'The last dance van Mannaert: toptransfers van formaat'

'The last dance van Mannaert: toptransfers van formaat'

Vincent Mannaert staat voor een uitdagende last dance bij Club Brugge, waarin hij niet alleen de club door de wintermercato moet loodsen, maar ook de zomerse transfermarkt moet voorbereiden. De afscheidnemende CEO en sportief directeur heeft heel wat potentiële toptransfers op het oog.

Jonah Kusi-Asare: 16-jarig supertalent van 1 meter 96

Jonah Kusi-Asare (16) wordt beschouwd als een van de grootste Zweedse talenten van het moment en er wordt hem een heel grote toekomst voorspeld. De veelbelovende spits van AIK Solna staat nadrukkelijk in de belangstelling van Club Brugge, dat hem al geruime tijd volgt.

Eind oktober onthulde Thomas Berntsen, sportief directeur van Solna, dat er al interesse was van Blauw-Zwart, en volgens Sportbladet heeft Club onlangs opnieuw contact opgenomen met Solna om de mogelijkheid van een transfer te bespreken.

De moderne targetman van 1 meter 96 zou ook op de radar staan van PSV Eindhoven en Juventus. Andere Europese grootmachten, waaronder Internazionale, Bayern München, Benfica, FC Kopenhagen en RB Salzburg, hebben in het nabije verleden eveneens belangstelling getoond.

Hoewel Kusi-Asare slechts vier wedstrijden heeft gespeeld voor AIK Solna, zou hij toch om en bij de 5,3 miljoen euro moeten kosten. Deze prijs weerspiegelt niet alleen zijn specifieke kwaliteiten en enorme talent, maar ook het feit dat hij in november een nieuw contract heeft getekend dat hem tot de zomer van 2026 aan Solna bindt.

Kusi-Asare wordt in Scandinavië vergeleken met John Carew en Zlatan Ibrahimovic qua stijl en profiel.

Momodou Sonko: Zweeds talent van het jaar van 9 miljoen euro

Club Brugge heeft zijn oog ook laten vallen op Momodou Sonko. De 18-jarige Zweed met Gambiaanse roots heeft de afgelopen maanden indruk gemaakt bij BK Häcken en is zelfs uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Allsvenskan.

De strijd om Sonko's handtekening belooft erg intensief te worden want het supertalent geniet ook de belangstelling van hoog aangeschreven buitenlandse clubs zoals Ajax, FC Barcelona, Liverpool, RB Leipzig en Atlético Madrid.

Met een vraagprijs die volgens de Zweedse krant Expressen tussen 8 en 9 miljoen euro ligt, wat het huidige uitgaande clubrecord van Häcken zou verpulveren, zal een transfer van Sonko ongetwijfeld ook een dure aangelegenheid worden.

Op dit moment is Bénie Traoré (Sheffield United, 4,6 miljoen euro) de duurste uitgaande transfer van de Zweedse club. Sonko, die wordt vergeleken met Mo Salah, staat bekend om zijn indrukwekkende snelheid, verfijnde techniek en doelgerichtheid.

David Ankeye: scoort weinig, mist veel kansen

De 21-jarige Nigeriaanse spits van Sheriff Tiraspol geniet interesse in Italië, Frankrijk en België, waarbij Club Brugge als de meest concrete kandidaat wordt beschouwd om hem aan te trekken.

In Roemenië wordt de transfer van David Ankeye naar Club Brugge zelfs al enkele weken als vanzelfsprekend beschouwd, maar in België is nog niets in die richting geschreven of gecommuniceerd.

Ankeye bereidt zich voor op een mogelijke transfer in januari en makelaar Uche Dominic Egbukwu voorspelt dat de carrière van zijn cliënt in de komende jaren zal exploderen.

Even leek het ernaar uit te zien dat Ankeye een transfer naar FCSB zou maken, maar Gigi Becali, de voorzitter van de Roemeense topclub, duwde niet door voor zijn komst. “Ik wil een spits, maar alleen als het een goede en klassevolle speler is”, zei Becali.

