Operatie Propere Handen: Van Holsbeeck vrij, Leko brengt nacht door in cel

Foto: Operatie Propere Handen: Van Holsbeeck vrij, Leko brengt nacht door in cel

Mogi Bayat, de meest toonaangevende voetbalmakelaar in België, werd vanochtend opgepakt. Dat in een onderzoek naar fraude en witwassen in het voetbalmilieu. Ook matchfixing zou worden onderzocht. Volg hier de laatste ontwikkelingen. 

UPDATE 21u15 Van Holsbeeck vrijgelaten, Leko brengt nacht door in cel
Volgens L'Echo is Herman Van Holsbeeck deze avond vrijgelaten door de politie. Ivan Leko zal dan weer de nacht doorbrengen in de cel, al verwacht zijn advocaat niet al te veel problemen. Lees HIER het verhaal.


UPDATE 21u: Veljkovic 'hielp' Anderlecht aan titel in 2012
Één van de grootste verdachten, Dejan Veljkovic, hielp Anderlecht in 2012 onrechtstreeks aan de titel. Dat door de transfer van Milan Jovanovic, die niet helemaal koosjer lijkt te zijn verlopen.


UPDATE 19u31 Donderdag beslissing wie in verdenking gesteld wordt 

Het parket heeft nu ook aan Het Laatste Nieuws bevestigd dat alle opgepakte personen verdacht zijn. "Alle personen die vandaag door de politie werden meegenomen, werden van hun vrijheid beroofd. Ze gingen niet vrijwillig mee als getuige", klinkt het. Verwacht wordt dat er donderdag een beslissing valt over wie door de onderzoeksrechter officieel in verdenking gesteld wordt.

UPDATE 19u Ook sterke man KV Mechelen opgepakt

Sporza meldt nu ook dat Olivier Somers opgepakt werd voor verhoor. Hij is de sterke man van KV Mechelen. Ook de financieel én sportief directeur van de club werd door de politie meegenomen. Dejan Veljkovic gold de voorbije jaren een tijdlang als huismakelaar bij Malinwa.

UPDATE 18u54 Alle opgepakte personen zijn verdacht in zaak-Bayat

Tot dusver werd verondersteld dat een flink aantal van de opgepakte personen in 'Operatie Schone Handen' als getuigen binnengebracht werd, maar Sporza meldt nu dat ze wel degelijk allemaal als verdachten in het onderzoek gelden. Ivan Leko, Herman Van Holsbeeck, Bart Vertenten, Sebastien Delferière en co komen dus stilaan in heel nauwe schoentjes...

UPDATE 18u47 Acht contracten meegenomen bij Standard

Ook Standard kreeg bezoek van de speurders in de zaak-Bayat. Eerder werd al gemeld dat het parket vooral geïnteresseerd was in de transfers die in Luik gerealiseerd werden door Bayat en Veljkovic en Het Laatste Nieuws weet nu ook dat er acht contracten van (ex-)spelers en trainers meegenomen werden. Het gaat om Adrien Trebel, Dieumerci Ndongala, Obbi Oulare, Dino Arslanagic, Michel Preud'homme, Milos Kosanovic, Filip Mladenovic en Aleksandar Jankovic.

UPDATE 18u37 "Bayat zet clubleiders onder druk, van Veljkovic is geweten dat hij matchen regelt"

Binnen de voetbalwereld was al geweten dat Mogi Bayat en Dejan Veljkovic een onfris kantje hadden. Journalist Jan Hauspie komt met enkele onthutsende verhalen over de makelaars. Het hele artikel kan je hier lezen.

UPDATE 18u15 Arrestatie in Cyprus

In het kader van 'Operatie Schone Handen' werd in Cyprus een man gearresteerd, meldt de Financialmirror. Hij werd in ons land gezocht wegens valse documenten, belastingontduiking en witwaspraktijken. Hij zal aan ons land uitgeleverd worden.

