Verlanglijstje Anderlecht: deze 9 spitsen staan op de radar

Verlanglijstje Anderlecht: deze 9 spitsen staan op de radar

Het is een prangende vraag die het bestuur, de spelers en de fans van RSC Anderlecht bezighoudt: wie wordt de nieuwe aanvalsleider van de club in het komende seizoen? De zoektocht naar een geschikte spits verloopt echter niet zonder obstakels, en op dit moment heeft Jesper Fredberg maar liefst 9 lopende dossiers voor deze belangrijke positie.

De 9 van Fredberg

Volgende week gaat de zomertransferperiode van start en dit wordt stilaan money time voor Jesper Fredberg. De CEO Sports van RSC Anderlecht heeft grote plannen op de transfermarkt, waarbij het scoutingteam al meerdere veelbelovende doelwitten heeft geïdentificeerd, maar tot nu toe hebben deze goede bedoelingen nog niet tot concrete deals geleid. Fredberg hoopt dat dit snel zal veranderen, omdat de nervositeit onder de supporters inmiddels sterk toeneemt.



Een van de belangrijkste prioriteiten tijdens de aanstaande zomertransferperiode is uiteraard het aantrekken van een nieuwe spits. De toekomst van de huidige spitsen Islam Slimani (wiens contract afloopt) en Benito Raman (die overbodig lijkt te zijn geworden) is onzeker in het Lotto Park. Jesper Fredberg heeft inmiddels maar liefst negen potentiële versterkingen op zijn lijst staan als mogelijke spitsen, maar tot dusver verlopen de onderhandelingen voor geen enkel van deze transfers vlot.

Thierno Barry (SK Beveren)

De 20-jarige Fransman, die afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot Speler van het Seizoen in de Challenger Pro League en met 14 doelpunten de topscorer van de competitie was, is een felbegeerde speler op de transfermarkt. Volgens Sacha Tavolieri voegt RSC Anderlecht zich bij een lange lijst van geïnteresseerde clubs. “De kans dat hij vertrekt, is groter dan de kans dat hij blijft”, aldus Wim De Decker, de coach van SK Beveren, in een interview met Gazet van Antwerpen. Naast Anderlecht toont ook Strasbourg interesse in Barry, en hij zou financieel haalbaar moeten zijn, gezien de geschatte vraagprijs van Beveren van ‘slechts’ 2 miljoen euro.

Beni Traoré (BK Häcken)

Volgens het Zweedse Expressen tonen Anderlecht, KRC Genk, Antwerp FC en Union SG allemaal grote interesse in Bénie Traoré van BK Häcken. De 20-jarige Ivoriaanse aanvaller stond al twee jaar geleden op de verlanglijst van Anderlecht, dat destijds bereid was anderhalf miljoen euro te betalen voor dit grote talent. Traoré wordt gezien als een zeer aantrekkelijk doelwit want hij is namelijk een grote sensatie in de Allsvenskan, waar hij dit seizoen de ene na de andere goal maakt. Hij heeft al 12 doelpunten gescoord in slechts 13 competitiewedstrijden, waarmee hij de topscorer van de Zweedse competitie is.

Josh Maja (Bordeaux, aflopend contract)

De geplande transferdeal tussen Kasper Dolberg en Anderlecht dreigt te mislukken, waardoor Sporting gedwongen wordt om naar andere potentiële spitsen te kijken. Eén van de spelers waar Anderlecht interesse in toont, is Evann Gueassand. Twee jaar geleden werd Gueassand al genoemd als mogelijke opvolger van Lukas Nmecha, maar destijds bleek hij te duur. Nu krijgt de Belgische recordkampioen echter een unieke kans om Josh Maja definitief aan te trekken, zonder een transfersom te hoeven betalen. Het contract van de 24-jarige spits bij Bordeaux loopt eind deze maand af, waardoor hij gratis beschikbaar is als vrije speler.

