Raman op weg naar explosieve transfer

Foto: Raman op weg naar explosieve transfer

RSC Anderlecht legt Benito geen strobreed in de weg om de club te verlaten en uitgerekend AA Gent toont interesse om zijn jeugdproduct terug te halen. Het is voetbalromantiek en -nostalgie van de bovenste plank. Raman voetbalde veertien jaar lang bij de Buffalo’s maar in 2016 kwam er een uiteindelijk een definitief - en pijnlijk - einde aan zijn Gentse verhaal. Extrasportieve redenen lagen aan de basis van de scheiding, alsook een vertroebelde relatie met … Hein Vanhaezebrouck.


HET KREDIET VAN VANHAEZEBROUCK

Benito Raman houdt van AA Gent en vice versa. De snelle aanvaller had een groot aandeel in de historische landstitel in 2015, met enkele belangrijke goals, maar helemaal onbesproken was hij er nooit. Vooral de “Alle boeren zijn homo” gezangen werd hem erg kwalijk genomen bij de club. Desondanks bleven Michel Louwagie en Hein Vanhaezebrouck geloven in de kwaliteiten van de explosieve Raman, totdat zijn krediet uiteindelijk ook helemaal opraakte in de Arteveldestad.

Hein Vanhaezebrouck gaf Benito Raman veel vertrouwen en hield hem vaak het hand boven het hoofd. De aanvaller werd bijvoorbeeld eens de nacht voor de match ‘betrapt’ toen hij ging snookeren, wat destijds tot veel heisa leidde in de media, maar enkele weken later stelde Vanhaezebrouck zijn aanvaller doodleuk weer terug op in de basis. En dat is een teken dat Vanhaezebrouck keihard geloofde in de kwaliteiten van Raman.“Pas als de coach niets meer tegen je zegt, heb je een probleem”, verklaarde een toenmalige speler van AA Gent aan Sport/Voetbalmagazine. “Dan moet je je zorgen maken.” Hein Vanhaezebrouck stelt daar wel één grote voorwaarde bij: je moet daadwerkelijk met zijn kritiek aan de slag, want anders raakt het krediet van de coach uiteindelijk ook eens op. En dat mocht Benito Raman ook zelf aan den lijve ondervinden.

BALLINGSCHAP IN SINT-TRUIDEN

Nadat de “Alle boeren zijn homo”-heisa zijn toppunt bereikte in 2016, besliste AA Gent om Benito Raman tijdelijk te stallen bij Sint-Truiden. Mét de ultieme bedoeling om later een nieuwe herkansing af te dwingen in de Ghelamco Arena. “Ik was er niet langer eerste keuze”, zei Raman in die periode aan Het Laatste Nieuws. De concurrentie in de offensieve linie was inderdaad moordend omdat Gent toen in één klap uitpakte met Wikheim, Diedhiou en Olayinka, maar de toestroom van de nieuwe aanvallers was volgens Raman niet de hoofdreden voor zijn tijdelijk vertrek.“Dat kwam niet door sportieve redenen. Ik ben er hard aangepakt.” In de nasleep van dat grote hetze bestraften de Buffalo’s hem namelijk met een loonbeslag van maar liefst 70% in combinatie met het intrekken van de premie voor de Champions League. De Gentse clubleiding hoopte dat Benito Raman zich in Sint-Truiden zou herpakken en vooral dat de grote mediastorm rond hem ging liggen. “We zijn ervan overtuigd dat Raman bij Sint-Truiden veel speelkansen zal krijgen. Dat was het eerste punt dat belangrijk was voor ons”, zei Michel Louwagie toen.

DE DRUPPEL

Ondanks de ijdele hoop van AA Gent dat de rust rond Benito Raman zou wederkeren na een uitleenbeurt van zes maanden, bleven de club en speler geconfronteerd worden met de “Alle boeren zijn homo”-gezangen. Tijdens de ploegvoorstelling van het nieuwe voetbalseizoen in 2016/17, dat plaatsvond tijdens de Gentse Feesten, begonnen de fans het bedenkelijke ‘lied’ opnieuw te zingen. En als extra toemaatje maakte Raman het zelf te bont op het sportieve gebied.

Hein Vanhaezebrouck moest namelijk al vroeg in de oefencampagne een kruis maken over Benito Raman. Zijn prestaties en professionele ingesteldheid, voornamelijk in de vriendschappelijke wedstrijden tegen PEC Zwolle en het Russische Samara, lieten zwaar te wensen over. Vanhaezebrouck wilde Raman uitproberen als flankaanvaller, waardoor hij ook vaak moest meeverdedigen, maar dat plan werd niet goed onthaald door de speler en stuitte zelfs op een serieuze tegenkanting.Benito Raman werd in beide matchen constant voorbij gelopen door zijn tegenstanders en daarmee wakkerde hij een grote ergernis op bij Hein Vanhaezebrouck. Raman gaf vervolgens onbezonnen zijn mening aan Vanhaezebrouck, dat hij liever niet op de flank wordt uitgespeeld maar wel centraal. Daarnaast berichtte Sport/Voetbalmagazine ook dat Raman meermaals te laat kwam en dat hij betrapt werd op leugens. De combinatie van deze zaken, en ondanks een ultieme herkansing, zorgden ervoor dat Raman dus geen toekomst meer had bij AA Gent.

