Anderlecht zkt. spits: 9 opvolgers voor Nmecha

Anderlecht zkt. spits: 9 opvolgers voor Nmecha

Afhankelijk van het resultaat in Genk kan Anderlecht donderdag Club Brugge misschien nog van de titel houden, al is dat slechts bijzaak in het Lotto Park. Daar focust Paars-Wit zich immers vooral op de eigen jacht op een zo lucratief mogelijk Europees ticket, cruciaal om de kern komende zomer optimaal te versterken. Bovenaan het verlanglijstje staat opnieuw een spits, bij voorkeur Lukas Nmecha. Mocht dat niet lukken, schotelen wij Peter Verbeke echter graag negen alternatieven voor.


Ondanks de ontegensprekelijke kwaliteiten van de 22-jarige Duitser, zonder aankoopoptie gehuurd van Manchester City, raden wij de sportief directeur sowieso af om een unieke inspanning voor hem te leveren. Waarom ontdekt u hier. Hoe dan ook lijkt de kans klein dat de Brusselaars erin zullen slagen hun topschutter aan boord te houden. Afgaand op de geruchten speurt Verbeke daarom reeds volop naar potentiële opvolgers, al kan Vincent Kompany wat meer vuurkracht voorin zelfs mét Nmecha best gebruiken. Mohammed Dauda weegt tenslotte te licht als vervanger, Landry Dimata is weg, de toekomst van Abdoulay Diaby oogt onzeker en Isaac Kiese Thelin hoeft niet op een nieuwe kans te rekenen. Dat de blik al deels op volgend seizoen wordt gericht, is dus niet meer dan logisch. Ook in andere linies overigens.



Eerder gaf Verbeke alleszins al een paar parameters mee waar de eventuele nieuwe nummer negen aan moet voldoen. Goede voeten en het nodige killerinstinct vormen uiteraard basisvereisten, maar verder wil Anderlecht een dynamische spits die kilometers maalt, druk zet en de hoeken induikt. Vooral geen statische targetman, hoewel een extra dosis gestalte toch handig meegenomen is. Met die informatie én de budgettaire beperkingen van de recordkampioen indachtig, gingen wij recent al eens op zoek naar enkele goalgetters die de schoenen van Nmecha kunnen vullen. Een huur van oude bekenden als Wesley Moraes, ex-Club Brugge, of Ally Samatta, die destijds blijkbaar nipt Genk verkoos, leek ons toen geen slecht idee. Dit keer graven we evenwel nog dieper, met de volgende negen opties als resultaat.

Roko SIMIC (17, NK Lokomotiva)
Samen met Wesley en Samatta, oplossingen op de korte termijn, stelden we ook Roko Simic voor. Hij pronkt naar verluidt al op de radar van Paars-Wit, dat met Rangers en AC Milan wel forse concurrentie geniet. Simic, telg van een echte voetbalfamilie, staat dan ook bekend als een enorm talent. De nieuwe Erling Haaland, klinkt het zelfs hier en daar. Afwachten dus of Anderlecht de 1m90 grote sensatie kan verleiden. Ondanks zijn gebrekkige statistieken – vier goals in 25 duels, weliswaar geen schande op die leeftijd – lijkt zijn profiel alvast interessant. Al leunt Kompany misschien reeds genoeg op tieners.

Liam DELAP (18, Manchester City)
Toch mag de coach zijn City-contacten nog eens aanwenden om een poging te wagen bij Liam Delap. De jeugdige Engelsman scoorde er dit seizoen maar liefst 29 keer in 24 matchen voor de U23, en ook in zijn profdebuut was hij trefzeker. Als beloning voorziet Pep Guardiola daar straks een permanent plekje, wat diverse clubs in de Championship er niet van weerhoudt te polsen naar een uitleenbeurt. Een rijtje dat Anderlecht kan vervoegen. Wellicht klinken Kompany en het Lotto Park gezien de groei van Nmecha dan zelfs aanlokkelijker. Eerst in diens voetsporen treden, dan in die van Phil Foden?



