D-Day Live! "We stappen met opgeheven hoofd van het veld"

D-Day Live!

D-Day! Er was een tijd dat Fransen en Belgen zij aan zij samen streden, maar dinsdag zijn de twee buurlanden mekaars grootste rivalen. In Sint-Petersburg gaan de Rode Duivels dinsdagavond het gevecht aan met Les Blues om een ticket naar de finale van het WK. Volg hier alvast alle ontwikkelingen in aanloop naar deze clash


22u45 Courtois haalt uit naar Fransen en scheidsrechter
Thibaut Courtois neemt maar zelden een een blad voor de mond en dat deed hij ook nu niet. "Frankrijk speelde antivoetbal" en "Die scheidsrechter, ik weet niet waar ze die gevonden hebben", vertelde hij onder meer aan Sporza. Lees hier de rest van zijn reactie.

22u15 Martinez: "We stappen met opgeheven hoofd van het veld"
De ontgoocheling was bijzonder groot bij de Rode Duivels, maar Roberto Martinez is toch trots op zijn ploeg. "Ik kan niet meer vragen van mijn spelers. We stappen vandaag met opgeheven hoofd van het veld", reageerde de bondscoach na de match bij Sporza. Lees hier zijn volledige reactie.

21u52 Einde wedstrijd

Het heeft niet mogen zijn voor de Rode Duivels. Ze zijn er niet meer in geslaagd te scoren en verliezen zo met 1-0. Zaterdag spelen ze zo de troostfinale tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Engeland en Kroatië.

21u38 België heeft nog een kwartier om de scheve situatie recht te zetten
De Rode Duivels zijn op zoek naar de gelijkmaker. Fellaini kopte net naast en Witsel knalde op Lloris. Ondertussen is Carrasco ook in de ploeg gekomen voor Fellaini.

21u18 Eerste wissel bij de Belgen
De Duivels happen naar adem en dus grijpt Roberto Martinez een eerste keer in. Hij brengt Dries Mertens tussen de lijnen, voor Mousa Dembélé zit zijn wedstrijd er na een uur spelen op.21u09 Frankrijk op voorsprong
Zes minuten na de rust is het 1-0 voor Frankrijk. Umtiti kopt aan de eerste paal een hoekschop binnen. De Belgen moeten dus achtervolgen en hebben nog 40 minuten om de scheve situatie recht te zetten.

20u45: 0-0 bij de rust
20u39 Courtois redt de meubelen
De Rode Duivels zagen de Fransen het evenwicht herstellen, maar het tempo lag heel wat lager dan tegen Brazilië. Enkele minuten voor de rust kreeg Benjamin Pavard plots een enorme kans, maar Thibaut Courtois pakte uit met een geweldige redding met de voet.

20u23 België betere ploeg
De Rode Duivels zijn veruit de betere ploeg en via Eden Hazard (twee keer) en Toby Alderweireld (goede redding van Hugo Lloris) waren ze al gevaarlijk. Frankrijk speelt defensief en loert heel erg op de counter. Thibaut Courtois moest één keer tussenkomen, zonder al te veel probleme,.

19u25 Martinez geeft uitleg
Roberto Martinez heeft weer weten te verrassen met Mousa Dembélé in de plaats van de geschorste Thomas Meunier. Nacer Chadli verhuis naar rechts en Dembélé speelt op link. Lees hier wat Martinez over zijn keuze had te zeggen.

19u07 Bekend Vlaanderen steunt België
Ook de BV's steunen de Belgische spelers. Dimitri Vegas & Like Mike, Joke Van de Velde en tal van anderen zetten hun beste beentje voor. Bekijk hier de fotospecial.

18u37 Gigantische verrassing in de basiself
Roberto Martinez heeft zijn elftal bekendgemaakt voor de match tegen Frankrijk en had daarbij een grote verrassing in petto. Niet Thomas Vermaelen of Yannick Carrasco, maar wel Mousa Dembélé wordt de vervanger van de geschorste Thomas Meunier. Lees hier meer.

18u Emile Mpenza ziet de Rode Duivels winnen
De ex-spits van de nationale ploeg voorspelt bij So Foot een Belgische zege. "Het wordt 2-1 voor België", denkt hij. "Het zal een wedstrijd worden zoals die tegen Brazilië. We mogen ons verwachten aan een open wedstrijd. Ik denk dat Frankrijk meer de bal zal hebben dan ons." Lees hier het volledige artikel. 

