TRANSFERUURTJE: 'Carroll plots in Brugge, Ronaldo dropt bom'

TRANSFERUURTJE: 'Carroll plots in Brugge, Ronaldo dropt bom'

Nu de clubcompetities erop zitten, draait de transfercarrousel op volle toeren. Zowel in binnen- als buitenland worden al volop deals afgesloten met oog op komend seizoen, om nog maar te zwijgen van de vele geruchten die in wandelgangen circuleren. VoetbalNieuws verzamelt daarom de belangrijkste transfernieuwtjes dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE

Grote verrassing donderdag in het Belfius Basecamp, want daar dook plots Andy Carroll op. De 33-jarige ex-spits van Liverpool werd aangeboden en Club Brugge nam de tijd om hem uitgebreid te screenen, alvorens te beslissen of ze de Engelse ex-international een proefperiode zouden aanbieden. Inmiddels heeft de landskampioen wel al besloten om te bedanken voor het aanbod.



Carroll wordt komend seizoen dus niet de spits van Club en dat zal ook Loïs Openda wellicht niet zijn. Carl Hoefkens wou de kersverse Rode Duivel dolgraag in zijn kern, maar die zou zijn zinnen gezet hebben op een transfer naar het buitenland. Club kan met een verkoop een mooie transfersom vangen, al lijkt er momenteel nog geen concrete interesse te zijn.

Een transfer die ook nog in de pijplijn zit bij Club, is die van Christos Tzolis. Blauw-Zwart onderhandelt nog steeds met Norwich City over de komst van de jonge Griek. Er zou een deal gesloten worden voor een uitleenbeurt met aankoopoptie, al zou die wel zeer hoog liggen. Norwich wil namelijk de 11 miljoen euro die het voor Tzolis betaalde recupereren. Club heeft de deal daarom voorlopig in de koelkast gestoken en wacht tot er meer duidelijkheid is over een eventueel vertrek van Noa Lang en Charles De Ketelaere.



Ondertussen verkent het ook andere pistes voor de flank. Zo wordt er in Brazilië gewag gemaakt van interesse voor Heitor, een 21-jarige rechterflankspeler van Internacional. De eerste gesprekken zouden al opgestart zijn en in een positieve sfeer verlopen.

Aan uitgaande zijde wordt er ook nog een oplossing gezocht voor David Okereke. De voormalige recordaankoop zou alvast in de Serie A kunnen blijven, waar hij op huurbasis bij Venezia een degelijk seizoen draaide. Hij zou in beeld zijn bij Lazio, dat in de Nigeriaan een ideale doublure ziet voor topschutter Ciro Immobile.



Anderlecht lijkt dan wel weer snel toe te kunnen slaan met een interessante naam. Paars-Wit zou namelijk een akkoord naderen met Internazionale over een uitleenbeurt van Sebastiano Esposito. Daarin zou ook een aankoopoptie opgenomen worden, al wil Inter mogelijk ook een terugkoopoptie. Empoli toont ook interesse voor de 19-jarige, maar lijkt te laat te komen.

Er blijven echter nog namen van aanvallers rond gaan in het Lotto Park. Zo wordt nu ook Josh Maja aan Paars-Wit gelinkt. De Nigeriaanse spits lijkt te gaan vertrekken bij het financieel getergde Girondins Bordeaux. Anderlecht zou in eigen land wel concurrentie krijgen van Antwerp, terwijl ook Cardiff City en Stoke City aan zijn mouw zouden trekken.



Ook Marley Aké zou een optie zijn voor Anderlecht. De Franse winger maakt bij Juventus deel uit van de A-kern, maar wil meer speelminuten. Ook Angers en Clermont trekken aan zijn mouw, maar vooral Cercle Brugge lijkt vol voor de 21-jarige te gaan. De Bruggelingen probeerden Aké in januari al binnen te halen, maar kregen toen nog nul op het rekest van Juventus.

AA Gent lijkt de laatste tijd dan weer vooral bezig met het aantrekken van jong talent. Zo strijkt er met Leonard Chatelein Gweth nu ook een 19-jarige spits uit Kameroen neer. Hij komt over van Apejes FC, waar Gent in het verleden ook al Tabekou haalde. Hij zal in eerste instantie aansluiten bij Jong KAA Gent, dat komend seizoen in eerste nationale speelt.



Bij Antwerp mogen we deze zomer mogelijk nog enkele grote namen verwachten, maar Marc Overmars speurt ook rond naar opportuniteiten. Zo zou hij in Frankrijk willen profiteren van de degradatie van Saint-Etienne door er Yvan Neyou op te pikken. De Kameroense middenvelder was vorig seizoen geen basisspeler, maar kan desondanks ook nog naar Montpellier, Angers en enkele Turkse clubs.

BUITENLAND

Vorige zomer keerde Cristiano Ronaldo terug naar Manchester United, maar dat werd geen groot succes. Na een kwakkeljaar neemt de Engelse grootmacht komend seizoen wel een nieuwe stap met Erik ten Hag als trainer, maar dat lijkt zonder de Portugese ster te gaan gebeuren. Ronaldo zou namelijk zijn zinnen gezet hebben op een transfer en zou ook zijn bestemmingal bepaald hebben. Hij wil naar Bayern München, waar hij de vervanger van Robert Lewandowski hoopt te worden.



