AA Gent wil Orban-miljoenen spenderen aan toptransfer

AA Gent wil Orban-miljoenen spenderen aan toptransfer

Hein Vanhaezebrouck koestert de hoop dat AA Gent tijdens deze zomermercato nog gerichte en hoogwaardige transfers zal kunnen aantrekken. Met het aanstaande vertrek van Gift Orban, wiens naam steeds vaker wordt genoemd in verband met Tottenham Hotspur, zal de club binnenkort over aanzienlijke financiële middelen beschikken om te investeren op de transfermarkt. AA Gent toont alvast interesse in Amario Cozier-Dubbery, het supertalent van Arsenal dat wordt omschreven als de 'Bukayo Saka 2.0', al is de kans eerder klein dat de Buffalo’s hem effectief zullen aantrekken.

Extra kapitaal leidt tot extra transfers

AA Gent is buitengewoon sterk gestart aan het nieuwe seizoen, zowel in de Jupiler Pro League als in de voorrondes van de UEFA Conference League. De Buffalo’s pakken uit met een perfect rapport van zes overwinningen op een rij en een waanzinnig doelsaldo van 22-6. Het middenveld met Sven Kums, Julien De Sart en Hong Hyun-seok vormt de motor van de ploeg, terwijl Gift Orban en Hugo Cuypers vooraan een koningskoppel vormen dat garant staat voor doelpunten. Het is duidelijk dat AA Gent op een hoger niveau speelt dan vorig seizoen en dat de ambities dit jaar ook veel hoger liggen.

“Dit AA Gent kan echt wel kampioen worden”, zei Wim De Coninck in Het Nieuwsblad. Hein Vanhaezebrouck hoopt en verwacht zelfs dat er nog een aantal gerichte en cruciale versterkingen in de huidige zomermercato zullen plaatsvinden, aangezien de nieuwe eigenaar Sam Baro een kapitaalverhoging van 22 miljoen euro zal doorvoeren. De inbreng van extra financiële middelen klinkt alvast als muziek in de oren van Vanhaezebrouck, de coach die al veel langer zegt dat er extra investeringen nodig zijn om AA Gent concurrentieel te houden tegenover de grote Belgische clubs.



“Ik ken de situatie en weet dat we bezig zijn met een aantal dossiers, maar ik moet ook zoals iedereen binnen de club geduldig zijn”, zei Hein Vanhaezebrouck vorige week op zijn perspraatje. “Het is niet dat we plots het geld door de ramen en deuren kunnen gooien. Ik heb trouwens ook geen contact met Sam Baro, alles verloopt nog steeds via Ivan en Michel. De komst van de nieuwe eigenaar was anderzijds wel nodig en absoluut welkom. Dat zal ons ook helpen om ons te wapenen om minstens tot januari door die drukke periode heen te komen, als we ons plaatsen voor de groepsfase.”

Zwaar investeren met Orban-miljoenen

Anderzijds beseft Hein Vanhaezebrouck dat Gift Orban stilaan onhoudbaar wordt voor AA Gent. Tottenham Hotspur oefent steeds meer uit voor de Nigeriaanse goudklomp, en de coach bereidt zich voor op het onvermijdelijke vertrek van zijn topspits. Net omdat hij een transfer vreest, zette Vanhaezebrouck zijn spits onlangs twee wedstrijden op de bank, tegen Zilina en Mechelen. “Hein anticipeert nu al op de periode post-Orban en dan is het niet zo vreemd dat hij Tissoudali extra minuten gunt. Tarik wordt wellicht de eerste kandidaat om Orban te vervangen”, legt Wim De Coninck uit in Het Nieuwsblad.



AA Gent hoopt de jackpot te vangen bij de mogelijke verkoop van Gift Orban, waarbij de club streeft naar een aanzienlijke transfersom van minstens 30 miljoen euro. Met die grote financiële impuls zouden de Buffalo’s in staat zijn om gericht te investeren op de transfermarkt in hoogwaardige en gerichte profielen. Volgens Evening Standard heeft AA Gent al zo’n target geïdentificeerd met Amario Cozier-Dubbery (18) van Arsenal. Het supertalent staat op de verlanglijst van AA Gent, terwijl ook PSV Eindhoven, Vitesse Arnhem en Sparta Rotterdam op de loer liggen voor de veelbelovende aanvaller.

Op de drempel van A-kern bij Arsenal

De kans dat Amario Cozier-Dubbery deze zomer effectief naar de Ghelamco Arena verhuist, lijkt eerder klein te zijn. De 18-jarige aanvaller, die zowel op de flanken als achter de spitsen kan spelen, wordt als een buitengewoon supertalent beschouwd bij Arsenal, waar hij zich op de drempel van de A-kern bevindt. Vorig seizoen heeft Cozier-Dubbery al meermaals met de eerste ploeg meegetraind, en hij mocht zowel in de winter als deze zomer deelnemen aan de internationale tournees met de grote jongens. In februari toonden Chelsea, Manchester City en Juventus nog interesse in de veelbelovende youngster.

Amario Cozier-Dubbery en zijn entourage zijn momenteel in gesprek met Arsenal over een mogelijke contractverlenging, aangezien zijn huidige overeenkomst aan het einde van dit seizoen afloopt. De 18-jarige wordt sterk geapprecieerd in Londen, en het lijkt erop dat de interesse van AA Gent, PSV, Vitesse en Sparta mogelijk wordt gezien als een strategische zet van het kamp Cozier-Dubbery om extra druk uit te oefenen tijdens de lopende onderhandelingen. Aan de andere kant staat de Engelse jeugdinternational te popelen om minuten te maken op het hoogste niveau, iets wat hem tot op heden nog niet gelukt is bij Arsenal.