17u45 Mulder ziet een zwak punt bij de Fransen
Youri Mulder denkt dat de Rode Duivels zeer gedisciplineerd zullen moeten zijn om Frankrijk te verslaan, maar hij ziet ook een zwak punt bij Les Bleus. "Tegen Frankrijk liggen er kansen bij de backs, verwacht ik. Deschamps heeft een erg resultaatgerichte ploeg van Frankrijk gemaakt. Bij hem draait het niet om schoonheid, maar puur om winnen", vindt de Nederlander. Lees hier het volledige artikel. 

17u15 Waseige verwacht niet meteen spektakel
Oud-bondscoach Robert Waseige verwacht dat het even zal duren voor de wedstrijd tussen België en Frankrijk helemaal zal losbarsten. "Ik verwacht een match met een gesloten wedstrijdbegin. De ploegen zullen zich niet meteen blootstellen. Maar het zijn twee teams met zin. Ze zullen willen voetballen. Het zit ook in hun aard om aan te vallen. Beide teams hebben veel temperament en grote offensieve kwaliteiten", klinkt het in Humo. Lees hier zijn verdere analyse.

17u07 Belgische en Franse twitteraccounts houden het beschaafd
De officiële twitteraccounts van de Belgische en Franse nationale teams blikken uiteraard ook vooruit naar de wedstrijd en daarbij blijft de toon bijzonder vriendelijk. Nadat de account van de Rode Duivels hun Franse collega's succes wenste, stuurden onze zuiderburen de wensen terug.16u45 Degryse: "Frankrijk zal moeilijker worden dan Brazilië"
Marc Degryse waarschuwt dat de Rode Duivels weleens meer problemen zullen kunnen hebben met Frankrijk dan met Brazilië vorige week. "Frankrijk wordt een moeilijkere tegenstander dan Brazilië. Brazilianen spelen altijd vanuit een idee, een eigen opvatting, terwijl de Fransen tactisch meer onderlegd zijn. Ze zijn in staat af te wachten en de kat uit de boom te kijken", merkt de analist immers op. Lees hier het volledige artikel. 

16u30 Lizarazu geloof in Belgische wereldtitel
De Franse ex-wereldkampioen Bixente Lizarazu is op zijn hoede voor de kracht van de Rode Duivels. Hij vindt dit hét perfecte moment voor ons land om wereldkampioen te worden. "Op het WK in Brazilië en ook op het EK in Frankrijk hadden ze leuke spelers, maar nu staat er ook een hechte groep. Les planètes sont alignées, de planeten staan op één lijn. Dit is het moment om te oogsten voor België", vertelt hij aan Het Laatste NieuwsLees hier het volledige artikel.

15u30 Hazard looft Mbappé
Eden Hazard is zwaar onder de indruk gekomen van Kylian Mbappé. In Sport/Voetbalmagazine was de sterspeler van de Rode Duivel zeer lovend over zijn grote rivaal van vanavond. "Voor mij is hij een mengeling van Thierry Henry en Ronaldo fenomeno (e Braziliaan, nvdr.). Die laatste was nog vooral kracht, Mbappé is fijner. En ik vergelijk heus niet met Henry omdat die bij ons in de staf zit. Ik meen dat. En nog maar 19... Sterk." Lees hier het volledige artikel.

15u14 Thomas Buffel is klaar voor dé wedstrijd van de eeuw
14u45  Ceulemans vindt match tegen Frankrijk dé finale voor België
Jan Ceulemans speelde in 1986 de finale van het WK, maar Argentinië was te sterk. De Caje is van mening dat de Rode Duivels Frankrijk moeten aanzien als dé finalewedstrijd. "Volgens mij is dit de echte finale voor de Belgen. Ik zie de finale als een makkelijkere opdracht, want ik zie niet in hoe we kunnen verliezen van Engeland of Kroatië." Lees hier het uitgebreide interview.