UPDATE 18u11 Advocaat Bayat doet zijn beklag

Over Mogi Bayat, de hoofdrolspeler in de hele affaire, is nog geen nieuws. De makelaar werd nog niet verhoord, maar advocaat Jean-Philippe Mayence deed wel zijn beklag over de manier waarop de politie bij Bayat binnenviel. "De politie viel bij zonsopgang binnen bij mijn cliënt. Alle agenten waren gewapend en droegen een kap. Ze beukten deuren in en zetten zelfs een wapen tegen het hoofd van mevrouw Bayat, allemaal voor de ogen van de kinderen", verklaart hij aan La Dernière Heure.

"Alsof het om terroristen ging. Ik begrijp dat er vroeg op de dag wordt ingegrepen bij zo’n gevallen. Maar mensen behandelen alsof ze een gevaar zijn voor de openbare veiligheid, was misschien niet nodig."

UPDATE 18u Louwagie komt met oproep

In de nasleep van het schandaal rond spelersmakelaars Bayat en Veljkovic komt Michel Louwagie met een oproep. "Er is maar weinig reglementering voor spelersagenten, dat zeg ik al jaren. Er is regelgeving geweest, maar dat is dan verwaterd. Ik vind dat de overheid hierin ook zijn verantwoordelijkheid moet nemen", verklaart de manager van AA Gent aan Sporza.

UPDATE 17u41 Wat is de rol van Leko?

Eén van de grootste mysteries tot dusver is de rol van Ivan Leko in het onderzoek. "Ik denk dat hij opgeroepen is omdat Dejan Veljkovic zijn makelaar is geweest. Ik denk dat er dan ik weet niet wat verkeerd is gedaan in de afhandeling van zijn contract of transfer", vermoedt Peter Vandenbempt bij Sporza.

Dat Leko een gewone getuige is, vindt Vandenbempt minder waarschijnlijk. "Ik vind het vreemd dat als je door de politie wordt uitgenodigd om gewoon eens uitleg te geven over een makelaar die je goed kent, dat je dan 's morgens thuis wordt opgepakt, niet de kans krijgt om eens naar je werkgever te bellen en niet te bereiken bent tot ondertussen toch halfvijf.

UPDATE 17u12 KRC Genk reageert

KRC Genk was één van de vele clubs die vandaag de politie over de vloer kreeg. "Het gaat om een onderzoek naar derden, dus niet naar KRC Genk zelf. Er is ook niemand van KRC Genk verhoord. De speurders kregen de volledige medewerking van de club en vroegen inzage in een aantal contracten en facturen. KRC Genk heeft niets te verbergen, en kijkt uit naar het verdere verloop van het onderzoek", verzekert de club echter in een statement op zijn website.

UPDATE 17u Na Bayat en Veljkovic ook onderzoek naar Henrotay

Er is nog een derde topmakelaar naar wie het parket van Tongeren een onderzoek voert. Christophe Henrotay, de manager van onder meer Thibaut Courtois, zou bij de transfers van Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Leander Dendoncker miljoenen euro's achtergehouden hebben, weet De Tijd. Lees het volledige verhaal hier.

UPDATE: 16u44 Cash geld

Bij de huiszoekingen in het buitenland zijn volgens Servische media ook in Servië zes huiszoekingen gebeurd. Daarbij zou 800.000 euro cash geld in beslag zijn genomen.

UPDATE: 16u40 Topadvocaat Sven Mary ingeschakeld

Peter Vandenbempt weet dat de Belgische topadvocaat Sven Mary ook op weg is naar Hasselt. Daar worden de verhoren afgenomen van de spilfiguren in deze zaak Het is wel nog niet bekend wie hij gaat bijstaan.

