Transfertips voor Genk: 5 opvolgers voor Maehle

Transfertips voor Genk: 5 opvolgers voor Maehle

Ook al is het nog eventjes wachten op de opening van de winterse mercato, toch zijn veel van onze Belgische clubs reeds bezig met hun transferhuiswerk. KRC Genk bijvoorbeeld, dat straks op zoek mag naar een opvolger voor Joakim Maehle. De Deense rechtsachter lijkt in Limburg definitief op weg naar de uitgang waardoor TD Dimitri de Condé weeral aan de bak mag. 

MAEHLE KRIJGT ZIJN ZIN

Sinds die veelbesproken 5 oktober spreken Joakim Maehle en Genk niet meer elkaar. Althans niet over zijn toekomstplannen bij de club. In oktober miste de Deense rechtsachter een droomtransfer naar Olympique Marseille, een debacle waar hij Genk verantwoordelijk voor houdt. “Ik had een akkoord met Marseille en ook Genk was eruit, maar tien minuten voor de deadline kreeg ik een telefoontje van Dimitri de Condé, die mij vertelde dat de deal niet doorging. Ik was kwaad en teleurgesteld en ik heb de telefoon dichtgegooid”, was Maehle toen duidelijk in de Deense pers. De Genkse sterkhouder stelde zich vanaf die bewuste 5 oktober nog steeds professioneel op, en ook zijn prestaties op het veld waren telkens goed.

Naar de buitenwereld toe leken de plooien gladgestreken maar Maehle is echter nog steeds zinnens om te vertrekken bij Genk. En dat het liefst in januari al. In november uitte hij opnieuw zijn transferwens tegenover de Deense media. “Ik wil zo snel mogelijk vertrekken”, zei hij toen. “De transferperiode in de winter kan soms een beetje tricky zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het zal lukken. Sinds het gedoe met Marseille heb ik niet meer samengezeten met de club, maar zij kennen mijn standpunt. Tot de winterstop focus ik mij op mijn wedstrijden in Genk, meer niet.” Een uitgebreid relaas over deze transferkwestie kan je hier nog eens herlezen.



Volgens Het Laatste Nieuws hebben reeds twee clubs ondertussen een concreet bod uitgebracht op Maehle. Zowel Atalanta als Marseille willen de offensieve flankverdediger tijdens de wintermercato aan boord halen: Joakim Maehle zou naar verluidt aan zijn laatste weken bezig zijn in Genkse loondienst. De Limburgers zouden minimum tien miljoen euro incasseren voor hun sterkhouder, maar anderzijds zou Maehle's vertrek een sportieve aderlating betekenen. Daarom trekt Genk straks ook zélf de transfermarkt op, zoekend naar een adequate vervanger voor hem. Wij maakten alvast de oefening en zochten naar de vijf beste rechtsbacks uit de Deense Superligaen, waar Genk hem in 2017 als nobele onbekende weghaalde bij Aalborg.

TOBIAS MOLGAARD (VEJLE)

De 24-jarige Tobias Molgaard is vandaag misschien wel de meest complete rechtsachter in de Deense Superligaen. Molgaard is een laatbloeier, hij debuteerde namelijk pas op zijn 21ste in de hoogste Deense voetbalafdeling, maar daar blinkt hij uit door zijn offensief als defensief spel. Vejle staat momenteel op de derde laatste plaats in de rangschikking maar de kwaliteiten van Molgaard kunnen alvast een niveautje hoger aan. Het A-team van de Deense nationale ploeg haalde hij (nog) niet, maar als hij zijn huidige prestaties kan doortrekken, dan volgt een eerste selectie wellicht wel.

In de Superligaen is Molgaard de absolute primus op het vlak van passing, aantal dribbels, offensieve duels, en intercepties. In verschillende onderdelen haalt hij zelfs betere cijfers dan Maehle in België, al gapen er wel veel verschillen tussen beide competities qua tactiek, intensiteit en moeilijkheidsgraad. Desalniettemin beschikt Molgaard over een interessant profiel om de potentiële opvolger te worden van Joakim Maehle bij KRC Genk. Zijn marktwaarde bedraagt dan ook maar 300 duizend euro.



