DEADLINE DAY: herbeleef het last-minute transfergeweld

DEADLINE DAY: herbeleef het last-minute transfergeweld

De winterse transferperiode zit erop. Op de laatste dag van de transfermercato was er nog heel wat activiteit te bespeuren. Zo wist Club Brugge nog een nieuwe spits en verdediger te strikken, en was er ook bij Antwerp, Standard, Kortrijk, KV Mechelen en KRC Genk nog heel wat activiteit te bespeuren. Ook in het buitenland werden enkele bijzondere transfers afgerond. Hieronder kan u alvast een overzicht raadplegen. 


Einde transferperiode
De transferperiode in België zit er officieel op. Toch blijft het nog even wachten of er nog aankondigingen zullen volgen. In de loop van de nacht wordt namelijk verwacht dat Denis Odoi nog zal worden aangekondigd bij Club Brugge. Kamal Sowah trekt dan weer naar het Nederlandse AZ. Antwerp was dan weer op zoek naar een nieuwe linksachter, maar greep naast Bradaric en Maatsen. In het buitenland wordt vooral gewacht op FC Barcelona en Patrick Aubameyang. De Gabonees was vanavond aanwezig in Catalonië voor zijn medische proeven, maar op een officiële aankondiging blijft het vooralsnog wachten geblazen. 

DONE DEAL: Odoi dan toch naar Club 
Volgens Het Nieuwsblad werd de deal tussen Denis Odoi en Club Brugge dan toch afgerond. De krant stelt dat de verdediger in de loop van de nacht zal worden aangekondigd door de landskampioen. De 33-jarige Odoi komt over van het Engelse Fulham, waar zijn contract op het einde van het seizoen afliep. 

DONE DEAL: KV Oostende huurt Kjell Scherpen
KV Oostende wist op de valreep nog een nieuwe doelman aan te trekken. De Nederlander Kjell Scherpen zal de West-Vlamingen tot het einde van het seizoen vervoegen op huurbasis. Scherpen speelde in zijn carrière al voor FC Emmen en Ajax. Vorige zomer trok hij richting het Engelse Brighton. De West-Vlamingen wisten geen aankoopoptie af te dwingen. 

DONE DEAL: Sowah dan toch nog naar AZ
Het leek even anders te gaan lopen, maar Kamal Sowah vertrekt wel degelijk bij Club Brugge. De Ghanees wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan het Nederlandse AZ. De nummer vijf uit de Eredivisie bedong wel géén aankoopoptie. Club Brugge betaalde afgelopen zomer nog 9 miljoen euro voor de aanvallende middenvelder. 


GERUCHT: Barça heeft Aubameyang beet
Volgens Fabrizio Romano is de transfer van Aubameyang richting Barcelona wel degelijk rond geraakt. De Gabonees zou zijn medische proeven met succes afgerond hebben, en zou morgen worden voorgesteld bij de Catalaanse topclub. Op een officiële aankondiging blijft het dus wachten. 

DONE DEAL: Lommel kiest voor Nederlandse ervaring
Lommel SK wist vlak voor het einde van de mercato nog een opvallende transfer af te ronden. De Limburgse tweedeklasser versterkte zich namelijk met Bryan Smeets. De Nederlander komt over van Sparta Rotterdam, waar hij de voorbije drie jaar aan de slag was. Smeets speelde voornamelijk tal van wedstrijden in de Nederlandse tweede divisie, maar heeft ook heel wat partijen in de Eredivisie achter de rug. Bij Lommel moet de tweebenige middenvelder voor de nodige ervaring zorgen op het middenveld. 

DONE DEAL: KV Mechelen heeft vervanger van Druijf beet
KV Mechelen heeft op de valreep dan toch nog een vervanger voor Ferdy Druijf weten te strikken. De Maneblussers maakten zoals verwacht de komst van Elie Youan bekend. De Franse aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sankt Gallen. De ploeg van Wouter Vrancken bedong ook een aankoopoptie. De 22-jarige Youan maakte dit seizoen indruk in Zwitserland. In totaal wist hij al zeven doelpunten te scoren in twintig wedstrijden. 

DONE DEAL: Newcastle blijft gaan
De transferwoede van het steenrijke Newcastle United is nog niet gestild. De Magpies trokken vandaag al Matt Targett aan, en daar is het niet bij gebleven. Ook Dan Burn maakt de overgang naar de ploeg van Eddie Howe. De Engelse verdediger komt over van reeksgenoot Burnley. Volgens Britse bronnen betaalde Newcastle ongeveer 15 miljoen euro voor de 29-jarige Burn. 

DONE DEAL: Charleroi vist verdediger op
Sporting Charleroi heeft zich in het absolute slot van de mercato nog versterkt. De Carolo's maakten zojuist de komst van Ben Karamoko bekend. De Frans-Ivoriaanse verdediger komt transfervrij over van het Noorse Sarpsborg. Daar liep het contract van de 26-jarige Karamoko vandaag af. Bij Charleroi ondertekende hij een contract van anderhalf jaar. 

DONE DEAL: KV Kortrijk haalt Henen terug naar België
David Henen keert na anderhalf jaar terug naar België. De Togolees ondertekende een meerjarig contract bij KV Kortrijk. Henen voldeed zijn jeugdopleiding bij Anderlecht, waarna hij naar Monaco trok. Via Everton, Olympiakos, Fleetwood en Charleroi belandde de flankaanvaller uiteindelijk bij het Franse Grenoble. Daar plukt Kortrijk hem nu weg voor een niet nader genoemd transferbedrag. Na Benchaib is Henen al de tweede aanwinst die de Kerels vandaag vervoegde. 

DONE DEAL: Ugbo na half seizoen al terug weg
Het verhaal van Iké Ugbo bij KRC Genk lijkt met een sisser te gaan aflopen. De Canadees werd vorige zomer nog aangetrokken als vervanger van de uiteindelijk blijvende Onuachu, maar maakte een stuk minder minuten dan verwacht. Om die reden verlaat Ugbo de Limburgers voor een avontuur bij het Franse Troyes. De Ligue I-club bedong ook een aankoopoptie. De kans lijkt dus groot dat Ugbo niet meer zal te zien zijn in de Cegeka Arena. LEES HIER MEER

DONE DEAL: Beerschot neemt afscheid van twee overbodige spelers
Beerschot heeft tijdens de laatste uurtjes van de mercato nog afscheid genomen van twee overbodige pionnen. Zo wordt Issa Soumaré uitgeleend aan het Franse Quevilly-Rouan. De 21-jarige Senegalees was pas sinds vorige zomer actief voor de Kielse Ratten, maar werd er nooit basisspeler. Naast Soumaré verlaat ook Sangyang de rode lantaarn. De huurbeurt van de Gambiaan werd beëindigd. Hij trekt terug naar zijn moederclub Superstars. 

DONE DEAL: Atlético shopt bij Lille
Atlético Madrid en Yannick Carrasco hebben er een nieuwe speler bij. De Spaanse kampioen ging namelijk shoppen bij het Noord-Franse Lille. Reinildo Mandava moet de nieuwe linksback worden van de troepen van Diego Simeone. De Mozambikaan was de voorbije jaren één van dé sterkhouders bij Lille, en maakt op 28-jarige leeftijd dan ook zijn droomtransfer. 

DONE DEAL: Druijf keert terug, Mechelen wil nog vervanger
De terugkeer van Ferdy Druijf naar moederclub AZ zat er al even aan te komen. De Nederlander zal echter niet lang vertoeven in Alkmaar. Een uitleenbeurt richting Rapid Wien zit namelijk in de pijplijn voor de aanvaller. Bij KV Mechelen zijn ze dan ook nog op zoek naar een vervanger. Volgens Het Nieuwsblad doet de club er alles aan om Elie Youan aan te trekken. De Fransman speelt op dit moment bij het Zwitserse Sankt Gallen. Daar wist hij al zeven keer de weg naar doel te vinden. 