Hij hintte erop dat Ankeye wellicht nog te jong is om een impact te hebben op de ploeg en dat de gevraagde transfersom van anderhalf miljoen euro te hoog was.

Gabi Balint, een voormalig profvoetballer en coach uit Roemenië, heeft het spel van Ankeye geanalyseerd en beschrijft hem als een spits die veel kansen voor zichzelf creëert. “Hij mist gemakkelijk kansen. Score a little, miss a lot”, zei hij ondubbelzinnig over Ankeye.

Marouane Fellaini: grootse terugkeer naar de Jupiler Pro League?

Op 1 januari is het contract van de voormalige Rode Duivel bij Shandong Taishan afgelopen, en sindsdien staat Marouane Fellaini open voor een nieuw avontuur. Volgens L’Avenir heeft Club Brugge contact opgenomen met Fellaini en zijn entourage in december, al is het voorlopig windstil rond dit dossier.

Er hebben vorige maand gesprekken tussen beide partijen plaatsgevonden, maar op dit moment is er nog geen duidelijke indicatie dat hij daadwerkelijk naar Europa zal terugkeren. Karim Mejati, de makelaar van Fellaini, liet al weten aan VTM Nieuws dat zijn cliënt in elk geval nog niet zal stoppen met voetballen.

Fellaini hoopt spoedig een aantrekkelijke club te vinden, en hij heeft al verschillende opties, waaronder Al Jazira (Abu Dhabi), Al-Nasr (Dubai) en Al-Shabab (Saudi-Arabië), evenals een hele rist Turkse clubs. “Ik wil me nog één of twee jaar amuseren”, zei Fellaini zelf anderhalve maand geleden aan La Dernière Heure.

“Het lichaam moet spreken. Zolang de machine draait, is er geen reden om te stoppen. Wat mij betreft, als ik er genoeg van krijg, stop ik.”

Lilian Brassier: complete verdediger die 10 miljoen kost

Club Brugge overweegt de transfer van Lilian Brassier, een 24-jarige centrale verdediger van Stade Brest, met een geschat prijskaartje tussen 8 en 10 miljoen euro. Daarmee zou hij de duurste inkomende centrale verdediger van Club Brugge kunnen worden en Stanley Nsoki (6,5 miljoen euro) van de troon stoten.

Brassier, die bekendstaat als een van de meest constante verdedigers in de Ligue 1, geniet ook de interesse van clubs als AS Monaco, Sassuolo en Atalanta Bergamo. Vooral de Monegasken lagen tot voor kort in poleposition om de krachtige verdediger binnen te halen.

Volgens Ouest France heeft Monaco in de periode net voor Kerstmis een bod uitgebracht, dat echter werd geweigerd door Brest, en sindsdien kwam er geen nieuw voorstel meer vanuit die hoek.

Brassier staat bekend om zijn snelheid, kracht en aanvallende impulsen, en hij heeft zich in de voorbije jaren ontwikkeld tot een complete verdediger. Hij brengt niet alleen kracht en atletische kwaliteiten met zich mee, maar ook aanvallende frisheid en dynamiek.

Fysiek is Brassier sterk, aangezien hij de afgelopen seizoenen zelden of nooit geblesseerd is geraakt. Daarnaast heeft hij gewerkt aan zijn voetbal-IQ om een complete verdediger te worden.

Noel Buck: MLS starlet en Engelse U19 international

Club Brugge heeft het veelbelovende Engels-Amerikaanse talent Noel Buck, die momenteel schittert in de Major League Soccer, op het oog. Met een geschatte prijs tussen 4,5 en 8,5 miljoen euro is de 18-jarige middenvelder gegeerd wild op de transfermarkt.

Verschillende Europese grootmachten, waaronder Arsenal, Manchester City, Burnley en Real Madrid, dingen mee naar zijn handtekening. Buck wordt geprezen als een rijzende ster in de Major League Soccer en wordt beschouwd als een elite talent in de Verenigde Staten.