UPDATE 15u45 België plots wereldnieuws

Het schandaal in de Belgische competitie zorgde voor zeer veel opschudding. Het nieuws omtrent de mogelijke financiële fraude en matchfixing is ook in het buitenland groot nieuws. Het nieuws wordt in Nederland, Spanje, Colombia, Mexico, Italië, India, Engeland... en tal van andere landen volop verspreid. Een serieuze kaakslag voor het Belgische voetbal.

UPDATE 15u15 De Witte reageert

AA Gent-voorzitter blijft rustig rond alle commotie. "Of dit een bom is onder het Belgisch voetbal? Het is te vroeg om uitspraken te doen daarover, laten we het onderzoek afwachten en dan onze conclusies maken", zei hij aan Het Laatste Nieuws.

UPDATE 15u11 Derde makelaar opgepakt

Karim Mejjati is de derde makelaar die is opgepakt. Hij is echter een kleine vis, die eerder de makelaar was van Yassine El Ghanassy. Dat weet La Dernière Heure.

UPDATE 14u54 Reactie KBVB

Nu komt ook de voetbalbond met een eerste reactie op het zich ontspinnende schandaal. "De KBVB heeft kennis genomen van het gerechtelijk onderzoek dat bekend raakte op woensdag 10 oktober en verschillende actoren binnen het Belgisch voetbal raakt. De Koninklijke Belgische Voetbalbond zal - indien gevraagd - vanzelfsprekend bijdragen aan het onderzoek, en dit in alle transparantie", luidt hun mededeling.

UPDATE 14u39 Westerlo diende klacht in tegen Bayat

Peter Vandenbempt had het al over een klacht van Westerlo die de bal aan het rollen bracht en Het Laatste Nieuws onthult nu dat die klacht wel degelijk tegen Mogi Bayat gericht was. Westerlo degradeerde in 2017 doordat Moeskroen met 0-2 ging winnen bij KV Kortrijk na twee vreemde goals. Bayat had toen verschillende spelers van zowel Moeskroen als Kortrijk in zijn portefeuille.

UPDATE 14u20 Ook journalisten ondervraagd

Behalve Bayat, Veljkovic, Van Holsbeeck, Leko en de twee refs worden ook twee journalisten ondervraagd door het parket, meldt Sporza. Het zou gaan om de KV Mechelen-watchers van Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. "Wij gaan ervan uit dat zij beiden worden verhoord als getuigen", klinkt het bij Pol Deltour van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten.  

UPDATE 14u16 Advocaat: "Club Brugge is niet betrokken"

Bij Club Brugge werd een zeer uitgebreide huiszoeking gehouden, maar volgens advocaat Walter Van Steenbrugge is er niets aan de hand. "Club is niet bij deze zaak betrokken. Niemand van het bestuur wordt overhoord of is in verdenking gesteld", verklaart hij aan Sporza.

"Ze zijn gewoon een aantal administratieve stukken komen ophalen. Op dat vlak is er voor de club zelf, de vzw, of iemand van de directie geen vuiltje aan de lucht."

UPDATE 14u10 Waarom Leko opgepakt werd

Het feit dat ook Ivan Leko opgepakt werd voor ondervraging, zorgde voor heel wat ophef. Volgens VTM Nieuws heeft dat alles te maken met zijn 'innige band' met Dejan Veljkovic, één van de geviseerde makelaars. "Die band is ontstaan nadat Veljkovic makelaar werd van Leko als speler. Hij bracht Leko naar Lokeren en hij bezorgde hem ook zijn eerste trainersjob bij OH Leuven", legt journalist Michiel Ameloot uit.

UPDATE 14u Komt ook Moeskroen in beeld?

Bij Moeskroen werden er geen huiszoekingen uitgevoerd, maar mogelijk worden de Henegouwers toch nog betrokken in het onderzoek. Volgens Het Laatste Nieuws circuleert de naam van algemeen directeur Paul Allaerts immers als één van de personen die nog ondervraagd (zullen) worden door de politie in het kader van het onderzoek.