OLIVER LUND (ODENSE BK)

De 30-jarige Oliver Lund voetbalde zijn hele carrière binnen de Deense landsgrenzen. Hoewel zijn leeftijd niet bepaald interessant is met het oog op een potentiële doorverkoop, is Lund wel enorm polyvalent. Hij is van nature een rechtsachter maar Lund kan ook op links als centraal in de verdediging uit de voeten. De voormalige Deense jeugdinternational (hij kwam tien keer uit voor de nationale U19) onderscheidt zich vooral door zijn defensieve kwaliteiten. Op het gebied van geslaagde intercepties is Lund bijvoorbeeld de beste rechtsachter in Denemarken en bovendien is zijn defensief werk erg regelmatig.

Een interessante kanttekening is dat Oliver Lund beschikt over een aflopend contract. Voorlopig deed zijn huidige werkgever Odense BK hem nog geen nieuw voorstel en lijkt hij daarom de club te verlaten in volgende zomer. Volgens Deense media zouden meerdere clubs al op de loer liggen om hem transfervrij over te nemen. Lund sluit alvast een eerste buitenlands avontuur niet uit. Misschien kan zijn makelaarsbureau wel eens polsen bij KRC Genk voor een winters vertrek, want ook Mustapha Bundu (RSC Anderlecht) wordt door hetzelfde management vertegenwoordigd.

JENS MARTIN GAMMELBY (LYNGBY BK)

Jens Martin Gammelby is een imposante fysieke verschijning met zijn 1 meter 92. Zijn kwaliteiten zijn als allround te omschrijven, maar zijn grote sterktes liggen toch eerder op het offensieve compartiment. Hoewel Gammelby in de Superligaen niet diezelfde cijfers haalt zoals Joakim Maehle in België, bezit hij op 25-jarige leeftijd toch nog een ruime progressiemarge. Vorig seizoen was Gammelby bijvoorbeeld geen onbetwiste basisspeler bij de Deense topclub Brondby, maar dit is hij momenteel wél op uitleenbasis bij Lyngby BK.

De rode lantaarn in Denemarken beschikt logischerwijze over de slechtste defensie van het land, maar Gammelby trekt er meer dan zijn streng. In zijn ontwikkeling als voetballer vergaart hij momenteel dan ook erg belangrijke ervaring. Lyngby dwong een aankoopoptie af in de huurdeal met Brondby, maar in het geval van een degradatie lijkt het sterk dat de club die straks ook effectief zal lichten. Het contract van de tweebenige Gammelby bij Brondby loopt af in 2023 en zijn actuele marktwaarde wordt geschat op 600 duizend euro.



KEVIN DIKS (AARHUS GF)

De naam van Kevin Diks doet wellicht een belletje rinkelen bij de doorsnee Belgische voetballiefhebber. De rechtsachter brak door in de Eredivisie bij Vitesse Arnhem, maar zijn volgende stap naar Fiorentina was sportief gezien geen schot in de roos. Diks werd door La Viola vervolgens uitgeleend aan Vitesse, Feyenoord, Empoli en zelfs voor twee jaar aan Aarhus GF. Eind dit seizoen loopt de verbintenis van Diks bij Fiorentina eindelijk af, waardoor hij eindelijk zijn carrière definitief terug op de rails kan zetten.

Want in Denemarken doet de voormalige jeugdinternational van Oranje het heel erg goed. De rechter vleugelverdediger voetbalt zich vooral in de spotlights door zijn defensieve impact bij de huidige nummer drie in de Superligaen. Hij laat per wedstrijd maar liefst 12 geslaagde defensieve acties noteren, waarmee hij elke andere rechtsachter in de competitie aftroeft. Dat zijn bijvoorbeeld evenveel succesvolle acties zoals Joakim Maehle in België. Anderzijds is de offensieve inbreng van Diks eerder beperkt, maar die kwaliteiten bewees hij in het verleden nochtans wel bij Vitesse.

