Club Brugge agressief op de zomermercato: 6 toptargets

Club Brugge agressief op de zomermercato: 6 toptargets

Club Brugge maakt zich op voor een hete zomermercato, waarbij ze agressief de markt betreden met het oog op zes opkomende doelwitten. Van veelzijdige aanvallers tot solide verdedigende versterkingen, de club streeft naar een complete versterking van het team in alle opzichten.

Kyliane Dong (19): ESTAC Troyes

Club Brugge focust zich op een onbekend en betaalbaar talent: Kyliane Dong, een 19-jarige aanvaller van ESTAC Troyes. Volgens Foot Mercato tonen ook Antwerp FC, Standard en Mallorca interesse in hem.

Dong is veelzijdig inzetbaar, zowel op de linker- als rechterflank, en zelfs centraal in de spits. Zijn speelstijl wordt gekenmerkt door veel acties en dribbels.

Twee jaar geleden werd hij al opgemerkt door Juventus en Olympique Marseille vanwege zijn uitstekende prestaties op de Coupe Gambardella, een gerenommeerd bekertoernooi voor spelers jonger dan 18 jaar.

Velen zien in hem de potentie om in de voetsporen te treden van Bryan Mbeumo, ook een jeugdproduct van Troyes, die nu bij Brentford FC speelt en een marktwaarde heeft van 38 miljoen euro.

Dong begon dit seizoen als vaste basisspeler bij ESTAC Troyes onder Patrick Kisnorbo, maar de laatste weken en maanden is zijn speeltijd drastisch verminderd onder de nieuwe coach David Guion.

Mogelijk liggen transfergerelateerde zaken hieraan ten grondslag, aangezien Dong binnenkort zijn laatste contractjaar ingaat bij ESTAC. Guion heeft aan L'Est Eclair uitgelegd dat de beslissing om Dong minder te gebruiken echter puur op sportieve gronden is genomen.

Ondanks goede prestaties op de training had de coach het gevoel dat Dong wat tijd nodig had om rust te nemen en mentale frisheid terug te vinden. Het doel hiervan is om zijn prestaties en efficiëntie op het veld te verbeteren.

Adam Bareiro (27): San Lorenzo

Club Brugge zoekt met het aanstaande vertrek van Igor Thiago naar Brentford FC naar een nieuw speerpunt voor hun aanvalslinie. In de geruchtenmolen wordt gefluisterd dat hun oog is gevallen op spits Adam Bareiro, een 27-jarige goalgetter van San Lorenzo in Argentinië.

Met zijn indrukwekkende staat van dienst als aanvoerder en tweevoudig topscorer van zijn team, is het geen verrassing dat hij bekendstaat als 'El Príncipe del Gol' - de prins van de goal.

De onderhandelingen tussen Club Brugge en San Lorenzo lijken echter niet zonder obstakels te verlopen. Hoewel Club Brugge al een openingsbod van €5 miljoen heeft uitgebracht, vraagt San Lorenzo naar verluidt rond de €7 miljoen voor hun sterspeler.

Het is duidelijk dat Bareiro niet zomaar zal vertrekken, gezien zijn belangrijke rol in het Argentijnse team en zijn reputatie als doelpuntenmachine. De cijfers spreken boekdelen over zijn impact.

In de afgelopen twee jaar was Bareiro goed voor maar liefst 33 doelpunten van de 94 doelpunten die San Lorenzo scoorde, wat neerkomt op een indrukwekkende 31% van alle goals van het team.

Dit seizoen heeft hij zijn waarde opnieuw bewezen door 6 doelpunten te scoren in slechts 12 competitiewedstrijden. Bareiro is niet alleen een belangrijke speler en het speerpunt voor San Lorenzo, hij is ook de grote leider van de ploeg.

Als topschutter en aanvoerder is de 27-jarige spits de referentie voor het hele elftal. Hij kreeg ook al lof van ex-wereldspitsen Sergio Agüero en Luis Vazquez.

José Melro (19): SL Benfica

In deze zoektocht naar de noodzakelijke aanvallende versterking in de komende zomermercato, richt Club Brugge zijn vizier op José Melro van SL Lissabon. De 19-jarige belofte is een veelzijdige aanwinst, bedreven op meerdere posities in de aanval: van de flanken tot aan de spitspositie en alles daartussenin.

Melro mag dan nog niet voor het eerste elftal van SL Benfica hebben gespeeld, maar zijn naam weerklinkt door de gangen van de Portugese talentenfabriek als een van hun grootste juweeltjes.

Onder Roger Schmidt mocht Melro al verschillende keren meetrainen met de grote jongens. Als een van de beste schutters wist hij dit seizoen maar liefst 15 keer het net te vinden bij de U23 en leverde hij bovendien 4 assists af in slechts 24 competitiewedstrijden.

“Hij is een pure spits”, zei André David, een van Melro’s voormalige coaches, bij One Football. “Hij is een speciale speler in de box. Zijn positionering zonder de bal en gevoel voor ruimte maken hem een echte killer.”

