VN op bezoek in Manchester: "Ronaldo staat nog onder de douche"

VN op bezoek in Manchester:

Met Manchester City - Manchester United staat er vandaag een enorme topaffiche op het programma. Onze redactie was onlangs te gast in Manchester. De nieuwe grootmacht versus de vergane glorie. Een relaas van de trip doorheen Manchester. 


Onze eerste stop is Old Trafford. De afgelopen jaren was ‘The Theatre of Dreams’ eerder ‘The Theatre of Nightmares’. Manchester United is ver teruggezakt en de laatste landstitel dateert al van 2013. Sinds de familie Glazer de club heeft overgenomen is het van kwaad naar erger gegaan. Tijdens de thuismatch tegen Real Sociedad valt op dat de fans om de zoveel minuten liedjes aanhalen die anti-Glazer zijn. "We want Glazer out, we want Glazer out", komt vaak terug. En als een zo goed als uitverkocht Old Trafford plots "Stand up, if you hate Glazer" zingt, staat bijna iedereen daadwerkelijk op. Het is duidelijk: zij willen de Amerikanen weg. De spelers worden niét uitgefloten, al is het duidelijk dat Harry Maguire de minst geliefde speler is.



Old Trafford is veruit één van de gezelligste stadions in Europa en de sfeer viel best mee, zeker aangezien er op de mat niets te zien was. Cristiano Ronaldo probeerde, maar CR7 – wiens naam het meest op de truitjes van de fans te zien valt – verkeert niet in topvorm. Daags na de nederlaag tegen Sociedad (0-1) gingen we het stadion eens van naderbij bekijken. Op een doordeweeks vrijdagochtend is het aardig druk en voor ongeveer 40 euro kan je Old Trafford aan de binnenkant bekijken.

Met een 30-tal mensen per groep, er vertrekt er één om het kwartier, zijn de stadionbezoeken een goudmijn. Onze gids geeft ons heel wat leuke informatie. Zo bevinden zich er zilveren plaatjes op een aantal stoelen met daarbij een naam. Als je bij Man Utd 25 jaar abonnee bent, krijgt je zitje een persoonlijke ‘touch’ met je naam erop. De grasmat is van Belgische makelij en kostte de club meer dan 1 miljoen euro en de club zou graag het stadion aan één kant willen uitbreiden. Maar door een spoorweg aan die kant mag de club er geen extra etage bouwen. We krijgen ook nog de nodige verhalen te horen over het verleden, maar we blijven toch op onze honger zitten.



RONALDO POPULAIRST

Je krijgt de sobere kleedkamer te zien, het mooie museum, je mag de persruimte bezoeken en je waant je even Erik ten Hag door in zijn zitje plaats te nemen. Maar we zien geen business seats of andere plaatsen binnen het stadion. De gids doet wel zijn best.  "Je kan uiteraard ook eten op Old Trafford, maar er is zoals je kan zien geen ‘Ronaldo food’”, alludeert hij op het vele fastfood dat wordt aangeprezen. Als we naar de kleedkamers gaan grapt hij nog met een jonge Ronaldo-fan. “Ik denk dat hij nog staat te douchen…” De jongen checkt even bij zijn vader of het echt zo is, maar uiteraard geen CR7. Al had één fan het geluk om de dag voordien Ronaldo tegen het lijf te lopen net voor de match tegen Sociedad en met hem op de foto te gaan.

CR7 is nog altijd hét uithangbord van de club. In de grote fanshop zagen we veel fans na de stadiontour een truitje kopen met nummer 7 en Ronaldo gedrukt. De totale kostprijs? Ongeveer 100 euro. De stadiontour van Man Utd is mooi, maar niet spectaculair. Al krijg je wel een mooi certificaat dat je op die dag de club bezocht. Nadien hoorden we bij een Amerikaans koppel dat Manchester City inzake stadiontour beter is. Dat is dan voor een volgende keer.