GERUCHT: Dembélé blijft bij Barça 
De geruchten rond een vertrek van Ousmane Dembélé bij FC Barcelona werden zojuist de kop ingedrukt door Fabrizio Romano. Volgens diverse Engelse bronnen zouden Chelsea en Tottenham geïnformeerd hebben naar de Fransman, maar dat blijkt niet waar te zijn. De Italiaanse transfergoeroe stelt namelijk dat er nooit iets concreet werd rond een eventueel vertrek van Dembélé. 

DONE DEAL: Kortrijk hengelt Benchaib binnen
Zoals eerder aangekondigd heeft KV Kortrijk de komst van Amine Benchaib afgerond. Dat nieuws werd nu officieel bekendgemaakt op de clubkanalen van de West-Vlamingen. Benchaib tekende een contract van 3,5 seizoenen, en komt over van Sporting Charleroi. Daar kwam hij in totaal tot 30 optredens in anderhalf jaar. Voorheen was de 23-jarige middenvelder actief bij Sporting Lokeren. 

DONE DEAL: Eiting richting Engelse Championship
Het verblijf van Carel Eiting bij KRC Genk zit erop. De Nederlander kon nooit aarden bij de Limburgers, en raakte sinds de komst van Bernd Storck niet meer aan de bak. Ondertussen maakte de club ook officieel bekend dat het contract met de middenvelder in onderling overleg werd beëindigd. Eiting trekt echter wel meteen richting een nieuwe werkgever. Zo ondertekende hij een contract bij het Engelse Huddersfield. Bij de nummer zeven uit de Championship hoopt de 23-jarige Amsterdammer wél genoeg kansen te krijgen.
LEES HIER MEER

DONE DEAL: Ramsey kiest voor nieuwe uitdaging 
Aaron Ramsey heeft zijn nieuwe club beet. De blessuregevoelige middenvelder speelt tot het einde van het seizoen voor Rangers, dat hem huur van Juventus. De Welshman brak sinds zijn overgang richting Italië nooit echt door bij de Oude Dame, en verkiest dus om zijn carrière te herlanceren in Glasgow. 

GERUCHT: KAA Gent is klaar 
KAA Gent zal volgens het Nieuwsblad geen transfers meer afronden voor het verstrijken van de deadline. De Buffalo's waren volgens de krant nog op zoek naar een nieuwe aanvaller, maar wilden uiteindelijk geen al te hoog bedrag betalen voor een last-minute oplossing. Hein Vanhaezebrouck zal het dus tot het einde van het seizoen moeten stellen met de huidige spelerskern. 

DONE DEAL: Ocansey probeert het in 1B 
Waasland-Beveren heeft in de laatste uurtjes van de mercato nog een knappe transfer weten af te ronden. De ploeg uit 1B versterkte zich namelijk met Eric Ocansey. De Ghanees wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van KV Kortrijk, waar hij op een zijspoor beland was. De 24-jarige Ghanees staat vooral bekend vanwege zijn sterke periode bij KAS Eupen. Daar maakte hij tussen 2015 en 2019 heel wat indruk. 

DONE DEAL: Club Brugge haalt concurrent voor Dost
De overgang van Sargis Adamyan richting Club Brugge zat al even in de pijplijn. Zojuist maakte de landskampioen de overgang van dan ook officieel bekend. Adamyan wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Hoffenheim, én Club Brugge wist ook een aankoopoptie te bemachtigen. De 28-jarige Armeense international moet bij Blauw-Zwart de doublure van Bas Dost worden. LEES HIER MEER

DONE DEAL: Antwerp strikt Nederlands toptalent, Maatsen op komst 
Antwerp heeft Emanuel Emegha beet. De Nederlandse spits zette zojuist zijn krabbel onder een contract tot medio 2026. Hij moet bij The Great Old de concurrentie aangaan met Frey en Samatta. De Nederlandse jeugdinternational meet 1,95m, en staat bekend om zijn fysieke kracht. Het is nog onduidelijk welk bedrag Antwerp betaalde aan Sparta om de 18-jarige Emegha aan te trekken. Naar verluidt wordt ook de overgang van Maatsen tijdens de komende uren nog afgerond. LEES HIER MEER 

DONE DEAL: Alexander Maes heeft nieuwe club beet
Alexander Maes heeft een verrassende nieuwe werkgever te pakken. De 29-jarige middenvelder ondertekende zojuist een contract bij amateurclub Hades. Maes was sinds vorige zomer actief bij tweedeklasser Lierse, tot de club zijn contract ontbond enkele weken geleden. Maes zou zich negatief geuit hebben over trainer Van Imschoot, wat hem een plaats in de B-kern opleverde. Tussen 2013 en 2015 was Maes al eens actief voor de Limburgse amateurclub. 

GERUCHT: Antwerp polste bij Lille, maar ving bot
Antwerp lijkt tijdens de laatste uurtjes van de mercato nog op zoek naar een nieuwe linksback. Volgens onze bronnen polste The Great Old bij Lille naar Domagoj Bradaric. De Kroatische international bleek echter niet haalbaar voor de ploeg van Brian Priske. Om die reden lijkt Antwerp nu te zijn uitgekomen bij Chelsea. Met de Engelse topclub wordt op dit moment onderhandeld over de Nederlander Ian Maatsen. 

DONE DEAL: Union neemt afscheid van overbodige Engelsman
Union lijkt op het eerste zicht geen al te grote spelerskern te hebben. Toch neemt de huidige leider van de Jupiler Pro League nog afscheid van een overbodige pion. Zo trekt Marcel Lewis op huurbasis naar het Engelse Accrington Stanley. In zijn thuisland hoopt de 20-jarige Lewis opnieuw speelminuten te vergaren. Dit seizoen kwam hij namelijk nog niet in actie voor Union. 

DONE DEAL: Sandler wordt ploegmaat van Dessers
Feyenoord heeft zich versterkt met Philippe Sandler. De Nederlandse verdediger komt over van Manchester City. Bij de Citizens verliep het nooit goed voor de blessuregevoelige verdediger. Twee seizoenen geleden verhuurde de Engelse topclub hem nog aan Anderlecht, maar ook dat avontuur liep met een sisser af. Na aanhoudende blessures probeerde de Nederlander het deze zomer bij het Franse Troyes. Ook daar raakte Sandler geblesseerd. Bij Feyenoord hoopt de inmiddels 25-jarige verdediger eindelijk terug zijn vorm van weleer te pakken te krijgen. 

DONE DEAL: Cercle Brugge laat Hazard en Raux-Yao vertrekken
Kylian Hazard was bij Cercle Brugge op een zijspoor beland. De jongste van de talentvolle Hazard-broers zal zijn carrière nieuw leven proberen in te blazen bij RWDM. De traditieclub uit Molenbeek zal de middenvelder tot het einde van het seizoen huren. Naast Hazard verlaat ook Raux-Yao de Vereniging. De Franse verdediger zette zijn handtekening onder een contract bij Ligue II-club Rodez. In tegenstelling tot Hazard, maakt Raux-Yao wél de definitieve overstap. 

DONE DEAL: Club Brugge maakt vertrek Van der Brempt officieel bekend
Club Brugge heeft het vertrek van Ignace Van der Brempt officieel bekendgemaakt via de clubkanalen. De rechterflank maakt zoals verwacht de definitieve overgang richting het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Bij de Oostenrijkse nummer één tracht het Brugse jeugdproduct op zoek te gaan naar een vaste basisstek. Welk bedrag Salzburg betaalt voor de jongeling blijft nog onbekend. De voorbije dagen werd er in diverse media wel gewag gemaakt van een som van ongeveer vijf miljoen euro. LEES HIER MEER

DONE DEAL: STVV ziet sterkhouder droomtransfer maken
Zoals verwacht heeft STVV afscheid genomen van Liberato Cacace. De Nieuw-Zeelandse verdediger wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Empoli. De Italiaanse eersteklasser bedong ook een aankoopoptie. Cacace speelde in totaal 50 wedstrijden voor de Kanaries, en werd al enige tijd gelinkt aan tal van Europese topcompetities. Of STVV nog op zoek gaat naar een vervanger, is voorlopig nog onbekend. LEES HIER MEER


GERUCHT: KV Mechelen laat jong talent vertrekken
Volgens onze bronnen zal Alexandre Stanic (tijdelijk) afscheid nemen van KV Mechelen. De 17-jarige spits trekt voor zes maanden naar het Italiaanse Pisa. Bij de huidige nummer twee in de Italiaanse Serie B hoopt de sterke spits meer kansen te krijgen. Mechelen dreigt Stanic wel definitief kwijt te raken, want de Italiaanse tweedeklasser bedong een aankoopoptie. 