SPORT vergelijkt zijn speelstijl zelfs met die van de Joao Félix, die eveneens zijn stempel drukte bij Benfica alvorens naar Atlético Madrid te vertrekken. Marca noemt Melro zelfs de nieuwe gouden jongen van Benfica.

FC Barcelona heeft ondertussen toenadering gezocht met Melro. De Catalaanse gigant is zich bewust van zijn potentieel en ziet het aantrekken van Melro als een strategische zet, gezien zijn talent, kwaliteiten en redelijk prijskaartje.

Ook Lille OSC heeft de jonge U20-international hoog op hun verlanglijstje staan. Bij de Franse topclub zou Melro een antwoord moeten bieden op het verwachte vertrek van sterkhouders Jonathan David en Edon Zhegrova tijdens de komende zomermercato.

Etiosa Ighodaro (22): Mamelodi Sundowns

In de zoektocht naar een nieuwe spits wordt Etiosa Ighodaro genoemd. Hij is een talentvolle 22-jarige Nigeriaanse aanvaller die momenteel in de Zuid-Afrikaanse competitie speelt, uitgeleend door Mamelodi Sundowns aan SuperSport.

Als Ighodaro tekent, zou hij de tiende Nigeriaanse speler in de geschiedenis van de club worden, waarmee hij in de voetsporen kan treden van voorgangers Daniel Amokachi, Aminu Sani, Manasseh Ishiaku, Joseph Akpala, Kehinde Fatai, Mikel Agu, Emmanuel Dennis, David Okereke en Raphael Onyedika.

Het talent en de prestaties van Ighodaro is niet onopgemerkt gebleven, aangezien verschillende Europese clubs vorig jaar al interesse toonden, waaronder Stade Rennes, Stade Reims, Partizan Belgrado en KVC Westerlo.

Abayomi Adebayo, een voormalige Nigeriaanse spits, vergeleek Ighodaro's stijl en profiel zelfs met die van Napoli-spits Victor Osimhen, die momenteel schittert in de Serie A met zijn doelpunten en prestaties.

“Ik zie hem uiteindelijk geselecteerd worden voor de Super Eagles (de Nigeriaanse nationale ploeg, red.) omdat hij het potentieel heeft om te doen wat Victor Osimhen doet voor Napoli. Die jongen kan voor elke club in de PSL spelen, of het nu Kaizer Chiefs is die op zoek zijn naar een spits”, zei Adebayo.

Williot Swedberg (20): Celta de Vigo

Club Brugge jaagt op een dodelijk doelpuntenkanon en richt zijn ogen op Williot Swedberg. De Zweedse diamant ontsnapte twee jaar geleden voor de ogen van blauw-zwart, maar zijn sterke ontwikkeling bij Celta de Vigo trekt nu weer de aandacht.

Hij past zich steeds beter aan aan het kwaliteitsverschil met de Zweedse competitie. Onlangs verdiende Swedberg zijn eerste basisplaats van het seizoen in de wedstrijd tegen UD Las Palmas, en hij toonde meteen zijn waarde door een doelpunt te maken en een sterke prestatie neer te zetten.

Hierdoor komt Swedberg op een totaal van 4 doelpunten in 11 wedstrijden in de Spaanse competitie, terwijl hij slechts 226 minuten heeft gespeeld. Met een ratio van meer dan één doelpunt doelpunt per 90 minuten, wordt hij beschouwd als de meest effectieve speler in de vijf grootste Europese competities.

“Dodelijk op het veld en timide daarbuiten, dat is Williot Swedberg”, schreef El Desmarque. Ondanks zijn beperkte speeltijd bij Celta de Vigo blijft Swedberg een uitzonderlijk talent.

Op slechts 20-jarige leeftijd heeft hij nog een grote progressiemarge voor de boeg, en met zijn unieke speelstijl en topkwaliteiten is hij een buitenkans op de transfermarkt voor Club Brugge.

Zijn marktwaarde bedraagt vandaag ‘maar’ 2,5 miljoen euro. De stijl van Williot Swedberg vertoont gelijkenissen met die van Gavi en Pedri, de sterren van FC Barcelona. Zijn passing, visie, spelintelligentie, techniek en balbeheersing zijn van een uitermate hoog niveau.

Daarnaast brengt hij ook diepgang en creëert hij - zowel met als zonder bal - vaak ruimte voor zowel zichzelf als zijn medespelers, vergelijkbaar met Thomas Müller bij Bayern München of Donny van de Beek tijdens zijn beste periode bij Ajax.

Zaid Romero (24): Estudiantes

Het is een publiek geheim dat Club Brugge al geruime tijd op zoek is naar versterking in het hart van de defensie. De zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger begon op 15 juli vorig jaar, toen Abakar Sylla naar RC Strasbourg vertrok.

In de komende zomermercato zal de langverwachte centrale verdediger er hoogstwaarschijnlijk wel komen. Zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws, evenals verschillende Argentijnse media, melden namelijk dat Zaid Romero (24) op weg is naar Club Brugge.

Blauw-Zwart staat op het punt om een bedrag tussen de 5,5 en 6 miljoen euro over te maken aan Estudiantes voor de centrale verdediger, die met zijn imposante gestalte van 1,95 cm de eerste Argentijn in de clubgeschiedenis zal worden.