14u30 Boskamp waarschuwt Rode Duivels
Johan Boskamp supportert vanavond voor de Belgen. De Rotterdammer is er niet helemaal gerust in en ziet toch een sterke Franse nationale ploeg, met enkele spelers die op elk moment een wedstrijd kunnen beslissen. Lees hier de vooruitblik van 'Bossie'.13u53 De Mos tipt Martinez
Volgens analist Aad de Mos moet bondscoach Roberto Martinez vasthouden aan hetzelfde systeem als tegen Brazilië, vooral dan wat betreft de aanvalslinie. "De nummer 'negen' zou ik lekker open laten. Die Franse centrale verdedigers Umtiti en Varane vinden dat niet fijn", aldus de Nederlandse ex-coach. Lees hier de volledige analyse van De Mos.

13u39 Zorgen rond Mbappé
Kylian Mbappé trainde maandag niet mee met Frankrijk, volgens bondscoach Deschamps puur uit voorzorg. Maar L'Equipe meldt nu dat de aanvaller dinsdag toch extra verzorging heeft moeten krijgen, hij sukkelt met de rug. Wellicht verschijnt hij toch gewoon aan de aftrap, maar mogelijk dus niet volledig fit. Ontdek hier de vermoedelijke opstelling van Frankrijk.

13u25 Vandenbempt: "Moeilijker dan tegen Brazilië"
Analist Peter Vandenbempt verwacht alvast een veel moeilijkere wedstrijd dan afgelopen vrijdag tegen Brazilië. "Het verschil? Na de prestatie in de kwartfinale tegen Brazilië is de favorietenrol wat doorgeschoven naar de Rode Duivels." Lees hier de visie van Vandenbempt op het plan van Martinez.13u03 Weiler tipt Belgische wereldkampioen
René Weiler, ex-coach van Anderlecht, volgde de prestaties van de Duivels op het WK en hij ziet de Belgen voor goud gaan. "Op de golf van hun huidige succes denk ik dat ze onstopbaar zullen zijn in de twee resterende wedstrijden van het WK", aldus de Zwitser. Lees hier de volledige analyse van Weiler.12u27 Papa Mertens: "Beter als Dries niet moet invallen"
Vanuit België zijn ook heel wat vrienden en familieleden meegereisd op de fanvlucht. Ook Herman Mertens, vader van, tekende present. "Als hij niet in de basis begint, is het misschien beter dat we hem niet meer zien spelen. Dat zou een teken zijn dat we achterstaan", is hij realistisch. Ontdek hier de voorspelling van mama Mertens.

12u16 Duivels op wandeling
Om de stress voor de wedstrijd wat weg te nemen hebben de Duivels een vast ritueel: een wandeling in de buurt van het hotel. Dat was dinsdagmiddag niet anders. Op de foto's zien we alvast veel lachende gezichten ...


12u00 Vandenbergh: "Winst tegen Frankrijk, is winst in finale"
Voormalig Rode Duivel Erwin Vandenbergh blikte bij onze redactie al een keer vooruit op de wedstrijd en hij voerde de druk al aardig op. "Voor België is het nu of nooit om het WK te winnen. Ik wil niet arrogant klinken, maar als we van Frankrijk winnen, dan winnen we het WK", klinkt het duidelijk. Lees hier de volledige vooruitblik van Vandenbergh. 11u22 Gele Van Avermaet: "0-2 voor België"
Terwijl de Duivels het 's avonds opnemen tegen Frankrijk, rijdt een Belg aan de leiding in de Tour. Greg Van Avermaet wist maandag immers beslag te leggen op de gele trui en ook hij zal uiteraard supporteren. "0-2 voor de Rode Duivels. Ik heb er een goed oog in", klonk het. Lees hier zijn volledige pronostiek.
10u00 Duivelse fans hebben last van stress

Hopelijk valt het bij de spelers mee, maar de Duivelse fans hebben sinds deze ochtend heel wat last van stress. Dat valt op te maken uit hun reacties op Twitter.

9u30 Rode Duivels nu dé WK-favoriet
Nadat het statistiekenbureau Gracenote eerst Brazilië als grote tornooi-favoriet zag, is dat nu het geval voor de Rode Duivels. Hun bevindingen leest u hier.

09u06 Deschamps vreest fysieke slag
De Franse bondscoach Didier Deschamps is zich goed bewust van de kwaliteiten bij de Belgen, zo vreest hij vooral voor een fysieke slag. "De Belgen hebben een atletische ploeg, met veel grote, sterke spelers. Daartegen kan ik niet veel meer doen dan hopen dat mijn voetballers de duels winnen", aldus de bondscoach. Lees hier zijn volledige reactie.

