Real wil Europa domineren met supertransfer

Real wil Europa domineren met supertransfer

Real Madrid staat voor een hete transferzomer want er worden tegenwoordig heel wat topspelers gelinkt aan een transfer naar het Estadio Santiago Bernabéu. De naam van Kylian Mbappé spreekt daarbij het meest tot de verbeelding, maar ook de nakende komst van Antonio Rüdiger is een absolute toptransfer. Thomas Tuchel bevestigde reeds zijn vertrek bij Chelsea en het lijdt geen twijfel meer dat De Koninklijke zijn volgende club wordt.


HET GROTE PIJNPUNT

Real Madrid wordt dit seizoen vaak bekritiseerd door een ondermaats spelniveau, maar desondanks ligt De Koninklijke heel goed op koers om de Spaanse landstitel te behalen, en daarnaast is ook de finale van de Champions League nog steeds een realistische doelstelling. Carlo Ancelotti levert dus goed werk in het Estadio Bernabeu, hoewel de Italiaanse coach dit seizoen toch meermaals onder vuur lag in de Spaanse hoofdstad. En dat had voornamelijk te maken door een gebrek aan stabiliteit in de Madrileense verdediging.

Carlo Ancelotti is geen grote tacticus, want hij behoudt doorgaans vast aan zijn 4-3-3 opstelling, zonder al te veel tactische nuances. Het ‘oude’ centrale middenvelder, met de oudgedienden Casemiro (30), Toni Kroos (32) en Luka Modric (36), werd ook al vaak afgeschreven maar vooral Modric demonstreert toch nog regelmatig zijn klasseflitsen. Vooraan is Karim Benzema een aanvalshoede op z’n eentje, en toont Vinicius Junior zich als een toekomstige Ballon d’Or-winnaar.



Real Madrid scoort dit seizoen gemiddeld meer doelpunten per wedstrijd dan in de twee vorige jaargangen, maar anderzijds incasseert De Koninklijke dit seizoen ook meer doelpunten in vergelijking met de vorige twee seizoenen. Op een ijzersterke Thibaut Courtois na, ligt het grote pijnpunt van Real dan ook voornamelijk in het defensieve compartiment. Het vertrek van Sergio Ramos en Raphaël Varane werd enigszins opgevangen door Eder Militao en David Alaba, maar toch is de defensieve kwaliteit niet toereikend voor één van de grootste voetbalclubs ter wereld.

TOPVERDEDIGER VOOR REAL

Carlo Ancelotti heeft een groot vertrouwen in zijn centrale verdedigers Eder Militao, David Alaba en Nacho, maar de Italiaanse coach vindt toch dat een kwaliteitsinjectie in de centrale defensie zich opdringt. Ancelotti is ook geen tactisch genie die zijn verdediging gaat heruitvinden, hij is op zijn sterkst als hij een kwalitatieve groep, zelfs met verschillende vedetten, kan managen en kneden tot één goed draaiend geheel. Een centrale topverdediger is dus erg welkom in het Estadio Santiago Bernabeu, en daardoor zou Alaba alvast terug zijn sterkste functie kunnen betrekken als linksback, dat dit seizoen misschien wel de knelpuntpositie bij uitstek is bij Los Blancos.



Florentino Pérez heeft de wens van zijn coach alvast aanhoord want de komst van Antonio Rüdiger zou ondertussen afgerond zijn, de officiële communicatie rond deze transfer zou eind dit seizoen gepland staan. Pérez profiteerde daarmee van de heikele situatie waarin Chelsea zich bevindt, want zonder de sociaal-politieke problemen bij The Blues, zou Rüdiger wellicht zijn aflopend contract verlengd hebben op Stamford Bridge. De Duitser zou naar verluidt zou een aanbod van 230.000 euro per week afgeslagen hebben, waarmee hij de bestbetaalde verdediger ooit zou zijn in de geschiedenis van Chelsea.

ONMISBAAR BIJ CHELSEA

Het verlies van Antonio Rüdiger betekent alvast een stevige aderlating voor Chelsea. De 29-jarige verdediger is dit seizoen één van de absolute sterkhouders in de ploeg van Thomas Tuchel, en die steekt zijn bewondering voor zijn landgenoot niet onder stoelen of banken. “Hij heeft een enorme invloed op de kleedkamer”, zei Tuchel. “Hij is een persoon die andere spelers moed geeft. Hij is een persoon waar iedereen ook bang van is. Hij speelt 50 tot 55 wedstrijden van 90 minuten op een indrukwekkend niveau. Hij was de topverdediger in het laatste anderhalf jaar met mij. Ik heb niets dan respect voor wat hij deed. Hij zal doorgaan tot het eind, maar daarna moeten we een andere oplossing vinden.”



Antonio Rüdiger deelde al mee aan Thomas Tuchel dat hij zijn aflopend contract bij Chelsea niet zal verlengen. “We hebben alles geprobeerd, maar het was niet mogelijk. We kunnen niets meer doen door de sancties die opgelegd zijn aan de club (door de maatregelen jegens de Russische eigenaar Roman Abramovich) en Toni zal ons verlaten”, zei Thomas Tuchel. Rüdiger heeft naar verluidt al een persoonlijk akkoord gevonden met Real Madrid, waar hij de komende vier seizoenen zal voetballen. En dat tot grote tevredenheid van Carlo Ancelotti, die met Rüdiger zijn topverdediger eindelijk beet heeft.