Romero, een linksvoetige centrale verdediger, belichaamt het typisch Argentijnse profiel. Hij staat bekend om zijn sterke aan de bal en in de duels, met een agressieve speelstijl. “Zaid geeft ons de garantie op veel agressiviteit ”, zei Eduardo Domínguez, de coach van Estudiantes.

Het Argentijnse DNA omvat een enorme strijdlust, grinta, waarbij spelers altijd met het mes tussen de tanden spelen. In Argentinië wordt zo'n speelstijl als normaal beschouwd, maar in België zal Romero de juiste balans moeten vinden in zijn spel.

Met zijn imposante gestalte van 1m95 zou Romero Club Brugge een flinke dosis fysieke kracht en gestalte brengen, waarmee hij de grootste verdediger in de selectie zou worden.

Hij staat ook bekend om zijn vermogen om het spel goed te lezen, en zijn anticipatievermogen compenseert zijn iets tragere startsnelheid.

POLL: Wie moet Club Brugge zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Bommetje bij FC Barcelona: Xavi tóch naar uitgang?
Bommetje bij FC Barcelona: Xavi tóch naar uitgang?

FC Barcelona won donderdagavond met 0-2 van degradant UD Almeria en zette zo een grote stap richting ...

24
24
Immense Hein-verrassing bij Gent? "Sluit het zeker niet uit"
Immense Hein-verrassing bij Gent? "Sluit het zeker niet uit"

AA Gent maakt zich momenteel op voor zijn drie laatste wedstrijden van het seizoen. Meteen ook de ...

213
213
Matig Barça ruikt plek twee, Leeds richting Premier League
Matig Barça ruikt plek twee, Leeds richting Premier League

In de Spaanse Primera Division is FC Barcelona goed op weg om zich van de tweede plaatst te ...

10
10
'Antwerp nadert akkoord: transfertarget volledig overtuigd'
'Antwerp nadert akkoord: transfertarget volledig overtuigd'

Antwerp FC heeft stilaan nood aan een klein mirakel indien het zich alsnog van een Europees ticket ...

125
125
Schmeichel of Mignolet? "Hij is met voorsprong de beste"
Schmeichel of Mignolet? "Hij is met voorsprong de beste"

Komende zondag nemen RSC Anderlecht en Club Brugge het tegen mekaar op in een clash die de ...

466
466
Dramatisch seizoen eindigt met koude douche voor Noa Lang
Dramatisch seizoen eindigt met koude douche voor Noa Lang

Noa Lang keerde vorige zomer terug naar Nederland en tekende een meerjarig contract bij PSV. In ...

156
156
Nieuwe wending bij Standard: rechtbank grijpt stevig in
Nieuwe wending bij Standard: rechtbank grijpt stevig in

De soap rond Standard blijft maar duren. Donderdag raakte immers bekend dat de rechtbank beslag liet ...

232
232
Titelclash in Lotto Park: nieuwe domper voor Club Brugge
Titelclash in Lotto Park: nieuwe domper voor Club Brugge

Er moeten weliswaar nog aan verschillende voorwaarden voldaan worden, maar zondag kan het doek over ...

1131
1131
EK-selectie Frankrijk: Deschamps voorziet één grote surprise
EK-selectie Frankrijk: Deschamps voorziet één grote surprise

Binnen minder dan een maand is het zover, dan wordt het Europees kampioenschap in Duitsland op gang ...

66
66
Nieuwe coach voor Genk: "Er is maar één logische naam"
Nieuwe coach voor Genk: "Er is maar één logische naam"

KRC Genk hoopt zich in het slot van de competitie alsnog van een Europees ticket te verzekeren. ...

423
423
Kim Huybrechts slaat keihard terug na bekerdrama: "Pure onwaarheden"
Kim Huybrechts slaat keihard terug na bekerdrama: "Pure onwaarheden"

Het is ondertussen een week geleden dat Antwerp de bekerfinale verloor tegen Union. Een finale die ...

123
123
'Chelsea accepteert monsterverlies: vraagprijs Lukaku gelekt'
'Chelsea accepteert monsterverlies: vraagprijs Lukaku gelekt'

Nog twee speeldagen en ook in de Serie A zit het seizoen erop. Het avontuur van Romelu Lukaku bij AS ...

211
211
KVM slaat opnieuw toe: middenvelder zet handtekening
KVM slaat opnieuw toe: middenvelder zet handtekening

Voor KV Mechelen is het aftellen geblazen tot het einde van het seizoen. In de strijd om de ...

193
193
Anderlecht droomt weer: "Terug nummer één van België worden"
Anderlecht droomt weer: "Terug nummer één van België worden"

Na enkele van de donkerste jaren uit de clubgeschiedenis, lijkt RSC Anderlecht weer helemaal terug. ...

382
382
Grote schuldige voor ondergang KVO: "Verban hem uit voetbalwereld"
Grote schuldige voor ondergang KVO: "Verban hem uit voetbalwereld"

Het doek is gevallen over KV Oostende. De overname is dan toch niet in orde geraakt en dus zit er ...

373
373