8u52 Generatie 86' gelooft
Met hun plaats in de halve finale hebben de Duivels hun beste WK-prestatie nu al geëvenaard. En volgens de generatie van 1986 is deze ploeg tot vol meer in staan. "Met een Hazard in deze vorm is alles mogelijk", stelt Eric Gerets. Lees hier ook de visie van Jean-Marie Pfaff.

08u31 "Oorlog maken met Fellaini"
Analist Eddy Snelders blikte bij Sporza al een keer vooruit op de mogelijke opstelling. Hij verwacht nagenoeg dezelfde namen als tegen Brazilië. "We zullen oorlog maken met een extra middenvelder - Fellaini - en de toppers vooraan - Hazard, De Bruyne en Lukaku - moeten aanvallend het verschil maken", aldus de voormalig assistent-bondscoach. Ontdek hier de verwachte opstelling volgens Snelders.

08u09 Van der Sar is een Duivel!

Gianluigi Buffon tipte Frankrijk maandag nog als winnaar, maar als nieuwe doelman van PSG kan hij moeilijk anders. United- en Oranje-icoon Edwin van der Sar staat echter wel achter de Belgen. "Ik hoop dat België het gaat doen. Het zou fantastisch zijn", klinkt het. Lees hier de volledige reactie van de Ajax-directeur.

07u53 Van maatjes tot rivalen:
België-Frankrijk is ook een treffen tussen heel wat ploegmaats bij hun clubs. Romelu Lukaku en Paul Pogba delen bijvoorbeeld de kleedkamer bij Manchester United. De twee gingen vorige zomer zelfs samen op vakantie, maar inmiddels is hun goede relatie bekoeld. Lees hier waarom precies.

07u33 Oranje kleurt zwart-geel-rood
Nederland lijkt alvast de kant van hun zuiderburen te kiezen in deze clash. "Nederland is Rode Duivels-minded. Veel Belgische internationals hebben in Nederland gevoetbald. Dat schept een band", vertelt journalist Valentijn Driessen. Lees hier meer.07u12 Zorgen rond Mbappé
De Franse ster Kylian Mbappé bleef maandag binnen tijdens de training. Hoewel bondscoach Deschamps het tegendeel beweert, lijkt hij dus niet helemaal fit. Toch wordt de ster van PSG gewoon in de basis verwacht. Ontdek hier de vermoedelijke opstelling van Frankrijk.

06u52 Van Himst gelooft
Belgisch voetbalicoon en voormalig bondscoach Paul Van Himst is er alvast van overtuigd: België kan wereldkampioen worden. "We hadden eerst een relatief gemakkelijk programma in de groepsfase, maar als je Brazilië kan kloppen, dan kan je iedereen aan", zei hij tegenover Villa Sporza. Lees hier meer.

06u43 Meunier waarschuwt
Thomas Meunier zal dus geschorst in de tribunes moeten plaatsnemen, maar via Twitter gooide hij toch al wat olie op het vuur. Zo deelde hij enkele foto's van hem en zijn Franse ploegmaats bij PSG. "Zijn jullie er klaar voor vrienden? Het is tijd om de dingen serieus te nemen", klinkt het.

06u40: Vermoedelijke opstelling
De Duivels zullen het tegen Frankrijk zonder de geschorste Meunier moeten doen. Zowat alle Belgische media verwachten dat Chadli daardoor zal doorschuiven naar rechts en Carrasco weer op links zal plaatsnemen. Lees hier meer.
De verwachte basisploeg:
Courtois; Alderweireld, Kompany, Vertonghen; Chadli, Fellaini, Witsel, Carrasco; De Bruyne, Lukaku, Hazard

06u30: Plan Martinez
Net als tegen Brazilië rekenen de Belgen op een nieuw tactisch plan van bondscoach Roberto Martinez. Dit keer zou de sleutelrol weggelegd zijn voor Eden Hazard. De bedoeling wordt om zijn rechtstreekse tegenstander Pavard zoveel mogelijk in de problemen te brengen. Als hij geholpen wordt door middenvelders Pogba en Kanté, zij er anderen die moeten profiteren van de vrijgekomen ruimte. Lees hier meer.href="https://t.co/AnhC9uxP3v">https://t.co/AnhC9uxP3v">https://t.co/AnhC9uxP3v— Belgian Red Devils (@BelRedDevils) 10 juli 2018

Kijk en wed live op Europees topvoetbal

POLL: Wie haalt de finale?