Smail Prevljak (KAS Eupen, aflopend contract)

Smail Prevljak kan worden beschouwd als een bewezen doelpuntenmaker op het niveau van de Belgische competitie, met bijna één doelpunt per twee wedstrijden in de Jupiler Pro League. Met 35 doelpunten in de Belgische competitie komt zijn werkelijke aantal goals sterk overeen met de verwachte 36 doelpunten. Bovendien toont Prevljak aan dat hij buitengewoon efficiënt is in het strafschopgebied, waar hij maar liefst 17% van zijn doelkansen omzet in daadwerkelijke doelpunten. Vanwege zijn status als transfervrije speler en zijn reputatie als doelpuntenmachine wordt Prevljak beschouwd als een uiterst interessante optie om de aanval van RSC Anderlecht te versterken.

Kasper Dolberg (OGC Nice)

De Deense connectie van RSC Anderlecht, Jesper Fredberg, Mikkel Hemmersam en Brian Riemer, droomt van de komst van Kasper Dolberg. Tot nu toe heeft de carrière van de spits meer tegenslagen gekend dan hoogtepunten, en op 25-jarige leeftijd staat hij voor een cruciale periode waarin hij zichzelf opnieuw moet bewijzen. Dolberg komt het beste tot zijn recht in een veilige omgeving, waar hij veel steun en vertrouwen voelt, terwijl de aanvaller in deze cruciale fase van zijn carrière ook behoefte heeft aan een club die hard in hem gelooft. Anderlecht wil Dolberg deze unieke opportuniteit bieden om zijn carrière nieuw leven in te blazen, wat wellicht een van zijn laatste kansen kan zijn.

Duncan McGuire (Orlando City)

Duncan McGuire maakt een indrukwekkend debuutseizoen door in de Major League Soccer, waardoor hij de bijnaam 'rookie sensation' heeft verdiend en de interesse van RSC Anderlecht heeft gewekt. Als spits van Orlando City scoort hij erg regelmatig, waardoor hij momenteel de op drie na meest regelmatige doelpuntenmaker in de MLS is en tevens de meest efficiënte spits. Naast zijn neus voor doelpunten wordt McGuire geprezen om zijn inzet en passie op het veld, waar hij altijd alles geeft. Zowel The Athletic, Le Soir als Het Laatste Nieuws hebben gemeld dat Anderlecht onder de indruk is geraakt van de 22-jarige Amerikaan.

Luis Vazquez (Boca Juniors)

Anderlecht voert intensieve onderhandelingen met Boca Juniors voor de transfer van Luis Vazquez. De jonge Argentijnse spits is duidelijk een van prioriteiten, waarbij Kasper Dolberg van OGC Nice als alternatieve optie wordt overwogen. Vazquez, 22 jaar oud, wordt gezien als een geschikte en zelfs interessantere keuze dan Islam Slimani, de aanvalsleider van Anderlecht in het afgelopen seizoen. Met zijn imposante gestalte van 1 meter 90 en fysieke kracht is Vazquez een indrukwekkende verschijning, maar zijn kwaliteiten gaan verder dan alleen zijn fysieke eigenschappen. Hij is ook technisch begaafd en wendbaar, waardoor hij zich goed kan positioneren in het samenspel en voor het doel.

Damian Pizarro (Colo Colo)

Damian Pizarro is veelbelovend aan het seizoen begonnen in de Primera Division, waar hij zelfs wist te scoren in zijn eerste competitiewedstrijd tegen Cobresal. De tienerster heeft de harten van de fans veroverd en er zijn zelfs geruchten ontstaan over een mogelijke eerste oproep voor het Chileense nationale team. Niet alleen Anderlecht, maar ook clubs zoals Borussia Mönchengladbach, Benfica, Udinese en Wolverhampton zijn onder de indruk geraakt van de veelbelovende ontwikkeling van deze pas 18-jarige spits. Specialisten in het scoutingsgebied wijzen op gelijkenissen tussen Pizarro en Darwin Nunez, waarbij zowel hun sterke punten als verbeterpunten overeenkomen.

Evann Guessand (OGC Nice)

De 21-jarige spits Evann Guessand werd afgelopen seizoen uitgeleend aan FC Nantes, maar hij staat tot medio 2026 onder contract bij OGC Nice. Anderlecht is bekend met Guessand, aangezien ook hij twee jaar geleden al op de radar stond van de Belgische recordkampioen. Peter Verbeke, toenmalig sportdirecteur van Anderlecht, volgde de Franse aanvaller als mogelijke opvolger van Lukas Nmecha en hij werd beschouwd als een betaalbare optie voor de club. Guessand besloot destijds om zijn kans te wagen bij OGC Nice, maar nu hoopt Anderlecht te kunnen profiteren van de situatie rond Guessand, aangezien hij volgend seizoen definitief moet vertrekken bij Nice.