HEIN & BENITO

Benito is intussen jongvolwassen”, zei Hein Vanhaezebrouck toen aan Het Nieuwsblad. “Hij kan geen jeugdzonden blijven begaan. Meer zeg ik daar niet over.” Het was op dat moment dat het krediet van Raman helemaal opraakte bij Vanhaezebrouck, waarna de aanvaller op definitieve basis verkocht werd aan Standard. Nochtans wilde Raman naar eigen zeggen “supergraag” blijven. Hij wilde tonen dat hij weer de speler kon zijn waarmee de Buffalo’s in 2015 kampioen speelde.“Zij zagen dat anders”, zei Benito Raman toen aan Het Nieuwsblad. “Ik ga niet zeggen dat ik werd weggeduwd, maar ik voelde niet veel vertrouwen meer van de coach. We hebben de eerste drie jaar goed gewerkt en alleen het laatste was minder. Oké, er zijn momenten die hij niet kan vergeten en er zijn momenten die ik niet kan vergeten. Dat is bij elke persoon zo, maar bij mij werd dat net iets te veel.” Vanhaezebrouck roept vandaag luidkeels om offensieve versterking voor zijn ploeg, maar het valt dus nog af te wachten hoe de coach staat tegenover een eventuele rentree van Raman.

Maak nu je account aan bij Unibet en beleef wedstrijden zo nog intenser.

POLL: Raman naar Gent ... Goed idee?

meer sportnieuws

Janssen kritisch voor Kortrijk: "Het probleem lag bij ons"

Eupen maakt met zege op Stayen rampweekend Essevee compleet

'Potter verrast en geeft Lukaku belletje'

Gisteren 02 Oktober 2022

{insert image alt}

Storck en Hollerbach trekken zelfde conclusie na STVV-Eupen

AS Eupen heeft zondagavond nog een zeer belangrijke zege gepakt in de strijd om het behoud. De ...

1
{insert image alt}

Janssen kritisch voor Kortrijk: "Het probleem lag bij ons"

Het heeft lang geduurd, maar op speeldag tien heeft Antwerp eindelijk voor de eerste keer punten ...

21
{insert image alt}

Zonder Courtois verliest Real Madrid eerste punten in La Liga

In La Liga is Real Madrid na zeven speeldagen zijn foutloze rapport kwijt. De Koninklijke liet ...

30
{insert image alt}

Eupen maakt met zege op Stayen rampweekend Essevee compleet

In de slotwedstrijd van de tiende speeldag in de Jupiler Pro League heeft AS Eupen drie belangrijke ...

45
{insert image alt}

'Potter verrast en geeft Lukaku belletje'

Romelu Lukaku is nog steeds niet hersteld van zijn spierblessure en moest dit weekend ook de ...

52
{insert image alt}

Duranville neemt schuld voor nederlaag Anderlecht op zich

Het lijkt nu stilaan toch echt crisis te zijn bij Anderlecht, want Paars-Wit ging zondag pijnlijk in ...

130
{insert image alt}

Stassin bezorgt RSCA Futures zege in mini-Clasico

De zevende speeldag in de Challenger Pro League werd zondagavond afgesloten met een mini-Clasico. Op ...

71
{insert image alt}

Ten Hag: "Ik liet Ronaldo uit respect op de bank"

Manchester United had voor de interlandbreak een opmars ingezet door in de Premier League vier ...

97
{insert image alt}

Lamkel Zé steelt de show tegen Antwerp: "Hij is een goede jongen"

Op speeldag tien is Antwerp eindelijk zijn maximum kwijtgeraakt in de Jupiler Pro League. De Great ...

140
{insert image alt}

‘Club Brugge biedt op MLS-talent’

Club Brugge speurt heel de wereld af naar versterking. De Bruggelingen zijn al een tijdje op zoek ...

140
{insert image alt}

KV Kortrijk dient Antwerp eerste nederlaag toe

Royal Antwerp FC ging vanavond voor een 30 op 30. Het trok naar KV Kortrijk, waar Didier Lamkel Zé ...

149
{insert image alt}

OHL knokt met Franse clubs om mogelijke WK-ganger

Oud-Heverlee Leuven is nu al bezig met de wintermercato. De club kijkt uiteraard naar jonge spelers ...

21
{insert image alt}

Muric: "Het was de complete gekte"

AA Gent beet zijn tanden stuk op Cercle Brugge. De Bruggelingen scoorden maar liefst vier keer in de ...

66
{insert image alt}

Vanhaezebrouck haalt uit: "Onvoorstelbaar"

Hein Vanhaezebrouck bakt er weinig van in de Jupiler Pro League. AA Gent boekte een 14 op 30 en het ...

305
{insert image alt}

Alarmfase 1 bij RSCA: ‘Hoe moet het nu verder?!’

Felice Mazzu moet stilaan gaan vrezen voor een ontslag. Na een 13 op 30 met bovendien ook nog eens ...

529