TRANSFERUURTJE: 'Drukte bij RSCA en Club, spraakmakend Antwerp-gerucht'

TRANSFERUURTJE: 'Drukte bij RSCA en Club, spraakmakend Antwerp-gerucht'

De zomermercato is sinds vrijdag gesloten in de meeste Europese landen, maar vlak voor de transferdeadline werden nog verschillende deals gesloten. Bovendien blijft de mercato in verschillende landen nog een tijdje geopend, waaronder in België. Meer dan voldoende transfernieuws dus, het belangrijkste daarvan wordt dagelijks om 12u voor u gebundeld in dit TRANSFERUURTJE.

Jupiler Pro League

Club Brugge beleefde nog een hectisch slot van de Europese mercato. Zo werd stevig aan de mouwen van Antonio Nusa en Tajon Buchanan getrokken, maar het duo bleef uiteindelijk gewoon op post. Roman Yaremchuk werd dan weer verhuurd aan Valencia CF, terwijl Daniel Pérez een jaartje bij KV Oostende mag gaan rijpen. Faitout Mouassa zou dan weer bij RC Lens aan de slag gaan. Blauw-Zwart zoekt wel nog een oplossing voor Kamal Sowah. Daarnaast willen de Bruggelingen zelf nog een extra verdediger aantrekken.

RSC Anderlecht heeft tijdelijk afscheid genomen van Marco Kana. De middenvelder/verdediger werd verhuurd aan KV Kortrijk, al verlengde hij eerst zijn contract tot medio 2026. Mogelijk volgt Lucas Lissens hetzelfde traject, terwijl KV Oostende aan de mouw van Antoine Colassin trekt. Mustapha Bundu werd op zijn beurt verpatst Plymouth. Francis Amuzu bleef voorlopig wel op post. Al is een overgang naar het Olympiakos nog niet volledig uitgesloten. De Grieken mogen nog enkele dagen transfers afronden, al is het maar de vraag of zij aan de financiële vereisten zullen voldoen.

KRC Genk blijft werk maken van een terugkeer van Paul Onuachu. Even leek FC Metz roet in het eten te gooien, maar een overgang naar Frankrijk bleef uiteindelijk uit voor de voormalige Gouden Schoen. Racing heeft nu nog enkele dagen tijd om een akkoord te vinden met Southampton. Door de financiële eisen van de Engelsen, is een doorbraak echter nog veraf. Volgens Het Belang van Limburg zou Sparta Praag dan weer interesse tonen in Angelo Preciado. Daarnaast rondde Genk het vertrek van Mike Trésor af. De assist-koning wordt verhuurd aan Burnley FC met een aankoopoptie van zo'n 18 miljoen euro.

Standard heeft nog een sterkhouder van de hand gedaan. De Rouches hebben afscheid genomen van Aaron Donnum. De aanvoerder trekt zoals verwacht naar het Franse Toulouse FC. Naar verluidt vangen de Luikenaars zo'n 4.5 miljoen euro, met mogelijk nog 2 miljoen euro aan extra bonussen. Met die opbrengsten wil Standard zelf versterking halen. Middenvelder Isaac Hayden (Newcastle United) wordt alvast genoemd.

Union SG heeft nog een nieuwe spits vastgelegd, zo komt Kevin Rodriguez voor de Brusselse club voetballen. De 23-jarige Ecuadoraan komt over van van de lokale eersteklasser Independiente del Valle. Hij tekende voor vier seizoenen in het Dudenpark. Daarnaast lijkt ook Alessio Castro-Montes op komst. Hij wordt normaal gezien overgenomen van AA Gent, dat er dan weer in slaagde om Gift Orban en Hugo Cuypers aan boord te houden.

De Spaanse journalist Marti lanceerde vrijdag een spraakmakend gerucht. De bron in kwestie beweerde namelijk dat Eden Hazard voor één seizoen bij Antwerp FC zou tekenen. De voormalige Rode Duivel zit nog steeds zonder club nadat zijn contract bij Real Madrid werd ontbonden. Maar tegenover transferwatcher Sacha Tavolieri werd dat gerucht al snel ontkend door de Great Old. Het lijkt er dus steeds meer op dat Hazard gewoon zal stoppen met voetballen.

KV Mechelen is er in geslaagd om de jonge spits Norman Bassette weg te houden uit de klauwen van onder andere Club Brugge, dat ook stevig aan het jonge talent trok. De 18-jarige jeugdinternational wordt door KVM gehuurd van de Franse tweedeklasser SM Caen, er werd ook een aankoopoptie opgenomen. Dimitri Lavaleé werd op zijn beurt dan weer verhuurd aan Sturm Graz.

Cercle Brugge heeft nog een extra middenvelder aangetrokken. De jonge Fransman Félix Lemaréchal wordt gehuurd van zusterclub AS Monaco. Provinciegenoot Zulte Waregem haalde met Matheus Machado Ferreira dan weer nog een extra spits in huis. Daar tegenover nam Essevee afscheid van Novatus Miroshi. Hij wordt een seizoen verhuurd aan Shakhtar Donetsk.

Buitenland

Albert Sambi Lokonga is dan toch vertrokken bij Arsenal FC. De middenvelder wordt opnieuw verhuurd, dit keer aan promovendus Luton Town. Daarnaast rondde Divock Origi zijn overgang naar Nottingham Forrest af. De spits wordt gehuurd van AC Milan, er is sprake van een aankoopoptie van zo'n 4.5 miljoen euro. Overigens beleefde Nottingham een bijzonder druk slot van de mercato met een zevental aanwinsten. Naast Origi zijn Ibrahim Sangaré (PSV), Callum Hudson-Odoi (Chelsea) en Nuno Tavares (Arsenal - huur) de meest opvallende namen.

