JPL-toptransfer brengt Antwerp FC compleet van de kaart

JPL-toptransfer brengt Antwerp FC compleet van de kaart

Pierre Dwomoh (19) gold als een toptalent bij Antwerp FC en KRC Genk, maar vindt momenteel zijn weg terug bij RWD Molenbeek na een grillig parcours in zijn carrière. Met indrukwekkende prestaties op het veld en een focus om een van zijn laatste kansen te grijpen, lijkt zijn 'enfant terrible'-label verleden tijd.

Dwomoh is een van de grote revelaties in de Jupiler Pro League en zijn toekomst kan alle kanten uit. RWDM ruikt grof geld, wil de aankoopoptie lichten en hem definitief overnemen van Antwerp FC, terwijl clubs als RC Lens, Lazio en Leicester City zijn ontwikkeling nauwlettend volgen.

Een terugkeer naar de Bosuil lijkt in elk geval zeer onwaarschijnlijk.

Supertalent Pierre Dwomoh grijpt allerlaatste kans bij RWDM

Sport/Voetbalmagazine noemde hem het grootste talent van de 2004 generatie, en nog niet zo lang geleden stond hij in de belangstelling van Europese topclubs zoals Benfica, FC Porto, Olympique de Marseille.

Dit seizoen bevindt Pierre Dwomoh zich op uitleenbasis bij RWD Molenbeek, wat ongetwijfeld niet de oorspronkelijke carrièreplanning was die hij en zijn entourage voor ogen hadden.

Dwomoh heeft al een grillig traject afgelegd in zijn carrière. Voor zijn huidige passage bij RWDM heeft hij gespeeld voor KRC Genk, Antwerp FC, SC Braga en KV Oostende, waar hij telkens niet succesvol was.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd van 19 jaar heeft Dwomoh al behoorlijk wat watertjes doorzwommen in het profvoetbal: hij heeft ondertussen al vier keer zijn carrière op de rails moeten zetten.

Voor de start van dit seizoen werd gesuggereerd dat dit misschien wel de laatste kans zou zijn voor de getalenteerde Dwomoh om zijn potentieel op het hoogste niveau waar te maken.

En hij grijpt deze kans zeker met beide handen aan. Als hij fit en niet geschorst is, staat hij elke wedstrijd aan de aftrap bij RWDM en levert hij sterke prestaties als centrale middenvelder.

Label van ‘enfant terrible’ kan definitief de vuilbak in

Vincent Euvrard, die vlak voor het huidige seizoen werd ontslagen als coach van RWD Molenbeek, omschreef Pierre Dwomoh als een “speciaal geval”.

Niet alleen vanwege zijn groot talent, hoogwaardige kwaliteiten en enorm potentieel, maar vooral omdat dit seizoen voor hem een doorslaggevend succes moest zijn.

Claudio Caçapa, de opvolger van Euvrard die vorige week werd ontslagen als coach van RWDM, verklaarde dat Dwomoh de dingen ziet voordat anderen dat doen. “Je zou haast denken dat hij al 25 is.”

De liefde en waardering van Caçapa waren precies wat Dwomoh nodig had. De 19-jarige werd al snel de publiekslieveling van het Edmond Machtensstadion en een onmisbare schakel in het team.

Dwomoh beschikt over buitengewone technische vaardigheden, inzicht en balbeheersing, waardoor hij een serieuze bijdrage levert aan de opbouw van het spel. Tegelijkertijd schuwt hij het defensieve werk niet en steekt hij graag de handen uit de mouwen.

Dwomoh onderscheidt zich ook door zijn indrukwekkende recuperatie- en uithoudingsvermogen. Romain Segui, de fysiektrainer van RWDM, vertelde aan La Dernière Heure dat Dwomoh maar liefst 12 kilometer kan afleggen als hij 90 minuten speelt.

Het label van 'enfant terrible' kan nu wel definitief de prullenbak in.

Dwomoh werd naar de B-kern verwezen bij KRC Genk én Antwerp FC

Pierre Dwomoh kreeg het etiket van moeilijke jongen bij KRC Genk. Toen was hij naar verluidt betrokken bij enkele incidenten, wat resulteerde in zijn verbanning naar de B-kern.

