‘KRC Genk de waanzin voorbij met 4 JPL-toptransfers’

‘KRC Genk de waanzin voorbij met 4 JPL-toptransfers’

KRC Genk heeft zijn zinnen gezet op versterkingen voor het komende seizoen in de Jupiler Pro League, en de Limburgers kijken vooral rond in de eigen competitie. Genk heeft namelijk interesse getoond in Wilfried Kanga van Standard, Isaac Davies van KV Kortrijk, Félix Lemaréchal van Cercle Brugge en Tobe Leysen van Oud-Heverlee Leuven.

Wilfried Kanga (26): Standard/Hertha BSC

KRC Genk zet volop in op versterkingen voor de aanvalslinie met het oog op het nieuwe seizoen. Volgens La Capitale heeft KRC Genk zijn oog laten vallen op Wilfried Kanga. De 26-jarige Ivoriaan wordt momenteel gehuurd door Standard van Hertha BSC, zonder aankoopoptie.

Dit seizoen behoort Kanga tot de weinige spelers bij Standard die een hoog niveau halen, wat de interesse van andere clubs heeft gewekt, waaronder Genk dat al wekenlang peilt bij zijn entourage om de voorwaarden voor een transfer te achterhalen.

De Rouches trachten hem ook definitief aan zich te binden, maar dit lijkt een financieel complexe zaak te worden voor Standard. Het wordt nog interessanter in de strijd om Kanga, aangezien naast Genk en Standard ook enkele andere grote clubs interesse tonen.

Onder hen bevinden zich Leicester City, Celtic Glasgow, Everton, en verschillende Duitse eersteklassers.

Met zijn indrukwekkende fysieke gestalte - een lengte van 1 meter 89 en een gewicht van 90 kilogram - en hun gedeelde idool Didier Drogba, wordt Kanga door Thomas Chatelle vergeleken met een internationale referentie als spits: Romelu Lukaku.

Maar de vergelijking stopt daar. Terwijl Lukaku op 30-jarige leeftijd al bij de beste clubs ter wereld heeft gespeeld, dwaalt Kanga op 26-jarige leeftijd rond bij tweederangs clubs tussen Frankrijk, Turkije, Zwitserland, Duitsland en België.

Desalniettemin speelt Kanga dit seizoen een cruciale rol bij Standard vanwege zijn vermogen om druk te zetten en te wegen op de verdediging, vergelijkbaar met Lukaku. Zijn lichaamskracht, balvastheid en actieve bijdrage op het veld zijn van onschatbare waarde voor zijn ploegmaats.

Bovendien vormt de Ivoriaan een groot gevaar bij voorzetten en stilstaande fases. Maar het zijn misschien zijn snelheid en kracht in de grote open ruimtes die hem het dichtst bij de normen van de Belgische spits brengen.

Isaac Davies (22): KV Kortrijk/Cardiff City

Isaak Davies (22), momenteel op huurbasis bij KV Kortrijk van Cardiff City, heeft zich dit seizoen ontpopt tot een van de meest opvallende spitsen in de Belgische competitie. Zijn sterke prestaties hebben de aandacht getrokken van verschillende binnen- en buitenlandse clubs.

Volgens The Sun tonen Brentford, Southampton, Freiburg en AS Monaco allemaal interesse in de jonge Welshman, terwijl ook KRC Genk zijn belangstelling heeft laten blijken. Zijn veelzijdigheid zou hem een waardevolle aanwinst maken; hij kan zowel in de spits als achter de spitsen spelen, en zelfs op de flanken uit de voeten.

Zijn bliksemsnelle snelheid, grote mate van diepgang, en vermogen om ruimtes te benutten hebben hem doen uitgroeien tot een belangrijke speler bij KV Kortrijk. Hij maakt dikwijls het verschil voor de Kerels, wat zeker niet vanzelfsprekend is bij een ploeg die tegen degradatie strijdt.

Het kan dus bijzonder interessant zijn om te zien waartoe Davies in staat zou kunnen zijn bij een Belgische topclub.

Davies staat bekend om zijn enorme werkethiek en hij heeft het vermogen om regelmatig een doelpunt te scoren. Met 11 doelpunten in 30 wedstrijden dit seizoen bij een degradatiekandidaat, presteert hij allesbehalve slecht.