PETER ANKERSEN (FC KOPENHAGEN)

De 30-jarige Peter Ankersen is met voorsprong de meest ervaren rechtsachter in deze lijst. De 27-voudige Deense international heeft meerdere buitenlandse avonturen achter de rug bij Rosenborg BK, RB Salzburg en Genoa. Sinds dit seizoen komt Ankersen op definitieve basis uit voor de Deense topclub FC Kopenhagen, waar hij onder de vleugels werkt van coach Jess Thorup (ex-AA Gent en KRC Genk). Daar is een absolute steunpilaar, al vallen de resultaten van de grootste club uit Scandinavië dit seizoen echter tegen.

Peter Ankersen draagt bij Kopenhagen zijn steentje bij door zijn verdedigende skills en aanvallende impulsen, maar een gelijkaardig type zoals Joakim Maehle is hij evenwel niet. Ankersen is eerder een goed voetballende rechtsachter, die nauwelijks afval heeft in zijn spel. Op zijn positie is Ankersen bijvoorbeeld de rechtsachter die het meest aantal passes verstuurt in de huidige jaargang, en daar koppelt hij ook een accuraatheid aan vast van 82 procent. In dat onderdeel scoort Ankersen ook beter dan Maehle bij Genk. 

POLL: Welke speler zie je wel passen bij Genk?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Feyenoord en Engelse grootmacht azen op Rangers-Belg'
'Feyenoord en Engelse grootmacht azen op Rangers-Belg'

Bij de Schotse topclub Rangers is er dezer dagen een stevige Belgische connectie. Met Nicolas Raskin ...

23
23
Anderlecht en Verschaeren slikken enorme domper
Anderlecht en Verschaeren slikken enorme domper

Anderlecht hoopt zich woensdagavond te herpakken, want het liep vorig weekend tegen een pijnlijke ...

76
76
Vanhaezebrouck ziet positieve punten ondanks moeizame zege
Vanhaezebrouck ziet positieve punten ondanks moeizame zege

AA Gent heeft dinsdagavond opnieuw een stap gezet richting het winnen van de Europe Play-Off. De ...

22
22
Trossard zet Arsenal op weg naar monsterzege tegen Chelsea
Trossard zet Arsenal op weg naar monsterzege tegen Chelsea

Arsenal heeft dinsdagavond een ferm statement gemaakt in de Engelse titelstrijd. De Gunners ...

46
46
Tedesco krijgt belangrijk nieuws over EK-selectie Duivels
Tedesco krijgt belangrijk nieuws over EK-selectie Duivels

Binnen ongeveer zes maanden moeten de verschillende bondscoaches hun selectie voor het EK indienen. ...

66
66
Slim AA Gent doet gouden zaak, concurrentie faalt hopeloos
Slim AA Gent doet gouden zaak, concurrentie faalt hopeloos

In de strijd om een Europees ticket zorgden de voorbije duels in deze Play-Offs al voor heel wat ...

64
64
Muslic stuurt Anderlecht flinke waarschuwing
Muslic stuurt Anderlecht flinke waarschuwing

De Champions' Play-Off zal de komende dagen mogelijk weer enkele nieuwe wendingen kennen. Er staat ...

143
143
Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon
Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon

Anderlecht zal zich de komende weken volop focussen op het binnenhalen van de titel, want na vier ...

46
46
Trossard schittert weer voor Arsenal: "Een kleine magiër"
Trossard schittert weer voor Arsenal: "Een kleine magiër"

De laatste maanden zit Leandro Trossard in bloedvorm bij Arsenal. Hij was in de Champions League ...

68
68
Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref
Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref

De titelstrijd in de Jupiler Pro League ligt sinds vorig weekend weer helemaal open. Met nog zes ...

147
147
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd

Cercle Brugge plaatste zich pas op de slotspeeldag voor de Champions' Play-offs maar nam daarin wel ...

229
229
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'

Eerder vandaag kon u al lezen dat Ruben Amorim, de manager van Sporting CP, een grote kandidaat is ...

99
99
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"

Supportersgeweld is sinds corona zienbaar weer toegenomen in het Belgische voetbal. Niet ...

241
241
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV

Het mag dan een 'voorproefje' zijn voor de komende dagen, voor een aantal ploegen is het vandaag van ...

94
94
<strong>Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag</strong>
Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag

Anderlecht overweegt de jonge en veelbelovende Nederlandse doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro (19) aan ...

279
279