Dwomoh verliet vervolgens de club onder gespannen omstandigheden naar Antwerp FC, waar men hoopte dat het supertalent ooit het uitgaande clubrecord zou verbreken.

Helaas bezondigde hij zich aan een extrasportieve fout, wat leidde tot zijn onmiddellijke degradatie naar de B-kern door de nieuwe coach Mark van Bommel. “Het heeft met álles te maken: voetballende kwaliteiten, maar ook wat er buiten het veld gebeurt”, verklaarde de Nederlander de verbanning van Dwomoh.

De deur stond zelfs niet meer op een kier voor het raspaardje van Antwerp. Uitleenbeurten aan SC Braga en KV Oostende waren niet succesvol en het leek erop dat de prille carrière van het toptalent in gevaar was.

“Pierre doet me denken aan mezelf toen ik jong was”, waarschuwde Radja Nainggolan eerder al in L’Avenir. “Als hij zijn hoofd op zijn schouders houdt, kan hij spelen bij Real Madrid. Maar zo niet, dan zou hij in de vierde divisie kunnen eindigen.”

Dwomoh betaalt vertrouwen RWDM en Gauthier Ganaye terug

Bij zowel KRC Genk als Antwerp FC kreeg Pierre Dwomoh kritiek vanwege zijn gedrag buiten het veld, wat niet strookte met wat er van een profvoetballer verwacht wordt.

Hij was zich er terdege van bewust dat RWD Molenbeek misschien wel zijn laatste kans was om te bewijzen dat hij het op het hoogste niveau kon waarmaken.

Hoewel Dwomoh vorige zomer bij Jong Ajax kon tekenen, wist Gauthier Ganaye, die hem ook al naar KV Oostende haalde, hem te overtuigen om voor de Brusselaars te kiezen.

Dwomoh is vastbesloten om dat vertrouwen terug te betalen en zet alles op alles om zijn spel naar een hoger niveau te tillen. Hij beseft dat hij deze kans niet kon laten schieten en hij hanteert dan ook een strikt regime.

Hij komt zelden buiten en richt zich volledig op zijn carrière. “Slapen, eten, trainen, gamen en de dag is alweer voorbij”, zei hij onlangs aan Gazet van Antwerpen. Zelfs op zijn vrije dagen traint hij alleen om zichzelf te verbeteren.

Dwomoh vindt de liefde voor het voetbal terug bij RWDM, wat resulteert in sterke prestaties op het veld.

RWDM ruikt grof geld en wil Antwerp te snel af zijn

Pierre Dwomoh wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan RWD Molenbeek en hij heeft de hoop op een terugkeer bij Antwerp FC laten varen. Vorige zomer werd al snel duidelijk dat een dergelijke terugkeer er niet in zat.

“Of dit mijn definitieve vertrek bij Antwerp is, weet ik niet. Ik ben als tiener toegekomen op Antwerp en wilde er als een volwassene vertrekken. Dat is niet helemaal gelukt”, zei hij vorige zomer aan Gazet van Antwerpen.

De toekomst van Dwomoh is nog onzeker en kan alle kanten uit. Gauthier Ganaye slaagde erin een aankoopoptie op te nemen in de huurovereenkomst, terwijl het contract van Dwomoh op de Bosuil volgende zomer afloopt en Antwerp FC nog een optie heeft om dit met een jaar te verlengen.

Volgens Het Nieuwsblad zal RWDM naar verwachting de aankoopoptie lichten en Dwomoh vervolgens voor een hoger bedrag doorverkopen aan een andere club. De aankoopoptie, naar verluidt 2,5 miljoen euro, ligt bovendien hoger dan de 2 miljoen euro die Antwerp destijds voor Dwomoh betaalde.

Dwomoh is momenteel zeer gewild op de transfermarkt. In de wintermercato werd al gevreesd voor een vroegtijdig vertrek van de middenvelder. Vandaag de dag houden clubs als RC Lens, Lazio en Leicester City zijn prestaties nauwlettend in de gaten, waardoor RWDM zich al voorbereidt op een mooie zomerdeal met Dwomoh.

