Voorlopig volstaat het Lotto Park, maar indien RSC Anderlecht verder wil groeien is een nieuw stadion volgens Wouter Vandenhaute een absolute must. Ondanks de opportuniteit die zich aandient op de Cora-site gaat het volgens de voorzitter voorlopig wel nog louter om verre toekomstmuziek. Al nemen de verhuisplannen toch reeds concrete vormen aan.
Vandenhaute weigert om een deadline te plakken op het project, dat sowieso een werk van lange adem wordt. Vooraleer eventueel hun intrek te nemen in een nieuwe thuishaven hopen de Brusselaars dan ook nog een paar trofeeën bij te zetten in de prijzenkast. Intussen wordt er achter de schermen niettemin in alle stilte gebrainstormd over het dossier. Al lekten er toch al een aantal details uit.
Stadion voor 50.000 fans
Zelf onthulde Vandenhaute dat hij op termijn sowieso een groter stadion wil neerpoten. Desnoods zelfs op de huidige locatie, een piste die net als andere alternatieven eveneens wordt onderzocht. Op die manier wil de voorzitter meer tickets aan een goedkopere prijs kunnen aanbieden, om zo een veel breder publiek aan te trekken. Het Nieuwsblad maakt gewag van maar liefst 50.000 plaatsen.
Ruim het dubbele van de huidige capaciteit, en zelfs meer dan de 40.000 toeschouwers die Club Brugge ooit eindelijk in een nieuw stadion hoopt te ontvangen. "De omvang kan nog variëren naargelang de locatie, het budget en de beschikbare ruimte, maar de ambitie is toch een grote voetbaltempel. Niets is in steen gebeiteld, maar een beetje groter dan het Lotto Park is geen optie", klinkt het.
Prijskaartje: 300 miljoen?
"Een verdubbeling van de capaciteit is het minimum om te kunnen concurreren met het Koning Boudewijnstadion", vervolgt de krant, die benadrukt dat behalve de Cora-terreinen ook enkele andere plekken geschikt worden geacht. Hoe dan ook zou het gaan om een multifunctioneel complex, waar tevens wedstrijden van de Rode Duivels, concerten en nog andere evenementen zouden doorgaan.
Anderlecht hoopt zo te kunnen rekenen op externe investeerders om het totale kostplaatje, dat volgens Het Laatste Nieuws al snel kan oplopen tot een slordige 300 miljoen, mee te helpen ophoesten. Vandenhaute vertelde alvast dat hij en de rest van de aandeelhouders, met name Marc Couck en Geert Duyck, hun gezamenlijk netwerk zullen aanspreken om het gehele proces zelf te financieren.
Vandenhaute wil groeien
Volgens de voorzitter, die ook een nieuw trainingscentrum wil bouwen, zal de nieuwe thuisbasis de club dan ook niks kosten en later geen molenstek rond de nek worden. Paars-Wit wacht nu nog enkel op een geschikte locatie om de ideeën uit te voeren, een zoektocht die al intensief bezig is. Van zodra er daaromtrent witte rook volgt kan het dossier dan ook vlug in een stroomversnelling belanden.