UPDATE 13u50 Ook KV Oostende reageert

"KV Oostende verleende zijn volledige medewerking en gaf inzage in enkele documenten die werden opgevraagd. Maar de speurders zijn vrij snel opnieuw vertrokken. Bij KV Oostende is niemand ondervraagd. En de club is er ook van overtuigd dat er binnen KV Oostende niemand betrokken is in deze zaak", laat de club weten op zijn website.

UPDATE 13u46 Wat met buitenlandse clubs?

Tot dusver werden alleen huiszoekingen verricht bij Belgische clubs, maar Bayat en Veljkovic hadden ook banden met een aantal buitenlandse clubs. Zo deed Bayat bijvoorbeeld vaak zaken met Watford, Udinese en FC Nantes, terwijl Veljkovic een voet tussen de deur had bij Lazio en een pak Oost-Europese clubs. Wat de gevolgen voor hen zijn, is nog niet duidelijk.UPDATE 13u35 Ook bekende uit zaak-Ye opgepakt

Er is nog een persoon opgepakt in operatie 'Propere Handen', meldt Het Nieuwsblad. Ook advocaat Laurent Denis werd door de politie meegenomen. Denis was in het verleden nog werkzaam voor Anderlecht en was in 2005 ook betrokken in de zaak-Ye. Hij werd ook veroordeeld voor zijn aandeel in die omkopingsaffaire.

UPDATE 13u33 Huiszoeking bij Club nog aan de gang

Volgens Sporza zijn de speurders nog altijd aan het werk bij Club Brugge. Ze kwamen al om 8u 's ochtends aan in het Jan Breydelstadion, maar zijn dus vijf uur later nog altijd op zoek naar informatie.

UPDATE 13u23 Reactie Lokeren

Ook bij Lokeren werd er een huiszoeking verricht. "Sporting Lokeren stelde zich constructief op en zal dat ook blijven doen indien er nog om medewerking wordt gevraagd. Documenten en dossiers konden en kunnen probleemloos worden ingekeken. Er werd niemand voor ondervraging meegenomen. De spelers en de staf hebben niks van het onderzoek gemerkt en hebben gewoon hun trainingsplan afgewerkt. Rond half elf verlieten de speurders de gebouwen. Sporting Lokeren wacht de resultaten van het onderzoek af, maar maakt zich heel sterk dat de club niks te verwijten valt", meldt de club in een persbericht. 

UPDATE 13u19 Nog geen nieuws over Leko

Over de exacte betrokkenheid van Ivan Leko is nog geen duidelijkheid. "Ik ben nu onderweg naar Leko. Ik kan daar dus nog niets over zeggen. Het is niet uitgemaakt dat hij een getuige is. Dat kan in principe ook. Ik zal dat vernemen als ik met hem gesproken heb. Het is veel te voorbarig om daar uitspraken over te doen", reageert advocaat Walter Van Steenbrugge bij Radio 1.

"Veel mensen wijzen nu, maar dat is veel te vroeg. Een onderzoek betekent nagaan of er bepaalde zaken gebeurd zijn. Sommigen zijn snel in het trekken van conclusies. Of Leko een getuige of een verdachte is, weten we niet. Ik ga nu een gesprek houden met hem en dan zal het verhoor plaatsvinden."

UPDATE 13u13 Reactie Verhaeghe

Bart Verhaeghe heeft zich voor het eerst uitgesproken over de huiszoeking bij Club en de mogelijke betrokkenheid van Ivan Leko. "Wij hebben niets te verbergen, alles is zuiver", klinkt het gedecideerd bij De Tijd. "Natuurlijk werken wij mee. Positief en constructief. De speurders wilden inzage in contracten en facturatie. Die hebben we gegeven."