Bukayo Saka 2.0

Mikel Arteta heeft veel vertrouwen in Amario Cozier-Dubbery, die vorig seizoen zes keer de bank haalde bij de Gunners. De tienersensatie wordt beschouwd als een van de grootste talenten van de Arsenal-academie, en op basis van zijn kwaliteiten en extreem talent wordt hij genoemd als Bukayo Saka 2.0. Met een vergelijkbare positie als Saka speelt Cozier-Dubbery op dezelfde plek en het is bijna onmogelijk om zijn spel te bekijken zonder aan Saka te denken. De gelijkenissen in hun speelstijl zijn opvallend en het feit dat Cozier-Dubbery zelf heeft toegegeven dat hij naar Saka opkijkt en zichzelf erin herkent, voegt alleen maar meer betekenis toe aan de vergelijking.“Amario is een opwindende speler en Mikel (Arteta, red.) is dol op hem”, zei Jack Wilshere, U18 coach van Arsenal, aan The Athletic.

“Hij doet me denken aan Bukayo Saka, hij speelt op dezelfde positie als hij, moet nog beter worden in het nemen van beslissingen zoals Bukayo deed, maar hij is absoluut veelbelovend. In sommige momenten is hij ongrijpbaar. Je geeft hem de bal en hij kan dingen laten gebeuren.” Mehmet Ali, de U21 coach van Arsenal, omschrijft Amario Cozier-Dubbery als een supertalent. “Zijn sterkste punten zijn zijn diepgang en om zijn tegenstanders te dribbelen. Hij is een opwindende voetballer, maar hij heeft nog veel te leren”, zegt Ali. Amario Cozier-Dubbery koestert de hoop om in de voetsporen te treden van spelers zoals Bukayo Saka, Eddie Nketiah en Emile Smith-Rowe, die allen vanuit de academie van Arsenal zijn doorgegroeid tot dragende krachten in het eerste elftal.

POLL: Zal AA Gent nog uithalen in de zomermercato?

Meer sportnieuws

Meer over

Laatste Voetbalnieuws

Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'
Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'

De crisis bij Standard bereikte afgelopen vrijdag opnieuw een triest dieptepunt. Zo moest de ...

98
98
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'

FC Barcelona wil zich in de komende weken nog verzekeren van de tweede plaats in La Liga. Maar ...

50
50
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"

Lange tijd leek Club Brugge weer op weg naar de eerste plek maar een enorm strijdvaardig Union ...

613
613
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"

Publiciteit voor het voetbal, dat was het vanavond zeker in de tweede helft van Club Brugge tegen ...

475
475
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster

Na een geweldige kraker hebben Club Brugge en Union de punten onder mekaar verdeeld op Jan Breydel. ...

464
464
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'

De ontknoping van de Jupiler Pro League draait op volle toeren. Zo wordt nog volop gestreden voor de ...

499
499
Club-aanhang vervloekt ref: "Lardot laat zich weer kennen"
Club-aanhang vervloekt ref: "Lardot laat zich weer kennen"

Maandagavond stond opnieuw een belangrijke afspraak op het programma in de Champions' Play-Offs. Zo ...

419
419
'Onverwachte club lanceert sensationeel bod op De Bruyne'
'Onverwachte club lanceert sensationeel bod op De Bruyne'

Manchester City neemt het deze week op tegen Tottenham Hotspur en West Ham United. Indien het beide ...

391
391
'AA Gent wint pleit van JPL-rivaal in jacht op Vrancken'
'AA Gent wint pleit van JPL-rivaal in jacht op Vrancken'

Met het vertrek van Wouter Vrancken bij KRC Genk lijkt het startschot voor de trainerswals aan de ...

314
314
<strong>Anderlecht gaat voor 'gekke rotzak’: “Heeft schijt aan alles”</strong>
Anderlecht gaat voor 'gekke rotzak’: “Heeft schijt aan alles”

RSC Anderlecht overweegt Gabri&euml;l Misehouy aan te trekken, een talentvolle voetballer van 18 ...

365
365
Terugkeer Onyedika eist slachtoffer, één wissel bij Union
Terugkeer Onyedika eist slachtoffer, één wissel bij Union

Maandagavond staat opnieuw een cruciale wedstrijd binnen de titelstrijd op het programma. Met Club ...

128
128
'Nieuw competitieformat JPL: grote wijziging op til'
'Nieuw competitieformat JPL: grote wijziging op til'

Terwijl de spanning in de play-offs alsmaar toeneemt wordt er op de achtergrond nog steeds druk ...

1185
1185
Mats Rits kondigt fantastisch nieuws aan richting RSCA-fans
Mats Rits kondigt fantastisch nieuws aan richting RSCA-fans

Mats Rits staat met Paars-Wit dicht bij een eerste landstitel. De middenvelder is al een tijdje het ...

308
308
'Nieuwe spits voor AA Gent: transferplannen bekend'
'Nieuwe spits voor AA Gent: transferplannen bekend'

Ondanks de huidige zoektocht naar een sportief directeur blijkt AA Gent, waar Wouter Vrancken ...

167
167
'Antwerp in actie: opvolger Van Bommel al in aantocht'
'Antwerp in actie: opvolger Van Bommel al in aantocht'

Nadat hij vorig seizoen nog de dubbel veroverde wenkt nu een afscheid in mineur voor Mark van ...

343
343