Een herkansing bij Antwerp zit er niet meteen in.

POLL: Moet Dwomoh een nieuwe kans krijgen bij Antwerp FC?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Zulte Waregem na mislopen promotie: "Dit doet enorm veel pijn"
Zulte Waregem na mislopen promotie: "Dit doet enorm veel pijn"

Geen promotie naar de Jupiler Pro League voor Zulte Waregem. Essevee verloor woensdag in de ...

17
17
Tedesco komt met duidelijk statement over interesse AC Milan
Tedesco komt met duidelijk statement over interesse AC Milan

Domenico Tedesco heeft al enkele degelijke resultaten laten optekenen met de Rode Duivels. Het mag ...

26
26
Mooi gebaar: Openda helpt getergde ex-club uit de nood
Mooi gebaar: Openda helpt getergde ex-club uit de nood

Loïs Openda gooit dezer dagen hoge ogen. De 24-jarige Rode Duivel is bezig aan een straf ...

67
67
'Rentree Courtois: Ancelotti hakt CL-knoop door'
'Rentree Courtois: Ancelotti hakt CL-knoop door'

Real Madrid dwong dinsdagavond in München een goede uitgangspositie af voor de terugwedstrijd ...

36
36
'Schokkende wending in trainersdossier Bayern'
'Schokkende wending in trainersdossier Bayern'

Bayern München heeft nog steeds uitzicht op de finale van de Champions League, maar na het ...

63
63
Hayen spreekt zich uit over toekomst: "Het plan is..."
Hayen spreekt zich uit over toekomst: "Het plan is..."

Club Brugge staat voor een mogelijk historische week, want in het tweeluik tegen Fiorentina kan het ...

207
207
Fellaini keert terug: Standard strikt schoon volk voor Circus Cup
Fellaini keert terug: Standard strikt schoon volk voor Circus Cup

Tegenwoordig vindt in ons land elk jaar de Circus Cup plaats en die lokt doorgaans heel wat schoon ...

41
41
Pro League grijpt in na controversiële transfer Bennane
Pro League grijpt in na controversiële transfer Bennane

De voorbije dagen was er heel wat te doen over de transfer van Ilyes Bennane. Het 13-jarige ...

140
140
'Chelsea schokt Premier League met knaltransfer'
'Chelsea schokt Premier League met knaltransfer'

Chelsea is aan een pover seizoen bezig. De Londenaren spelen geen rol van betekenis in de Premier ...

62
62
Broos over Club Brugge: "Dat is me 'off the record' verteld"
Broos over Club Brugge: "Dat is me 'off the record' verteld"

Club Brugge moet donderdagavond opnieuw aan de bak in Europa. Blauw-Zwart kijkt in de halve finales ...

277
277
Begin van einde Standard? "Toekomst verre van rooskleurig"
Begin van einde Standard? "Toekomst verre van rooskleurig"

Standard is aan een zeer matig seizoen bezig. De Rouches hadden het al lastig in de reguliere ...

315
315
Coucke doet Anderlecht-fans watertanden met 'extreem' nieuws
Coucke doet Anderlecht-fans watertanden met 'extreem' nieuws

Met nog vier speeldagen te gaan in de Play-Offs is het ook voor Marc Coucke stilaan vechten tegen de ...

827
827
'Bayern München verbaast met Rode Duivel'
'Bayern München verbaast met Rode Duivel'

Het is aftellen naar het EK in Duitsland komende zomer. De Rode Duivels willen er een goed figuur ...

178
178
<strong>Keihard: Verhaeghe verbrodt Mannaert’s laatste droom</strong>
Keihard: Verhaeghe verbrodt Mannaert’s laatste droom

Na bijna dertien jaar als CEO trekt Vincent Mannaert zich volledig uit Club Brugge. Ondanks de ...

720
720
Club Brugge ziet zwakke plek Fiorentina: "Dát hebben ze niet"
Club Brugge ziet zwakke plek Fiorentina: "Dát hebben ze niet"

Club Brugge staat donderdag voor een afspraak met de geschiedenis. Blauw-Zwart zal dan sinds lang ...

184
184