vlak zou zijn komst een waardevolle toevoeging zijn, terwijl het aflopende contract bij Standard de transfer financieel aantrekkelijk maakt. Hoewel Overmars geen transfersom hoeft te betalen, zal hij wel rekening moeten houden met een aanzienlijke som aan tekengeld, net als het feit dat Cimirot momenteel een van de grootverdieners is bij Standard.

Van onschatbare waarde voor dit Standard

Gojko Cimirot is een speler die het evenwicht in het team bewaakt, als een waakhond voor de verdediging en met de fysieke mogelijkheden om het middenveld te bestrijken. Zijn speelstijl zorgt ervoor dat zijn medespelers meer vrijheid krijgen en beter uit de verf komen. Hij heeft een simpele en nauwkeurige passing en is sterk in de recuperatie. Cimirot is van onschatbare waarde voor Standard. Het beste bewijs hiervan is dat hij de afgelopen vijf seizoenen altijd een onmisbare speler was, ongeacht de verschillende visies van de coaches in die periode. Spelers zoals Razvan Marin, Samuel Bastien en Nicolas Raskin hebben allemaal hun beste periode gekend met Cimirot naast zich.



De huidige ploegmaats en coach van Gojko Cimirot zijn niet toevallig vol lof over hem. Arnaud Bodart noemt hem tactisch erg sterk. Merveille Bokadi prijst zijn ervaring, eenvoudige spelstijl, hoge spelintelligentie en technische kwaliteiten. Gilles Dewaele waardeert de kalmte die Cimirot uitstraalt en benadrukt zijn enorme veelzijdigheid. Steven Alzate onderschrijft dat de Bosniër een belangrijke speler is voor het team. Ronny Deila typeert hem als de perfecte soldaat, iemand die nooit terugschrikt voor het vuile werk en altijd bereid is om te doen wat er van hem gevraagd wordt. “Hij is iemand die ik absoluut wil houden”, zei de coach. “Hij maakt deel uit van het DNA van deze club.”

De Axel Witsel van Standard

Ronny Deila is een coach die altijd boordevol ideeën zit. Het ontbreekt hem ook niet aan durf of lef. Een van zijn meest opvallende zetten was het omscholen van Aron Donnum van flankspeler naar wingback, maar de grootste ontdekking van Deila was het terugschuiven van Gojko Cimirot naar de positie van linker centrale verdediger. Hoewel deze switch het gevolg was van personeelsproblemen, bleek het achteraf een briljante zet te zijn. Cimirot onderscheidt zich in de centrale verdediging met zijn uitstekende voetballend vermogen, terwijl zijn betrouwbaarheid, positionering en spelintelligentie ervoor zorgen dat hij defensief zelden in de problemen komt.



Hoewel Gojko Cimirot niet perfect is als centrale verdediger, compenseert zijn loopvermogen, rust aan de bal, infiltratievermogen, intelligentie en positionering veel van zijn mindere punten, zoals zijn kopspel en duelkracht. Eric Deflandre merkte op dat de positie van verdedigende middenvelder niet zo verschillend is van die van een centrale verdediger, en Ronny Deila voorspelde zelfs dat Cimirot op zijn 35e altijd die positie zal spelen. “Cimi is een speler die nooit fouten maakt en goed is als hij het spel voor zich heeft. Dit is zeker niet de laatste keer dat we hem daar zullen zien”, aldus Deila.

POLL: Cimirot zou een aanwinst zijn voor Antwerp FC

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

<strong>Antwerp FC leidt grootverdiener met krachtige hand buiten</strong>
Antwerp FC leidt grootverdiener met krachtige hand buiten

Antwerp FC haalde Dorian Dessoleil drie seizoenen geleden voor 2,5 miljoen euro, maar zijn tijd bij ...

13
13
AA Gent haalt uit en deelt mee: "Contract tot 2028"
AA Gent haalt uit en deelt mee: "Contract tot 2028"

AA Gent is op weg om de Europe Play-Offs te winnen. Achter de schermen is de club bezig met de ...

24
24
Club Brugge rekent niet meer: "Kunnen kampioen worden"
Club Brugge rekent niet meer: "Kunnen kampioen worden"

Igor Thiago scoorde eindelijk nog eens. De Braziliaan wist sinds januari eindelijk nog eens de weg ...

164
164
Aanwinst zoekende bij Anderlecht: "Haalde mijn niveau nog niet"
Aanwinst zoekende bij Anderlecht: "Haalde mijn niveau nog niet"

RSC Anderlecht haalde in januari Mads Kikkenborg naar Brussel. De Deense doelman kwam nog niet in ...

71
71
<strong>Union SG kampt al heel het seizoen met dit grote probleem</strong>
Union SG kampt al heel het seizoen met dit grote probleem

Het probleem van Union SG van dit seizoen ligt duidelijk in de topmatchen. We haalden het al voor de ...

33
33
<strong>Anderlecht maakt werk van transfers: dit zijn de plannen</strong>
Anderlecht maakt werk van transfers: dit zijn de plannen

Bij RSC Anderlecht gaan er in de zomer de nodige transfers plaatsvinden. Paars-Wit wil de nodige in- ...

101
101
Riemer laat zich uit over blessures Dreyer en Schmeichel
Riemer laat zich uit over blessures Dreyer en Schmeichel

Na vijf speeldagen blijft het RSC Anderlecht dat aan de leiding staat in de Champions' Play-Offs. ...

404
404
Hayen bejubelt uitblinker: "Als je ziet hoe de groep reageert ..."
Hayen bejubelt uitblinker: "Als je ziet hoe de groep reageert ..."

Sinds Nicky Hayen het roer overnam als interim-coach, staat er geen maat meer op Club Brugge. ...

309
309
Drama bij Anderlecht: supporter overlijdt tijdens match
Drama bij Anderlecht: supporter overlijdt tijdens match

RSC Anderlecht wist zijn koppositie woensdagavond vast te houden met een 3-0-overwinning tegen ...

526
526
CDK assisteert Atalanta naar bekerfinale, titelfiasco Liverpool
CDK assisteert Atalanta naar bekerfinale, titelfiasco Liverpool

In de Engelse titelstrijd heeft Liverpool FC woensdagavond een bijzonder slechte zaak gedaan. De ...

108
108
Leoni held van Lotto Park: Anderlecht wint wéér van Cercle
Leoni held van Lotto Park: Anderlecht wint wéér van Cercle

Halfweg de Champions' Play-Offs is het RSC Anderlecht dat het klassement blijft aanvoeren. De ...

184
184
Club in kampioenenmodus: Genk krijgt pak slaag op Jan Breydel
Club in kampioenenmodus: Genk krijgt pak slaag op Jan Breydel

Club Brugge heeft woensdagavond zijn titelkandidatuur nog eens dubbel en dik in de verf gezet. ...

611
611
Witte rook: Barcelona kent trainer voor volgend seizoen
Witte rook: Barcelona kent trainer voor volgend seizoen

FC Barcelona heeft een rotweek achter de rug: het sneuvelde in de Champions League en verloor ...

178
178
Code oranje bij Anderlecht: cruciaal tweetal valt uit
Code oranje bij Anderlecht: cruciaal tweetal valt uit

RSC Anderlecht wou zich woensdagavond herpakken na de nederlaag van afgelopen weekend op KRC Genk. ...

449
449
Anderlecht krijgt dubbele voorsprong cadeau: "Een ramp!"
Anderlecht krijgt dubbele voorsprong cadeau: "Een ramp!"

In de Champions' Play-Offs kreeg RSC Anderlecht woensdagavond een uitgelezen kans om zijn ...

275
275