Anderlecht verbluft met eerste zomertopper

Anderlecht verbluft met eerste zomertopper

Jesper Fredberg wordt geconfronteerd met verschillende obstakels in het transferdossier van Santiago Hezze (CA Huracan), maar desondanks weet de CEO Sports de onderhandelingen in zijn voordeel te buigen. Ondanks de intensieve druk die de Argentijnse club uitoefent om Anderlecht op de proef te stellen en te laten overbetalen, zowel aan de onderhandelingstafel als via makelaars, media en transferwatchers, blijft Fredberg standvastig en verdient hij waardering voor zijn rationele benadering en het niet toegeven aan emotionele druk. Fredberg lijkt zelfs in staat te zijn om de deal voor Hezze af te ronden met een aanzienlijke korting van -30%.

Fredberg op weg naar topdeal

Na de teleurstellende wintertransferperiode beloofde Jesper Fredberg dat Anderlecht harder en sneller zou toeslaan in de zomer. De CEO van de club beloofde zelfs dat deadline day saai zou zijn, wat impliceerde dat Anderlecht hun transferactiviteiten ruim voor het einde van de zomermercato zouden klaar zijn. Hoewel Anderlecht in de voorbije weken en maanden aan veel spelers werd gelinkt, is er tot nu toe nog geen enkele inkomende transfer afgerond. Een van de verwachte nieuwkomers is Santiago Hezze, maar zijn komst blijkt zeer gecompliceerd te zijn. Fredberg wordt geconfronteerd met verschillende obstakels in dit dossier, maar desondanks gaan de onderhandelingen met CA Huracán toch de goede richting uit.

Jesper Fredberg en zijn scoutingsteam hebben de afgelopen tijd regelmatig zeer interessante transferdoelwitten geïdentificeerd, en Santiago Hezze behoort zeker tot die categorie. De 21-jarige speler wordt beschreven als een moderne verdedigende middenvelder met een indrukwekkend spelrepertoire. Hij staat bekend om zijn fysieke kracht, scherpe tackles, uitstekende balrecuperatie en verdedigende kwaliteiten. Bovendien excelleert hij in het opbouwen van het spel en heeft hij de vaardigheid om infiltraties te maken. Ondanks zijn jonge leeftijd is Hezze zelfs de aanvoerder van CA Huracán. In zijn thuisland wordt hij beschouwd als een van de meest veelbelovende talenten en men voorspelt dat hij binnenkort deel zal uitmaken van het Argentijnse nationale elftal. Hij wordt zelfs “de parel van het Argentijnse voetbal” genoemd.



Santiago Hezze combineert ‘pitbull’-kwaliteiten met een uitstekende positionering, zowel in balbezit als bij balverlies, en heeft een opmerkelijke timing in het spel. Deze eigenschappen stellen hem in staat om de bal te onderscheppen en een sterke rol te spelen in het aanvallende positiespel. De nummer 5 van CA Huracán blinkt uit in de balbehandeling en zijn spelinzicht behoort tot een bovengemiddeld niveau. In België wordt Hezze daarom al beschreven als de ‘nieuwe Biglia’ vanwege zijn vergelijkbare voetballende kwaliteiten. Daarnaast heeft hij ook het vermogen om in te infiltreren en zijn uithoudingsvermogen stelt hem in staat om gedurende de volledige 90 minuten actief te blijven. Hij verschijnt regelmatig in het strafschopgebied van de tegenstander en lijkt nooit te stoppen met rennen.

Freberg wil niet overbetalen en halveert de vraagprijs

Het is overduidelijk dat Santiago Hezze een kwalitatief en hoogwaardig transferdoelwit is. Hij is al eerder in verband gebracht met een transfer naar de Portugese club Benfica, waar hij werd gezien als de mogelijke opvolger van Enzo Fernandez. Vorig jaar bracht SC Braga zelfs een bod van 7 miljoen euro uit, maar dat voorstel werd uiteindelijk afgewezen door CA Huracán. In 2020 werd Hezze ook al gelinkt aan een mogelijke transfer naar Club Brugge. Vandaag de dag voelt Hezze zich helemaal klaar om de Argentijnse competitie te verlaten en naar Anderlecht te verhuizen. Jesper Fredberg en het bestuur van Anderlecht doen er alles aan om deze complexe deal zo snel mogelijk af te ronden. Ze onderschrijven de potentie en kwaliteiten van Hezze en willen hem graag aan de selectie toevoegen.