Slobodan TEDIC (21, Manchester City)
Delap ziet wel nog érg groen achter de oren, terwijl Nmecha met al ietwat meer ervaring neerstreek in Anderlecht. Manchester City verhuurde in de voorbije jaargang drie jonge spitsen. Pablo Moreno en Nahuel Bustos beleefden beiden een wisselvallige campagne in Gerona, en zijn eerder kleine en vinnige types. Eveneens welkom, maar niet het profiel waar we hier naar op zoek zijn. Dan past Slobodan Tedic beter in ons plaatje. De 1m90 grote Serviër, geselecteerd voor het EK U21, brak dan wel geen potten bij PEC Zwolle maar toonde na een pak blessureleed bijwijlen toch flitsen van zijn klasse. De gok waard?

Baptiste GUILLAUME (25, Valenciennes)
De eerste Belg in deze lijst, een geboren Brusselaar zelfs. Baptiste Guillaume zocht als tiener zijn heil echter liever in Frankrijk dan in Neerpede. Het toenmalig toptalent brak snel door bij Lens en verhuisde vervolgens voor vier miljoen naar Lille, maar net als in Strasbourg, Angers en Nîmes lag de lat er te hoog. Tot hij nu zijn draai vond bij Valenciennes, met 11 doelpunten in de Ligue 2. Ondanks zijn lengte, Guillaume meet 1m89, een mobiele spits die tevens op de flank uit de voeten kan. En eindelijk rijp voor een kans aan de Belgische top oogt, al ligt de ex-jeugdinternational momenteel wel in de lappenmand.

Aaron LEYA ISEKA (23, Toulouse)
Aaron Leya Iseka verdedigde wél nog de kleuren van Paars-Wit, hoewel zijn optredens bij de A-kern beperkt bleven tot 19 stuks. Nadien trok ook hij naar Frankrijk, waar Marseille en Toulouse hem te licht bevonden. Op huur bij FC Metz kende Iseka even een opflakkering, maar nadien ging het weer bergaf. Het nummer 10 in de Ligue 1 zal zijn optie niet lichten, en in Toulouse heeft de voormalige Jonge Duivel evenmin nog een toekomst. Bovendien loopt zijn contract er binnen een jaar af, dus veel moet hij niet kosten. Het moment voor Anderlecht om toe te slaan, in de hoop dat Iseka in het oude nest opflakkert?



Taiwo AWONIYI (23, Liverpool)
Nog een oude bekende, weliswaar eerder in de categorie van Wesley en Samatta: Taiwo Awoniyi. In het verleden maakte de Nigeriaan indruk bij Moeskroen, al was een Gentse passage minder succesvol. De voorbije jaren stalde Liverpool hem in Duitsland, waar hij het nu bij Union Berlin voor een blessure aardig deed. Een droom voor RSCA, dat reeds aan hem wordt gelinkt. Toch wordt zelfs een huur lastig, want met zijn werkvergunning voor de Premier League op zak kan Awoniyi ook daar aan de slag. Gezien zijn verbintenis tot 2023 op Anfield verkeert hij trouwens in dezelfde situatie als Nmecha vorige zomer.

Johannes EGGENSTEIN (23, Werder Bremen)
Een blik op de lijst van spitsen wiens marktwaarde door Transfermarkt op hoogstens een vijftal miljoen wordt geschat, levert nog een pak potentiële targets op. Een van hen is Johannes Eggenstein, opgeleid bij Werder Bremen. Daar reeg hij de doelpunten in de jeugdreeksen aan elkaar, maar in de hoofdmacht wilde het niet lukken. Een uitleenbeurt aan LASK Linz deed hem evenwel duidelijk deugd, want daar was Eggenstein zopas goed voor 20 treffers en negen assists in 38 wedstrijden. Zijn contract in Bremen loopt volgend jaar af. Mogelijk kan Nmecha, ex-ploegmaat bij de Duitse U21, een goed woordje doen.