De opmerkelijke prestaties van de MLS starlet hebben hem een plek opgeleverd in de 'MLS 22 under 22', een lijst samengesteld door een panel van experts, waarop hij een sterke 4e plaats behaalde.

Het jaar 2023 betekende het breakout season voor Buck in de MLS, waar hij uitgroeide tot een van de meest veelbelovende middenvelders in de competitie.

Buck, qua profiel en stijl vergeleken met spelers als Youri Tielemans en Jude Bellingham, wordt geprezen om zijn veelzijdigheid, technisch vermogen en sterke prestaties in de MLS.

POLL: Wie moet Club Brugge zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?

Davy Roef zette zijn reputatie als penaltypakker dinsdag tegen STVV nog maar eens in de verf. De ...

6
6
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL

KV Mechelen moet straks de drie punten thuishouden tegen OH Leuven wil het nog aanspraak maken op ...

17
17
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'

KRC Genk ging afgelopen woensdag kansloos onderuit tegen Club Brugge. In de eigen Cegeka Arena, die ...

51
51
'Nieuwe sportieve baas drukt al stempel bij Club Brugge'
'Nieuwe sportieve baas drukt al stempel bij Club Brugge'

Het vertrek van Vincent Mannaert luidt straks een nieuw tijdperk in bij Club Brugge. Om hem te ...

165
165
'Opdoffer voor Anderlecht: duo langer in de lappenmand?'
'Opdoffer voor Anderlecht: duo langer in de lappenmand?'

Op bezoek bij Cercle Brugge hoopt Anderlecht zondag voor het eerst in deze play-offs ook buitenshuis ...

214
214
<strong>Shopt Gent bij concurrentie? 7 opvolgers voor Vanhaezebrouck</strong>
Shopt Gent bij concurrentie? 7 opvolgers voor Vanhaezebrouck

De offici&euml;le aankondiging zal nog even op zich laten wachten, maar naar verluidt staat het ...

332
332
Foden houdt zich niet in met De Bruyne-uitspraak
Foden houdt zich niet in met De Bruyne-uitspraak

Manchester City maakt een goede kans om zich wederom tot Engels kampioen te kronen. Indien de ...

166
166
KVK vreest noodscenario: "Dat wil niemand meemaken"
KVK vreest noodscenario: "Dat wil niemand meemaken"

De nacompetities in de Jupiler Pro League draaien momenteel op volle toeren, zo ook de Relegation ...

73
73
Frank Boeckx: "Zij hebben de beste troeven voor de titel"
Frank Boeckx: "Zij hebben de beste troeven voor de titel"

Zondag begint de terugronde van de Champions' Play-Offs en binnen de titelstrijd is nog lang geen ...

327
327
'Barça bezegelt toekomst Xavi met zomerse toptransfer'
'Barça bezegelt toekomst Xavi met zomerse toptransfer'

Xavi Hernandez blijft dan toch de hoofdtrainer van FC Barcelona. De Spanjaard liet deze week weten ...

81
81
Vanaken wervelt weer: "Moet hij niet mee naar het EK?"
Vanaken wervelt weer: "Moet hij niet mee naar het EK?"

Club Brugge scheert momenteel bijzonder hoge toppen, zowel in de competitie als in de Conference ...

154
154
TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendeal voor Club, recordtransfer Boniface'
TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendeal voor Club, recordtransfer Boniface'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

399
399
Alle hens aan dek bij Eupen: "Catastrofale prestaties"
Alle hens aan dek bij Eupen: "Catastrofale prestaties"

KAS Eupen ging vrijdagavond op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Sporting Charleroi. Terwijl de ...

52
52
'Napoli en Milan strijden om ex-goalgetter JPL'
'Napoli en Milan strijden om ex-goalgetter JPL'

Wat wordt de volgende club van Jonathan David? De Canadese spits schiet ze er vlot in bij Lille en ...

45
45
'Bayern München plant knaltransfer van 100 miljoen'
'Bayern München plant knaltransfer van 100 miljoen'

Bayern M&uuml;nchen moest de Duitse titel dit seizoen aan Bayer Leverkusen laten. Der Rekordmeister ...

78
78