POLL: Wie moet volgend seizoen de spits van Anderlecht zijn?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'
Degradatiegevaar? 'Harde kern Standard beslist over acties'

De crisis bij Standard bereikte afgelopen vrijdag opnieuw een triest dieptepunt. Zo moest de ...

69
69
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'
'Barcelona verrast: winteraanwinst na halfjaar naar exit'

FC Barcelona wil zich in de komende weken nog verzekeren van de tweede plaats in La Liga. Maar ...

27
27
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"
X gaat los op Club-speler: "Zet hem terug naar Club NXT!"

Lange tijd leek Club Brugge weer op weg naar de eerste plek maar een enorm strijdvaardig Union ...

498
498
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"
Vanaken en Odoi streng voor eigen ploeg: "Geen boodschap aan"

Publiciteit voor het voetbal, dat was het vanavond zeker in de tweede helft van Club Brugge tegen ...

417
417
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster
Club Brugge en Union balen na knotsgekke rollercoaster

Na een geweldige kraker hebben Club Brugge en Union de punten onder mekaar verdeeld op Jan Breydel. ...

412
412
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'
'Belgische titanenstrijd: vier topclubs vechten om aanvaller'

De ontknoping van de Jupiler Pro League draait op volle toeren. Zo wordt nog volop gestreden voor de ...

444
444
Club-aanhang vervloekt ref: "Lardot laat zich weer kennen"
Club-aanhang vervloekt ref: "Lardot laat zich weer kennen"

Maandagavond stond opnieuw een belangrijke afspraak op het programma in de Champions' Play-Offs. Zo ...

377
377
'Onverwachte club lanceert sensationeel bod op De Bruyne'
'Onverwachte club lanceert sensationeel bod op De Bruyne'

Manchester City neemt het deze week op tegen Tottenham Hotspur en West Ham United. Indien het beide ...

353
353
'AA Gent wint pleit van JPL-rivaal in jacht op Vrancken'
'AA Gent wint pleit van JPL-rivaal in jacht op Vrancken'

Met het vertrek van Wouter Vrancken bij KRC Genk lijkt het startschot voor de trainerswals aan de ...

297
297
<strong>Anderlecht gaat voor 'gekke rotzak’: “Heeft schijt aan alles”</strong>
Anderlecht gaat voor 'gekke rotzak’: “Heeft schijt aan alles”

RSC Anderlecht overweegt Gabri&euml;l Misehouy aan te trekken, een talentvolle voetballer van 18 ...

345
345
Terugkeer Onyedika eist slachtoffer, één wissel bij Union
Terugkeer Onyedika eist slachtoffer, één wissel bij Union

Maandagavond staat opnieuw een cruciale wedstrijd binnen de titelstrijd op het programma. Met Club ...

128
128
'Nieuw competitieformat JPL: grote wijziging op til'
'Nieuw competitieformat JPL: grote wijziging op til'

Terwijl de spanning in de play-offs alsmaar toeneemt wordt er op de achtergrond nog steeds druk ...

1138
1138
Mats Rits kondigt fantastisch nieuws aan richting RSCA-fans
Mats Rits kondigt fantastisch nieuws aan richting RSCA-fans

Mats Rits staat met Paars-Wit dicht bij een eerste landstitel. De middenvelder is al een tijdje het ...

304
304
'Nieuwe spits voor AA Gent: transferplannen bekend'
'Nieuwe spits voor AA Gent: transferplannen bekend'

Ondanks de huidige zoektocht naar een sportief directeur blijkt AA Gent, waar Wouter Vrancken ...

166
166
'Antwerp in actie: opvolger Van Bommel al in aantocht'
'Antwerp in actie: opvolger Van Bommel al in aantocht'

Nadat hij vorig seizoen nog de dubbel veroverde wenkt nu een afscheid in mineur voor Mark van ...

325
325