"Daaruit zal blijken dat alles zuiver en in orde is. Wij nemen onze trainer Ivan Leko in bescherming. Als coach van Club Brugge valt hem niets te verwijten." Verhaeghe geeft verder aan dat Club met Bayat werkte bij de transfers van Limbombe e Rezaei. "Veljkovic was de makelaar van inkomende spelers Ivan Letica, Mats Rits en Ivan Tomecak. Daarvoor was het een hele tijd geleden dat we contact hadden met hem."

UPDATE 13u04 Verbist reageert op arrestaties Vertenten en Delferière

Met Bart Vertenten en Sebastien Delferière werden ook twee Belgische topscheidsrechters opgepakt voor verhoor. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist weet echter nog van niets. "Ik ben alles momenteel via de media aan het volgen, het nieuws kan ik dan ook niet bevestigen", reageert hij bij Belga. "De refs van wie de namen circuleren, heb ik nog niet kunnen contacteren. Als ze effectief opgepakt zijn, is het logisch dat ze oproepen niet kunnen beantwoorden. Ik volg het dossier uiteraard verder op."

UPDATE 13u Charleroi ontkent betrokkenheid

Wie Mogi Bayat zegt, denkt uiteraard ook aan Mehdi Bayat. De broer van de geviseerde makelaar is algemeen manager bij Charleroi, maar dat bleef opvallend genoeg uit het vizier van het onderzoek. "Ik val volledig uit de lucht", verklaart Mehdi aan L'Avenir. "Ik heb geen enkel idee wat er aan het gebeuren is met mijn broer. Charleroi heeft in ieder geval niets te maken met die zaken, de club wordt dan ook niet onderzocht. We doen geen zaken met Mogi."UPDATE 12u53 Vandenbempt: "Matchfixing om het afloop van de competitie onderaan te manipuleren"

In het VRT Journaal gaf Peter Vandenbempt zijn visie op het onderzoek naar matchfixing. "Het zou weleens kunnen dat het onderzoek begonnen is met een klacht van Westerlo (in mei 2017, nvdr). Dat is de enige club die naar het parket is gestapt, omwille van de manier waarop Moeskroen aan zijn licentie is geraakt en de manier waarop ze zich op het veld twee of drie keer hebben gered", vermoedt hij.

"Het zou kunnen dat het in dit geval niet noodzakelijk is zoals in de zaak-Ye, toen matchen gemanipuleerd werden in het kader van een gokaffaire, maar misschien wel in het manipuleren van afloop van de competitie. Onderaan dan."

UPDATE 12u33 In totaal huiszoekingen bij negen Belgische clubs

Maar liefst negen Belgische clubs kregen vandaag de politie over de vloer in het kader van operatie 'Propere Handen'. Dit zijn volgens Het Laatste Nieuws de geviseerde teams: Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk, Standard, AA Gent, KV Kortrijk, Lokeren, KV Oostende en KV Mechelen. In Genk zouden de speurders nog bezig zijn, de meeste andere huiszoekingen werden afgerond.


UPDATE 12u19 Parket komt met meer info 
Het parket komt ook met meer informatie over hoe de zaak tot stand kwam. "Het federaal onderzoek is eind 2017 opgestart naar aanleiding van een verslag van de Cel Sportfraude van de federale politie, met aanwijzingen van verdachte financiële verrichtingen in het Profvoetbal 1A. Sommige spelersmakelaars zouden – onafhankelijk van mekaar – deze verrichtingen opgezet hebben waardoor commissies bij spelerstransfers, verloningen van spelers en trainers, en andere betalingen verborgen worden voor de Belgische overheid en voor andere betrokkenen bij de transacties", luidt de mededeling. 


"Tijdens het onderzoek doken aanwijzingen op van mogelijke beïnvloeding van wedstrijden in het competitieseizoen 2017-2018. Het federaal parket vorderde hierop de onderzoeksrechter om zijn onderzoek uit te breiden met deze feiten."


