Genk kan snel cashen op revelatie

Genk kan snel cashen op revelatie

Ook zonder Cyriel Dessers gaat KRC Genk zondagavond op zoek naar een zege op bezoek bij Zulte Waregem. Wie de naar Italië vertrokken spits zal vervangen diep in de punt, Andras Németh of toch maar Paul Onuachu, is voorlopig nog een mysterie. Vast staat alleszins dat Wouter Vrancken tevens op zijn andere aanvallende pionnen kan rekenen om de netten te doen trillen. Al doet een van hen mogelijk eveneens nog deze zomer de kassa rinkelen in de Cegeka Arena.


Na drie treffers in twee wedstrijden trof Dessers helaas niet raak in zijn afscheidsmatch. Geen nood, want ook Mike Trésor is tegenwoordig wekelijks goed voor een doelpunt. Dé gevierde held in de 4-2 zege tegen Eupen was echter toch vooral Joseph Paintsil, die slechts acht minuten nodig had om Abdul Nurudeen tweemaal te verschalken. Met name zijn eerste goal was typisch voor de 24-jarige Ghanees, niet bij te houden eens hij op snelheid is. Een dodelijk wapen, zo mocht Standard trouwens een week eerder al ondervinden. Ook toen was Paintsil een gesel met zijn snedige loopacties, wat hem na vijf minuten reeds een assist opleverde. Een tiental minuten later lag hij mee aan de basis van de 2-0. Genk slaat steevast vroeg en graag vanaf de rechterkant toe: Mbaye Leye en zijn troepen zijn gewaarschuwd.

OPROEP DE CONDÉ
Eigenlijk schoot Genk ook bij de onverdiende nederlaag op de openingsspeeldag tegen Club Brugge a razend uit de startblokken. Alleen vergat het haar kansen af te maken in Jan Breydel. Op dat moment kon Vrancken rechts voorin nog een beroep doen op Junya Ito, inmiddels naar Stade Reims verhuisd. Aan de overzijde liep de onfortuinlijke Luca Oyen, zelf de opvolger van Théo Bongonda, een langdurige blessure op. Achteraf hield Dimitri de Condé het hoofd evenwel koel. "De huidige alternatieven in de selectie moeten nu hun waarde maar bewijzen", aldus het Head of Football. Een opvallende oproep die meteen beantwoord werd, want Trésor, Paintsil en Bilal El Khannouss – allemaal zelfs expliciet bij naam genoemd – behoorden zowel tegen Standard als tegen Eupen prompt tot de absolute uitblinkers.



Terwijl die eerste en laatste nog een tijdje vast liggen, loopt het contract van Paintsil volgende zomer af. Ei zo na was dat nu reeds het geval, tot Genk de optie in zijn aflopende verbintenis enkele maanden geleden besloot te lichten. Een vaste titularis was de zesvoudig international nochtans nog altijd niet, maar onder Bernd Storck had hij er wel een degelijke periode opzitten. Over alle competities heen was Paintsil vorig seizoen goed voor zeven doelpunten en vijf assists. Hem gratis laten gaan zag De Condé daarom niet zitten. Het jaar voordien had hij bovendien 11 keer gescoord tijdens een tijdelijk verblijf in Turkije. Iedereen dacht dat de Limburgers, die in 2018 een drietal miljoen voor hem betaalden, hun investering nadien zouden recupereren. Uiteindelijk bleef de aalvlugge aanvaller gewoon aan boord.

TEKENEN OF CASHEN
"Ik maak er geen geheim van dat ik hier graag ben. De buitenwereld ging er in de zomer vanuit dat ik Genk definitief zou verlaten. Maar toen ik vanuit Turkije naar Limburg terugkeerde, voelde dat aan als thuiskomen. Ik wilde mijn kans wagen", vertelde Paintsil aan Het Belang van Limburg. Binnenkort dan maar eens rond de tafel zitten om zijn contract verder open te breken? Liever vandaag dan morgen, want mocht het niet tot een akkoord komen moet Genk op zoek naar een oplossing wil het zeker nog wat verdienen op de spurtbom. Vanaf januari is hij anders tenslotte vrij om elders zijn kribbel te zetten. In pakweg Turkije, een lucratief oord voor zulke spelers, kennen ze hem alvast. Reden te meer voor De Condé en co om niet te lang meer te treuzelen. Hem laten bijtekenen óf rap cashen lijkt de boodschap.



"Het doel blijft om prijzen te winnen", aldus de sportieve baas recent over zijn lucratief verdienmodel. Snel profiteren van Paintsil zijn vormpeil om de clubkas nog wat meer te spijzen na de verkoop van Ito, Dessers en Kristian Thorstvedt strookt niet bepaald met die sportieve doelstellingen. Al heeft Genk wegens het gebrek aan Europees voetbal geen nood aan een brede kern, én speurt De Condé sowieso nog naar een opvolger voor Ito. Een verlengd huwelijk met Paintsil draagt de voorkeur weg en brengt op termijn mogelijk veel meer op, maar bij een interessant bod lijkt hij dus toch bereid om te luisteren. Net als Francis Amuzu bij Anderlecht piekt Paintsil misschien net op het juiste moment om het onderste uit de kan te halen. Ook in het Lotto Park kampt men min of meer met hetzelfde dilemma.