Manchester City versterkte zijn aanval deze zomer al met Erling Haaland en Julian Alvarez, maar de honger van de Engelse kampioen zou nog niet gestild zijn. Nu zou Pep Guardiola ook zijn zinnen gezet hebben op João Felix, die bij Atletico Madrid vorig seizoen zijn draai leek te vinden. De jonge Portugees zou een optie worden als Gabriel Jesus en Raheem Sterling andere oorden zouden opzoeken.

Voor Taiwo Awoniyi ligt een fraaie transfer in het verschiet. De ex-spits van Moeskroen en AA Gent staat op het punt om een nieuwe kans te krijgen in de Premier League, want daar zou Nottingham Forest op het punt staan hem binnen te halen. De promovendus zou maar liefst 20 miljoen euro veil hebben voor de Nigeriaan, die een uitstekend seizoen kende bij Union Berlin.



Bij Atletico Madrid beginnen ze alsmaar meer een vertrek van Yannick Carrasco te vrezen. De Rode Duivel zou voorstellen op zak hebben van Chelsea, Manchester United en Tottenham en die clubs zouden allemaal vlot de afkoopsom van 60 miljoen euro op tafel kunnen leggen. Atletico overweegt daarom om Carrasco een contractverlenging voor te schotelen, waarbij naast zijn loon ook de afkoopsom opgetrokken zou worden.

POLL: Logisch dat Club Carroll laat schieten?

Meer sportnieuws

Meer over

Laatste Voetbalnieuws

Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union
Blessin onthult opvallende motivatiemethode bij Union

De voorbije weken kende Union een spectaculaire implosie. Maandenlang waren de Brusselaars de ...

4
4
Hazard legt uit waarom terugkeer naar België niet doorging
Hazard legt uit waarom terugkeer naar België niet doorging

Afgelopen zomer slaagde Anderlecht erin om Thorgan Hazard terug naar België te halen. Een ...

27
27
'Antwerp bibbert: Van Bommel in polepositie bij grootmacht'
'Antwerp bibbert: Van Bommel in polepositie bij grootmacht'

Bij Antwerp lijken we in de zomer een uittocht te mogen verwachten. De club zal enkele smaakmakers ...

65
65
Ramazani krijgt waanzinnige sanctie opgelegd in La Liga
Ramazani krijgt waanzinnige sanctie opgelegd in La Liga

Het voorbije jaar stroomden al een aantal jonge talenten door naar de Rode Duivels en er zit nog het ...

30
30
'Standard neemt beslissing over transfer Balikwisha'
'Standard neemt beslissing over transfer Balikwisha'

Standard kon vorig weekend alweer niet winnen, want het bleef deze keer steken op een 0-0 tegen KV ...

99
99
OH Leuven meldt dramatisch nieuws over aanvaller
OH Leuven meldt dramatisch nieuws over aanvaller

Dinsdagavond wist OH Leuven zijn ongeslagen reeks te verlengen tot vier wedstrijden, want het ...

30
30
'Liverpool heeft opvolger Klopp gekozen'
'Liverpool heeft opvolger Klopp gekozen'

Liverpool werd onlangs wel uitgeschakeld in de Europa League, maar heeft nog steeds uitzicht op de ...

92
92
KRC Genk haalt opmerkelijke aanwinst bij OH Leuven
KRC Genk haalt opmerkelijke aanwinst bij OH Leuven

OH Leuven kende een woelig seizoen, waarin heel wat oudgedienden de club verlieten. Het begon met ...

177
177
Paniek in Argentinië: Tevez met spoed naar ziekenhuis
Paniek in Argentinië: Tevez met spoed naar ziekenhuis

Het Argentijnse voetbal werd dinsdagnacht opgeschrikt door een zorgwekkend voorval. Een zeer grote ...

37
37
TRANSFERUURTJE: 'Club aast op oude bekende, AA Gent vol voor toptalent'
TRANSFERUURTJE: 'Club aast op oude bekende, AA Gent vol voor toptalent'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

258
258
Ivan Leko: "Dan kunnen we iedereen aan in België"
Ivan Leko: "Dan kunnen we iedereen aan in België"

Heel Standard hunkert naar het einde van het seizoen. De trainerswissel bracht helemaal niks bij en ...

234
234
Vanhaezebrouck looft JPL-coach: "Ben fan van hem"
Vanhaezebrouck looft JPL-coach: "Ben fan van hem"

AA Gent gaat de Europe Play-Offs winnen. Ze wisten gevleid met 0-2 te winnen van STVV en staan nu al ...

229
229
<strong>Mag Westerlo weer uitgaande miljoenentransfer afronden?</strong>
Mag Westerlo weer uitgaande miljoenentransfer afronden?

KVC Westerlo haalde de afgelopen jaren de nodige jonge spelers naar &rsquo;t Kuipje. Dat zorgde ...

77
77
'Belgische rivalen vangen bot bij 'topper in spe' van AA Gent'
'Belgische rivalen vangen bot bij 'topper in spe' van AA Gent'

Bij AA Gent hopen ze de meeste sterkhouders komende zomer aan boord te houden. De ploeg mo&eacute;t ...

246
246
Hayen ziet cruciale rol voor speler: "Is heel polyvalent"
Hayen ziet cruciale rol voor speler: "Is heel polyvalent"

Nicky Hayen doet het fantastisch bij Club Brugge. Vanavond neemt hij het op tegen KRC Genk. Als ze ...

417
417