KRC Genk droomt van JPL-topper

KRC Genk droomt van JPL-topper

Nikola Storm bevindt zich in de vorm van zijn leven en dat kan de 27-jarige straks bekronen met een mooie transfer. Standard en KRC Genk tonen interesse om de flankaanvaller weg te kopen bij KV Mechelen, al zijn het vooral de Limburgers die in dit transferdossier over de beste papieren beschikken. Storm is op zijn positie misschien wel de beste speler van de Jupiler Pro League, waardoor Genk zowaar een echte supertransfer kan realiseren.


GENK OF STANDARD

“Als ik een transfer maak, dan zal het in de zomer zijn”, zei Nikola Storm aan Het Laatste Nieuws in februari. In de vorige wintermercato was er geen concrete interesse in de smaakmaker van KV Mechelen, maar de vlotscorende flankaanvaller wilde toen ook niet per se vertrekken Achter de Kazerne. Sterker nog. Storm achtte de kans klein dat hij Mechelen zou verlaten. “Tenzij bij een niet te weigeren voorstel”, liet hij de deur voor een transfer naar een andere club alsnog op een kier.

Vandaag worden Standard of KRC Genk genoemd als de meest waarschijnlijke bestemming voor Nikola Storm en naar zo’n binnenlandse transfer zou hij wel oren hebben. De 27-jarige heeft zijn familie graag dichtbij en daarom zou een transfer naar een buitenlandse club minder interessant zijn voor hem. “Toch liever een Belgische topclub dan het buitenland”, zei hij aan Het Laatste Nieuws. Maar zelfs dan heeft Storm een duidelijk voorwaarde voor de geïnteresseerde clubs. Het plaatje moet namelijk volledig kloppen.



En dan lijkt KRC Genk een veel betere optie te zijn dan Standard, waar de sportieve toekomst nog onduidelijk is met de nieuwe eigenaars 777 Partners. Genk stelt bovendien weldra Wouter Vrancken aan als de nieuwe coach en dat geeft de Limburgers uiteraard een groot voordeel in de strijd om Nikola Storm. Vrancken had namelijk een groot aandeel in de indrukwekkende evolutie van Storm dit seizoen, waarin hij maar liefst vijftien competitiedoelpunten scoorde - een persoonlijk record voor de flankaanvaller.

DRIBBELS EN GOALS

Nikola Storm is een speler die kan uitpakken met snelle acties, die dit seizoen veel minder voorspelbaar waren dan in de vorige jaren. Het leverde hem dan ook de officieuze titel op als beste dribbelaar op de Belgische velden. Per wedstrijd onderneemt hij namelijk bijna zes dribbels, waarvan er gemiddeld 66% van slagen. Geen enkele andere speler van de Jupiler Pro League was efficiënter in de dribbels dan Storm. “Daar hebben we hard aan gewerkt. Daardoor is hij minder voorspelbaar. En als je varieert, kan je ook statistieken hebben”, zei Vrancken in december aan Het Nieuwsblad.

Nikola Storm was enorm efficiënt in zijn dribbels maar ook in zijn algemene offensieve acties. Daar koppelde hij ook een enorme doelgerichtheid aan toe. Storm scoorde dit seizoen namelijk 15 doelpunten, geen enkele andere flankaanvaller in de Belgische competitie scoorde nog meer dan hem. “Op zijn 27ste is hij geëvolueerd van een ontetrickpony naar een killer”, schreef Het Nieuwsblad eerder dit seizoen over Storm. Naar eigen zeggen bevond de flankaanvaller zich dit seizoen in de vorm van zijn leven en daar kunnen we hem alleen maar overschot in gelijk geven.



Nikola Storm kende in de voorbije seizoenen weliswaar ook geregeld goede periodes, maar zijn statistieken van dit seizoen zijn ongezien volgens zijn normen. Zelf verklaart hij deze indrukwekkende evolutie door een combinatie van ervaring en van training, en bij dat laatste lag de coaching van Wouter Vrancken ongetwijfeld aan de basis. “Ik kan nu ook beslissend zijn als ik wat minder in de match zit. Dat lukte me vroeger zelden”, zei Storm in Het Nieuwsblad.

RODE DUIVELS

Door zijn individuele acties, dribbels en scorend vermogen als flankaanvaller, werd Nikola Storm hier en daar omschreven als de Vlaamse versie van Arjen Robben. “De Arjen Robben van den Aldi dan”, reageerde hij daarover in Het Nieuwsblad met een kwinkslag. Op het gebied van traptechniek en pure kwaliteit haalt Storm uiteraard dat niveau niet, maar de acties die hij maakt, naar binnen komen en de bal op het doel kadreren, heeft wel veel weg van de Robben-stijl. En door een variatie in zijn acties te brengen, deed Storm de verdedigers dit seizoen meer twijfelen en de netten veelvuldig trillen.



Door zijn indrukwekkende prestaties en statistieken behoorde Nikola Storm zelfs tot de voorselectie van de Rode Duivels. Dat was terecht volgens hem. Als de longlist heel lang is, dan zou hij naar eigen zeggen wel een plaatsje in de voorselectie verdienen. Uiteindelijk haalde Storm de selectie niet voor de oefenwedstrijden tegen Ierland en Burkina Faso. Nochtans bestond de de groep van de Rode Duivels enkel uit spelers die minder dan 50 caps telden, waardoor Storm zeker een plaatsje in de selectie verdiende. “Een Nikola Storm of een Castro-Montes had er ook bij mogen zitten. Als je het nu niet doet, wanneer dan wel?” vroeg Johan Boskamp zich af in Het Belang van Limburg.