UPDATE 12u17 Onderzoek breidt zich uit naar het buitenland 
Het parket komt in een mededeling met meer informatie over de zaak. Naast de 44 huiszoekingen in ons land blijkt het onderzoek ook in het buitenland gevoerd te worden. "Tegelijk worden op verzoek van de onderzoeksrechter ook 13 huiszoekingen verricht in het buitenland, met name in Frankrijk, Luxemburg, Cyprus, Montenegro, Servië en Macedonië. De simultane tussenkomsten in het buitenland werden gecoördineerd via Eurojust", klinkt het bij het parket. 


UPDATE 12u14 Leko niet in verdenking gesteld  
VTM Nieuws komt met meer info over de aanhouding van Ivan Leko. De trainer van Club Brugge werd deze ochtend opgepakt in zijn woonplaats in Zoersel. Hij zou echter alleen binnengebracht zijn voor ondervraging, hij wordt niet in verdenking gesteld. 


UPDATE 12u05 Officiële reactie Standard  
Ook Standard is met een statement gekomen. "Deze ochtend vond er bij Standard de Liège een huiszoeking plaats op bevel van de Federale politie. Na twee uur vertrokken ze met alle documenten waarnaar ze specifiek aanvraag deden. Door zijn nauwe samenwerking met de Federale Politie wil Standard Justitie zo goed mogelijk helpen met de voortgang van het onderzoek en hoopt men dat er zeer snel duidelijkheid zal zijn", schrijft de club op zijn website. 


UPDATE 12u Officiële reactie Anderlecht 
Ondertussen heeft ook Anderlecht officieel gereageerd. "Vandaag heeft de federale politie een huiszoeking verricht bij RSC Anderlecht.De huiszoeking kadert in een onderzoek naar makelaarspraktijken.De club verleent haar volledige medewerking en geeft geen verder commentaar", laat de club weten in een officiële mededeling. 


UPDATE 11u20 Zeven transfers Standard onderzocht
Het onderzoek, dat 'Propere handen' wordt genoemd', bij Standard spitst zich volgens Sporza toe op transfers waar Mogi Bayat een hand in had: Michel Preud'homme, Adrien Trebel, Ndongala en Obbi Oulare. Daarnaast worden 3 transfers van makelaar Veljkovic onderzocht: Jankovic, Mladenovic en Kosanovic. Het Nieuwsblad kwam met meer info over matchfixing. 


"Net zoals bij Bayat zouden ook de financiële zaken van Veljkovic bijzonder schimmig zijn. Hij wordt volgens onze informatie in tegenstelling tot Bayat wel verdacht van matchfixing. Top scheidsrechters Bart Vertenten en Sebasien Delferière zijn - zo blijkt - goeie vrienden van makelaar Veljkovic. Het gerecht wil hun rol onderzoeken bij eventuele matchfixing. Naast de operatie in ons land werden er volgens onze bronnen huiszoekingen in het buitenland gedaan waar Bayat en Veljkovic hun bezittingen hebben. Onder anderen in Malta, Cyprus, Macedonië en Servië." 


UPDATE: 10u31 Ook Van Holsbeeck en Leko opgepakt
Volgens L'Echo werden ook Herman Van Holsbeeck, Ivan Leko en scheidsrechters Vertenten en Delferrière opgepakt voor verhoor. Daarnaast zouden maar liefst tien Belgische clubs uit Eerste Klasse A vervolgd kunnen worden.


Het parket viel binnen bij onder meer Club Brugge, AA Gent, KRC Genk, KV Kortrijk Lokeren en Anderlecht. Het dossier zou volgens HLN over twee zaken gaan: financiële fraude en matchfixing in de Jupiler Pro League. 


UPDATE 09u30 Bayat opgepakt
Dat meldt Het Nieuwsblad: “De federale politie is vanochtend op verschillende plaatsen in ons land binnengevallen in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu. Mogi Bayat, de machtigste voetbalmakelaar van het land, werd daarbij opgepakt, bevestigt het federaal parket.”