Meer sportnieuws

Laatste voetbalnieuws

'Kompany gaat voor Anderlecht-reünie bij Burnley'
'Kompany gaat voor Anderlecht-reünie bij Burnley'

Vincent Kompany gaat komend seizoen als hoofdcoach aan de slag in de Premier League. De Belgische ...

32
32
'Club Brugge met onuitgegeven basiself na nieuwe domper'
'Club Brugge met onuitgegeven basiself na nieuwe domper'

Club Brugge heeft zelf niets meer om voor te spelen, maar kan zondagavond wel een aanzienlijk ...

230
230
'PSG pakt uit met verbluffend duo voor trainerspositie'
'PSG pakt uit met verbluffend duo voor trainerspositie'

Paris Saint-Germain verzekerde zich zoals verwacht van de Franse landstitel. Maar zowel in de ...

53
53
Opzienbarend gerucht: "Club-fans kunnen veld Union bestormen"
Opzienbarend gerucht: "Club-fans kunnen veld Union bestormen"

Club Brugge heeft tijdens de slotspeeldag van de Champions' Play-Offs amper nog iets te winnen. ...

306
306
'Real zorgt voor transfervuurwerk na vertrek Benzema'
'Real zorgt voor transfervuurwerk na vertrek Benzema'

Bij Real Madrid staat de uitgang van het Estadio Santiago Bernabeu momenteel wagenwijd open. In ...

130
130
Vandenbempt komt met ultieme titelvoorspelling
Vandenbempt komt met ultieme titelvoorspelling

Voetbalminnend België kijkt reikhalzend uit naar zondagavond. Dan wordt immers de titelstrijd in de ...

350
350
'Club Brugge richt transferpijlen op WK U20-sensatie'
'Club Brugge richt transferpijlen op WK U20-sensatie'

Coach Rik De Mil benadrukte meermaals dat Club Brugge zondagavond zijn sportieve plicht zal ...

163
163
Engelse pers reageert unaniem na FA Cup-optreden De Bruyne
Engelse pers reageert unaniem na FA Cup-optreden De Bruyne

Engels kampioen Manchester City heeft zich zaterdag verzekerd van zijn tweede grote prijs dit ...

282
282
Cercle-coach Miron Muslic zorgt voor ontroerend moment
Cercle-coach Miron Muslic zorgt voor ontroerend moment

Cercle Brugge sloot gisteren de competitie af met een nieuwe zege in de Europe Play-Offs. Dankzij ...

137
137
Titelkoorts stijgt: spektakel op uitzwaaimoment Antwerp
Titelkoorts stijgt: spektakel op uitzwaaimoment Antwerp

Zondagavond valt de ontknoping in de Belgische titelstrijd en met drie clubs die nog in aanmerking ...

236
236
Schokgolf in Madrid: Karim Benzema vertrekt bij Real
Schokgolf in Madrid: Karim Benzema vertrekt bij Real

Real Madrid maakte zaterdagavond het vertrek van Eden Hazard, daags nadien komt de Spaanse ...

409
409
TRANSFERUURTJE: 'Slimani verschrikt Anderlecht, eerste bod Hazard'
TRANSFERUURTJE: 'Slimani verschrikt Anderlecht, eerste bod Hazard'

De ontknoping van het seizoen in het clubvoetbal komt steeds dichterbij. Maar heel wat ploegen zijn ...

587
587
'Vanhaezebrouck geeft Louwagie duidelijke transferopdracht'
'Vanhaezebrouck geeft Louwagie duidelijke transferopdracht'

AA Gent is de verdiende winnaar van de Europe Play-offs want de Buffalo’s pakten maar liefst 16 op ...

250
250
'Van Bommel bijna bij Genk: één reden hield deal tegen'
'Van Bommel bijna bij Genk: één reden hield deal tegen'

Mark van Bommel kan straks de derde coach worden die in zijn eerste jaar als hoofdcoach de Belgische ...

314
314
'Gebroken Ten Hag stort zich op de transfermarkt'
'Gebroken Ten Hag stort zich op de transfermarkt'

Manchester City was een maatje te sterk voor Manchester United in de finale van de FA Cup. Erik ten ...

218
218