Hij is tegelijk één van de meest succesvolle én meest besproken ondernemers van België. Marc Coucke staat sinds zijn intrede bij Anderlecht onder een vergrootglas. Zijn enthousiasme en flamboyante stijl maakten hem aanvankelijk populair bij de fans, maar de sportieve resultaten bleven vaak achter. Nu kreeg hij plots positieve kritiek... uit onverwachte hoek.
LEES OOK: Bekersprookje in Lotto Park? Amateurclub stunt op voorhand
Onder druk op het veldNa een belabberde start en wisselvallige prestaties in de competitie, klonk het gemor gisterenavond opnieuw op de tribunes van het Lotto Park.
De nipte bekeroverwinning tegen derdeklasser (eerste amateur) Ninove zorgde amper voor opluchting. De fans verwachten meer van een club met zo’n rijke geschiedenis — en ook van een eigenaar die miljoenen investeerde, maar zelden sportieve rust zag.
Coucke zelf blijft naar buiten toe optimistisch. Onlangs schakelde hij (nogmaals) met de pionnen, alles in een poging om sportieve rust en betere prestaties te krijgen.
Verrassende wending: Coucke duikt nieuwe wereld in
Te midden van de sportieve storm duikt Coucke plots op in een heel andere arena: die van de televisie. In het herrezen programma Mijn Restaurant neemt hij plaats als jurylid, naast onder meer topchef Marcelo Ballardin.
En dat blijkt verrassend goed te werken. HLN gaf het programma een stevige 7 op 10, en loofde vooral de chemie tussen de juryleden — met Coucke als charmante gangmaker. “Het was geen vijftig tinten groenten, maar vijftig tinten grauw,” klonk zijn meest geciteerde uitspraak over een mislukt gerecht. Zelfs toen er een worm en twee haren opdoken in een bord, bleef Coucke opvallend rustig.
De positieve kritiek zal de ondernemer zeker deugd doen, al kwam ze dan op een heel ander niveau ter sprake. Sportief moet Anderlecht de komende weken vooral punten pakken.
 Maarten Coenen
Maarten Coenen 
					
					 
											 
											 
                     
                     
                     
                    