Ook een andere spelersmakelaar, Dejan Veljkovic, werd opgepakt. Zij worden zelfs verdacht van matchfixing: “Volgens onze informatie viseert het onderzoek in de eerste plaats de spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic en de verschillende clubs waarmee ze zaken doen. Maar volgens de Franstalige zender RTBF wordt zelfs ook matchfixing onderzocht.” 

POLL: Zal dit grote gevolgen gaan hebben?

<

RSCA grijpt drastisch in om Play-off I te halen

TRANSFERUURTJE: 'Antwerp strikt fraaie aanwinst, vertrek Dennis in de maak'

'Chelsea zet Lampard op straat, vervanger staat klaar'

Vandaag 25 Januari 2021

  • teaser
  • compact
{insert image alt}

RSCA grijpt drastisch in om Play-off I te halen

Vrijdagavond liet RSC Anderlecht opnieuw twee duren punten liggen. Ondanks de paars-witte dominantie ...

380
{insert image alt}

MERCATO LIVE: Chelsea ontslaat Lampard, Benson grof wild

Hoewel de zomerse transferperiode dit seizoen tot begin oktober duurde, wordt ook in tijdens de ...

631
{insert image alt}

Opvolgers voor Diatta: 10 wingers voor Club Brugge

Emmanuel Dennis zit tegen KRC Genk weer in de selectie, terwijl het naar alle verwachting Charles De ...

1779
{insert image alt}

'Waasland-Beveren maakt werk van nog een middenvelder'

Waasland-Beveren kreeg afgelopen weekend weer de rode lantaarn in handen. Het behaalde zelf wel een ...

5
{insert image alt}

TRANSFERUURTJE: 'Antwerp strikt fraaie aanwinst, vertrek Dennis in de maak'

De wintermercato heeft zijn poorten inmiddels officieel geopend. En ondanks de gevolgen van de ...

57
{insert image alt}

"Vercauteren zet zijn relatie met de kleedkamer al onder druk"

Frank Vercauteren is een goede trainer, maar de coach kent moeilijke tijden bij Royal Antwerp FC. De ...

306
{insert image alt}

'Belgische interesse voor Bakkali, maar er is één probleem'

Bij RSC Anderlecht willen ze nog een aantal spelers van de hand doen. Eén van hen is Zakaria ...

249
{insert image alt}

'Chelsea zet Lampard op straat, vervanger staat klaar'

Het wordt van kwaad tot erger bij Chelsea: gisteren verloren de Blues met 2-0 van Leicester City en ...

296
{insert image alt}

Kompany ziet twee spelers wellicht terugkeren tegen Moeskroen

Vincent Kompany laat RSC Anderlecht goed spelen. Paars-Wit geeft al weken amper kansen weg en ...

158
{insert image alt}

'Ronald Koeman krijgt geen cent van Barcelona'

FC Barcelona gaat steeds beter spelen, al verloren de Catalanen onlangs wel de finale om de ...

162
{insert image alt}

'STVV vindt vervanger voor Garcia'

Pol Garcia heeft zijn laatste match voor STVV gespeeld. De Spaanse verdediger verlaat de club en ...

96
{insert image alt}

'AA Gent weigert bod van 12 miljoen euro'

Bij AA Gent willen ze deze week mogelijk nog versterking halen, maar de kans bestaat ook dat er nog ...

462
{insert image alt}

Vier clubs leggen bod neer bij Antwerp voor Benson

Bij Royal Antwerp FC staat er deze week nog heel wat te gebeuren. De Great Old gaat nog een aantal ...

463
{insert image alt}

Club tegen de rest: Brugse suprematie aangetoond

Club Brugge lijkt na zondag alweer stevig op weg naar een nieuwe Belgische landstitel. In de topper ...

726
{insert image alt}

'Twist in Vranjes-saga, huiswerk RSCA bijna afgerond'

RSC Anderlecht rondde zaterdag de komst van Jacob Bruun Larsen af, de Deense flankaanvaller werd ...