Hoewel zijn doelpunten per 90 minuten niet bijzonder hoog zijn (0,44), is zijn efficiëntie opmerkelijk. Davies zet namelijk 29% van zijn doelkansen om in een doelpunt. Daarmee is hij de efficiëntste spits in de Jupiler Pro League, met Igor Thiago (Club Brugge) en Lucas Stassin (KVC Westerlo) net achter hem.

Félix Lemaréchal (20) Cercle Brugge/AS Monaco

KRC Genk lijkt zich voor te bereiden op het vertrek van Bilal El Khannouss deze zomer door alvast naar potentiële vervangers te kijken. Een van de topkandidaten voor die rol was oorspronkelijk Ait El Hadj, een speler die de Limburgers eerder al binnenhaalden als de beoogde vervanger voor El Khannouss.

Sacha Tavolieri wijst er echter op dat Racing ook andere opties verkent, waaronder Félix Lemaréchal van Cercle Brugge. Tijdens een scoutingsopdracht tijdens de wedstrijd van Cercle tegen Antwerp FC viel de 20-jarige Fransman op bij de Genkse vertegenwoordigers.

Lemaréchal heeft zich dit seizoen onmisbaar gemaakt bij Cercle Brugge en wordt beschouwd als een veelzijdige middenvelder. Momenteel wordt hij gehuurd van AS Monaco, waar hij nog tot medio 2027 onder contract staat.

De 20-jarige Fransman met Ivoriaanse roots wist al snel iedereen te overtuigen van zijn kwaliteiten. Zijn snelheid speelt een cruciale rol in de transitiemomenten binnen de spelfilosofie van Cercle Brugge.

Lemaréchal staat ook bekend om zijn balvastheid en vermogen om rust aan de bal te brengen wanneer nodig. Hoewel hij voornamelijk opereert als nummer zes - het rugnummer dat hij ook bij Cercle Brugge draagt - is hij veelzijdig genoeg om ook op de acht en de tien positie uit te blinken.

In een meer aanvallende rol kan hij bovendien infiltreren en voor dreiging zorgen. “Félix is een topprofiel, die snelheid, kracht en creativiteit aan ons spel toevoegt”, zei Miron Muslic over de middenvelder.

Lemaréchal laat dit seizoen vaak zijn technisch vermogen bewonderen. Hij is uitgegroeid tot een onmisbare schakel op het middenveld van Cercle Brugge, waar hij verdeelt en heerst in een aanvallende rol.

Ook als defensieve regulator heeft hij meermaals indruk gemaakt, vaak als stille uitblinker. “Félix Lemaréchal is pas 20 jaar maar laat enorm veel klasse en ook volwassenheid in zijn spel zien”, stelde Het Nieuwsblad vast.

Tobe Leysen (22): Oud-Heverlee Leuven

Volgens Sacha Tavolieri meldt KRC Genk zich bij Tobe Leysen. Het zou vooral Wouter Vrancken zijn die zou aandringen op de komst van de talentvolle doelman.

Alleen is het maar de vraag wat een terugkeer zou betekenen voor Hendrik Van Crombrugge en Mike Penders, respectievelijk de eerste en tweede doelman bij de Limburgers volgend seizoen na het vertrek van Maarten Vandevoordt naar RB Leipzig.

En natuurlijk of Vrancken zelf in Genk zal blijven, want daarover werd de voorbije maanden ook al zwaar gespeculeerd.

De terugkeer van Leysen naar Genk zou zeer opmerkelijk zijn, want de 22-jarige doelman vertrok vorige zomer pas uit de Cegeka Arena omdat hij er door Vandevoordt gebarreerd werd.

De Belgische jeugdinternational maakte vorige zomer de overstap van Genk naar OHL in de hoop om meer speelkansen te krijgen. Leysen is een product van de gerenommeerde keepersopleiding van Genk, waar hij werd gevormd door Guy Martens, een topper in zijn vakgebied.

Leysen combineert sterke reflexen met een groot vermogen om onder druk te voetballen. “Zoals de Genkse school haar doelmannen opleidt, vind je ze tegenwoordig niet zelfbewuster dan onder de Leuvense lat”, stelde Het Laatste Nieuws vast.

Na acht jaar bij Racing Genk te hebben doorgebracht, maakte Leysen afgelopen zomer de overstap naar Oud-Heverlee Leuven, een beslissing die niet evident was. Met Vandevoordt en Van Crombrugge voor hem in de pikorde leek er weinig perspectief voor Leysen.