GERUCHT: Origi blijft bij Liverpool
Divock Origi zal Liverpool niet verlaten in januari. De Rode Duivel had nochtans de interesse opgewekt van diverse Engelse eersteklassers, maar de Reds willen hun supersub niet laten vertrekken. Onrechtstreeks wil dat wel zeggen dat Origi de club op het einde van het seizoen transfervrij kan verlaten. Tenzij Liverpool beslist om hem een nieuw contractvoorstel te doen. 

GERUCHT: Sowah verlaat Club Brugge voor Nederland
Veel beweging bij Club Brugge. Het Nieuwsblad weet namelijk dat Kamal Sowah de landskampioen zal verlaten op huurbasis. De zomeraankoop zou aan de slag gaan bij het Nederlandse AZ. Daar zal de Ghanees moeten proberen om zijn vorm van weleer terug te vinden. Club Brugge betaalde vorige zomer nog negen miljoen euro voor de ex-middenvelder van OHL. LEES HIER MEER 

GERUCHT: Dubbelslag dichtbij voor Club Brugge
Volgens Het Nieuwsblad heeft Club Brugge zijn dubbelslag op de laatste dag van de mercato bijna binnen. Blauw-Zwart zal zich zoals verwacht gaan versterken met Denis Odoi en Sargis Adamyan. Het is nog niet duidelijk om welke transferconstructies het zou gaan bij beide spelers. Odoi wordt vooral gezien als doublure voor Clinton Mata, terwijl hij ook op alle andere posities in de verdediging uit de voeten kan. Adamyan moet dan weer voor concurrentie gaan zorgen met Bas Dost. 

GERUCHT: Mbappé vertrekt niet bij PSG 
De kans werd al bijzonder klein geacht, maar zojuist kwam er bevestiging uit de Franse media. Kylian Mbappé zal tot het einde van het seizoen bij Paris Saint-Germain blijven. De Fransman wekt nog steeds de interesse op van Real Madrid, maar de Koninklijke lijkt dus te gaan wachten op het aflopende contract van de aanvaller. 

GERUCHT: Aubameyang dan toch richting Barcelona? 
Arsenal leek het gerucht van Aubameyang de voorbije uren de kop in te drukken, maar niets blijkt minder waar. Volgens Barça-voorzitter Joan Laporta staat de Gabonees inderdaad op het punt om zijn zijn carrière te vervolgen in Catalonië. De medische proeven zouden alvast ingepland staan, weten diverse Spaanse media. Xavi lijkt dus weldra zijn nieuwe doelpuntenmachine in huis te gaan hebben. 

GERUCHT: Antwerp klopt aan bij Chelsea
La Dernière Heure maakt melding van het gerucht dat Antwerp zich zou gemeld hebben bij Chelsea. The Great Old zou zijn zinnen gezet hebben op Ian Maatsen. De 19-jarige Nederlander speelt op dit moment op huurbasis bij de Engelse tweedeklasser Coventry, maar de Blues zouden de talentvolle linksback liever op een hoger niveau zien spelen. Of Maatsen een uitleenbeurt richting België ziet zitten, blijft wel nog de vraag. 

GERUCHT: Kortrijk gaat shoppen bij Charleroi
Volgens de doorgaans uitstekend geïnformeerde Sacha Tavolieri zal Kortrijk zich tijdens de komende uren versterken met Amine Benchaib. De 23-jarige Belg zou een contract van 3,5 seizoenen ondertekenen bij de West-Vlamingen. Benchaib is geen onbekende voor KVK-coach Belhocine, die in het verleden nog met de middenvelder samenwerkte bij Charerloi. Sinds het vertrek van Belhocine bij de Carolo's is Benchaib immers niet meer zeker van een basisplaats. 

DONE DEAL: Anderlecht neemt afscheid van jong talent
RSC Anderlecht heeft het vertrek van Mohamed Guindo zojuist wereldkundig gemaakt. De 18-jarige spits zal zijn geluk gaan beproeven in Italië. Daar ondertekende hij een meerjarig contract bij derdeklasser Pro Vercelli. Het is nog niet duidelijk of Anderlecht ook nog een transferbedrag vangt voor Guindo. Wegens mentaliteitsproblemen werd de aanvaller immers uit de kern gezet bij de U21, waardoor men in Brussel zo snel mogelijk afscheid wilde nemen van de sterke aanvaller. LEES HIER MEER

DONE DEAL: Van de Beek naar Everton
Donny Van de Beek zal voor de rest van het seizoen zijn geluk beproeven bij Everton. Op die manier komt er een einde aan de wisselvallige periode van de middenvelder bij Manchester United. Everton bedong wel geen aankoopoptie. De Nederlander is mogelijk niet de enige aanwinst voor The Toffees op de laatste dag van de mercato. Ook Dele Alli zal tijdens de komende uren zijn transfer richting Goodison Park nog finaliseren. 

GERUCHT: Eiting naar Engeland
Zoals eerder gemeld mag de middenvelder vertrekken bij KRC Genk, waar hij slechts mondjesmaat aan de bak komt. Volgens Het Nieuwsblad zal de Nederlander zijn contract bij Racing laten ontbinden. Eiting en zijn entourage zouden in gesprek zijn met het Engelse Huddersfield, waar hij eerder al op huurbasis speelde.

GERUCHT: Aderlating STVV
De Kanaries dreigen vlak voor het sluiten van de transferperiode nog een smaakmaker kwijt te spelen. Zo meldt de Italiaanse transferspecialist Gianluca Di Marzio dat Liberato Cacace goed op weg is naar de Serie A. Er zouden vergevorderde onderhandelingen lopen met middenmoter Empoli. Het zou gaan om een huurdeal met verplichte aankoopoptie. Die zou zo'n 3 miljoen euro bedragen.

GERUCHT: Antwerp heeft bijna beet
De Great Old lijkt vlak voor het sluiten van de mercato nog een nieuwe spits te strikken. De 18-jarige Emanuel Emegha werd rond het middaguur al een eerste keer gespot op de club. Inmiddels is hij volgens Het Nieuwsblad weer teruggekeerd naar de Bosuil. De verwachting is dan ook dat zijn komst snel officieel zal worden gemaakt. De veelbelovende Nederlander moet de overstap maken van Sparta Rotterdam.

DONE DEAL: Everton pakt eerste keer uit Na het aantrekken van Frank Lampard als nieuwe trainer, hebben de Toffee's nu ook hun eerste aanwinst van de dag beet. Zo gaat Donny van de Beek in Goodison Park voetballen. De Nederlandse middenvelder wordt een half seizoen gehuurd van Manchester United, waar hij amper aan de bak kwam. Met Dele Alli zou nog een andere middenvelder op weg zijn naar Everton. De Engelsman is volgens de laatste geruchten bezig aan zijn medische testen.

GERUCHT: Bolat blijft Buffalo
De doelman van AA Gent werd nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek naar Turkije, waar Galatasaray en Fenerbahçe interesse toonden. Maar volgens Het Laatste Nieuws zal hij de Ghelamco Arena niet verlaten. Deze week zouden zelfs nog gesprekken volgen omtrent een verlenging van zijn aflopende contract. Zo krijgt Bolat de duidelijkheid waar hij om nadrukkelijk om vroeg.

DONE DEAL: Spitsencarrousel bij Club
De landskampioen heeft zoals verwacht een akkoord gevonden met Sporting Charleroi over Youssouph Badji. De 20-jarige Senegalees, die eerder op de dag zijn huurbeurt aan Stade Brestois liet ontbinden, trekt voor anderhalf seizoen op huurbasis naar Mambourg. Charleroi wist uiteindelijk ook een aankoopoptie af te dwingen. Ondertussen lijkt Club zelf dicht bij de komst van een andere spits te staan. Volgens Het Nieuwsblad is Sargis Adamyan inmiddels in Brugge geraakt om zijn transfer af te ronden. De Armeen komt als alles goed verloopt over van TSG Hoffenheim, waar hij eerder al samenwerkte met coach Alfred Schreuder.