197
{insert image alt}

'KV Kortrijk stunt met komst City-middenvelder'

KV Kortrijk leed afgelopen weekend een pijnlijke derby-nederlaag tegen Cercle Brugge, en moeten De ...

354
{insert image alt}

Anderlecht start de week met verwachte transfer

Anderlecht is deze maand al zeer actief geweest op de transfermarkt. Het haalde al vijf nieuwe ...

339
{insert image alt}

'Club Brugge zet licht op groen voor transfer Dennis'

Club Brugge maakte zondagmiddag indruk en zette op eigen veld een statement neer door met 3-2 te ...

749

Gisteren 24 Januari 2021

{insert image alt}

Brys ziet ondanks zware nederlaag lichtpunt

OH Leuven had zondagavond naar de derde plaats kunnen wippen, dankzij de nederlaag van Antwerp ...

116
{insert image alt}

Vanhaezebrouck waarschuwt: "Het is een rare competitie"

AA Gent had de voorbije weken amper twee op twaalf gepakt, maar zondagavond heeft het zich in stijl ...

483
{insert image alt}

'Club Brugge nog steeds in de running voor deal met Man Utd'

Nadat het eerder al Siebe Schrijvers naar OH Leuven zag vertrekken, nam Club Brugge deze week ook ...

386
{insert image alt}

Speciale statistiek bewijst dat JPL spannender dan ooit is

De Jupiler Pro League is inmiddels 23 speeldagen ver en zowat alles ligt nog open. Club Brugge lijkt ...

315
{insert image alt}

Atletico rekent af met Valencia en breidt kloof in La Liga weer uit

Atletico Madrid heeft zijn voorsprong als koploper in La Liga weer wat verder uitgebreid. Tegen ...

72
{insert image alt}

OHL laat derde plaats liggen na ruime nederlaag tegen AA Gent

OH Leuven had zondagavond de derde plaats kunnen pakken, maar het heeft die kans laten liggen. De ...

221
{insert image alt}

Lang dankt Clement voor uitstekende prestaties

Club Brugge is opnieuw bezig om zich te manifesteren als de dominante kracht in de Jupiler Pro ...

785
{insert image alt}

Vanhaezebrouck pakt uit met opvallende en succesvolle zet (🎥)

AA Gent is in Leuven op zoek naar drie punten, want het pakte de voorbije weken amper twee op twaalf ...

310
{insert image alt}

Lommel zet scheve situatie recht tegen RWDM en zorgt voor doelpuntenrecord in 1B

Dit weekend werd na een pauze van een maand de competitie in 1B hervat en dat gebeurde meteen met ...

181
{insert image alt}

Charleroi penalty ontnomen? "Er is al voor minder gefloten"

Zondag heeft het nodige spektakel opgeleverd in de Jupiler Pro League, met onder meer ...

194
{insert image alt}

'Charleroi aast op verdediger uit de Ligue 1'

Charleroi was dit seizoen alweer uitstekend begonnen, maar de laatste weken lijkt de mot er wat in ...

49
{insert image alt}

Klauss eerste keer belangrijk voor Standard: "Heel blij"

Standard blijft zijn zegereeks maar verderzetten. Het pronkt al met een twaalf op twaalf nadat ...

192
{insert image alt}

'KRC Genk vindt akkoord met FC Nürnberg'

Een jaar geleden haalde KRC Genk Mats Daehli voor 2,5 miljoen euro weg bij het Duitse St. Pauli. De ...

448
{insert image alt}

Deschacht lijkt beslissing te hebben genomen over zijn toekomst

Olivier Deschacht is 40 jaar en kent een goed seizoen bij Zulte Waregem. Essevee wil hem nog langer ...

1096
{insert image alt}

Rouches zijn Zebra's de baas na spektakelrijke topper

Na een intense, spannende een spektakelrijke topper heeft Standard thuis de maat genomen van een ...

233