PLANNEN MET PAINTSIL?
Amuzu is er wel niet bezig aan zijn laatste contractjaar, bovendien blijkt de interesse in hem veel concreter. Rond Paintsil blijft het vooralsnog stil, al kan dat snel veranderen indien hij de huidige lijn doortrekt. Te beginnen tegen Essevee, zijn honderdste optreden in het shirt van Genk. Tot dusver zit de continu gevaarlijke rechtsbuiten, die op die manier zowaar zelfs weinig onderdoet voor Ito, daarin aan 15 goals en 10 assists. Krikt hij die cijfers – en in één klap tevens zijn prijskaartje – aan de Gaverbeek nog wat op? Genk duimt uiteraard van wel. Vooreerst met het oog op een nieuwe overwinning, daarnaast met de blik toch ook al deels op de kassa gericht. De Condé heeft overigens tijd om op zoek te gaan naar een eventuele vervanger: tot het eind van de zomermercato oog het programma relatief eenvoudig.



Het trio Ito, Thorstvedt en Bongonda, die allicht als enige van de drie geen winst in het laatje brengt, voorlopig alvast niet gemist. Wie had dat durven voorspellen? Trésor, El Khannouss en Paintsil mogen dan ook gerust stuk voor stuk revelaties worden genoemd. Interne oplossingen die hun kans kregen én grepen, en zo op termijn wie weet als volgende de jackpot kunnen opleveren. Helaas is er in het geval van Paintsil, die net zoals Trésor de geschikte timing heeft uitgekozen om zijn matige start in de Cegeka Arena helemaal achter zich te laten, net iets meer haast mee gemoeid. Benieuwd dus welke plannen de Limburgers straks met hem precies voor ogen hebben. Al ligt de bal voor een groot stuk ook in het kamp van de winger zelf, die alleszins enthousiast is over de samenwerking met Vrancken.

AD

POLL: Genk moet Paintsil vlug verkopen indien hij niet bijtekent

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels
Lukaku krijgt meteen ferme mokerslag bij Rode Duivels

Slecht nieuws uit het kamp van de Rode Duivels. Romelu Lukaku zal niet in actie komen in de ...

35
35
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident
Real Madrid onderneemt drastische stappen na nieuw racisme-incident

De maat is vol bij Real Madrid. Na het zoveelste racistische incident tegen sterspeler Vinicius ...

31
31
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"
Genk vloekt: "Hij tekent bij Anderlecht of Club Brugge"

KRC Genk beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en wist doorheen de jaren heel wat jonge ...

475
475
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"
Club-tweetal afgemaakt: "Hij speelt als een krentenbol"

Club Brugge liep afgelopen weekend een zoveelste teleurstelling op en verloor met 2-1 op het veld ...

204
204
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"
Antwerp titelkandidaat? "Kloof op Anderlecht bespeelbaar"

Antwerp FC heeft de reguliere competitie uiteindelijk afgesloten op een knappe derde plaats. De ...

166
166
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"
Walen spreken schande: "Westerlo wou Genk in Play-Off I"

De slotspeeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League leverde weer heel wat voet tot ...

437
437
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'
'Directe redenen ontslag Deila gekend: één man geeft doodsteek'

Maandagochtend is definitief een einde gekomen aan de lijdensweg van Ronny Deila bij Club Brugge. ...

452
452
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'
'Mbappé maakt gigantisch offer voor Real Madrid-deal'

Kylian Mbappé mag sinds januari met andere ploegen praten over een transfervrije overgang na ...

131
131
Anderlecht gaat in beroep: "Zonde voor Belgisch voetbal"
Anderlecht gaat in beroep: "Zonde voor Belgisch voetbal"

Een jaartje geleden zat het seizoen van RSC Anderlecht er al op na de reguliere competitie. Nu moet ...

775
775
<strong>'Europese topcoach' trapt aanbod Club Brugge in de vuilbak</strong>
'Europese topcoach' trapt aanbod Club Brugge in de vuilbak

Ondanks interesse van Club Brugge blijft Jesse Marsch op zoek naar een uitdaging die zijn ambities ...

743
743
'Manchester City hakt knoop door over transfer De Bruyne'
'Manchester City hakt knoop door over transfer De Bruyne'

Kevin De Bruyne meldde zich deze week niet bij de Rode Duivels. Bondscoach Domenico Tedesco wou geen ...

336
336
Union benadeeld in Play-Offs? Kalendermaker reageert
Union benadeeld in Play-Offs? Kalendermaker reageert

Het clubvoetbal maakt in de komende dagen eventjes plaats voor de internationale ploegen. Maar ...

482
482
'Verrassing in Genk: Vrancken op weg naar uitgang'
'Verrassing in Genk: Vrancken op weg naar uitgang'

KRC Genk plaatste zich zondag alsnog voor de Champions' Play-Offs. Maar eigenlijk was dat slechts ...

1175
1175
'Club vol voor nieuwe trainer: één man in pole-positie'
'Club vol voor nieuwe trainer: één man in pole-positie'

Club Brugge heeft maandag zoals verwacht afscheid genomen van Ronny Deila als hoofdcoach. Op de ...

1099
1099
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk
Extra Time-panel oppert alternatieve straf na Westerlo-Genk

AA Gent was een van de verliezers van de slotspeeldag. Nochtans vervulden de Buffalo's zelf hun ...

810
810