DONE DEAL: Droomtransfer Undav
De Gouden Stier heeft zijn verwachte droomtransfer beet. Zo maakt Union officieel bekend dat Undav in de Premier League aan de slag gaat bij zusterclub Brighton and Hove Albion. Hij wordt wel meteen terug verhuurd aan de JPL-leider, dat naar verluidt zo'n 7 miljoen euro verdiend aan de deal. LEES HIER MEER



DONE DEAL: Volgende vertrekker bij Spurs
In afwachting van de verwachtte transfer van Dele Alli richting Everton, heeft Tottenham nog een andere middenvelder op huurbasis laten vertrekken. Zo gaat Giovani Lo Celso tijdelijk in de Spaanse Primera Division aan de slag. De 25-jarige Argentijn zal het seizoen afwerken bij Villarreal CF.

DONE DEAL: Standard heeft beet
De eerste deadline day-aanwinst van de Rouches is een feit. Zoals verwacht gaat Pathé Mboup aan de slag in Luik. De aanvaller/offensieve middenvelder komt over van AS Dakar Sacré Cœur. Hij gaat wel eerst aan de slag bij de beloften van Standard om vervolgens de stap naar het eerste elftal te zetten.


Foto © Twitter Standard

DONE DEAL: Seraing haalt voormalige Real-Belg
De voorlaatste in het JPL-klassement heeft nog een extra doelman in huis gehaald. Zo komt Alex Craninx de Métallo's versterken. De 26-jarige Belg, die in Spanje geboren werd, genoot zijn jeugdopleiding bij het grote Real Madrid. Daar bleef zijn doorbraak echter uit. Via allerlei omwegen belandde Craninx uiteindelijk bij het Noorse Molde FK. Die club leent hem nu dus een half seizoen uit aan Seraing.

DONE DEAL: Newcastle slaat weer toe
In hun missie om het behoud te vrijwaren, steken de Magpies nog een tandje bij. Zo werd met Matt Targett een nieuwe linksback aangetrokken. De 26-jarige Engelsman wordt tot eind dit seizoen op huurbasis overgenomen van Aston Villa.

DONE DEAL: Standard blijft afslanken
Het blijft wachten op de last-minute aanwinsten van de Rouches. De Senegalese aanvaller Pathé Mboup is wel onderweg, hij poseerde inmiddels met het shirt van Standard. Volgens LDH zal hij wel eerst aansluiten bij de U21. Ondertussen wordt de kern wel steeds verder afgeslankt. Zo mag nu ook Hamza Rafia beschikken op Sclessin. De spelmaker werd vorige zomer op huurbasis weggeplukt bij Juventus, maar kon zich niet doorzetten. Zijn huurbeurt wordt dan ook vroegtijdig stopgezet.



GERUCHT: Twee vertrekkers bij Genk
De Limburgers lijken van de slotfase op de transfermarkt gebruik te maken om hun selectie wat af te slanken. Volgens Het Laatste Nieuws zouden twee zomeraanwinsten op weg zijn naar de uitgang. Carel Eiting komt slechts met mondjesmaat aan de bak en zou zijn zinnen hebben gezet op een club waar hij meer minuten kan maken. Hetzelfde geldt voor Iké Ugbo, die had gerekend op een vertrek van Paul Onuachu. De Canadese international zou op huurbasis bij het Franse Troyes terecht kunnen. LEES HIER MEER

GERUCHT: Otasowie weg bij Club?
Komt er nog een last-minute verrassing van op Jan Breydel? Volgens Griekse bronnen zou AEK Athene, dat eerder ook aan Eder Balanta werd gelinkt, zijn zinnen hebben gezet op Owen Otasowie. De Amerikaanse middenvelder werd afgelopen zomer voor de nodige miljoenen weggehaald bij Wolverhampton, maar viel door de mand en wacht om allerlei redenen nog steeds op zijn debuut. Ook Sheffield Wednesday en Barnsley zouden belangstelling tonen. Indien Otasowie alsnog vertrekt, zal dat allicht op huurbasis zijn.

DONE DEAL: Charleroi slaat slagje
De Carolo's hebben van de deadline day gebruikt om één van hun sterkhouders langer vast te leggen. Zo heeft Marco Ilaimaharitra zijn contract op Mambourg verlengd. De Madagaskische middenvelder en tevens aanvoerder, is nu tot medio 2024 aan de club gebonden.

GERUCHT: Bakkali ligt Anderlecht dwars
RSCA vond al een oplossing voor Adrien Trebel, maar hoopt ook Zakaria Bakkali nog van de hand te doen. Volgens Le Soir-journalist Guillaume Raedts beweegt er momenteel echter weinig in zijn dossier. Afwachten of er voor middernacht nog een doorbraak volgt, vorig jaar werd de aanvaller ook pas vlak voor de deadline bij Beerschot gestald. Ondertussen mag Allahyar Sayyadmanesh van het paars-witte verlanglijstje geschrapt worden. De Iraanse aanvaller ruilt Fenerbahçe in voor Hull City. LEES HIER MEER

DONE DEAL: Tottenham laat aanvaller gaan
Na de komst van Dejan Kulusevski en Rodrigo Bentacur (beiden komen over van Juventus), zijn de Spurs bezig het met creëren van extra ruimte in de kern. Voor Bryan Gil werd alvast een oplossing gevonden, de Spaanse aanvaller wordt een halfjaartje verhuurd aan Valencia CF. Dele Alli zou dan weer goed op weg zijn naar Everton FC, waar hij nieuwe Frank Lampard tegenkomt. Ook Donny van de Beek (Manchester United) zou tijdelijk aan de slag gaan op Goodison Park.

DONE DEAL: Cercle laat jonkie gaan
Om hem meer ervaring te laten opdoen, laat de Vereniging Wolf Ackx tijdelijk vertrekken. De 19-jarige aanvaller zal het seizoen op huurbasis afwerken bij Knokke FC. Daar werd eerder deze maand ook al Arne Cassaert gestald door Groen-Zwart. LEES HIER MEER

DONE DEAL: Juventus versterkt middenveld
De Italiaanse recordkampioen heeft zoals verwacht Denis Zakaria aangetrokken. De Zwitserse middenvelder komt definitief over van Borussia Mönchengladbach, waar hij einde contract was na het seizoen. Juve zou desondanks een slordige 8 miljoen euro, inclusief bonussen, betalen voor zijn komst. Zakaria tekende tot medio 2026 in Turijn.

DONE DEAL: Club Brugge-deal in aantocht
De eerste grote deadline day-deal voor Club Brugge gaat er één aan uitgaande zijde zijn. Zo heeft Stade Brestois bevestigd dat de huurovereenkomst met Youssouph Badji per direct wordt stopgezet. Het heeft er alle schijn van dat jonge aanvaller meteen weer verhuurd zal worden aan Charleroi.

DONE DEAL: Versterking KVO
De Kustboys hebben van het mercatoslot gebruik gemaakt om hun defensie verder te versterken. Zo werd de komst van Ozase Urhoghide officieel bevestigd. De 21-jarige Engelsman, die in het recente verleden al vaker aan de overstap naar ons land werd gelinkt, wordt een half seizoen gehuurd van Celtic FC. Oostende wist ook een aankoopoptie af te dwingen. LEES HIER MEER 



ROUNDUP: Spannende sloturen in binnen- én buitenland!
De eindsprint op de transfermarkt is aangebroken, over een achttal uren sluit de winterse mercato zijn deuren. Tijd voor een korte samenvatting van wat we nog allemaal kunnen verwachten. In eigen land is titelverdediger Club Brugge wakker geschoten. Blauw-Zwart zou voor middernacht nog willen uitpakken met Denis Odoi en de Armeense spits Sargis Adamyan. Bij RSC Anderlecht vertrok Adrien Trebel naar Zwitserland. Ook Zakaria Bakkali mag nog beschikken en AS Roma-middenvelder Ebrima Darboe zou wel eens de last-minute aanwinst kunnen worden op Neerpede.