NOSTALGIE IN MANCHESTER

Het was de bedoeling om de buren van City te bezoeken tijdens de topper tegen Tottenham. Door het overlijden van The Queen werd die partij uitgesteld, maar uitstel was geen afstel. Daar komen we later op terug. We trokken dan maar het centrum in, want voor de voetbalfans zijn er nog een aantal leuke adresjes om aan je trekken te komen.

Zo bezochten we de ‘Classic Football Shirts Shop’. Voor de nostalgici onder jullie is dit de voetbalhemel. We vonden er oude truitjes terug van de Rode Duivels, maar shirts zoals die van Roberto Mancini (Sampdoria), Romario (PSV), Paolo Maldini (AC Milan), Denilson (Betis), Alan Shearer (Blackburn) en vele anderen kan je er ook aankopen. Let wel, de kostprijs is zeer hoog voor de topstukken. Tot 200-300 euro voor een shirt, maar er zitten ook deals tussen.



Een leuk t-shirt van Ivan Zamorano of Jay-Jay Okocha is ook zeker de moeite waard. Deze winkel, dat ook een magazijn heeft met duizenden truitjes, is een ‘must see’. Kijk ook goed naar kortingen, want als er een ‘match day’ is bestaat de kans dat je korting krijgt op basis van het tonen van je wedstrijdticket. De winkel geniet veel aanzien en op foto’s zien we Kevin De Bruyne terug en ook Vincent Kompany en Manuel Benson waren er al te gast de afgelopen weken.

TREKPLEISTER KOMPANY

Een ander leuk uitje is een bezoekje aan het Nation Football Museum. Je betaalt 15 euro en kan er meer te weten komen over de geschiedenis van het Engelse voetbal. Het leukste vonden we toch het allereerste regelboekje ooit over het voetbal. Pure voetbalgeschiedenis. Het museum legt uiteraard ook de nadruk op de Engelse WK-titel in 1966 en je vindt er tal van leuke spullen terug. Er is ook een verdieping waar je spelletjes kan spelen en door het succes van het vrouwenvoetbal is er ook een verdieping aan gewijd. Die is volgens ons nog iets te sober en daar kan men nog beterschap boeken.



Eindigen doen we met een wedstrijd tussen Manchester City en Borussia Dortmund. Bij City hebben ze een leuk fandorp, tegenover de shop, en het onthaal van de spelersbus is er altijd leuk. Drie jaar geleden waren we al eens aanwezig bij de galamatch voor Vincent Kompany. Als Erling Haaland uit de bus stapt, schieten de decibels de hoogte in. Ook Kevin De Bruyne, wiens naam we vaak terugzien op de shirts van de fans, is nog steeds populair. Het is ook de moeite om een kijkje te nemen naar de standbeelden van Vincent Kompany, Sergio Aguëro en David Silva. Het is een trekpleister waar veel fans foto’s en filmpjes maken.

De match zelf was teleurstellend. Het viel ook op dat er zeer weinig sfeer was, de fans van Dortmund overstemden die van City bijna 90 minuten. Het voetbal was 45 minuten zeer matig, tot de tweede helft veel goedmaakte met de héérlijke goals van John Stones en Erling Haaland. Succes went, en je merkt wel dat de fans van City wel héél veeleisend zijn geworden. De Bruyne krijgt regelmatig de volle laag van bepaalde fans na enkele zwakke hoekschoppen. City heeft de rol van United overgenomen als ploeg van de stad. Wie trekt heeft in een voetbaltrip moet zeker Manchester op de bucketlist zetten. Het is een leuke stad met twee iconische clubs. Man Utd heeft nog altijd de grootste naam door zijn geschiedenis, maar City is de nieuwe topclub. Oud versus nieuw: Ronaldo versus Haaland. Wie gaat namiddag voor enkele maanden alvast de ploeg van het stad worden?