WIND, BAYO, HOPPE & BROJA
Nog een aantal stevige scherpschutters die in het oog springen, maar allicht te hoog gemikt zijn: Jonas Wind, Mohamed Bayo, Matthew Hoppe en Armando Broja. Die eerste, een 22-jarige Deen, zit dit seizoen aan 17 goals en acht assist voor Kopenhagen. Helaas zal Mustapha Bundu, die er geen gensters sloeg, niet helpen om af te dingen op de prijs. Leeftijdsgenoot Bayo bezorgde Clermont Foot met 22 doelpunten en zeven assists dan weer de promotie naar de Ligue 1, terwijl Hoppe (20) ondanks zeven rozen met Schalke 04 zakt uit de Bundesliga. Broja (19) tot slot speelde een sterke campagne bij Vitesse en kan zijn contract bij Chelsea, waar RSCA al Matt Miazga huurde, openbreken. Vervolgens wenkt een nieuwe huur, wie weet aan Anderlecht.



JPL-SPITSEN
Verbeke speurt de hele wereld over op zoek naar versterking, maar soms ligt de oplossing dichter bij huis. Eindigen doen we dus met enkele goalgetters in de Jupiler Pro League, waar Michael Frey het al zeker niet zal worden. De huurling van Waasland-Beveren keert immers terug naar Fenerbahçe. Thomas Henry houdt daarentegen alle opties open, al is het nog maar de vraag hoeveel OH Leuven wil vangen voor de Fransman die louter Paul Onuachu voor zich moest dulden in de topschutterslijst. Hetzelfde geldt voor STVV en Yuma Suzuki, terwijl de plannen van Chelsea met Cercle-huurling Ike Ugbo voorlopig vaag blijven. Smail Prevljak van Eupen lijkt dan weer te statisch, Gianni Bruno (Zulte Waregem) tot slot past evenmin in het profiel.

POLL: Welk van deze spitsen uit de JPL zou volgens u het best passen bij Anderlecht?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Pro League heeft ambitieus plan voor Lotto Super League en Flames
Pro League heeft ambitieus plan voor Lotto Super League en Flames

Het vrouwenvoetbal zit duidelijk in de lift, maar er zijn nog héél veel werkpunten. ...

0
0
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"

Standard neemt het vanavond op tegen AA Gent. De Rouches moeten winnen als ze nog een goed einde van ...

38
38
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"

KRC Genk hoopt de play-offs aan te vatten met een stuntje tegen Union SG. De Limburgers krijgen ...

140
140
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging

Voor Olivier Deschacht viel het voetballeven nooit helemaal stil. De assistent van de jonge Rode ...

64
64
<strong>Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen</strong>
Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen

RSC Anderlecht speelde in de oefenpot tegen Zulte Waregem 2-2 gelijk. Het was de terugkeer van ...

119
119
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"
Euvrard (Zulte Waregem): "Geen promotie is falen"

Zulte Waregem neemt het komende zaterdag op tegen Deinze. Essevee moet winnen als het de hoop op een ...

169
169
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"
Mignolet hard: "Ik heb vroeg aan de alarmbel getrokken"

Club Brugge kende een seizoen met heel wat ups en downs. De West-Vlamingen zijn nog steeds actief in ...

302
302
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs
Anderlecht met voetjes op de grond gezet vlak voor play-offs

RSC Anderlecht begint morgen aan de Champions' Play-Offs met een duel tegen Royal Antwerp FC. ...

387
387
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?

Standard neemt het zaterdagavond op tegen AA Gent. Als ze nog iets van hun seizoen willen maken, dan ...

184
184
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

68
68
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"

Bij Standard hopen ze hun betere spelers aan boord te houden, maar dat wordt zeer moeilijk. Zo is er ...

301
301
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?

Bij KV Mechelen grepen ze alsnog naast de Champions&rsquo; Play-Offs. De club likte zijn wonden, ...

173
173
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"

Nog voor nieuwjaar kwam er een einde aan het sprookje tussen Marc Brys en OHL. De trainer was al ...

266
266
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren

Yari Verschaeren viel tegen KV Kortrijk uit met een spierblessure. De aanvallende middenvelder zal ...

113
113
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"

Bij vlagen maakte J&eacute;r&eacute;my Doku afgelopen week indruk in de interland tussen Engeland en ...

145
145