“Ze vertelden mij dat er voor iemand anders gekozen zou worden als tweede doelman en dat het voor mij misschien beter was om iets anders te zoeken.”

POLL: Wie moet Genk zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Riemer kiest vol de aanval, Club met verrassing in basiself
Riemer kiest vol de aanval, Club met verrassing in basiself

De beslissing in de titelstrijd zal nog niet vallen, maar zondagavond wordt wel een sleutelmatch ...

141
141
'Aanwinst Antwerp nabij: middenvelder medisch gekeurd'
'Aanwinst Antwerp nabij: middenvelder medisch gekeurd'

Antwerp FC heeft stilaan nood aan een klein mirakel indien het zich alsnog van een Europees ticket ...

77
77
Geblesseerde Thiago stevig aangepakt door Anderlecht-fans
Geblesseerde Thiago stevig aangepakt door Anderlecht-fans

Zondagavond zal de beslissing in de titelstrijd dan toch nog niet vallen. Maar in de clash tussen ...

373
373
Ajax sluit horror-seizoen af met zoveelste afgang
Ajax sluit horror-seizoen af met zoveelste afgang

In Nederland werd zondagnamiddag de laatste speeldag van de Eredivisie afgewerkt. En dat heeft voor ...

33
33
Union houdt titelkansen levend: uitblinker krijgt 7 op 10
Union houdt titelkansen levend: uitblinker krijgt 7 op 10

Union SG heeft zondagmiddag een streep getrokken onder een eventueel titelfeest bij stadsgenoot RSC ...

52
52
Union doet weer mee: de mogelijke titelscenario's op een rij
Union doet weer mee: de mogelijke titelscenario's op een rij

De titelstrijd in de Jupiler Pro League zal zondag dan toch nog geen ontknoping kennen. Union SG won ...

333
333
Union zorgt na potige strijd voor Hitchcock-scenario in PO's
Union zorgt na potige strijd voor Hitchcock-scenario in PO's

De Jupiler Pro League is stilaan geen competitie meer voor hartlijders. Na de zinderende ...

303
303
Afscheid van legende: Klopp doet uitspraak over toekomst
Afscheid van legende: Klopp doet uitspraak over toekomst

Zondagavond valt het doek over de jaargang in de Premier League. Voor Liverpool FC betekent dat ...

131
131
Leko vernietigend: "Wil geen deel uitmaken van deze grap"
Leko vernietigend: "Wil geen deel uitmaken van deze grap"

De teleurstellingen bij Standard blijven zich maar opstapelen. Naast de bestuurlijke crisis en de ...

216
216
'Club-bestuur draait bij: kandidaat-coach wint aan kracht'
'Club-bestuur draait bij: kandidaat-coach wint aan kracht'

Club Brugge hoopt in de twee resterende speeldagen van de Champions' Play-Offs alsnog beslag te ...

746
746
Ancelotti verstuurt fraai compliment naar herboren Courtois
Ancelotti verstuurt fraai compliment naar herboren Courtois

In de Spaanse Primera Division gaat kampioen Real Madrid zondagavond op bezoek bij Villarreal CF. ...

62
62
'Gent baalt als stekker na transfermeeting Barcelona'
'Gent baalt als stekker na transfermeeting Barcelona'

AA Gent wil zich via de barragematch alsnog gaan verzekeren van Europees voetbal, ondertussen wordt ...

271
271
Anderlecht of Club kampioen? "Alles bij hun was middelmatig"
Anderlecht of Club kampioen? "Alles bij hun was middelmatig"

Mathematisch gezien komen nog steeds drie ploegen in aanmerking voor de landstitel. Maar het ...

263
263
'Bayern München 'extreem geïnteresseerd' in Rode Duivel'
'Bayern München 'extreem geïnteresseerd' in Rode Duivel'

De Rode Duivels willen komende zomer een goede beurt maken op het Europees kampioenschap. Maar een ...

139
139
Boskamp fileert titelontknoping: "Zij worden kampioen"
Boskamp fileert titelontknoping: "Zij worden kampioen"

Zondagavond kan de titelstrijd in de Jupiler Pro League beslist worden. RSC Anderlecht krijgt ...

697
697