Overmars kan mercato op stelten zetten met dubbele topdeal

Overmars kan mercato op stelten zetten met dubbele topdeal

Gazet van Antwerpen schrijft dat er naar Jean Butez wordt gelonkt, maar aan Arthur Vermeeren wordt getrokken. Het Laatste Nieuws meldt dan weer dat de mouw van Vermeeren nog maar met een paar naden aan z’n shirt hangt “want heel Europa trekt eraan.” Marc Overmars is proactief bezig met interessante profielen te identificeren die kunnen dienen als mogelijke vervanger van Vermeeren. En in de Zweedse competitie heeft hij een zeer vergelijkbaar profiel ontdekt in de 20-jarige Amane Romeo van BK Häcken.

Heel Europa trekt aan de mouw van Vermeeren

Hij is pas 18 jaar, en hij heeft net zijn eerste seizoen op het profniveau achter de rug. Ondanks zijn jonge leeftijd en beperkte ervaring, staat de naam van Arthur Vermeeren wel al genoteerd in de boekjes van elke Europese topclub. Antwerp FC en de speler zelf zijn niet bezig met een eventuele transfer want het is de bedoeling dat Vermeeren nog minstens één seizoen bij de club blijft. Gazet van Antwerpen speculeerde onlangs echter over wat er zou gebeuren als er een niet te weigeren aanbod op tafel komt. “In de voetbalwereld zijn al gekkere dingen gebeurd…”



La Dernière Heure
heeft onlangs enkele makelaars gecontacteerd en zij vrezen dat Arthur Vermeeren niet lang meer bij Antwerp zal blijven. “Als ik een club ben die geld heeft, dan kom ik hem al halen en betaal ik 15 miljoen, zonder zelfs maar te aarzelen”, aldus de eerste makelaar. En bij Antwerp FC zit de schrik er alvast goed in. Gazet van Antwerpen schrijft dat er naar Jean Butez wordt gelonkt, maar aan Vermeeren wordt getrokken. Het Laatste Nieuws meldt dan weer dat de mouw van Vermeeren nog maar met een paar naden aan z’n shirt hangt “want heel Europa trekt eraan.”

Onbevreesde Golden Boy

Verschillende topclubs, waaronder Newcastle United, Manchester United, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester City, hebben momenteel al interesse getoond in Arthur Vermeeren. Hoewel Antwerp FC tot nu toe stand heeft gehouden, zal de druk op een gegeven moment waarschijnlijk te groot worden, als dat nog niet het geval is. Om goed voorbereid te zijn op dat scenario, is Marc Overmars bezig om proactief interessante profielen te identificeren die kunnen dienen als mogelijke vervanger van Arthur Vermeeren. En in de Zweedse competitie heeft hij een zeer vergelijkbaar profiel ontdekt in Amane Romeo van BK Häcken.

Amane Romeo is een 20-jarige Ivoriaanse speler die op verschillende posities op het middenveld kan spelen. Hij kwam in januari 2022 als onbekende tester bij BK Häcken, maar na een half jaar tekende hij een volwaardig contract dat hem tot en met 2026 aan de club bindt. Marin Ericsson, de sportdirecteur van Häcken, was veelbelovend over Romeo: “Ik heb het gevoel dat we een toekomstige topspeler in huis hebben.” Volgens coach Per-Matias Högmo doet Romeo hem denken aan Daniel Amarey, die via FC Kopenhagen voor zes miljoen euro naar Leicester City vertrok. “Hij is ongelofelijk voetbalwijs, zei Högmo aan Fotbollskanalen. “Hij is een enorm talent, zowel op het gebied van intelligentie als technische vaardigheden. Bovendien is hij defensief sterk”, prijst coach Per-Mathias Högmo zijn talentvolle en jonge middenvelder. “Hij doet me denken aan Daniel Amartey, die ik bij Djurgarden onder mijn hoede had. Ik verwacht dat Romeo een vergelijkbare carrière zal hebben. Zijn onbevreesde speelstijl is ronduit indrukwekkend. Hij is de beste speler die ik heb gezien sinds ik bij Häcken ben gekomen.” Romeo, onlangs genomineerd voor de Golden Boy 2023, vertoont ook veel overeenkomsten met Arthur Vermeeren, zowel op het gebied van positie als van profiel.

Romeo en Vermeeren: erg gelijkaardige USP’s

Arthur Vermeeren wordt qua speelstijl vaak vergeleken met Andrés Iniesta. Hoewel Vermeeren zelf niet dol is op zo’n vergelijkingen, bevestigde hij in een interview met Het Nieuwsblad dat hij hetzelfde type speler is. Bovendien bewondert het goudhaantje van Antwerp FC ook Sergio Busquets. Vermeeren heeft een enorm hoog voetbal-IQ en heeft zulke goede voeten. Hij ziet een fase twee keer sneller dan andere spelers, beschikt over een geweldige inspeelpass en over een uitstekende first touch. “Het lijkt alsof hij op La Masia is opgeleid”, zei David Penneman, voormalig coach van Vermeeren bij de Belgische U17, in een interview met La Dernière Heure. De USP’s van Amane Romeo zijn erg gelijkaardig als die van Arthur Vermeeren. De Ivoriaan keek veel naar Andrés Iniesta toen hij opgroeide en hij probeerde te leren van zijn manier van spelen. Romeo’s grote kracht ligt in zijn passingspel, maar bij BK Häcken heeft hij ook veel aan zijn uithoudingsvermogen en box-to-box-spel gewerkt. Romeo wordt geroemd als een van de beste middenvelders van de Allsvenskan en zijn balcontrole is misschien wel de beste van de Zweedse competitie. De dynamische middenvelder combineert een grote arbeidsethos, met een goede passing en een hoog ontwikkelde voetbalintelligentie.

