Genk verwacht leegloop: topdeal op komst

Genk verwacht leegloop: topdeal op komst

Volgens Het Belang van Limburg hebben KV Kortrijk en KRC Genk een akkoord gevonden over de transfer van Faïz Selemani. De 28-jarige aanvaller moet volgend seizoen een belangrijke kracht worden in de Limburgse aanvalslinie, want Genk ziet weldra misschien Theo Bongonda, Junya Ito en Paul Onuachu de club verlaten. En daardoor is de komst van Selemani erg welkom.


BONGONDA + ONUACHU + UTO = 80%

Theo Bongonda heeft zijn zinnen gezet op een vertrek uit KRC Genk en ook de club zal vrede nemen met een verkoop van de Belgische Congolees. Voorlopig heerst er enkel belangstelling vanuit de Verenigde Arabische Emiraten voor hem. Daarnaast is de kans groot dat Paul Onuachu eindelijk zijn langverwachte transfer zal maken, Wolverhampton, Lazio, Fiorentina, Atlético Madrid en Besiktas worden genoemd als geïnteresseerde clubs. Ook Junya Ito zou zijn uitstekende prestaties kunnen verzilveren met een knappe transfer, Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach worden genoemd.

Theo Bongonda, Paul Onuachu en Junya Ito waren vorig seizoen belangrijke spelers bij KRC Genk, iets wat hun aantal beslissende acties ruimschoots bevestigt. Vorig seizoen waren Bongonda (15), Onuachu (23) en Ito (23) goed voor maar liefst 76 beslissende acties, wat betekent dat de gouden drietand een voet had in 80% (!) van alle Genkse doelpunten. Het staat buiten kijf dat minstens één van deze spelers de club verlaat in de huidige zomermercato, maar het kunnen er dus ook twee of zelfs drie worden. Dat betekent dat Dimitri de Condé die vele doelpunten en assists adequaat zal moeten vervangen.Nikola Storm werd reeds genoemd bij KRC Genk, maar zijn dossier kent bitter weinig vooruitgang. Daarom keek Blauw-Wit uit naar alternatieven en met Faïz Selemani, die in januari al in de belangstelling stond van Genk, werd al een eerste nieuwe waardevolle aanvaller gevonden. Volgens Het Belang van Limburg hebben Genk en KV Kortrijk een akkoord gevonden over een transfer van Selemani, al willen de Limburgers de deal nog niet officieel bevestigen. De medische tests van Selemani zouden ondertussen begin deze week gepland zijn, waarna de Comorees enkele dagen later kan aansluiten bij de groep van Wouter Vrancken.

TOPPER BIJ LAAGVLIEGER

Met 13 goals en 5 assists was Faïz Selemani vorig seizoen verantwoordelijk voor maar liefst 41% van de Kortrijkse doelpuntenproductie. Zonder die grote inbreng en productiviteit van de Comorese actiemaker zou Veekaa zonder twijfel een veel lagere eindklassering behaald hebben dan de dertiende plaats. Met 18 beslissende acties waren er vorig seizoen trouwens slechts 11 andere spelers uit de Jupiler Pro League nóg beslissender hem.

Maar Faïz Selemani staat niet enkel garant voor doelpunten en assists. De Comorees is technisch onderlegd en hij maakt vaak het verschil door zijn knappe bewegingen en grote kansencreatie. Hij was levensbelangrijk en van goudwaarde voor KV Kortrijk. Eigenlijk is hij te goed om op 28-jarige leeftijd te voetballen in het Guldensporenstadion. De interesse van andere binnen- en buitenlandse clubs was er al in de wintermercato en die belangstelling is sindsdien nog niet gaan liggen.In januari toonde KRC Genk reeds interesse in Faïz Selemani, terwijl ook Standard toen op de loer lag. Bij de Rouches was het Luka Elsner die de Comorees er graag bij wilde, want de twee werkten voorheen bijzonder goed samen bij Union SG én bij KV Kortrijk. Ook uit het Midden-Oosten waren er opties, maar die waren uiteraard sportief minder interessant. Bovendien heeft ook KV Kortrijk een grote zeg in de verkoop van Selemani.

AFSPRAKEN MET KORTRIJK

Faïz Selemani zal nooit met slaande deuren vertrekken bij KV Kortrijk. Enkele maanden geleden stond de Comorees onder loonbeslag omdat hij een schadevergoeding van 530 duizend euro moest betalen aan Union SG, nadat hij er in 2019 zijn contract verbrak. Selemani leefde toen met 1.200 euro per maand, maar in oktober kwam Veekaa met een knappe geste op de proppen. Zijn contract werd verlengd én de club nam de schadevergoeding aan Union op zich.Bovendien werden er tijdens die contractbesprekingen afspraken gemaakt over een eventuele transfer. “Ik had hier twee goede seizoenen en toen ik bijtekende, zijn er duidelijke afspraken gemaakt. Ik weet dat het bestuur die zal respecteren. Ik ben toe aan iets anders en ik wil voor de prijzen spelen. Waar ik naartoe zal gaan, is nu nog niet duidelijk. Er zijn meerdere mogelijkheden, ook in België, maar dat zal pas later beslist worden”, zei hij na de laatste match van het seizoen tegen Anderlecht.

