Union blijft bijzonder straffe prestaties neerzetten. In de vorige twee seizoenen greep het maar net naast de landstitel en in zijn derde seizoen terug op het hoogste niveau is het nog altijd in de running voor twee prijzen. Het speelt donderdag de bekerfinale tegen Antwerp en volgt in de competitie drie speeldagen voor het einde op drie punten van leider Club Brugge.
En dat terwijl Union vorige zomer vrijwel van nul leek te moeten herbeginnen. Er vond immers een ware leegloop plaats in het Dudenpark. Naast trainer Karel Geraerts vertrok ook zowat de hele basiself van vorig seizoen. Victor Boniface, Teddy Teuma, Siebe Van der Heyden, Senne Lynen, Bart Nieuwkoop, Oussama El Azzouzi, Ismaël Kandouss en Simon Adingra zochten allemaal andere oorden op.
Nieuwe leegloop bij Union niet uitgesloten
Een dergelijk scenario zou zich komende zomer zomaar kunnen herhalen. Smaakmakers Cameron Puertas en Mohamed Amoura lijken onhoudbaar en ook voor enkele andere jongens zal er de nodige interesse zijn. Daarnaast lijkt ook een vertrek van trainer Alexander Blessin niet uitgesloten gezien diens moeilijke privésituatie.
Voorzitter Alex Muzio erkent dat het Union inderdaad opnieuw kan overkomen. "Wij zitten qua budget maar in de middenmoot van de Belgische competitie. Er zijn andere clubs die grotere ambities hebben en aanbiedingen doen die wij niet kunnen evenaren", waarschuwt hij bij Sudpresse.
Financieel slechts Belgische middenmoot
Bovendien is Muzio er als de dood voor dat Union boven zijn stand gaat leven. "Wij zijn dus niet de club die een speler een contract voor zeven jaar gaat voorschotelen en hem gaat zeggen dat hij sowieso zal blijven, wat er ook gebeurt. In die omstandigheden is het moeilijk om een rustige mercato te verwachten."
Op termijn wil Union wel groeien, maar dat heeft uiteraard tijd nodig. Veel zal ook afhankelijk zijn van de bouw van een nieuw stadion, maar dat dossier staat ook nog maar in zijn kinderschoenen. Voorlopig zal het dus zaak worden voor de club om net als de voorbije jaren een nieuw blik aan onbekende en goedkope smaakmakers open te trekken.