War on talent voor 3 miljoen euro

“Ik hou van Iniesta, omdat hij een goede techniek heeft. En ik hou ook van Kevin De Bruyne, Sergio Busquets en N’Golo Kanté”, zo vertelde hij onlangs in een interview met de clubmedia. “Busquets vanwege zijn rust, De Bruyne vanwege zijn passes en Kanté omdat hij overal te vinden is. Ik wil dat ook.” Marc Overmars zit dus op het goede spoor met het grote talent Amane Romeo, terwijl ook Ajax aast op de Ivoriaanse sensatie. Het is alvast geen toeval dat Antwerp FC zich steeds meer richt op jonge, maar erg getalenteerde en veelbelovende spelers, zoals ook bleek uit de recente zomertransfer Georges Ilenikhena (16 jaar, aankoopprijs 6 miljoen euro). Er is namelijk een war on talent aan de gang in het Europese voetbal, en daarin wil Marc Overmars een prominente rol opnemen. “Zijn referentiekader is veel ruimer omdat hij bij Ajax gewerkt heeft”, stelde Sebastien Ledure van het internationale sportadvocatenbureau Cresta, aan Het Laatste Nieuws. “Hij denkt anders dan een traditionele Belgische sportdirecteur. Overmars kan dat inschatten en zeggen: 'We gaan dat eruit halen'. En soms mislukt dat, dat is bij Ajax ook gebeurd.” Na de zes miljoen euro voor Georges Ilenikhena zal de mogelijke transfer van Amene Romeo zo’n 3 miljoen euro moeten kosten.

POLL: Romeo zou een geschikte vervanger voor Vermeeren kunnen zijn

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Sprookje bij Real: matchwinnaar was 2 jaar geleden nog fan
Sprookje bij Real: matchwinnaar was 2 jaar geleden nog fan

De terugwedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München in de halve finale van de Champions ...

11
11
'Inter verrast en meldt zich weer voor Rode Duivel'
'Inter verrast en meldt zich weer voor Rode Duivel'

Internazionale was dit seizoen oppermachtig in de Serie A en is al een tijdje zeker van de Scudetto, ...

15
15
'Antwerp legt meteen bod neer voor tweede zomeraanwinst'
'Antwerp legt meteen bod neer voor tweede zomeraanwinst'

Antwerp probeert donderdagnamiddag voor de tweede keer op rij de Croky Cup in de wacht te slepen. ...

101
101
Hayen schept duidelijkheid over afwezigheid Skov Olsen
Hayen schept duidelijkheid over afwezigheid Skov Olsen

Club Brugge is er uiteindelijk niet in geslaagd om de finale van de Conference League te bereiken, ...

453
453
Bayern woest na afgekeurde goal: "Gebeurt nooit aan overkant"
Bayern woest na afgekeurde goal: "Gebeurt nooit aan overkant"

Wanneer er Champions League gespeeld wordt in het Bernabeu, dan kan je er donder op zeggen dat er ...

162
162
'Uitzichtloze situatie Ten Hag: één topkandidaat bij United'
'Uitzichtloze situatie Ten Hag: één topkandidaat bij United'

Manchester United blijft ook dit seizoen maar aanmodderen. Maandag werd met pijnlijke 4-0-cijfers ...

71
71
Vanaken komt met zeldzame Tweet na ondergang Club
Vanaken komt met zeldzame Tweet na ondergang Club

Club Brugge was lange tijd in de running om zich als eerste Belgische ploeg ooit te plaatsen voor de ...

518
518
<strong>Antwerp staat in vuur en vlam met verhitte toptransfer</strong>
Antwerp staat in vuur en vlam met verhitte toptransfer

Joachim Vercaigne, met zijn uitgebreide netwerk in Centraal- en Zuid-Amerika, speelt meteen zijn ...

298
298
"Niet genoeg voor dit niveau": kranten delen één buis uit bij Club
"Niet genoeg voor dit niveau": kranten delen één buis uit bij Club

Woensdagavond is een einde gekomen aan de Europese droom van Club Brugge. In de halve finales van de ...

593
593
Hayen spreekt zich uit over beslissende strafschopfase
Hayen spreekt zich uit over beslissende strafschopfase

Indien Club Brugge dit seizoen nog een prijs wil pakken, zal het dat via de eigen competitie moeten ...

751
751
'Antwerp wil uitpakken: Eredivisie-smaakmaker van 4 miljoen'
'Antwerp wil uitpakken: Eredivisie-smaakmaker van 4 miljoen'

Antwerp FC staat donderdag voor d&eacute; match van het seizoen in de bekerfinale tegen Union SG. ...

258
258
Koninklijke comeback: Real op spectaculaire wijze naar CL-finale
Koninklijke comeback: Real op spectaculaire wijze naar CL-finale

Real Madrid heeft zich woensdagavond voor de zoveelste keer geplaatst voor de finale van de ...

267
267
Mignolet heeft boodschap voor ploegmaats vlak na uitschakeling
Mignolet heeft boodschap voor ploegmaats vlak na uitschakeling

Club Brugge kreeg woensdagavond de kans om vaderlandse voetbalgeschiedenis te schrijven. Maar daar ...

849
849
Brugse frustraties: "De strafschop was onbegrijpelijk"
Brugse frustraties: "De strafschop was onbegrijpelijk"

Club Brugge droomde lange tijd van een finaleplaats in de Conference League, maar het heeft dan toch ...

854
854
Mokerslag Club: Degryse schetst gevolgen voor titelstrijd
Mokerslag Club: Degryse schetst gevolgen voor titelstrijd

Club Brugge heeft woensdagavond de kans laten liggen om een Europese finale te halen. In de ...

904
904