NIETS TE VROEG

De verkozen Kerel van het Seizoen kondigde toen ook meteen zijn vertrek aan bij KV Kortrijk. “Ik vertrek hier inderdaad.” De Comorees heeft sportieve ambities en op basis van zijn talent en kwaliteit kan hij ongetwijfeld meedraaien bij een Belgische topclub. De kans is zeker bestaande dat Selemani in de huidige zomermercato een transfer zal maken, want de flankaanvaller maakt(e) er nooit een geheim van dat hij graag een stapje hoger wil voetballen.Voor Faïz Selemani lijkt het moment dus aangebroken te zijn om zich eindelijk te kunnen meten bij een Belgische topclub. Op 28-jarige leeftijd rest er niet te veel tijd meer om dergelijke transfer te kunnen maken, want het businessmodel van de Belgische topclubs teert nog steeds op het aan- en verkopen van spelers. Anderzijds kan Selemani een directe impact maken bij zowat elke club uit de G6, want vorig seizoen waren er slechts 11 andere spelers uit de Jupiler Pro League nóg beslissender dan hem. En dat terwijl hij bij ‘laagvlieger’ KV Kortrijk speelde …

POLL: Zal Selemani slagen bij Genk?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

'Feyenoord en Engelse grootmacht azen op Rangers-Belg'
'Feyenoord en Engelse grootmacht azen op Rangers-Belg'

Bij de Schotse topclub Rangers is er dezer dagen een stevige Belgische connectie. Met Nicolas Raskin ...

24
24
Anderlecht en Verschaeren slikken enorme domper
Anderlecht en Verschaeren slikken enorme domper

Anderlecht hoopt zich woensdagavond te herpakken, want het liep vorig weekend tegen een pijnlijke ...

78
78
Vanhaezebrouck ziet positieve punten ondanks moeizame zege
Vanhaezebrouck ziet positieve punten ondanks moeizame zege

AA Gent heeft dinsdagavond opnieuw een stap gezet richting het winnen van de Europe Play-Off. De ...

22
22
Trossard zet Arsenal op weg naar monsterzege tegen Chelsea
Trossard zet Arsenal op weg naar monsterzege tegen Chelsea

Arsenal heeft dinsdagavond een ferm statement gemaakt in de Engelse titelstrijd. De Gunners ...

47
47
Tedesco krijgt belangrijk nieuws over EK-selectie Duivels
Tedesco krijgt belangrijk nieuws over EK-selectie Duivels

Binnen ongeveer zes maanden moeten de verschillende bondscoaches hun selectie voor het EK indienen. ...

67
67
Slim AA Gent doet gouden zaak, concurrentie faalt hopeloos
Slim AA Gent doet gouden zaak, concurrentie faalt hopeloos

In de strijd om een Europees ticket zorgden de voorbije duels in deze Play-Offs al voor heel wat ...

66
66
Muslic stuurt Anderlecht flinke waarschuwing
Muslic stuurt Anderlecht flinke waarschuwing

De Champions' Play-Off zal de komende dagen mogelijk weer enkele nieuwe wendingen kennen. Er staat ...

149
149
Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon
Anderlecht neemt afscheid van een clubicoon

Anderlecht zal zich de komende weken volop focussen op het binnenhalen van de titel, want na vier ...

46
46
Trossard schittert weer voor Arsenal: "Een kleine magiër"
Trossard schittert weer voor Arsenal: "Een kleine magiër"

De laatste maanden zit Leandro Trossard in bloedvorm bij Arsenal. Hij was in de Champions League ...

68
68
Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref
Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref

De titelstrijd in de Jupiler Pro League ligt sinds vorig weekend weer helemaal open. Met nog zes ...

147
147
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd

Cercle Brugge plaatste zich pas op de slotspeeldag voor de Champions' Play-offs maar nam daarin wel ...

230
230
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'

Eerder vandaag kon u al lezen dat Ruben Amorim, de manager van Sporting CP, een grote kandidaat is ...

100
100
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"

Supportersgeweld is sinds corona zienbaar weer toegenomen in het Belgische voetbal. Niet ...

244
244
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV

Het mag dan een 'voorproefje' zijn voor de komende dagen, voor een aantal ploegen is het vandaag van ...

94
94
<strong>Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag</strong>
Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag

Anderlecht overweegt de jonge en veelbelovende Nederlandse doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro (19) aan ...

280
280