De onderhandelingen tussen Anderlecht en CA Huracán over de transfer van Santiago Hezze startten met discussies over de vraagprijs en de timing van de transfer. Huracán vroeg aanvankelijk een bedrag van 7 miljoen euro en wilde dat Hezze dit seizoen nog enkele wedstrijden voor de club zou spelen. De huidige jaargang van de Argentijnse Primera Division loopt namelijk tot eind juli, en door Hezze tot dan bij de club te houden, hoopt Huracán alsnog de degradatie naar de tweede klasse te vermijden. Ondanks deze uitdagende eisen meldde Het Nieuwsblad vorige week dat de onderhandelingen tussen Anderlecht en Huracán toch de goede kant opgingen. De onderhandelingen tussen Anderlecht en CA Huracán verlopen over het algemeen constructief, maar Jesper Fredberg was niet bereid om de gevraagde transfersom van 7 miljoen euro zomaar te betalen. Hij heeft de verantwoordelijkheid om het transfer- en salarisbudget te beheren en moet de financiële grenzen bewaken. Overbetalen voor transfers is absoluut uitgesloten. Volgens berichten van La Dernière Heure probeerde Fredberg zelfs de potentiële transfersom te halveren, van de oorspronkelijke vraagprijs van 7 miljoen euro naar een bedrag tussen 3 en 4 miljoen euro. CA Huracán ging niet akkoord met dit voorstel en opmerkelijk genoeg eisten de sluwe Argentijnen zelfs een bedrag dat één miljoen euro hoger was dan de oorspronkelijke vraagprijs van 7 miljoen euro.

Fredberg zwicht niet onder grote externe druk

Het is duidelijk dat CA Huracán uit is op een lucratieve transferdeal, en om extra druk uit te oefenen op Anderlecht worden verschillende makelaars ingeschakeld die op hun beurt invloed laten gelden op de media en transferwatchers. Een voorbeeld hiervan is het bericht van Fabrizio Romano vorig weekend, waarin hij sprak over een ‘done deal’ van 8 miljoen euro, hoewel Anderlecht helemaal niet bereid is om een dergelijk bedrag te betalen. Romano beweerde zelfs dat Santiago Hezze naar België zou reizen om zijn medische en fysieke tests af te leggen. Aan de andere kant gaf Cesar Luis Merlo, een bekende transferwaarnemer uit Zuid-Amerika, aan dat Hezze niet overhaast te werk ging en zelfs andere opties overwoog dan Anderlecht. Er zijn ook berichten dat de Braziliaanse club Flamengo, evenals andere Europese clubs, geïnteresseerd zou zijn in Santiago Hezze. Deze ontwikkelingen lijken bedoeld om Jesper Fredberg en Anderlecht op de proef te stellen, in de hoop dat ze snel een overhaaste beslissing zullen nemen over de transfer van Hezze. Het doel is om Anderlecht onder druk te zetten en zo mogelijk enkele miljoenen euro's extra te laten betalen. Ondanks deze tactieken slaagde CA Huracán er niet in om Hezze afgelopen weekend naar België te laten reizen, waardoor hun plan niet slaagde. Fredberg lijkt standvastig te blijven onder de druk en verdient lof door rationeel te handelen in plaats van toe te geven aan emotionele druk.