Daar tegenover haalde Nottingham een pak miljoenen op met de verkoop van Brennan Johnson. De Welshe aanvaller trok voor zo'n 55 miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Fulham FC tastte dan weer in de buidel om Alex Iwobi over te nemen van Everton FC, terwijl AFC Bournemouth aanvaller Luis Sinisterra wegplukte bij Leeds United. Manchester United kon op zijn beurt de gewenste transfer van Sofyan Amrabat afronden. De WK-uitblinker wordt gehuurd van ACF Fiorentina. Ook Liverpool FC wist zijn middenveld te versterken, Ryan Gravenberch kwam over van Bayern München.

Paris Saint-Germain nam deze zomer afscheid van onder meer Neymar Jr. en Lionel Messi, daar tegenover arriveerde een hele waslijst aan nieuwe spelers. En uiteindelijk wist PSG ook de komst van Randal Kolo Muani nog af te ronden. De Franse international komt over van Eintracht Frankfurt. Naar verluidt kan de transfersom voor de spits via bonussen oplopen tot zo'n 90 miljoen euro.

In Spanje wist FC Barcelona de komst van Joao Félix (Atlético Madrid) en Joao Cancelo (Manchester City) af te ronden. Beide Portugezen worden zonder aankoopoptie gehuurd. Daarnaast liet Barça twee jonge talenten vertrekken. Eric Garcia werd verhuurd aan Girona, Abde Ezzalzouli werd verkocht aan Real Betis. Tot slot rondde Getafe CF de gecontesteerde komst van Mason Greenwood af. De Engelse aanvaller moest beschikken bij Manchester United na zijn betrokkenheid in een zaak rond huiselijk geweld.

POLL: Trésor gaat het maken in de Premier League ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"
JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"

De Champions' Play-Offs zijn inmiddels halfweg en nog steeds zijn er drie ploegen die een grote kans ...

39
39
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn

Het dreigt dan toch een afscheid in mineur te worden voor Jürgen Klopp als hoofdcoach van ...

70
70
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?

Davy Roef zette zijn reputatie als penaltypakker dinsdag tegen STVV nog maar eens in de verf. De ...

52
52
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL
De 11 namen: KV Mechelen fel gehavend, één wissel bij OHL

KV Mechelen moet straks de drie punten thuishouden tegen OH Leuven wil het nog aanspraak maken op ...

32
32
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'
'Vrancken zint op revanche: één wijziging bij KRC Genk'

KRC Genk ging afgelopen woensdag kansloos onderuit tegen Club Brugge. In de eigen Cegeka Arena, die ...

105
105
'Nieuwe sportieve baas drukt al stempel bij Club Brugge'
'Nieuwe sportieve baas drukt al stempel bij Club Brugge'

Het vertrek van Vincent Mannaert luidt straks een nieuw tijdperk in bij Club Brugge. Om hem te ...

245
245
'Opdoffer voor Anderlecht: duo langer in de lappenmand?'
'Opdoffer voor Anderlecht: duo langer in de lappenmand?'

Op bezoek bij Cercle Brugge hoopt Anderlecht zondag voor het eerst in deze play-offs ook buitenshuis ...

322
322
<strong>Shopt Gent bij concurrentie? 7 opvolgers voor Vanhaezebrouck</strong>
Shopt Gent bij concurrentie? 7 opvolgers voor Vanhaezebrouck

De offici&euml;le aankondiging zal nog even op zich laten wachten, maar naar verluidt staat het ...

422
422
Foden houdt zich niet in met De Bruyne-uitspraak
Foden houdt zich niet in met De Bruyne-uitspraak

Manchester City maakt een goede kans om zich wederom tot Engels kampioen te kronen. Indien de ...

229
229
KVK vreest noodscenario: "Dat wil niemand meemaken"
KVK vreest noodscenario: "Dat wil niemand meemaken"

De nacompetities in de Jupiler Pro League draaien momenteel op volle toeren, zo ook de Relegation ...

100
100
Frank Boeckx: "Zij hebben de beste troeven voor de titel"
Frank Boeckx: "Zij hebben de beste troeven voor de titel"

Zondag begint de terugronde van de Champions' Play-Offs en binnen de titelstrijd is nog lang geen ...

361
361
'Barça bezegelt toekomst Xavi met zomerse toptransfer'
'Barça bezegelt toekomst Xavi met zomerse toptransfer'

Xavi Hernandez blijft dan toch de hoofdtrainer van FC Barcelona. De Spanjaard liet deze week weten ...

91
91
Vanaken wervelt weer: "Moet hij niet mee naar het EK?"
Vanaken wervelt weer: "Moet hij niet mee naar het EK?"

Club Brugge scheert momenteel bijzonder hoge toppen, zowel in de competitie als in de Conference ...

175
175
TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendeal voor Club, recordtransfer Boniface'
TRANSFERUURTJE: 'Miljoenendeal voor Club, recordtransfer Boniface'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

416
416
Alle hens aan dek bij Eupen: "Catastrofale prestaties"
Alle hens aan dek bij Eupen: "Catastrofale prestaties"

KAS Eupen ging vrijdagavond op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Sporting Charleroi. Terwijl de ...

56
56