Antwerp FC staat op zijn beurt dicht bij spits Emanuel Emegha, die inmiddels gespot werd aan de Bosuil. Ook Standard lijkt nog te gaan toeslaan. De Rouches namen alvast afscheid van Joao Klauss, Ameen Al-Dakhil (beiden STVV) en Glody Linkonza (terug naar Mazembe).Verder wordt ook in AA Gent, Zulte Waregem en KV Mechelen zeker nog beweging verwacht.

In het buitenland zijn de ogen dan weer gericht op FC Barcelona. Pierre-Emerick Aubameyang werd gespot in Catalonië, maar zijn deal zou inmiddels afgeknapt zijn. Vindt Barça nog een andere spits? En waar zal Ousmane Dembélé belanden? In Engeland lijkt Tottenham Hotspur helemaal onder stom te komen en ook Newcastle United houdt nog wat last-minute deals achter de hand. Er zit dus nog heel wat spektakel aan te komen ...

DONE DEAL: Trebel verlaat RSCA
Anderlecht is verlost van Adrien Trebel. RSCA meldt dat de Franse middenvelder zonder aankoopoptie wordt uitgeleend aan Lausanne Sports. Het is niet bekend of de Zwitsers het volledige loon overnemen tot juni. LEES HIER MEER



DONE DEAL: Talent voor Union SG
Union SG heeft nog een jong talent weten te strikken. De achttienjarige Samuel Chukwudi komt over van Torshavn uit de Faeroër, dat maakte de club officieel bekend. Hij zal wellicht aansluiten bij de beloften van de Brusselaars.

DONE DEAL: Tottenham shopt bij Juventus
Tottenham heeft Rodrigo Betancur weggehaald bij Juventus. De Oude Dame maakte bekend dat de Spurs 19 miljoen euro betalen, plus 6 miljoen euro aan bonussen. Dejan Kulusevski wordt door Juve tot medio 203 uitgeleend aan Tottenham. De Engelse club betaalt een huurprijs van 10 miljoen euro met aankoopoptie van 35 miljoen euro.

DONE DEAL: KV Mechelen strikt verdediger
KV Mechelen heeft Rick van Drongelen aangetrokken. De 23-jarige centrale verdediger komt op huurbasis over van de Duitse eersteklasser Union Berlijn. LEES HIER MEER.

DONE DEAL: Versterking voor Lommel en Westerlo
KVC Westerlo heeft Mathias Fixelles weggehaald bij KV Kortrijk. De middenvelder kwam nochtans pas afgelopen zomer naar het Guldensporenstadion. Lommel SK heeft ook nog versterking gevonden. De Limburgers maakten bekend dat ze Theo Pierrot (28) hebben weggehaald bij Seraing. 

GERUCHT: Empoli wil bij STVV shoppen
Italiaanse media melden dat Empoli Liberato Cacace wil weghalen bij STVV. De aanvallend ingestelde linksachter kent een goed seizoen bij de Kanaries en werd een jaar geleden nog in verband gebracht met een transfer naar Juventus. STVV verhuurt hem wellicht met een aankoopoptie van 3 miljoen euro.

DONE DEAL: Lyon haalt uit
Olympique Lyon heeft Roman Faivre voor 15 miljoen euro weggehaald bij Stade Brest. De club van Jason Denayer maakte ook bekend dat het Tanguy Ndombele op huurbasis heeft overgenomen van Tottenham. De huurprijs bedraagt 1,42 miljoen euro.

DONE DEAL: Zakaria naar Juventus
Juventus heeft na Dusan Vlahovic een tweede toptransfer afgerond. De Oude Dame heeft Denis Zakaria overgenomen van Borussia Mönchengladbach. Juve betaalt 5 miljoen euro met 3 miljoen euro aan mogelijke bonussen.

GERUCHT: Geen Aubameyang
FC Barcelona haakt af voor Pierre-Emerick Aubameyang. De aanvaller van Arsenal was in Barcelona om er te onderhandelen met Barça, maar de deal is afgeketst op de looneisen van de ex-spits van Borussia Dortmund.



DONE DEAL: Klauss naar STVV
Joao Klauss heeft Standard verlaten en Hoffenheim verhuurt de spits aan STVV. Bij de Kanaries hebben ze zo hun opvolger voor de vertrokken Yuma Suzuki beet. LEES HIER MEER.

GERUCHT: Vertrekker bij Beerschot
Beerschot gaat Issa Soumare van de hand doen. De 21-jarige flankaanvaller wordt in de komende uren uitgeleend aan de Franse tweedeklasser Rouen.

DONE DEAL: Aanwinst voor Juventus
Juventus heeft de komst van Federico Gatti afgerond. De 23-jarige centrale verdediger komt over van Frosinone, dat hem tot het einde van het seizoen op huurbasis overneemt.

DONE DEAL: Wilmots strikt Belg
Raja Casablanca, de club van Marc Wilmots, heeft Beni Badibanga aangetrokken. Hij speelde in het verleden voor Standard, Lierse SK en Waasland-Beveren.

DONE DEAL: Man City haalt spits
Manchester City heeft de komst van de 22-jarige Argentijnse aanvaller Julian Alvarez meegedeeld. Hij komt over van River Plate en tekende voor vijf seizoenen. Hij zal in de zomer de overstap maken naar Engeland.

GERUCHT: Anderlecht biedt op spits
Volgens het Servische Telegraf zou Anderlecht een bod van 5 miljoen euro, met daar een doorverkooppercentage van 20% bovenop, hebben gedaan op de Servische spits Marko Milovanovic. Wolverhampton zou echter 6 miljoen euro hebben geboden. Het lijkt echter twijfelachtig of RSCA dergelijke sommen kan bieden...

GERUCHT: Touba weg?
Ahmed Touba kan vandaag nog een toptransfer versieren. Zo hebben Basaksehir en Galatasaray zich volgens onze bronnen plots in laatste instantie gemeld. De ex-speler van Club Brugge is een basispion bij RKC Waalwijk en lokte al eerder interesse. Komt het deze keer wel tot een transfer?

DONED DEAL: Club voor El Ghanassy
Yassine El Ghanassy heeft na vele maanden zoeken eindelijk een club gevonden. De ex-speler van AA Gent en KV Oostende tekende een contract bij de Griekse tweedeklasser Zakyntos.

DONE DEAL: Verdediger voor STVV
STVV heeft Ameen Al-Dakhil aangetrokken. De Kanaries maakten bekend dat de negentienjarige centrale verdediger de definitieve overstap maakt van Standard. LEES HIER MEER.

GERUCHT: Club gaat voor Odoi
Club lijkt niet alleen te werken aan de komst van Adamyan, de landskampioen wil volgens Het Laatste Nieuws ook nog zijn verdediging versterken met Denis Odoi. De 33-jarige, met een verleden bij Anderlecht, lijkt na het vertrek van Van der Brempt en Persyn de doublure van Clinton Mata op de rechtsachter te moeten worden. Odoi is na dit seizoen einde contract bij Fulham. Ruben Providence verlaat Club en trekt naar Estoril. LEES HIER MEER.



GERUCHT: Sardella blijft

Killian Sardella verdween naar de bank tegen Union SG en hij werd nadien meteen weer gelinkt aan een vertrek. Volgens onze bronnen beweegt er momenteel niets rond de verdediger en de verwachting is dat hij het seizoen zal uitdoen bij Anderlecht. Al kan het soms zeer snel gaan op een laatste dag van de mercato.

DONE DEAL: Del Fabro verlaat Seraing
Vanuit Italië waren al berichten binnengekomen dat Seraing na een half seizoen alweer afscheid zou nemen van Juventus-huurling Dario Del Fabro en dat is nu ook helemaal een feit. De verdediger werd inmiddels ook officieel voorgesteld bij de Italiaanse tweedeklasser AS Cittadella.