DROOM VAN ANCELOTTI

Antonio Rüdiger is vandaag één van de beste centrale verdedigers in Europa en zijn indrukwekkende evolutie kwam er grotendeels bij Chelsea onder het bewind van Thomas Tuchel. De Duitser is een fysiek monster, denk bijvoorbeeld aan zijn charge op Kevin De Bruyne in de Champions League-finale vorig seizoen, maar daarnaast blinkt hij ook uit in snelheid en pure power. Op die manier kan Carlo Ancelotti op beide oren slapen als Real Madrid wil pressen en zijn defensie hoog op het veld wil laten positioneren.

Bovendien is zijn uitvoetballend vermogen van een bovengemiddeld niveau, een kwaliteit die van primordiaal belang is bij Real Madrid. Antonio Rüdiger is ook veelzijdig, want hij kan perfect opereren als centrale pion in een driemans- en een viermansverdediging, en in een verder verleden bij AS Roma ondervond hij trouwens ook geen problemen om op de linksback te spelen. Carlo Ancelotti wordt dus op z’n wenken bediend met Rüdiger, die ongetwijfeld één van de grootverdieners wordt bij Real Madrid.



Zijn hoog salaris zal hoegenaamd geen probleem vormen voor de onderlinge relaties in de kleedkamer, want bij Chelsea was hij al één van de meest invloedrijkste spelers. En die invloed zal ook van hem verwacht worden bij Real Madrid, waardoor Carlo Ancelotti er een extra belangrijke vertrouwenspersoon bij krijgt. Op die manier kan de Italiaan weeral zijn grote sterkte uitoefenen: het managen van de relaties in kleedkamer en de topspelers tevreden houden, zonder zich al te wagen aan complexe tactieken en strategieën. “Quiet leadership” dus, zoals de titel van zijn boek dat hij in 2017 uitbracht.

POLL: Is Rüdiger de beste centrale verdediger van Europa?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"

Vrijdagavond valt het doek over de reguliere competitie in de Challenger Pro League. Voor Beerschot ...

19
19
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"

In de Europa League worden donderdagavond de tickets voor de halve finales uitgedeeld. Daarbij staat ...

7
7
<strong>Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’</strong>
Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’

Club Brugge is op zoek naar aanvallende versterking en het richt zijn pijlen op Jos&eacute; Melro ...

338
338
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg

Club Brugge wil zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg verzekeren van een plek in de halve ...

201
201
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?

RSC Anderlecht staat sinds afgelopen weekend in pole-positie om met de landstitel aan de haal te ...

191
191
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City

Titelverdediger Manchester City is woensdagavond gesneuveld in de Champions League. De Engelse ...

83
83
Genk-selectie geniet na opvallende weddenschap El Khannouss
Genk-selectie geniet na opvallende weddenschap El Khannouss

KRC Genk verspeelde afgelopen weekend weliswaar twee punten tegen Cercle Brugge, met 7 op 9 mag de ...

177
177
Hommeles bij Club: Skov Olsen verlaat selectie per direct
Hommeles bij Club: Skov Olsen verlaat selectie per direct

Club Brugge heeft donderdagavond een uitgelezen kans om geschiedenis te schrijven. Blauw-Zwart kan ...

919
919
'Gentse kassa rinkelt: David geeft jawoord voor toptransfer'
'Gentse kassa rinkelt: David geeft jawoord voor toptransfer'

De Jupiler Pro League wist in de voorbije seizoenen heel wat spelers te lanceren richting de grote ...

329
329
<strong>Club Brugge bibbert: Hayen begaat blunder van formaat</strong>
Club Brugge bibbert: Hayen begaat blunder van formaat

In de Hel van Thessaloniki hoopt Club Brugge donderdagavond een ticket voor de halve finale van de ...

923
923
Play-Offs op de wip: Pro League overweegt nieuw format
Play-Offs op de wip: Pro League overweegt nieuw format

Ook dit seizoen staan de play-offs weer garant voor spanning en spektakel. Toch ligt het format meer ...

828
828
Mannaert onthult toekomstplannen na exit bij Club Brugge
Mannaert onthult toekomstplannen na exit bij Club Brugge

Met het vertrek van Vincent Mannaert komt er straks ook officieel een einde aan een tijdperk bij ...

162
162
'AA Gent dumpt onfortuinlijke doelman bij grof huisvuil'
'AA Gent dumpt onfortuinlijke doelman bij grof huisvuil'

Met de komst van Sam Baro waait er een nieuwe wind bij AA Gent, waar CEO Michel Louwagie straks ...

352
352
Genk-flop stuurt boodschap naar Vrancken & De Condé
Genk-flop stuurt boodschap naar Vrancken & De Condé

Na een fraaie zeven op negen krijgt KRC Genk zaterdag Anderlecht over de vloer. Het ideale moment ...

330
330
'Crisis compleet bij Antwerp: licentie in gevaar?'
'Crisis compleet bij Antwerp: licentie in gevaar?'

Meer nog dan de huidige sportieve malaise eisen de financi&euml;le perikelen tegenwoordig weer een ...

635
635