OP NAAR GENK

Het is duidelijk dat Nikola Storm het niveau bij KV Mechelen ontgroeid is en dat hij klaar is voor een volgende stap vooruit in zijn carrière. “Ik heb altijd gezegd dat hij een speler voor Anderlecht was, maar intussen is hij voor hen onhaalbaar geworden”, zei Bart Wilmssen, ex-beloftentrainer van Storm bij Club Brugge, over de toekomst in Het Nieuwsblad. “En met alle respect, als je Noa Lang ziet en je ziet Nikola Storm… Ik zou weten wie ik moet kiezen.” Vandaag bedraagt de marktwaarde van Storm 4,5 miljoen euro en dat lijkt een marktconforme prijs te zijn.



KRC Genk zou over goede papieren beschikken om Nikola Storm naar de club te halen, al valt het af te wachten of de Limburgers genoeg kapitaal kunnen of willen vrijmaken voor de flankaanvaller. De nakende komst van Wouter Vrancken als hoofdcoach in de Cegeka Arena kan ongetwijfeld een grote rol spelen om tot concrete actie over te gaan. En ook Storm laat niets aan het toeval over met het oog op een zomertransfer. In april wisselde hij reeds van makelaarskantoor, wat een belangrijke indicatie met het oog op een transfer. “Als ik een transfer maak, dan zal het in de zomer zijn”, voorspelde hij al in februari.

POLL: Is Storm een toptransfer voor Genk?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers
Standard-fans gaan weer wild tekeer tegen 777 én spelers

Ook wedstrijd nummer zes van Standard in de Europe Play-Off heeft geen overwinning opgeleverd. Deze ...

30
30
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep
Everton is gered, Leverkusen verlengt reeks op de valreep

De strijd om het behoud in de Premier League blijft razend spannend, maar voor Everton is ze dat ...

36
36
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries
Zwakke Rouches bijten tanden stuk op uitgebluste Kanaries

In de strijd om een Europees ticket heeft Standard voor de zesde keer op een rij (!) niet gewonnen. ...

40
40
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen
Hasi komt met verklaring voor vertrek bij KV Mechelen

KV Mechelen deed zaterdag wat het moest doen om in de running te blijven in de Europe Play-Off door ...

72
72
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'
Geraerts naar Club Brugge? 'Deadline staat vast'

Het bestuur van Club Brugge staat momenteel voor een bijzonder lastige keuze en moet een nieuwe ...

351
351
<strong>Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen</strong>
Waarom Beerschot & co zich serieus vragen moeten stellen

Beerschot is de zoveelste Belgische club die in de problemen zit met buitenlandse eigenaars. Leren ...

97
97
'Antwerp haalt opgelucht adem na Van Bommel-ontwikkelingen'
'Antwerp haalt opgelucht adem na Van Bommel-ontwikkelingen'

Een verlenging van de landstitel zit er niet meer in, maar met de Croky Cup kan Antwerp FC zich ...

156
156
Selectie Club Brugge: gigantische meevaller voor Hayen
Selectie Club Brugge: gigantische meevaller voor Hayen

Club Brugge davert momenteel als een stoomtrein door de Champions' Play-Offs en doet na de recente ...

358
358
<strong>Fredberg haalt alles uit de kast: 'Anderlecht wil hem buiten'</strong>
Fredberg haalt alles uit de kast: 'Anderlecht wil hem buiten'

Het lijkt erop dat Majeed Ashimeru's tijd bij Anderlecht (eindelijk) ten einde loopt. Hoewel coach ...

306
306
Gent nog niet thuis: KV Mechelen pakt levenslijn tegen OHL
Gent nog niet thuis: KV Mechelen pakt levenslijn tegen OHL

In de Europe Play-Offs is de eindzege van AA Gent dan toch nog geen zekerheid. KV Mechelen pakte ...

85
85
Weergaloze Openda rolt Borussia Dortmund eigenhandig op
Weergaloze Openda rolt Borussia Dortmund eigenhandig op

In de Duitse Bundesliga is Bayer Leverkusen al een tweetal weken zeker van de titel. Maar er woedt ...

118
118
Alderweireld: "Zo kunnen we er fantastisch seizoen van maken"
Alderweireld: "Zo kunnen we er fantastisch seizoen van maken"

Antwerp FC wil op 9 mei beslag leggen op zijn tweede bekerwinst op evenveel seizoenen tijd. Maar dan ...

118
118
JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"
JPL onder vuur: "Club Brugge kampioen, zou níét fair zijn"

De Champions' Play-Offs zijn inmiddels halfweg en nog steeds zijn er drie ploegen die een grote kans ...

1127
1127
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn
Liverpool in vrije val: Salah en Klopp clashen aan zijlijn

Het dreigt dan toch een afscheid in mineur te worden voor J&uuml;rgen Klopp als hoofdcoach van ...

214
214
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?
Roef gewaarschuwd: straks nieuwe nummer 1 voor AA Gent?

Davy Roef zette zijn reputatie als penaltypakker dinsdag tegen STVV nog maar eens in de verf. De ...

175
175