Fredberg dwingt fikse korting van -30% af

Na de opmerkelijke gebeurtenissen en vruchteloze pogingen om vorig weekend druk uit te oefenen, meldde La Dernière Heure op maandag dat er mogelijk toch een akkoord in de maak is tussen Anderlecht en CA Huracán. Volgens het bericht staat Santiago Hezze op het punt een vierjarig contract te tekenen bij Anderlecht, omdat hij zelf zeer graag voor de club wil spelen. De geschatte transferwaarde wordt nu gesteld op 5 miljoen euro, wat nog steeds een korting van 30% betekent ten opzichte van de oorspronkelijke vraagprijs van 7 miljoen euro. Hoewel er naar verluidt interesse is van andere clubs, nu wordt het Braziliaanse Vasco da Gama genoemd, zijn er nog steeds veel tussenpersonen betrokken bij deze deal, zoals hierboven vermeld, wat kan leiden tot aanzienlijke makelaarsvergoedingen. Jesper Fredberg en zijn team streven er echter naar om deze extra kosten zo laag mogelijk te houden.

POLL: Fredberg levert goed werk bij Anderlecht

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

TRANSFERUURTJE: 'Volgende vertrekker bij Club, Genk lonkt naar rivaal'
TRANSFERUURTJE: 'Volgende vertrekker bij Club, Genk lonkt naar rivaal'

Heel wat clubs zijn al druk in de weer met de voorbereidingen op de zomermercato en de eerste deals ...

18
18
Kippenvel: STVV en OHL leggen match stil voor erehaag
Kippenvel: STVV en OHL leggen match stil voor erehaag

Vrijdagavond werd de voorlaatste speeldag van de Europe Play-Offs op gang getrapt met een duel ...

37
37
'RSCA-lieveling speelt zondag laatste match in Lotto Park'
'RSCA-lieveling speelt zondag laatste match in Lotto Park'

RSC Anderlecht kan aanstaande zondag mogelijk kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Club ...

234
234
Courtois deed topcoach gruwelen: "Die klootzak had 12 handen!"
Courtois deed topcoach gruwelen: "Die klootzak had 12 handen!"

Zondag sluit Liverpool zijn seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton. Het wordt voor ...

92
92
De Laet legt twee opties op tafel voor volgende uitdaging
De Laet legt twee opties op tafel voor volgende uitdaging

Maandag maakt Antwerp de trip naar Genk, om volgende week zijn play-offs af te sluiten met een ...

142
142
Schmeichel laat Anderlecht nog steeds in het ongewisse
Schmeichel laat Anderlecht nog steeds in het ongewisse

Anderlecht kan zich zondag met wat meeval al verzekeren van de 35ste landstitel uit de ...

108
108
'Aarzelend Real Madrid zorgt voor totale transferwending'
'Aarzelend Real Madrid zorgt voor totale transferwending'

Real Madrid pakte onlangs zijn 36ste landstitel en speelt binnen een tweetal weken ook de finale van ...

142
142
Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"
Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"

Club Brugge kan dit weekend nog geen kampioen spelen. Maar als het zijn twee resterende wedstrijden ...

527
527
'KRC Genk gaat voor nieuwe coach: pittige optie op tafel'
'KRC Genk gaat voor nieuwe coach: pittige optie op tafel'

Interim-coach Domenico Olivieri bereidt zijn manschappen bij KRC Genk momenteel voor op de ...

449
449
<strong>Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel</strong>
Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel

Na een moeizame start heeft Roman Yaremchuk zich weten op te werken tot een vaste waarde bij ...

900
900
Anderlecht laat niets aan toeval over: 'Titelfeest à la Man City'
Anderlecht laat niets aan toeval over: 'Titelfeest à la Man City'

Komend weekend kan het doek vallen over de titelstrijd in de Jupiler Pro League. In het voor hen ...

624
624
'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'
'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'

Antwerp FC gaat maandag op bezoek bij KRC Genk, wat een sleutelwedstrijd wordt in de strijd om het ...

395
395
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'

Bayern M&uuml;nchen sluit zaterdagnamiddag zijn seizoen af met een verplaatsing op het veld van TSG ...

297
297
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen

In de Champions' Play-Offs zijn alle ogen logischerwijs op de titelstrijd gericht, maar ook de ...

462
462
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"

RSC Anderlecht krijgt aanstaande zondag mogelijk de kans om beslag te leggen op de landstitel. Maar ...

598
598