GERUCHT: Club Brugge laat flop alweer vertrekken
Na een halfjaar komt er alweer een einde aan de passage van Ruben Providence bij de landskampioen. De Franse winger raakte na zijn komst meteen zwaar geblesseerd en kwam geen seconde in actie. Volgens de Italiaanse journalist Gianluigi Longari wordt Providence teruggestuurd naar AS Roma, dat hem in de tweede helft van het seizoen zal verhuren aan het Portugese Estoril.

GERUCHT: Barça probeerde Neymar terug te halen
In Barcelona willen ze vandaag nog af van Ousmane Dembélé en daarvoor zitten de Catalenen volop aan de onderhandelingstafel met het geïnteresseerde PSG. Volgens RTL France probeerde Barça om niemand minder dan Neymar in de deal te betrekken, maar daar wilde men in Parijs uiteraard niet van weten. Barça probeerde daarna Mauro Icardi in ruil te krijgen, maar ook dat voorstel stuitte op een njet.

GERUCHT: Anderlecht alsnog verlost van Trebel?
Anderlecht hoopt dat er alsnog een oplossing uit de bus rolt voor Adrien Trebel en het mag ook hopen dat de peperdure Fransman alsnog vertrekt. Charleroi zal hem niet binnenhalen, maar Mogi Bayat zou de middenvelder wel nog kunnen stallen bij Lausanne, de voorlaatste in de Zwitserse competitie. Dat meldt Het Nieuwsblad. LEES HIER MEER.

GERUCHT: Morata blijft bij Juventus
Na de komst van Dusan Vlahovic draaide de geruchtenmolen weer op volle toeren over een vertrek van Alvaro Morata, die genoemd werd bij FC Barcelona, Arsenal en Tottenham. De Spanjaard blijft volgens Fabrizio Romano echter gewoon in Turijn, waar Allegri hem in de spits naast Vlahovic wil gaan uitspelen.

GERUCHT: Nieuwe wending in Carrasco-soap
De transfersoap rond Yannick Carrasco blijft nog een tijdje duren. Sky Sports stelt dat Tottenham de Rode Duivel deze maand wou aantrekken, maar meteen wandelen gestuurd werd door Atletico Madrid. Dat zou wel nog steeds om de tafel zitten met Newcastle United, aldus RMC Sport. De Magpies zouden azen op een transfer in de zomer en daarover kan dus wel gepraat worden.

GERUCHT: Vertrekker bij Seraing
Seraing neemt nog afscheid van een verdediger. Dario Del Fabro werd in de zomer gehuurd van Juventus, maar kon zich niet helemaal doorzetten. Hij keert na een half seizoen al terug naar Italië, waar deze keer Cittadella hem voor anderhalf jaar zal huren van de Oude Dame.

GERUCHT: Club Brugge wil oude bekende van Schreuder
Het lijkt erop dat er alsnog een spits kan neerstrijken bij Club Brugge. Het Nieuwsblad weet dat er onderhandeld wordt met Hoffenheim over de komst van Sargis Adamyan. De 28-jarige Armeniër komt er niet al te vaak aan spelen en werkte bij de Duitse club nog met Schreuder. LEES HIER MEER.

GERUCHT: Aubameyang in Barcelona
FC Barcelona lijkt zich daadwerkelijk nog te gaan versterken met Pierre-Emerick Aubameyang. De spits van Arsenal werd maandagmiddag al gespot in Barcelona, waar hij vertoeft om zijn overgang af te ronden. Het enige obstakel is dat Barça eerst nog spelers van de hand zal moeten doen voor het Aubameyang kan inschrijven.

GERUCHT: Mbappé vindt akkoord met Real Madrid
Hij zal vandaag Paris Saint-Germain niet meer verlaten, maar Bild meldt wel dat Kylian Mbappé nu al een akkoord gevonden heeft met Real Madrid omtrent een overgang in de zomer. Dan kan de Franse steraanvaller transfervrij de overstap maken. Mbappé zou bij de Koninklijke maar liefst 50 miljoen euro per jaar gaan opstrijken.

GERUCHT: KV Mechelen is Druijf kwijt
De voorbije dagen was al duidelijk geworden dat Ferdy Druijf KV Mechelen zou verlaten. Inmiddels is ook duidelijk waar de Nederlandse spits zijn loopbaan verder zal zetten. Volgens De Telegraaf gaat hij op huurbasis aan de slag bij Rapid Wien, dat hem voor de rest van het seizoen huurt van AZ. De Oostenrijkers kunnen Druijf daarna voor 2,8 miljoen euro definitief overnemen.

GERUCHT: Anderlecht en Standard doen zaakjes in Italië
De Italiaanse journalist Nicolo Schira meldt dat Anderlecht en Standard nog zaakjes kunnen doen in Italië. De Rouches zouden na zes maanden alweer afscheid nemen van Hamza Rafia, die door Juventus meteen doorverhuurd zal worden aan Alessandria. Anderlecht zou dan weer onderhandelen met AS Roma over een uitleenbeurt van Ebrima Darboe, die ook belangstelling geniet van Cagliari en Salernitana.

GERUCHT: Juventus verlost van Ramsey
Juventus zocht al de hele maand naar een oplossing voor Aaron Ramsey en die lijkt nu eindelijk uit de bus te vallen. De Welshe middenvelder zou op weg zijn naar Rangers, dat hem voor de rest van het seizoen zal huren. De Schotse topclub bedingt ook een aankoopoptie.

GERUCHT: Carrasco mag transfer vergeten
De mogelijke transfer van Yannick Carrasco lijkt alweer van de baan. Het doorgaans betrouwbare The Athletic bevestigt dat Tottenham inderdaad informeerde, maar dat Atletico Madrid niet wou meewerken aan een transfer en dat zijn afkoopclausule enkele dagen geleden al verstreken is. De Spaanse kampioen overweegt eventueel wel een zomertransfer, maar vandaag zou Carrasco dus niet meer vertrekken.

GERUCHT: Selemani vertrekt niet
Faïz Selemani leek deze maand open te staan voor een transfer nadat hij het voorbije anderhalf jaar goed presteerde. De directie van KV Kortrijk is echter niet bereid om de aanvaller te laten vertrekken, zo weet La Dernière Heure.

GERUCHT: Deal tussen STVV en Standard
STVV en Standard hebben volgens La Dernière Heure bijna een akkoord bereikt over de transfer van Ameen Al Dakhil. De jonge verdediger maakt definitief de overstap voor 500.000 euro en Standard maakt ook aanspraak op 20 procent bij een doorverkoop. De Kanaries proberen ook nog steeds om João Klauss binnen te halen.

DONE DEAL: Burnley haalt Oranje-international
Burnley zag eerder deze maand Chris Wood vertrekken naar Newcastle en heeft eindelijk een vervanger gevonden. Het kaapt de Nederlandse international Wout Weghorst weg bij VfL Wolfsburg, dat eerder op de dag al anticipeerde met de komst van de jonge Deen Jonas Wind.

ROUNDUP: Rustig in België, Carrasco gooit bommetje
Deadline Day is inmiddels halfweg en tot dusver is het in België vrij rustig gebleven. In de Jupiler Pro League haalde enkel AS Eupen met James Jeggo al een versterking, verder bleef het tot dusver stil bij de eersteklassers. Wellicht zal het spektakel pas later op de dag losbarsten, want geruchten gaan er alvast genoeg rond. Bij Standard, Charleroi, KV Mechelen, KV Oostende, AA Gent en Antwerp lijken we zeker nog activiteit te mogen verwachten.

In het buitenland lijkt er dan weer al meer te bewegen. Het meest opvallende nieuws is zonder twijfel dat Yannick Carrasco nog een transfer zou kunnen maken, want zijn nieuwe makelaar Pini Zahavi zou rond de tafel zitten met Newcastle en Tottenham. De Engelse clubs zullen 60 miljoen euro op tafel moeten leggen om hem los te weken bij Atletico Madrid. Juventus staat op het punt om zich te versterken met Denis Zakaria, terwijl het in Barcelona nog uitkijken is naar wat er zal gebeuren met Ousmane Dembélé. Voor de Fransman liggen verschillende opties op tafel, zoals PSG, Man Utd en Chelsea.

