Wouter Vandenhaute blijft onder vuur liggen bij de fans. Het Fanboard deelde een mededeling mee en het is duidelijk dat de fans van RSC Anderlecht, of alleszins een deel, nog steeds het ontslag willen van de niet-uitvoerende voorzitter van de Brusselaars. Eigenaar Marc Coucke sprak op de vergadering over enkele dossiers.
Vandenhaute moest op de vorige Raad van Bestuur een stap terugzetten. Hij mag vanaf heden geen beslissingen meer nemen over het sportieve beleid. Anderlecht Online deelde het verslag mee van de vergadering van de fans en daar gaven ze de antwoorden van Marc Coucke mee over de dossiers van Vincent Kompany en Jean Kindermans. Kompany werd doorgestuurd bij Anderlecht, omdat hij een manager naar Engels model wou worden. Zo wou hij de sportieve macht, maar kwatongen beweren ook dat hij zo de inmenging van bepaalde leden van het bestuur in het sportieve wou inperken.
Opvallend: Vandenhaute besliste, zoals vroeger werd gedaan in voetbalclubs, blijkbaar alleen over bepaalde dossiers. Anno 2023 is dat een zeer vreemde gang van zaken in een bedrijf van de grootorde van Anderlecht. Het blijft vreemd dat beleidsbepalende beslissingen (Kompany en Kindermans) niet werden besproken met de Raad van Bestuur.
KOMPANY
"Of ik akkoord was met het vertrek van Kompany? Ik was er ook niet van op de hoogte en was er ook niet echt mee akkoord. Vanuit de Raad van Bestuur hebben we wel onze bezorgdheid geuit, maar Wouter was toen omwille van gekende redenen uitvoerend voorzitter en heeft die beslissing genomen”, vertelde Coucke.
Ook de aanpak van het dossier van Kindermans was bizar. In alle stilte kreeg hij zijn opzeg. Coucke had ook daar vragen bij. “Er is vanuit de Raad van Bestuur absoluut de duidelijke wens om door te gaan met Jean. We horen dat de gesprekken met Jean lopende zijn, en voor ons maakt Jean absoluut deel uit van de toekomst van RSCA. Ik erken ook dat het in opzeg zetten van Jean beleidsmatig een rare keuze is, maar we moeten ook eerlijk toegeven dat het contract van Jean dateert van x-aantal jaar geleden en dringen moet “gemoderniseerd” worden.”