Claudio Reulens

LEES OOK: Geluiden over Sergio Gomez en Kevin De Bruyne
LEES OOK: Kompany over verschil tussen JPL en Premier League
LEES OOK: De eerste weken van Kompany bij Burnley
LEES OOK: De eerste weken van Benson bij Burnley

   


POLL: Gaat Man Utd Man City de komende jaren weer bijbenen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"
Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"

Club Brugge begint onder grote druk aan de Champions' Play-Offs. Ze moeten op 'bezoek' gaan bij ...

8
8
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"

AA Gent speelt nog maar eens een bijrol aan het einde van het seizoen. Ze moeten wéér ...

40
40
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker van Anderlecht'
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker van Anderlecht'

Bij RSC Anderlecht lopen heel wat spelers in de kijker. De Brusselaars willen hun kern zo goed ...

175
175
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"

Romeo Lavia kent een rotseizoen. De Belgische middenvelder komt dit seizoen niet meer aan spelen toe ...

27
27
'Zirkzee heeft knaltransfer naar topclub zo goed als beet'
'Zirkzee heeft knaltransfer naar topclub zo goed als beet'

Joshua Zirkzee ontploft dit seizoen helemaal bij Bologna. De Nederlandse aanvaller doet het ...

56
56
Hayen geeft ambities Club Brugge prijs: "Dat ga ik niet doen"
Hayen geeft ambities Club Brugge prijs: "Dat ga ik niet doen"

Nicky Hayen moet Club Brugge in de play-offs naar een Europees ticket loodsen en hopelijk doorstoten ...

203
203
'Club Brugge heeft toptransfer beet en betaalt 5 miljoen'
'Club Brugge heeft toptransfer beet en betaalt 5 miljoen'

Club Brugge heeft volgens Het Laatste Nieuws zijn eerste zomertransfer al beet. De Bruggelingen ...

484
484
John van't Schip stopt als hoofdtrainer van Ajax
John van't Schip stopt als hoofdtrainer van Ajax

Ajax gaat de komende maanden op zoek naar een Europees ticket. Dat is uiteraard een must. De club ...

30
30
'Charleroi laat na Trebel nog 4 dure vogels gratis gaan'
'Charleroi laat na Trebel nog 4 dure vogels gratis gaan'

Sporting Charleroi moet zich in de Play-Downs proberen te handhaven in de Jupiler Pro League. De ...

105
105
'Milan en Barça neus aan neus voor topverdediger'
'Milan en Barça neus aan neus voor topverdediger'

De Europese topcompetities zijn nog volop aan de gang, maar dat houdt de geruchtenmolen niet tegen ...

36
36
'Exit Lukaku? Roma zoekt en vindt opvolger'
'Exit Lukaku? Roma zoekt en vindt opvolger'

Romelu Lukaku is tot op nader order nog altijd een speler van AS Roma. De Italiaanse club huurt de ...

118
118
Albert waarschuwt Rode Duivel: "Kruis over het EK"
Albert waarschuwt Rode Duivel: "Kruis over het EK"

De Rode Duivels speelden twee keer gelijk de afgelopen interlandperiode. Nu is het uitkijken naar ...

131
131
'Concurrentie beeft: Union krijgt fikse opsteker voor titel'
'Concurrentie beeft: Union krijgt fikse opsteker voor titel'

Union SG begint in polepositie aan de Champions' Play-offs. De Brusselaars willen na twee jaren ...

203
203
Anderlecht waagt zich op glad ijs: "Er is iets gebroken"
Anderlecht waagt zich op glad ijs: "Er is iets gebroken"

Anderlecht is in blijde verwachting van de Play-Offs. De recordkampioen kende eindelijk nog eens een ...

388
388
'Toptransfer Johan Bakayoko verandert in PSV-ramp'
'Toptransfer Johan Bakayoko verandert in PSV-ramp'

Johan Bakayoko is aan een goed seizoen bezig bij PSV. De Rode Duivel heeft een belangrijk aandeel in ...

97
97