GERUCHT: Pech voor Cercle en Standard
Volgens Foot Mercato hebben Standard en Cercle Brugge de voorbije dagen geprobeerd om Marley Aké te huren van Juventus. Vooral de Vereniging was dicht bij een akkoord, maar vist nu toch achter het net. Juventus zou de 21-jarige Fransman alsnog voor de rest van het seizoen willen houden, nadat hij Massimiliano Allegri overtuigde met een sterke invalbeurt in de beker tegen Sampdoria.

DONE DEAL: Wolfsburg haalt extra spits
Bij VfL Wolfsburg zien ze vandaag wellicht nog Wout Weghorst vertrekken en Die Wölfe hebben al geanticipeerd met een vervanger. Ze plukken de 22-jarige Jonas Wind weg bij FC Kopenhagen. De Deense international tekende tot 2026 bij de club van Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw, Aster Vranckx en Dodi Lukebakio.

DONE DEAL: Australisch international voor Eupen
AS Eupen heeft zijn middenveld nog versterkt met James Jeggo. De 29-jarige Australische international komt over van het Griekse Aris Saloniki en tekende een overeenkomst tot medio 2023 Am Kehrweg.

DONE DEAL: Standard laat zomeraankoop weer gaan
Standard heeft nog wat extra ruimte gemaakt voor versterking later op de dag. De Rouches kondigen aan dat Glody Likonza terugkeert naar TP Mazembe, nadat alle partijen een overeenkomst vonden voor het stopzetten van de overeenkomst. De Congolees arriveerde in de zomer op Sclessin, maar kon zich niet doorzetten.

GERUCHT: Carrasco zorgt voor transferbom
Yannick Carrasco zou voor een gigantische verrassing kunnen zorgen en op Deadline Day nog een spectaculaire transfer kunnen maken. Volgens Foot Mercato is de Rode Duivel in zee gegaan met Pini Zahavi en de supermakelaar zou onderhandelen met Newcastle en Tottenham over een transfer. Zij zouden bereid zijn de afkoopsom van 60 miljoen euro op tafel te leggen. Chelsea, Manchester United en FC Barcelona liggen ook op de loer, maar zouden pas in de zomer willen toeslaan.  

GERUCHT: Anderlecht informeert
Anderlecht polste volgens Zweedse bronnen de afgelopen dagen naar Ishak Abdulrazak, maar de negentienjarige Nigeriaan van Norrköping is voorlopig te duur. De speler kan als rechterflankspeler uit de voeten, maar hij kan ook centraal op het middenveld spelen.

DONE DEAL: WB versterkt reeksgenoot
De huidige nummer twee uit 1B toonde zich al behoorlijk actief op de wintermercato en was blijkbaar nog niet klaar met zijn transferwerk. Zo neemt Waasland-Beveren ook afscheid van Jordan Faucher. De aanvaller blijft wel in dezelfde reeks voetballen, zo gaat hij op huurbasis aan de slag bij RE Virton.

GERUCHT: Newcastle nog niet klaar
Zondag verbrak de Engelse traditieclub haar eigen record voor de komst van Bruno Guimaraes. Maar de steenrijke eigenaars zijn nog niet klaar op de mercato. Met Dan Burn lijkt alvast een extra verdediger onderweg, hij zou voor een slordige 15 miljoen euro overgenomen worden van Brighton. Volgens Sky Sports is ook een overeenkomst over de huurbeurt van linksback Matt Targett (Aston Villa) in de maak. En de talentvolle Hugo Ekitike moet overgenomen worden van Stade Reims. De 19-jarige aanvaller zou een kleine 40 miljoen euro kosten.

GERUCHT: KVO shopt in Schotland
De Kustboys willen van deadline day gebruik maken om hun defensie verder te versterken. Volgens Het Nieuwsblad is Ozase Urhoghide goed op weg naar de Diaz Arena. De 21-jarige Engelsman, die in het recente verleden al vaker aan de overstap naar ons land werd gelinkt, zou een half seizoen gehuurd worden van Celtic FC.

GERUCHT: KVM werkt aan nieuwe spits
Na het vertrek van De Camargo en Druijff, hoopt KV Mechelen voor het sluiten van de transfermarkt nog een extra spits te binnen te hengelen. De piste-Joao Klauss is inmiddels geschrapt in het AFAS-stadion. Volgens Het Laatste Nieuws doen de namen van Matthias Phaëton (EA Guingamp) en Jeredy Hilterman (FC Emmen) momenteel de ronde.

GERUCHT: Juventus slaat weer toe
Enkele dagen na het aantrekken van Dusan Vlahovic, slaat de Oude Dame opnieuw toe. Zo is ook Denis Zakaria op weg naar Turijn. Transfergoeroe Fabrizio Romano deelde alvast een foto van de middenvelder terwijl hij op weg is naar zijn medische testen. De Zwitserse international komt over van Borussia Mönchengladbach. Juve zou zo'n 7 miljoen euro neertellen om de laatste maanden van zijn contract af te kopen.

GERUCHT: Holzhauser blijft
Raphael Holzhauser kon enkele weken geleden naar het Midden-Oosten en de speler zag dat wel zitten. Beerschot werkte echter niet mee, omdat het zicht wou blijven houden op het behoud. De Oostenrijker kan mits degradatie gratis weg, maar volgens onze bronnen speelt er op dit moment niets concreet. Al kan dat op een slotdag van een mercato altijd snel veranderen, maar clubs zijn momenteel niet bereid om plots geld uit te geven aan een speler die binnen een tiental wedstrijden gratis is op te halen. Beerschot lekte het nieuws over Holzhauser wellicht om interesse op te wekken. 



DONE DEAL: Versterking voor Lommel en Virton
Lommel SK heeft zijn eerste zomeraanwinst aangekondigd. Het haalde Zalan Vancsa weg bij MTK Boedapest, dat de 17-jarige speler tot het einde van het seizoen huurt van Lommel. Virton huurt op zijn beurt de 20-jarige Franse verdediger Sofian Augarreau van Olympique Lyon.

DONE DEAL: Eriksen naar Premier League
Door zijn hartproblemen was de Deense spelmaker genoodzaakt om zijn contract bij Internazionale te laten ontbinden. Maar inmiddels heeft Christian Eriksen een nieuwe uitdaging gevonden. Zo gaat hij opnieuw in de Premier League aan de slag, waar hij een contract bij Brentford FC heeft getekend. LEES HIER MEER

GERUCHT: Nieuws spits voor Gent?
Zondag tegen Antwerp liet Antwerp opnieuw een resem kansen liggen, vooral Darko Lemajic stapelde de missers op. Gezien de broosheid van Laurent Depoitre, is een extra spits dan ook welgekomen volgens Het Nieuwsblad. De vraag is echter of de Buffalo's voldoende middelen kunnen vrijmaken om hun een nieuw speerpunt te vinden voor het sluiten van de winterse transferperiode.

GERUCHT: Barça wil uitpakken
De Catalanen hopen voor het slot van de mercato nog een extra spits aan te trekken. Pierre-Emerick Aubameyang lijkt de meest concrete piste en zou gehuurd worden van Arsenal FC. Maar ook een huurconstructie met Paris Saint-Germain blijkt niet helemaal uitgesloten. LEES HIER MEER

GERUCHT: Union doet gouden zaak
De leider in de Jupiler Pro League ziet zijn topschutter na het seizoen vertrekken. Zo tekent Deniz Undav normaal gezien vandaag nog bij Brighton and Hove Albion. Hij zal wel meteen weer uitgeleend worden aan Union, dat bovendien een recordsom opstrijkt. LEES HIER MEER

GERUCHT: Drukte bij Standard
De Rouches maken zich op voor een woelig slot van de transferperiode. Aan inkomende zijde zouden zeker nog twee aanwinsten onderweg zijn. Daarnaast komen een viertal spelers in aanmerking voor een last-minute vertrek. Joao Klauss zou bijvoorbeeld goed op weg zijn naar STVV. LEES HIER MEER



GERUCHT: Extra spits voor Antwerp
De Great Old maakt van de wintermercato vooral gebruik om te werken op de langere termijn. Na het aantrekken van de jonge verdediger William Pacho, zou nu ook een beloftevolle aanvaller onderweg zijn naar de Bosuil. Daarvoor gingen de Antwerpenaren aankloppen in de Nederlandse Eredivisie. LEES HIER MEER

GERUCHT: Dembélé weg bij Barça
Omdat hij weigert zijn contract te verlengen aan verminderde voorwaarden, is er voor de Fransman geen toekomst weggelegd op Camp Nou. Maar mogelijk kan Barcelona toch nog wat aan hem verdienen. Volgens Footmercato heeft Manchester United contact opgenomen nu Mason Greenwood geschorst is wegens beschuldigingen van aanranding en huiselijk geweld. Ook Chelsea FC en PSG zouden het dossier van Dembélé van nabij volgen.

GERUCHT: Premier League-transfer Van de Beek

De Nederlandse middenvelder kwijnt al een tijdje weg op de bank van Manchester United en zou deze winter nog willen vertrekken op Old Trafford. Toch lijkt Van de Beek in de Premier League-actief te blijven. Volgens de laatste berichten staat hij op punt om verhuurd te worden aan Everton FC, waar Frank Lampard aan de slag zou gaan als nieuwe coach.

GERUCHT: Exit Bolat, Holzhauser en LZ7?
De Jupiler Pro League ziet mogelijk nog enkele grote namen vertrekken vlak voor het sluiten van de transferperiode. Zo komen Raphael Holzhauser (Beerschot), Sinan Bolat (AA Gent) en Didier Lamkel Zé (Antwerp FC) om uiteenlopende redenen in aanmerking voor een vertrek. LEES HIER MEER

GERUCHT: Blauw-Zwart wil clubkas spijzen
Bij de landskampioen is een last-minute aanwinst, in de vorm van een verdediger, spits of extra linksback, niet volledig uitgesloten. Al doen er momenteel nog geen concrete namen de ronde. Wel lijkt Club Brugge van plan om nog twee uitgaande transfers af te ronden. LEES HIER MEER



GERUCHT: Drie deals bij Anderlecht
Bij de recordkampioen staat de tellen nog steeds op nul winteraanwinsten en de kans is groot dat het daar ook bij zal blijven. Al kan er aan uitgaande zijde wel nog één en ander gebeuren. Zo zouden drie spelers in aanmerking komen voor een last-minute vertrek op Neerpede. LEES HIER MEER

DONE DEAL: Genk verlost van Nygren
De Zweedse spelmaker werd destijds als groot talent binnengehaald, maar kon de verwachtingen in de Cegeka Arena nooit waarmaken. Na enkele huurbeurten kiest Nygren nu voor een definitief vertrek. Zo zet de 20-jarige zijn carrière verder in Denemarken. LEES HIER MEER

BUITENLAND
Ook in het buitenland bleven de transacties relatief beperkt. FC Barcelona zou wel nog willen toeslaan en mikt op een extra spits (Pierre-Emerick Aubameyang?). Maar de Catalanen willen eerst nog contractrebel Ousmane Dembélé van de hand doen. De Franse vleugelspeler kan alvast rekenen op interesse vanuit de Engelse top.

Nog in de Premier League is het uitkijken of het kapitaalkrachtige Newcastle United alsnog kan toeslaan. Met Dan Burn zou alvast een extra verdediger onderweg zijn, al hopen de Magpies op nog meer versterking. En ook in de andere topcompetities zijn surprises niet uitgesloten op de slotdag van de transferperiode.

BINNENLAND
De meeste ploegen uit eigen land hielden zich in tijdens de wintermercato, toch staat er op de slotdag nog één en ander te gebeuren. Een aantal grote namen dreigen nog te vertrekken, bijvoorbeeld Raphael Holzhauser (Beerschot) en Sinan Bolat (AA Gent). Bepaalde topploegen willen vlak voor het sluiten van de transferperiode hun kern ook nog verder afslanken.

Daarnaast mogen ook nog enkele inkomende transfers verwacht worden. Antwerp en Gent mikken bijvoorbeeld nog op een extra spits, terwijl Standard nog een tweetal aanwinsten wil verwelkomen. En wie weet zorgen Anderlecht of Club Brugge nog voor een last-minute verrassing.

POLL: De wintermercato zou afgeschaft moeten worden ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Club Brugge reageert na njet van Raad van State
Club Brugge reageert na njet van Raad van State

Het stadiondossier van Club Brugge is de voorbije jaren een echte calvarietocht gebleken. In 2007 ...

187
187
Onderschatte sterkhouder bij Anderlecht: "Hij is zo belangrijk"
Onderschatte sterkhouder bij Anderlecht: "Hij is zo belangrijk"

Anderlecht speelt tot dusver wisselvallige play-offs, maar in het eigen Lotto Park staat Paars-Wit ...

43
43
Union krijgt slecht nieuws voor cruciale trip naar Bosuil
Union krijgt slecht nieuws voor cruciale trip naar Bosuil

Voor Union is de Champions' Play-Off tot dusver een langgerekte ontgoocheling. Het begon nog als ...

54
54
Club Brugge slikt nieuwe domper in stadiondossier
Club Brugge slikt nieuwe domper in stadiondossier

Op sportief vlak gaat het Club Brugge dezer dagen voor de wind. Het dwong een historische ...

422
422
Xavi en Laporta komen met uitleg voor bocht van 180 graden
Xavi en Laporta komen met uitleg voor bocht van 180 graden

Vanuit Barcelona kwam woensdagavond zeer opmerkelijk nieuws doorgesijpeld. Eind januari had Xavi nog ...

28
28
Ontmoet Laura, bloedmooie liefde van Bellingham uit de Lage Landen
Ontmoet Laura, bloedmooie liefde van Bellingham uit de Lage Landen

Eén van de absolute sensaties momenteel op de Europese velden is de Engelse middenvelder Jude ...

75
75
Ondanks ruime zege: "Anderlecht was totaal niet indrukwekkend"
Ondanks ruime zege: "Anderlecht was totaal niet indrukwekkend"

Na de wanvertoning van vorig weekend in Genk heeft Anderlecht zich woensdagavond herpakt. Het zette ...

135
135
Ancelotti dropt verrassend bommetje over fitheid Courtois
Ancelotti dropt verrassend bommetje over fitheid Courtois

Voor Real Madrid komen er opnieuw belangrijke weken aan. De Koninklijke heeft met nog zes speeldagen ...

95
95
'Meer details over tweede aanwinst Club Brugge bekend'
'Meer details over tweede aanwinst Club Brugge bekend'

Club Brugge is met het ingaan van de lente weer helemaal opengebloeid. Sinds de aanstelling van ...

265
265
Atalanta spreekt klare taal over transfer De Ketelaere
Atalanta spreekt klare taal over transfer De Ketelaere

Charles De Ketelaere kon woensdagavond opnieuw vieren bij Atalanta. De Rode Duivel stond immers de ...

176
176
TRANSFERUURTJE: 'Tweede aanwinst voor Club, schokkende wending Barça'
TRANSFERUURTJE: 'Tweede aanwinst voor Club, schokkende wending Barça'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

214
214
Gouden advies voor Union en Blessin: "De 0 op 12 is voorbij"
Gouden advies voor Union en Blessin: "De 0 op 12 is voorbij"

Royal Union SG zit in een bijzonder penibele situatie. De Brusselse traditieclub wist nog geen ...

141
141
Muslic legt vinger op de wonde na zware nederlaag tegen Anderlecht
Muslic legt vinger op de wonde na zware nederlaag tegen Anderlecht

Cercle Brugge kreeg gisteren een pandoering op het veld van RSC Anderlecht. De 'Vereniging' verloor ...

307
307
Ten Hag sabelt eigen ploeg neer na zege: "Dat was onacceptabel"
Ten Hag sabelt eigen ploeg neer na zege: "Dat was onacceptabel"

Manchester United legde afgelopen woensdag Sheffield United over de knie met 4-2. Een klinkende zege ...

34
34
'Topclub haalt alles uit de kast voor Mokio'
'Topclub haalt alles uit de kast voor Mokio'

Bij AA Gent mocht dinsdag Jorthy Mokio zijn basisdebuut maken op Stayen. Er was de voorbije maanden ...

206
206